ראיון מקצועי ב- Verint

• פותח הנושא nl28
  • פורסם בתאריך

nl28

New member
ראיון מקצועי ב- Verint

בעוד מספר ימים יש לי ראיון עבודה מקצועי ב-Verint, האם מישהו יודע מה שואלים? אני אמורה לעשות איזשהו מבחן במשך כמה שעות אבל אין לי מושג מה יהיה.

זה תלוי לאיזה תפקיד ובמראיין

יצא לי להיות פעמיים בראיונות בVerint, ולמדתי מזה לקח מאד חשוב. זה נכון שלמקום העבודה יש חשיבות, אבל יש חשיבות גדולה יותר למראיין. בפעם הראשונה, שרואיינתי, המקום עשה עלי רושם רע. הראיון לא נראה לי מקצועי. נשאלתי הרבה יותר שאלות על תחומים, שלא היכרתי, לא התימרתי להכיר ולא הזכרתי אותם בקורות החיים שלי מאשר שאלות בנושא המשרה. כל הראיון נמשך כרבע שעה, ומבחינתי היה בזבוז זמן. יצאתי מהראיון במחשבה, שזאת אחת החברות הכי לא מקצועיות, שיצא לי לבקר בהן. לאחר מספר שנים זומנתי שם לראיון נוסף. הלכתי ללא שום ציפיות, אבל הפעם זה היה סיפור שונה לגמרי. עברתי שם את אחד הראיונות הכי רצינים ומקצועיים, שעשו לי אי פעם. רואיינתי ע"י DBA ואיש פיתוח. במשך שעה נשאלתי שאלות על השרת, כאשר חלקם היו קשות, והיו מספר שאלות, שלא היתה לי תשובה לתת להם. הרמה של המראיינים היתה גבוה מאד ומידי פעם היו משנים נתונים בשאלה, ושואלים האם בעקבות הנתונים השונים, אני ישנה את התשובה ואם כן למה. לגבי כל פתרון, שאמרתי דרשו נימוק. לעיתים ביקשו נימוק למה עדיפה אפשרות שונה מהאפשרות שנתתי. בקיצור זה היה ראיון מאד מקצועי. הפעם עברתי את הראיון המקצועי, אבל לפני השלב השני כבר סגרתי במקום אחר. בכל מקרה, כל הסיפור הזה בא להראות, שלא ניתן להתייחס למקום עבודה כמיקשה אחת. בכל צוות ובכל פרוייקט ניתן למצוא אנשים ברמה אישית ומקצועית שונה לחלוטין (והערה שלא קשורה לשרשור הספציפי הזה, אבל קשורה לשרשורים אחרים בפורום - יכול להיות, שזאת הסיבה לויכוחים הגדולים שיש כאן על אמדוקס. מאד יכול להיות שיש שם צוותים ומנהלים ברמה גבוה וגם צוותים ומנהלים מאד ביננונים. זה פשוט תלוי לאיזה צוות אתה נופל).

למעלה