נסיון וטארוט..קשה לחבר בין השניים
אין דרך להצדיק את הטארוט או האסטרולוגיה ככלי אמין בכלים רציונליים,או לחילופים אמפריים גרידא.בבמחקר כלשהו,שנערך מתישהוא,במקום כלשהו,ניתן ניתוח אופי מעמיק לקבוצה די גדולה של סטודנטים..כולם היו מאוד מרוצים,אבל הייתה רק בעייה אחת-אותו ניתוח ניתן לכולם.האפקט הזה,שבו ניכרת הבעייתיות הגדולה של האינטרוספקטיביות(ההסתמכות הבלעדית על משוב מהנבדק),נקרא אפקט ברנום,ובו מנפנפים כל מכחישי אמינות הטארוט והאסטרולוגיה. האמת?אין משהו שאפשר לטעון כנגדם.אין כל סיבה לחשוב שתנועת כוכבים בשמיים משקפת דינמיקה נפשית ביצורים מוזרים שחיים על האדמה..מצד שני,התגלה קשר מוזר,שכיום נחקר,בין האנרגיות שמקרינה השמש והאנרגיות שלנו,ותסלחי על היעדר קישורים או דיוק בסיסי..אני לא מביא נתונים ברורים מהטעם השפוט-שמחקרים כאלו לא כל כך רלוונטים כלפיי.יואב בן דוב באתרו,מראה כיצד הפיזיקה המודרנית,כמו גם הביולוגיה,מגיעות למסקנות באשר לאחדות היקום,שהגיעה אליהן האסטרולוגיה לפני יובל או שניים... תשמעי-מכירה את פרופסור בית הלמי?הוא,עד כמה שאני יודע,זוכה פרס ישראל בתחום מאוד מעניין ומעצבן-בורותם של בני האנוש,שמובילה אותם להאמין בתורות הזויות כמו טארוט ואסטרולוגיה.כן,הוא מרצה בלי סוף באונ´ חיפבה בחוג לפסיכולוגיה,וגם באונ´ בחו"ל..אז ככה שדי קל להבין שבדיון אמפירי גרידא,או רציונלי גרידא,יד ה"מיסטיקנים" תמיד תהיה על התחתונה,והרי רובנו נתקלים בכך ביומיום שלנו. עם זאת,חמודה-מבט אחד בקלפי הקראוולי המוטרפים,תזוזת שבתאי שמשתקפת במשברים מטורפים בחיים האישיים,ועוד כל מיני סיטואציות שעולות לאחר שימוש מסיבי בקלפים,מספיקות לי לשבת בנוח,להדליק סיגריה ו..לנשק את המושג אסטרולוגיה,את המושג טארוט,בלי לפחד ממחלת הנשיקה. אני מבין את הקונפליקט שלך-הריני שור,ושנינו מאותו הכפר.לגלות לך סוד גדול?אני כבר הייתי במקומות הכי נערצים "חברתית",בדרך הנכונה להופיע בעיתוני הכלכלה העולמיים,כחלק מקבוצה די נבחרת בפקולטה למשפטים,שיועדה,כמה נועז,לכבוש את עולם העסקים.בעוד שחבריי ממשיכים במרוץ הנפלא שלהם לפסגה,אני תקוע עם קלפים שקשר בינם לבין המציאות הוא רק "כי אני מרגיש ככה",מנהל פורום שנחשב במקרה הטוב,על ידי אנשי הבוהמייה,לפורום של מתוסכלים שפנו לעזרת אלילים,בחוג הכי מושמץ באונ´-פילוסופיה,איפה שקשר לעשייה אינו נמצא כלל...כחצי שנה לאחר שהתחלתי ללמוד קלפים,בערך במחצית שנתי הראשונה במשפטים וכלכלה,ההבנה האינטואיטיבית שכן,יש משהו,ולא קטן,בקלפים האלו,נטשתי את המסלול הבטוח לחיים אדירים,איכזבתי לא מעט מעריצים ומעריצות,והשקעתי את עצמי בקלפים.מה אני אגיד לך-כן,יש ספקות עדיין,ויש צער והלקאה עצמית על הטעות הקריטית כביכול,ויש מחשבות כפירה על הטירוף הזה,ויש סברות של פסיכולוג בגרוש על אידיאליזצייה כמצילת נפש שעשתה טעות...אבל-אני פשוט יודע,פשוט יודע,שהקלפים האלו נכונים,יותר ממה שמשהו יכול להיות נכון אי פעם. איך אני יודע?הנה התשובה שמזכה אותי במבטי זלזול מצד חבריי לשעבר,מלווים בתנועת רחמים-אני פשוט יודע.זו התשובה הטובה ביותר,וגם הנכונה ביותר.בסופו של דבר,הקלפים,כמו אלוהים,הם נתפסים ולא נתפסים,מוצדקים ולא מוצדקים,ולא ממש מתאמצים לשכנע אנשים לדור במחיצתם.אני בחרתי להמר עליהם,ולמרות שלפרספקטיבה השורית שלי,הסוס כושל ומעולף משהו,יש לי הרגשה מאוד חזקה,מאוד מוזרה,שבחרתי בסוס המנצח.