ראיון עם אורי רז

longshut1

New member
ראיון עם אורי רז

שלום לכולם. אורי רז הוא מהכותבים המרכזיים בפורום שלנו.הוא מחזיק אתר שמכיל ידע רב השימושי למתחילים,מתקדמים---ולכל אדם שחפצה נפשו במידע אמין,החל מטארוט,המשך באסטרולוגיה,עבור במאגיה ועדיין אין כלה:) כחלק מהמגמה שברצוני להוביל,בדבר הבהרות הדמויות המפרסמות קורסים,אני פותח בראיון זה עם אורי,שהודיע על נכונותו להעביר קורס 1*1. כולכם מכירים את פועלו-אתרו המפורסם,הודעותיו המחכימות,וכמו כן מאמרים פרי עטו שמתפרסמים בירחון "המדריך החודשי - המיסטיקן האישי שלך". בראיון זה ננסה להכירו טוב יותר-עבור תלמידים פוטנציאלים,עבור מתחילים שעדיין מחפשים את השביל היעיל להבנה בטארוט,וגם עבור מיפוי של החומר האנושי הנדרש לקיטלוג כ"מתקדם". שאלה ראשונה: אורי,ספר לנו מעט על עצמך.מה גרם לך להתעניין בטארוט?

uri_raz

New member
תשובה ראשונה

שאלה ראשונה: "מה גרם לך להתעניין בטארוט ?" יום שישי אחד, לפני כארבע שנים, לאחר שפספסתי אוטובוס מהתחנה המרכזית של חיפה בדרכי דרומה ועם כשעה להעביר, הסתובבתי לתומי בקומת הרציפים הבין-עירוניים, כשבאחד מחלונות הראווה הציץ ´סט´ של חבילת ריידר ועותק מספרו של גידי גלבוע. מכיוון שעד אז טרם יצא לי לראות קלפי טארוט אמיתיים, הסתקרנתי וקניתי את הספר עם החבילה. לאחר כמה חודשים בהם אני ושותפתי לדירה דאז התאמנו בלקרוא אחד לשני בקלפים, השתכנעתי שצריכים להיות בקלפים כמה דברים מעבר למה שיש לגידי גלבוע לאמר בנושא, ויצאתי לדרכי האישית בנושא ...

XמטאורX

New member
שבתי בשעה טובה ../images/Emo183.gif הבוקר

היה מדהים.. רק מהקישוטים של חג המולד לבדם התמוגגתי...
רק שהקור....אוי הקורררר
מינוס 3 מעלות מספיק לכם??
טוב, לעבודה... אורי יקירינו- מה החבילה האהובה עלייך? מה הקלף האהוב עלייך? ול-מ-ה?~

uri_raz

New member
איפה היה מינוס שלוש מעלות ?

החבילה האהובה עלי היא חבילת ה Rider-Waite-Smith, שלדעתי לא זוכה להערכה הראוייה לה - משום מה יש אנשים שחושבים שזאת חבילה למתחילים, ושחבילות כמו ה Thoth טובות ממנה. כמו כן, יש לי חיבה לחבילת ה Golden Dawn של Cicero ולחבילת קלפים שאינם טארוט בשם PsyCards של Nick Hobson מנסיוני, רוב האנשים שחושבים כך לא מסוגלים לתת נימוקים משכנעים לדעתם, לא קראו את הספרות הרלוונטית (The Pictorial Key to the Tarot של Waite או The Book of Thoth של Crowley), והבנתם את החבילות חלקית מאוד.

uri_raz

New member
כי הרבה אנשים מתעניינים, ואני חושב

שאני יכול להעביר קורס לא פחות טוב ממורים אחרים.

longshut1

New member
הרחבת השאלה

כן,אורי-זה ברור. רציתי שתספר לנו מה לדעתך תהיה תרומתו של הקורס,דווקא לך.כלומר,האם אתה צופה ומצפה לדינמיקה פנימית בתוכך,שתפתח אותך לכיוונים נוספים,חדשים?האם אתה רואה זאת גם מהכיוון הזה?

uri_raz

New member
לפעמים צריך לקרוא בין השורות ...

אבל אם כבר שאלת, אז
- מכל תלמידי החכמתי, קרי אני חושב שאפשר ללמוד הרבה מלהסביר וללמד. כאן אני מחלק את הנושא לשניים. שרדינגר, מגדולי הפיזיקאים ושעסק במכניקת קוונטים, נהג להעביר את ההרצאות שלו קודם כל בפני החתול שלו - דוגמא קיצונית מאוד לכך שעצם העברת החומר באופן מסודר עוזרת להבהיר דברים, לסתום חורים, וכיוצא בזה. החלק השני הוא שתלמיד, בניגוד לחתול, מסוגל לתת זויות ראייה וחשיבה שונות ומרעננות שלא הייתי עולה עליהן בעצמי. בהרחבה, אני רואה בקורסים ´חזרה גנרלית´ לספר שאני כותב, לפני ´טבילת האש´ מול המוציאים לאור והאנשים שיקראו אותו בלי היכולת לשאול אותי שאלות. - אם להשתמש בלשונו של מורי שחף לב, אם פונים אלי בנושא אז כנראה יש לי שיעור ללמוד ממילוי תפקיד המורה.

longshut1

New member
אי אפשר בלי קצת מוקשים...

תלמידיך הפוטנציאליים,שוודאי קוראים שורות אלו,ולא כל כך מעורים בניואנסים,היו רוצים לדעת,אילו יכולות תסוגלנה להן בסוף הקורס?כלומר,מהו המקום אליו אתה שואף להביא את התלמיד בסוף הקורס,שאגב-כמה זמן יימשך,ומהי עלותו?

longshut1

New member
אויש,שכחתי את המוקשים חחחחח

האם אתה סבור שכל אחד מסוגל ללמוד טארוט?

uri_raz

New member
בשדה מוקשים ../images/Emo59.gif

אני שכל מי שאיננו, חס וחלילה, סובל מנכות המונעת ממנו לראות את התמונות על הקלפים או לערבב אותם מסוגל ללמוד לקרוא בקלפי הטארוט.

uri_raz

New member
מטרות הקורס

מטרות הקורס, שאורכו כ 20 מפגשים שבועיים של שעתיים כל אחד, הן ללמד את התלמיד כיצד לפתח את מודעותו בעזרת הקלפים וכיצד לייעץ בעזרתם. כתוצאת לוואי אני מניח שהתלמידים המעוניינים בכך יוכלו גם לקרוא עתידות בעזרת הקלפים, אבל אני לא רואה את זה כמטרה.

longshut1

New member
על מוקדי ידע

האם אתה סבור שמורה לקריאה בקלפים מחוייב להחזיק בפילוסופיה מסויימת? מהו היקף הידע הפסיכולוגי הנדרש להוראה? מהו הידע ההיסטורי הנדרש להוראה?

uri_raz

New member
שאלות טובות

שאלת: "האם אתה סבור שמורה לקריאה בקלפים מחוייב להחזיק בפילוסופיה מסויימת ?" פילוסופיה מסויימת ? לא. סובלנות לפילוסופיות שונות ? כן. שאלת: "מהו הידע ההיסטורי הנדרש להוראה ?" האמת ההיסטורית, כל האמת ההיסטורית, והרבה סובלנות לאילו שאינם יודעים טוב יותר.

longshut1

New member
ספר לנו קצת על הקורס

מהו משכו,האם התוכנית מובנית וגמישה או קבועה?ובכלל,כל פרט שאתה סבור שראוי להעביר כאן.

למעלה