ראיון באינטל

גל אדום

New member
ראיון באינטל

מה בדיוק הפרוצדורה בראיון? הבנתי שיש 3 שלבים אבל מה קורה בכל שלב. למה עלי לצפות בראיון? חבר טוב שלי שהיה בראיון אמר שהם שאלו חידה והוא לא ידע לפתור. לא חזרו אליו אחרי ראיון ראשון ולדעתו זה בגלל שהוא לא הצליח לפתור את החידה שנתנו לו. הם רק עזרו לו קצת להגיע לפתרון אבל זה לא משהו שהוא ידע. האם השאלות הם טכניות, לתחום המשרה אליה אני מועמד או שזה יותר חידות ובדיקה האם אני מתאים להם לצוות?

amitayg

New member
לפרוץ את המחסומים תחזית אופטימית

לפרוץ את המחסומים – תחזית אופטימית מחפש עבודה במאה ה 21 משול לאצן אולימפי במסלול מכשולים ומחסומים. ראשית עליו להיות צעיר עד גיל 30 רווק ובעל תואר אקדמי. שנית עליו להיות בעל כישורי מכירה ושכנוע כמו גם כישורים ויכולת מקצועית רצון עז לעבוד יכולת התמדה וליקוק וכמובן מסתפק במועט. על מנת להשיג את העבודה המיוחלת עליו לעבור שורה של מחסומים : 1. מחסום משלוח הפקס והדוא"ל – שלא תמיד עובד לא מחובר ותיבת הדואר מלאה. 2. האם מסמך קורות החיים שלי היגיע ליעדו – האם יש חברות השמה שמפרסמות מספר טלפון ? יש עם מי לדבר או שכולם מטעמי חסכון שולחים מענה אוטומאטי ? זהו לא מדברים עם אנשים יותר ? אתה שולח קורות חיים ומקבל מענה לקוני – קורות החיים התקבלו ונרשמו במאגר במידה ו... אז אולי המחשב גם ימצא לנו עבודה ? ישלם לנו שכר ? בשביל מה צריך חברות השמה ? שרובוט מחשב יפעיל הכל ! ישראבלוף כבר אמרנו ? 3. מחסום פקידת ההשמה – הרי ברור לכולם שמטעמי חסכון בכח אדם רוב המשרות עוברות דרך חברות השמה ואז מה קורה ? איזו הכשרה מקצועית יש להם ? כמה מידע יש להם על המשרה ? ובנוסף צריך למכור את עצמך, להסביר שלמרות עודף הכישורים אתה מוכן לעבוד בעבודה מעט יותר נמוכה ברמות השכר והתפקיד ושום דבר לא קורה . 4. מחסום פקידת ההשמה או מנהלת משאבי אנוש במפעל/חברה /ארגון – אולי יותר מנוסות אבל אפשר להעתיק את הפסקה הקודמת ... 5. מחסום ראיון עבודה מספר אחד – סוף סוף הגעת לרגע המיוחל ואז מה הוא/היא רוצה ממני ? אני מתאים ? אני נראה טוב ? דיברתי הרבה ? מעט ? ביקשתי מעט מדי ? הרבה מדי ? אך למה לא סיפרתי לו על הפרויקט ההוא וההוא ? מדוע הוא לא רושם שום דבר ? איך יזכור אותי ? מדוע לא מחזירים תשובה ? שלילי חיובי ? אוף המתח המעצבן הזה ! 6. מחסום ראיון עבודה מספר 2 – אפשר להעתיק את הנ"ל 7. לעיתים נדיר אבל קיים מחסום ראיון עבודה מספר שלוש ... אז איך פורצים את המחסומים ? למי הפתרונים ? ולסיכום איך כתב פעם אלמוני " להתקבל למוסד יותר קל מלשרות לקוחות של סלקום" וכמובן הקלישאה הנדושה " למי שיש פרוטקציה לא צריך קשרים" כתב וליקט הגיגים : אמיתי גמליאל דון קישוט באמצע החיים (40 ) וצעיר ברוחו

avi0025

New member
בנוגע לראיונות באינטל..

לאיזה משרה אתה מועמד? משרת סטודנט או משרה מלאה? כעיקרון יש באינטל שני ראיונות ולא שלושה - כולם מקצועיים וללא כ"א וכ'ו. ראיון אחד הוא עם עם מהנדסים שנבחרים אקראית ויכולים לשאול הן שאלות מקצועיות והן חידות היגיון - פשוט מה שמתחשק להם - אין כללים. ראיון נוסף זה עם מהנדסים מהקבוצה אליה אתה מיועד ובדר"כ עם מנהל הקבוצה עצמו. חוץ מזה אתה נותן רשימת ממליצים להתקשר אליהם (והם אכן מתקשרים לפחות לאחד). אתה צודק שאם אתה לא יודע לענות את התשובה, אין סיבוב שני ומקצה שיפורים. יחד עם זאת אתה בהחלט יכול אח"כ להגיש מועמדות לקבוצות אחרות/סניפים אחרים. מעבר למקצועיות חשוב שהם ירגישו נוח איתך, זאת אומרת שאחד המרכיבים הכי חשובים באינטל זאת עבודת הצוות ויחסי אנוש טובים. אם תהיה בינוני בתשובות (חלק תדע לענות וחלק לא) אבל תקרין יחסי אנוש מעולים סבירות גבוהה שיזמינו אותך לריאיון נוסף.

Quanta

New member
ראיון שני

היי אבי מה ההבדל בין שני הראיונות? האם ישנם שאלות טכניות וחידות גם בראיון השני? האם גם עבור סטודנטים מתקשרים לממליצים? מה חשוב להדגיש בפני מנהל הקבוצה? עד כמה חשובים הציונים בראיון השני? תודה רבה מראש, אני טיפה בלחץ כי אני מאד רוצה את המשרה :) QUANTA

avi0025

New member
אז ככה..

חשוב להדגיש את עבודת הצוות..כמו שאמרתי זה אחד הדברים המשמעותיים. וכן, גם עבור סטודנטים מתקשרים לממליצים..גם אצלי התקשרו. כעיקרון אני לא ראיתי הבדל גדול בין שני הראיונות..פשוט מראיינים אחרים.

pizpon

New member
בדרך כלל שואלים חידות רק חסרי נסיון

אם יש לךם נסיון יכול להיות שגם ישאלו אותך חידות אבל גם ישאלו אותך שאלות מקצועיות ואתה תוכל לדאוג לדבר רק על הנושאים המקצועיים כך שלא ישאר זמן לחידות. אמורים לשאול חידות רק מי שרואים שאין לו ידע/נסיון מקצועי ורוצים לראות פוטנציאל. ולפעמים שואלים גם חידה או שתיים סתם, כי אפשר... (בעיות אגו של המראיין)

למעלה