ראיון עם הרמטכ"ל

Jell O ShOt

New member
ראיון עם הרמטכ"ל

ביום ראשון אני נפגש עם הרמטכ"ל לראיון קצר. אשמח אם תשתפו אותי בשאלות מגוונות ומעניינות, שאתם חושבים לנכון להפנות אליו. אז קדימה למה אתם מחכים, אני בטוח שיש לכם, כחברי פורום שמיניסטים, הרבה לומר לרמטכ"ל.

מור86

New member
יש מלא שאלות שאפשר לשאול אותו...

איתנו, בשכבה שלנו, ניפגש איתנו אלוף פיקוד הצפון... חלק מהשאלה שהועלו היו- * דעתו על תופעת המשתמטים * העאלת רמת הרובאות לנשים לא קרביות. * דעתו על השתלבות נשים קרביות ביחידות קרבי, במיוחד לאור העובדה שקמו קולות ביחידות קרביות של בנים שמתנגדים. ויש עוד מלא...

OpticalIllusion

New member
אישיות בכירה קיבלת ....

הייתי שואל אותו ככה: 1. למה צה"ל לא משנה את ההתנהלות שלו בשטחים? כל מה שקשור בפגיעה בזכויות האזרחים שחיים שם , אלה שאין להם קשר לטרור (ויש כאלה...). 2. אם הייתה לך אפשרות להשפיע על מהלכיה המדיניים של הממשלה, מה השיקולים הנוספים שהיית מכניס להוראות מהדרג המדיני בנוגע לפעולות צה"ל? אוקיי, הייתי חייב להגיד את זה. אני שמאלני ואין מה לעשות
. אני שונא פוליטיקה ומנסה כמה שפחות להיכנס לדיבורים על זה, אבל פשוט מרגיזות אותי ההחלטות שמקבלים האנשים שיושבים למעלה ולא רואים את מה שקורה למטה. אין תקשורת, דברים נאמרים בדרך זו ומבוצעים אחרת. צריך לשנות את זה (אוקיי כדאי שאני אפסיק).

frieman

New member
חחח..... איזה שאלות....

לא אישי........ אבל למשל על השאלה ה- 2 הוא לא יכול לענות כי אסור לרמטכ"ל לדבר על מהלכים מדיניים...... ככה זה אין מה לעשות.... והשאלה הראשונה סתם מצחיקה אותי כי אני ימני .... חחחחחח..... :)

Nimst

New member
?

מה קשור ימני? מצחיק אותך שיש פגיעה בזכויות אדם בשטחים הכבושים?

frieman

New member
חחח.... את באמת רוצה לדבר על...

זה???? לי אין בעיה לדבר על פוליטיקה....... אבל נראה לי שזה יהיה בסוף ויכוח ארוך...... :) תחליטי את......

Nimst

New member
באמת רוצה, כשמישהו אומר שזה מצחיק

שפוגעים בזכויות אדם של אנשים, אני באמת מאוד רוצה לדבר איתו על זה. באיי סי קיו.

frieman

New member
אוקי..... החלטתי .... יהיה מצחיק..

אני חושב ככה........ שכל מה שצה"ל עושה בשטחים הוא מוצדק גם אם בדרך נפגעות זכויות של אנשים בשטחים....... כי זאת מלחמה וצה"ל באמת עושה את כל מה שהוא יכול כדי למנוע פגיעה באזרחים יותר מכל צבא בעולם ואין ואף אחד לא יכול להגיד שזה לא נכון..... אני חושב שצה"ל צריך לעשות מקסימום שהוא יכול כדי להקל על האוכלוסייה אבל לא במחיר שחיילים או אזרחים במדינת ישראל יהרגו מפיגועים...... כומ שקורה במחסום ארז - שנותנים לפלסטינים להכנס לעבוד בארץ והם מנצלים את זה לפגוע בחילים.... מה לעשות שזה לא טוב לפגוע בזכויות אדם.... ובאמת לא מומלץ ואם היינו במצב של שלום ולא היינו במלחמה או תחת סכנה אז הייתי מוחה נגד מדיניות צה"ל אבל כרגע אני באמת מאמין שזה מה שצריך לעשות.....

frieman

New member
תענו ... בכבוד... ובלי עימותים...

דיון שלב בעניין.......

Nimst

New member
בוא נעשה ריענון לשיעור אזרחות

זכויות אדם - זכויות ששייכות לאדם מעצם היותו אדם. הן אינות מוענקות לו ע"י המדינה, תפקיד המדינה הוא להגן עליהן. סלח לי, אבל כשאתה אומר ש"כל מה שצה"ל עושה בשטחים הוא מוצדק" - זה לא נשמע לך מוחלט מדי? אתה מודע לכל מה שצה"ל עושה בשטחים? לקחת את הזמן לחשוב על כל מה שאתה כן יודע שהוא עושה והגעת למסקנה שזה בסדר? "נותנים לפלסטינים להכנס לעבוד בארץ והם מנצלים את זה לפגוע בחיילים". הם מנצלים את זה? כולם? או שאחד מתוך ההמון מנצל את זה? אין שום זכות וצידוק לפגוע בכמות גדולה של אנשים בשביל הסיכוי הזה. זה פשוט לא עובד ככה מבחינת החוק, מה לעשות? דמיין שמישהו מהביצפר שלך נרצח, ומצאו עקיבות של דם בזירת הרצח שאינו שייך לנרצח (הסיכויים סבירים שהוא שייך לרוצח/ת). זה יהיה נורא פשוט ונוח לעשות לכל התלמידים והמורים והצוות בדיקת דנ"א, להשוות - והופ, מצאנו את הרוצח/ת שלנו. איזה כיף. אבל אתה, מן הסתם, יודע שאסור להם לעשות את זה. הם חייבים לבסס חשד וכשיש מספיק ראיות נגדו/ה - רק אז מותר להוציא צו ללקיחת דגימת דנ"א. האנלוגיה ברורה, אני מקווה. "מה לעשות שזה לא טוב לפגוע בזכויות אדם.. ובאמת לא מומלץ" לא מומלץ? אסור אלא במקרים מאוד ספציפיים, אתה מתכוון? הבנתי. "אם היינו במצב של שלום ולא היינו במלחמה" - או קיי, נגיד שהגדרנו את המצב כמלחמה. מלחמה היא צבא מול צבא, כן? איפה הצבא פה בדיוק? ממתי מותר בזמן מלחמה לפגוע באזרחים חפים מפשע? תן לי לעדכן - הפלשתינאים רוצים שלום איתנו. יש בינהם קבוצות טרור שלא. הקבוצות האלה הולכות ומקבלות תמיכה מהרחוב הפלשתינאי כי רע להם תחת הכיבוש שלנו. כי הורסים להם בתים עם טנקים, כי הילדים שלהם צריכים ללכת שעות כדי להגיע לבית הספר והם צריכים לחכות שעות כדי להגיע לעבודה, כי בונים להם גדר שמפרידה בין הבית שלהם לבין האדמה שממנה הם מתפרנסים - או גרוע מכך, בין הבית שלהם לבין זה של המשפחה שלהם. כי מתייחסים אליהם כאילו הם לא בני אדם.

frieman

New member
מכתב תגובה..... :)

אז לאור שירשורך הארוך חובה עליי להגיב...... אז ככה: 1) על כך שמנצלים במחסום ארז לפגוע בחילים ובאזרחים.... ובכלל.. אז ברור שלא כל האוכלוסייה אשמה אבל מה שקובע הוא שהחילים שלנו והאזרחים שלנו נפגעים ולכן יש צורך לפעול נגד זה..... ורם הם לא פועלים נגד זה... אנחנו צריכים לפעול אז למרות שזה מאוד מצער שהם לא יכנסו לעבוד בארץ, דבר שאנחנו לא מחויבים לו ואנחנו עושים מסיבות הומניות!!, אבל אני מאמין והדבר הזה מתקשר להכל... שעדיף שזה יהיה הם מאשר אנחנו... מה לעשות המציאות מכריחה אותנו לזה. 2) מלחמה או לא מלחמה?? אז למרות שאת מגדירה מלחמה רק בתור צבא מול צבא... אני חושב שמה שקורה בשטחים זה מלחמה לכל דבר זה שהטרוריסטים לא מצויידים ומאומנים כצבא סדיר לא אומר שזאת לא מלחמה, פשוט צה"ל במקרה זה עדיף בכוחו על צבא המתאבדים, חמאס פתח(תנזים) גיהד איסלאמי וכו'... בנוסף אני רוצה להוסיף שצה"ל לא פוגע בכוונה בליחמתו בשטחים באזרחים מכוונה תחילה והוא הצבא ההומני בעולם... תראי את צבאות העולם: ארה"ב המתוקנת מפציצה ערים שלמות בפצצות שטיח באפגניסטן ועיראק בלי הבחנה רוסיה עוד מעצמת על שוחטת את הצצנים על ימין ועל שמאל בלי קשר עם הם טרוריסטים או לא... לכן אל תתלוננו על מדיניותו של צה"ל בלחימה כי הוא עושה הכל כדי להמנע מפגיעה באזרחים, כי תאמינו שהדרך הכי קלה הייתה להלחם בשטחים היא להפציץ עם F 16 כל בית שנורת ממנו יריה ולהרוג חצי עיר... ונכון שלמרות המדיניות של צה"ל נהרגים חפים מפשע אבל זאת מלחמה(כפי שאמרתי) וזה מה שקורה במלחמה כמה עצוב שזה יהיה... 3) בעניין זכויות האזרח... אם תקראי את ספר אזרחות טוב תמצאי מקום בו מדובר בהתנגשות של זכויות עם זכויות נוספות... אין ספק שהזכות לחיים של האזרחים החפים מפשע חייבת להשמר..... אבל זכויות אחרות כדוגמאת חופש התנועה אני חושב שמוצדקות במקרים רבים.... כאשר מטילים עוצר על ערים פלסטניות.... ועוד פעם אני מדגיש: המצב או לא רצוי הוא מצוי 4) לעניין תמיכת העם הפלסטיני הממורמר בטרור: ברור שהעם הפלסטיני סובל ומרגיש ממורמר בעת המלחמה והמצב הקשה... אבל במקום שילכו ויתמכו בטרור שיתמכו בשלום וינהלו מהפכה שקטה נגד החמאס והפת"ח שהם אלו שהביאו את הצרה על ראשם... ברור שזאת הדרך הקשה מבין השתיים אבל אם הרוב היה נגד הפיגועים ובעד שלום אמת לדבר זה היה קיום והיה הוכחות שלו בשטח ... 5) גדר ההפרדה: גדר ההפרדה היא דבר מוצדק וחובה לבנות כי היא מצילה חיי יהודים בישראל ולכן חובה לבנות את אותה גדר "איומה" ו"נוראה" אשר תפגע בחיי הפלסטינים כי היא תגן על חיינו..... לסיכום: זה או אנחנו או הם ואני אישית: מעדיף אותנו

wednesday2

New member
הערה לגבי הגדר

אין שום שאלה בעניין הצורך בה. לכולם זה ברור שהיא חיונית. השאלה היא באיזה תוואי הגדר תעבור.. ועל זה הויכוח הגדול...

OpticalIllusion

New member
אוקיי .. אני אכנס לזה בכל זאת.

המצב פה לא פשוט והלוואי וכל מה שקרה עד עכשיו לא היה קורה, אבל לא ניתן להזיז את הגלגל אחורה. פגיעה בזכויות אדם , עקב עצם היותם מחוץ לשטחה המוגדר של המדינה (השטחים), היא לא מוצדקת בכלל וזה בלי שום קשר למלחמה או לא. אנחנו במלחמה על קיומנו, זה נכון , אבל אי אפשר להרשות שהחיים שלנו יישמרו בזכות פגיעה בחיים של אנשים אחרים. בנוגע לגדר... אני חושב שהיא רק מלבה את האש וזה מה שיגביר את הטרור ולא יפחית אותו , כמו שטוענים בממשלה. תקחו לדוגמא את המצב שקורה בחבל קשמיר שמפריד בין הודו לפאקיסטן. משפחות שלמות הופרדו בגלל המתיחות בין שתי המדינות האלה. אם למישהו יצא לראות את זה בחדשות , אז בטוח ראיתם איך הם מתקשרים - בצעקות , בזריקת בקבוקים עם מכתבים וכסף. אסור להרשות לדבר כזה לקרות פה. תנסו שנייה לראות את עצמכם במקומם - איך הייתם מרגישים אם המדינה שבה אתם חיים מחליטה בבוקר בהיר אחד להקים חומה בגובה של 9 מטר שתפריד ביניכם לבין המשפחות שלכם? לא הייתם מרגישים זעם וכעס? הם חושבים שזה יעצור את הפיגועים. אין להם מושג כמה הם טועים. ועוד משהו, אני תומך בהסכם ז'נבה. זה הדבר הכי מוסרי שאפשר היה לחשוב עליו (על זה בטח אני אקבל הרבה תגובות ... חפיף - זו דעתי - DEAL WITH IT
) ...

Nimst

New member
אז ככה

"מה שקובע הוא שהחילים שלנו והאזרחים שלנו נפגעים" - למה זה מה שקובע? למה נראה לך יותר חשוב שאנחנו לא נפגע מאשר שהם לא יפגעו? מה קרה לשוויון, אם כבר הזכרנו דמוקרטיה וזכויות אדם? "ולכן יש צורך לפעול נגד זה..... והם לא פועלים נגד זה..." - באמת, הם לא פועלים נגד זה. מה אתה מצפה שהם יעשו, בדיוק? ילכו לקלפי ויצביעו? יפנו אל ארגוני הטרור שמטרתם העליונה היא להרוג אנשים ויגידו להם: "תפסיקו להרוג יהודים, בואו נעשה שלום"? מה? "אנחנו צריכים לפעול אז למרות שזה מאוד מצער שהם לא יכנסו לעבוד בארץ, דבר שאנחנו לא מחויבים לו ואנחנו עושים מסיבות הומניות!!" - נורא הומני, לתת להם לעבוד פה בעבודות שחורות עבור שכר זעום. ברור שזה מסיבות הומניות, אין ספק בכלל. אנחנו לא מחוייבים אליהם? אנחנו כבשנו אותם! הם גרים תחת שלטון כיבוש, אם אנחנו לא רוצים מחוייבות כלפיהם אולי כדאי שנעוף משם וניתן להם מדינה לנהל בה את ענייניהם. "אבל אני מאמין והדבר הזה מתקשר להכל... שעדיף שזה יהיה הם מאשר אנחנו... מה לעשות המציאות מכריחה אותנו לזה." - בוא תסביר לי איך הגעת ל"או הם או אנחנו". איזו מציאות מכריחה אותנו? אנחנו מכריחים את עצמנו. זה לא שאין פתרונות, זה שאנחנו לא בוחרים בהם. מה עם לתת להם מדינה ולחתום איתם על הסכם? מה עם ז'נבה? יש פרנטר, עובדה. יש עם מי לדבר, ואין שום הצדקה ל"או הם או אנחנו". אתה באמת חושב שכמה טרוריסטים יכולים לחסל את מדינת ישראל? המדינה לא בסכנת קיום. בנוגע למלחמה - לא אמרתי שזו לא מלחמה. אמרתי שנגיד שזו כן. אז מלחמה בין צה"ל לבין הטרוריסטים, כמו שאמרת, כן? אז למה אנחנו פוגעים באזרחים? "פשוט צה"ל במקרה זה עדיף בכוחו על צבא המתאבדים". מה שאתה לא מבין, עומר, זה שצה"ל לא עדיף בכוחו על צבא מתאבדים. כן, יש לנו יותר נשק ויותר אנשים ואנחנו יותר מאומנים ומנוסים והכל טוב ויפה. אבל הם פועלים מתוך אידאלוגיה. מתוך אמונה חזקה ועמוקה שהם צודקים, מתוך שליחות דתית ושאיפה לאומית. אתה לא יכול לדכא את זה. אתה לא יכול לעקור את זה. אתה לא יכול לנצח את זה. לא ככה. כל עוד הם מקבלים תמיכה, תמיכה שמוזנת ע"י המדיניות שלנו בשטחים הכבושים, הם ישארו חזקים. צה"ל לא הצבא ההומני בעולם, עומר. צא מזה, הוא פשוט לא. אם הוא היה הומני לא היינו נמצאים עכשיו בשטח שהוא לא שלנו, מתאכזרים לאנשים שלא עשו לנו שום דבר. אני רואה את צבאות העולם, אל תדאג. אז אם הם לא בסדר, זה אומר שגם לנו מותר? אם הם לא בסדר, לי אסור להתלונן שגם פה לא בסדר? זכויות וספר אזרחות - אם תקרא יותר טוב, תראה ששוקלים זכויות ש*יודעים* שייפגעו, לא שיש סיכוי שייפגעו. אתה לא יכול לפגוע באופן לא סביר בזכויות של אלפי אנשים בשביל הסיכוי שאחד מהם יפגע בזכות אחרת. שים לב - באופן לא סביר. כמובן שצריך לבדוק ולוודא שלא נכנסים מחבלים לשטחי מדינת ישראל, אבל לא לתת לאישה יולדת להגיע לבית חולים זה לגמרי לא בגדר הסביר. "שיתמכו בשלום וינהלו מהפכה שקטה נגד החמאס והפת"ח" - מהפכה שקטה? במקום שבו דמוקרטיה זו מילה גסה? על מה אתה מדבר? ואולי לפני שאתה מבקש מהם להפסיק לתמוך בטרור, תפסיק לתת להם סיבות להמשיך? "אם הרוב היה נגד הפיגועים ובעד שלום אמת לדבר זה היה קיום והיה הוכחות שלו בשטח ..." ע"ע "מה אתה רוצה שהם יעשו?" "גדר ההפרדה: גדר ההפרדה היא דבר מוצדק וחובה לבנות כי היא מצילה חיי יהודים בישראל". מצילה חיי יהודים בישראל. יהודים. יהודים, זה חשוב שהם יהודים? מה קשור בכלל? למי אכפת מה הדת של האנשים שמתים? מה זה משנה? החיים שלך יותר חשובים מחייו של נוצרי או מוסלמי? ממתי? בנוגע לגדר - כמו ששחר אמרה, השאלה היא איפה מקימים את הגדר. גבולות 67? הולך. אה, כן, וכבר סיכמנו שזה לא "או הם או אנחנו". אז לא. ומקס -
אמנת ג'נבה זה אחלה. למרות שיש שם כמה עניינים שלא נראים לי, בסך הכל אני מאוד בעד.

Nimst

New member
אני אוהבת הודעות ארוכות

למרות שבדרך כלל לא יוצא לי לכתוב כאלה:) בנוגע לאמנת ג'נבה - למשל, 220 אלף ערבים אזרחי ישראל שגרים במזרח ירושליים שיעברו ל"פלסטין". עדיין לא הצלחתי לברר אם הם ממש אזרחים - תעודות כחולות - או שיש להם איזה מעמד מוזר של תושבי קבע. בכל מקרה, להעיף אותם מפה זה קצת.. בעייתי.

למעלה