ראיון עבודה ב- TESCOM

ראיון עבודה ב- TESCOM

שלום לכולם, פנו אליי מהחברה הנ"ל למשרה של איש סיסטם בתחום הQA, הייתי שמח לשמוע ממישהו שעבר ראיון אצלם ויכול לעזור לי להתכונן לראיון, הייתי שמח גם אם תוכלו לספר לי מה זה בעצם איש QA ובאיזה ציוד משתמשים לעבודה זה. מקווה שתענו לי במהרה הראיון ביום שני הקרוב. בתודה מראש, גל.

חשוב...

אני ממש מצטער אבל נורא חשוב לי לדעת קצת פרטים על החברה, אם מישהו עבד או עבר ראיון עבודה שם. ושוב פעם סליחה.

באחד ממקומות העבודה הקודמים שלי לקחנו את TesCom בתור קבלן-משנה (אאוטסורסינג) בשביל לעבות את מחלקת ה QA לתקופה מסוימת. זה היה לפני חמש שנים בערך ויכול להיות שהמידע שלי לא מעודכן. עבודת QA היא עבודה בבדיקות - יש מערכת (תוכנה או חומרה) בפיתוח וצריך לבדוק אותה ולמצוא את הבאגים והתקלות. יש QA ידני שבו אדם יושב מול המערכת ומתפעל אותה, ויש QA אוטומטי דרך מגוון של כלים (למשל WinRunner) שבו איש ה QA כותב סקריפטים והמערכת מבצעת בדיקות באופן ממוכן. TesCom היא חברה שמבצעת QA עבור חברות אחרות, כקבלן משנה. אם זה יהיה התפקיד שלך, אתה תהיה מוצב אצל לקוח כלשהו ותעבוד איתו. הלקוח משלם לטסקום, טסקום משלמים לך וגוזרים עמלה בדרך. בסיום הפרוייקט אתה יכול למצוא את עצמך מוצב אצל לקוח אחר או מפוטר. חשוב לשאול מראש איפה הולכים להציב אותך ולכמה זמן. האתר שלהם נמצא כאן: http://www.tescom.co.il

דבר ראשון תורב רבה

שנית, מה הידע שאותו איש QA צריך שיהיה לו על מנת והוא יוכל לעסוק בתחום הזה, אני משתחרר עוד שבוע ובצבא הייתי ביחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין ורוב תעסוקתי הייתה בתכנון ותפעול רשת תמסורת SDH, עסקתי גם ברשתות תקשורת ו VOIP וכשפנו אליי מחברת TESCOM לא הבנתי מה הקשר לכן אני רוצה לדעת לאיזה סוג של עבודה אני ניגש והאם זה כדאי?

תשובות אין מסלול הכשרה מסודר למקצוע ה QA. איש QA צריך להיות בעל חוש טכני ורצון להכיר, להתנסות וללמוד את המערכת. בנוסף היכרות עם כלי בדיקות אוטומטיים לא מזיקה. ברמות הגבוהות, צריך להכיר מתודולוגיות של QA, שיטות עבודה ונוהלים. QA נחשב לעבודה יותר "אפורה" ופחות מעניינת מפיתוח, אבל עדיין צריכים אנשים ברמה טובה. לכן הרבה פעמים לוקחים צעירים/סטודנטים מוכשרים אבל חסרי נסיון. הרבה מהם ממשיכים אח"כ לתפקידים אחרים. עבודת QA יכולה להיות דריסת רגל טובה בשביל להיכנס לענף ולהכיר חברות וטכנולוגיות. ספציפית אליך, זה לא נשמע קשור בשום דבר לנסיון שלך מהצבא, חוץ מזה שבשני המקרים מדובר על תפקיד טכני.

למעלה