ראיון עבודה קצר מדי?

Vargos

New member
ראיון עבודה קצר מדי?

אהלן כולם :)

היה לי היום ראיון עבודה בחברת הייטק מוכרת שארך קצת פחות מחצי שעה. הראיון בוצע מול שני מראיינים והיה בעיקרו מקצועי, אבל הרגשתי שהראיון היה פשוט קצר מדי ולא יודע מה בדיוק ניתן ללמוד על הידע שלי בחצי שעה. בנוסף לא ביקשו ממני ממליצים או גיליון ציונים מהלימודים. האם זה אומר שכמעט בוודאות לא יזמנו אותי לראיון שני?
אציין שעל כל השאלות המקצועיות עניתי נכון, אבל עם זאת מרגיש שלא באתי ממש טוב לאחד מהמראיינים.

קרה למישהו (או מישהי :) ) שהיה ראיון קצר למשרה והוא כן המשיך הלאה בשלבים?

כמראיין

אני פעמיים ראיינתי עובד במשך 45 דקות עד שעה ושניפ התקבלו ומשניהם אני מאוד מרוצה. בזמן הזה הם פשוט הראו שהם טובים ויודעים מה הם עושים.
זה היה ראיונות למשרת JUINOR עם שנה ניסיון. באמת לא חיפשתי מישהו עם הבנה מעמיקה בטכנולוגיה מסויימת או ארכיטקט גדול.

Vargos

New member
אבל חצי שעה? הם שאלו אותי 8-9 שאלות דיי פשוטות בסה"כ

אתה שואל בעיקר שאלות מקצועיות או משלב גם מקצועיות וגם אישיות ?

GuestOfHonor

New member
נשמע כמו ראיון סינון ראשוני

כמחפשי עבודה אנחנו פחות חושבים על זה, אבל ראיונות הם נטל די רציני גם על המראיינים.

נניח למשל שארבעה מתוך חמישה מועמדים שקורות החיים שלהם עברו סינון ראשוני הם בכל זאת 'לא בכיוון'. עבדתי במקומות שהיחס הזה היה גדול יותר. ונניח שאתה יושב עם כל מועמד כזה שעה, שעה וחצי. שרפת 4-6 שעות מהנדס מיותרות לכל מועמד סביר.

סינון ראשוני קצר, בין אם דרך הטלפון ובין אם 'במקום', מאפשר לך להיפרד באופן זריז וזול ממועמדים שגם ככה אין טעם להתקדם איתם.

רוב ראיונות הסינון הראשוני שאני מכיר בנויים ממספר שאלות קצרות ומהירות, ולא משאלה אחת ארוכה. זה נועד להמנע ממצב שבגלל שאלה אחת 'שלא באה בטוב' אתה מסנן מועמד שיכול היה להתאים.

אם באמת שאלו אותך 8 שאלות והצלחת לענות עליהן תוך חצי שעה, אז נשמע לי שהיית בכזה סוג של ראיון. לא הייתי מתייאש כל כך מהר.

liron50

New member
רק אתה יכול לדעת מה זה אומר

אני זוכר מהעבר ריאיונות קצרים כי הגיעו למסקנה שאני לא מתאים,והיו גם ריאיונות
שהסתיימו מהר והתקדמו לשלבים הבאים, מסיבות שונות:
1.היו לחוצים להשיג מישהו. 2. הבינו מהר שהידע שלי גבוה יחסית למועמדים אחרים
שהיו אצלם 3.שמראש כבר השיגו חוות דעת חיוביות

למעלה