ראיון במשרד עו"ד

ראיון במשרד עו"ד

סיימתי שנה א' בממוצע גבוה. זומנתי לראיון במשרד עו"ד (לפי מה שהצלחתי לדלות באינטרנט, מדובר במשרד קטן/בינוני). השאלה היא, איזה תפקיד בעצם יכול בוגר שנה א' לעשות, אני מניח שמדובר בעזרה לעו"ד האחרים? ודבר נוסף, מהניסיון שלכם, איזה שאלות בד"כ שואלים בראיון? אני רוצה להתכונן.. תודה.

מצטרף לבקשה

אצלי מדובר במשרד עו"ד קטן שעוסק בעיקר (אבל לא רק) במתן שירותים משפטיים לדוברי אנגלית (גם מחוץ לארץ) בתחום אזרחי-מסחרי. כל עזרה תתקבל בברכה ובתודה !

sacrament

New member
אני מבינה שמדובר בטרום התמחות

(כי אסור להתראיין לפני שנה ג') בעיקרון, אחרי שנה א' המוח מתקבע לחשיבה משפטית וחוץ מקצת ידע בסיסי תיאורטי לא נראה לי שתתקל בבעיה לעשות משהו. מה שלומדים לעומת מה שעושים בפרקטיקה זה שני עולמות שונים. כמובן שזה גם תלוי במה עוסק המשרד...אצלי לפחות לא הייתה יותר מדי משמעות למה שלמדתי, למעט דיני תאגידים וקניין רוחני, וגם זה רק בדברים מסויימים. מבחינה פוטנציאלית אפשר לעשות בדיוק מה שמתמחה עושה, אולי רק בפחות אינטנסיביות ואחריות כי בכל זאת לא תעבוד שם 11-12 שעות ביום בכל יום. קשה לתת לך תיק שיהיה ממש לטיפולך היומיומי וחוץ מזה המשרד לא כפוף לכללים של התמחות ויכול לתת לך לעשות גם עבודה אדמיניסטרטיבית... אני מניחה שהעבודה תהיה יותר טכנית - לסדר תיקים, לסכם דברים, לתרגם, למלא טפסים, לצלם (המון!), לחפש פסיקה וחומרים משפטיים אחרים (זה קצת פחות טכני). ראוי לציין שגם אני בתור מתמחה עשיתי את כל הדברים האלה והם חשובים מאוד להמשך, כך שלא צריך להתאכזב. כאמור, בשל מגבלת השעות (אני מניחה שתעבוד בחצי משרה) יהיה קשה לתת לך תיקים מלאים שתלווה באופן אינטנסיבי. מה שכן, כדאי להבהיר למשרד כבר בהתחלה שלא הגעת כדי לענות לטלפונים, להיות שליח, ובטח לא כדי להכין קפה. במשרדים קטנים יש נטייה לזרוק הרבה מהאדמיניסטרציה על טרום מתמחים...כבר שמעתי על מספיק זוועות. במהלך הריאיון כדאי לברר מה הגדרת התפקיד המדוייקת. לגבי השאלות - זה כמו כל ריאיון התמחות, רק עם פחות ציפייה לידע מתקדם. כדאי לשלוט בנושאים שלמדת השנה וקשורים למשרד, בייחוד חוזים ונזיקין.

טרום התמחות

למעשה אני שמח שמדובר בטרום בגלל שאני עדיין לא יודע בוודאות באיזה תחום אני רוצה להתמחות ומלא פליאה על כך שבעבר כבר לאחר שנה א' סגרו התמחויות.

silverhawk

New member
אני תוהה אם ההוראה הזו תוביל לכך שטרום התמחות

תהפוך למעין חובה (לפחות במשרדים הגדולים)... תום - בשנתון שלכם זה הפך לסטנדרט?

למעלה