אז ככה
"מה שקובע הוא שהחילים שלנו והאזרחים שלנו נפגעים" - למה זה מה שקובע? למה נראה לך יותר חשוב שאנחנו לא נפגע מאשר שהם לא יפגעו? מה קרה לשוויון, אם כבר הזכרנו דמוקרטיה וזכויות אדם? "ולכן יש צורך לפעול נגד זה..... והם לא פועלים נגד זה..." - באמת, הם לא פועלים נגד זה. מה אתה מצפה שהם יעשו, בדיוק? ילכו לקלפי ויצביעו? יפנו אל ארגוני הטרור שמטרתם העליונה היא להרוג אנשים ויגידו להם: "תפסיקו להרוג יהודים, בואו נעשה שלום"? מה? "אנחנו צריכים לפעול אז למרות שזה מאוד מצער שהם לא יכנסו לעבוד בארץ, דבר שאנחנו לא מחויבים לו ואנחנו עושים מסיבות הומניות!!" - נורא הומני, לתת להם לעבוד פה בעבודות שחורות עבור שכר זעום. ברור שזה מסיבות הומניות, אין ספק בכלל. אנחנו לא מחוייבים אליהם? אנחנו כבשנו אותם! הם גרים תחת שלטון כיבוש, אם אנחנו לא רוצים מחוייבות כלפיהם אולי כדאי שנעוף משם וניתן להם מדינה לנהל בה את ענייניהם. "אבל אני מאמין והדבר הזה מתקשר להכל... שעדיף שזה יהיה הם מאשר אנחנו... מה לעשות המציאות מכריחה אותנו לזה." - בוא תסביר לי איך הגעת ל"או הם או אנחנו". איזו מציאות מכריחה אותנו? אנחנו מכריחים את עצמנו. זה לא שאין פתרונות, זה שאנחנו לא בוחרים בהם. מה עם לתת להם מדינה ולחתום איתם על הסכם? מה עם ז'נבה? יש פרנטר, עובדה. יש עם מי לדבר, ואין שום הצדקה ל"או הם או אנחנו". אתה באמת חושב שכמה טרוריסטים יכולים לחסל את מדינת ישראל? המדינה לא בסכנת קיום. בנוגע למלחמה - לא אמרתי שזו לא מלחמה. אמרתי שנגיד שזו כן. אז מלחמה בין צה"ל לבין הטרוריסטים, כמו שאמרת, כן? אז למה אנחנו פוגעים באזרחים? "פשוט צה"ל במקרה זה עדיף בכוחו על צבא המתאבדים". מה שאתה לא מבין, עומר, זה שצה"ל לא עדיף בכוחו על צבא מתאבדים. כן, יש לנו יותר נשק ויותר אנשים ואנחנו יותר מאומנים ומנוסים והכל טוב ויפה. אבל הם פועלים מתוך אידאלוגיה. מתוך אמונה חזקה ועמוקה שהם צודקים, מתוך שליחות דתית ושאיפה לאומית. אתה לא יכול לדכא את זה. אתה לא יכול לעקור את זה. אתה לא יכול לנצח את זה. לא ככה. כל עוד הם מקבלים תמיכה, תמיכה שמוזנת ע"י המדיניות שלנו בשטחים הכבושים, הם ישארו חזקים. צה"ל לא הצבא ההומני בעולם, עומר. צא מזה, הוא פשוט לא. אם הוא היה הומני לא היינו נמצאים עכשיו בשטח שהוא לא שלנו, מתאכזרים לאנשים שלא עשו לנו שום דבר. אני רואה את צבאות העולם, אל תדאג. אז אם הם לא בסדר, זה אומר שגם לנו מותר? אם הם לא בסדר, לי אסור להתלונן שגם פה לא בסדר? זכויות וספר אזרחות - אם תקרא יותר טוב, תראה ששוקלים זכויות ש*יודעים* שייפגעו, לא שיש סיכוי שייפגעו. אתה לא יכול לפגוע באופן לא סביר בזכויות של אלפי אנשים בשביל הסיכוי שאחד מהם יפגע בזכות אחרת. שים לב - באופן לא סביר. כמובן שצריך לבדוק ולוודא שלא נכנסים מחבלים לשטחי מדינת ישראל, אבל לא לתת לאישה יולדת להגיע לבית חולים זה לגמרי לא בגדר הסביר. "שיתמכו בשלום וינהלו מהפכה שקטה נגד החמאס והפת"ח" - מהפכה שקטה? במקום שבו דמוקרטיה זו מילה גסה? על מה אתה מדבר? ואולי לפני שאתה מבקש מהם להפסיק לתמוך בטרור, תפסיק לתת להם סיבות להמשיך? "אם הרוב היה נגד הפיגועים ובעד שלום אמת לדבר זה היה קיום והיה הוכחות שלו בשטח ..." ע"ע "מה אתה רוצה שהם יעשו?" "גדר ההפרדה: גדר ההפרדה היא דבר מוצדק וחובה לבנות כי היא מצילה חיי יהודים בישראל". מצילה חיי יהודים בישראל. יהודים. יהודים, זה חשוב שהם יהודים? מה קשור בכלל? למי אכפת מה הדת של האנשים שמתים? מה זה משנה? החיים שלך יותר חשובים מחייו של נוצרי או מוסלמי? ממתי? בנוגע לגדר - כמו ששחר אמרה, השאלה היא איפה מקימים את הגדר. גבולות 67? הולך. אה, כן, וכבר סיכמנו שזה לא "או הם או אנחנו". אז לא. ומקס -
אמנת ג'נבה זה אחלה. למרות שיש שם כמה עניינים שלא נראים לי, בסך הכל אני מאוד בעד.