ראיה לאמיתות התורה

ראיה לאמיתות התורה

בראשית פרק א' פסוקים ט'-י' "ויאמר אלהים יקוו המים מתחת השמים אל-מקום אחד ותראה היבשה ויהי-כן. ויקרא אלהים ליבשה ארץ ולמקוה המים קרא ימים וירא אלהים כי-טוב." הפסוק מדבר על בריאת "יבשה" , בלשון יחיד. ואילו באינציקלופדית y net (מצורף קישור) "אבי התיאוריה של נדידת היבשות (Continental drift), הגרמני אלפרד וגנר , הגה בעשור השני של המאה ה-20 את הרעיון שבעבר התקיימה על-יבשת שלמה אחת, שאותה כינה פַּנְגֵיאָה, וזו התבקעה במרוצת הזמן הגיאולוגי ונפרדה ליבשות השונות". הגיעו החוקרים המדעניים לאותה המסקנה (רק באיחור של 5000 שנה).

יהוי

New member
נו באמת

פרק א בבראשית הוא אולי אחד הדברים היחידים שנכתבו ע"י האיש שנקרא בפינו משה (ושמו היה כנראה מסי מכיון שבמצרית הקדומה לא היה העיצור ש' וכבר כאן יש לך אי אמת בתורה) הפרק הזה והפסוקים שלאחריו המהוים את סיפור הבריאה הראשון מתאימים לידע שהיה למצרים הקדמונים על העולם ומכיון שמשה היה כהן מצרי בעברו מן הסתם הוא ידע אותם. אם רצונך למצוא עוד אי אמת בתורה (ויש הרבה כאלה) תלך פרק אחד קדימה ותראה שכל בני האדם הם צאצאים של זכר אחד ונקבה אחת דבר הסותר את מדע הגנטיקה.

באמת באמת

לדבריך "שמו כנראה היה מסי " כנראה יכול להיות הרבה דברים,מאיפה לך איזה עיצור היה או לא היה במצרית הקדומה?היית שם? על סמך מה אתה אומר שמה היה כהן מצרי? מה זה המושג הזה בכלל "כהן מצרי" , לידיעתך או חוסר ידיעתך כהן שייך לדת העיברית אין דבר כזה כהן בדתות אחרות. ומה בכלל כל זה קשור למה שאני כתבתי בתחילת השרשור? המסר שלי היה שיש חפיפה בין התורה והמדע.

יהוי

New member
אם היית מתעניין בעוד תחומים

גם אתה היית יודע זאת, העיצור ש' נכנס לשפה המצרית בתקופתו של שישק כמה מאות שנים אחרי משה. ע"פ מסורות יווניות משה היה כהן מצרי וזה מאוד הגיוני מכיון שגם ע"פ התורה הוא אומץ ע"י משפחת המלוכה המצרית, תפקיד של כהן היה מאוד מקובל לאנשים במעמדו. כהנים היו בכל הדתות הקדומות (כהן מלשון כהונה). בכל אחד מהמקדשים במצרים,אדום,מואב עמון,כנען,ארם,אשור וכו' היו כהנים. ואמונתך שכהנים היו רק בהם העברי הינה צרות אופקים. מה הקשר? כמו שיש דברים בתורה שחופפים למדע יש דברים שסותרים אותו. גם ב'שר הטבעות' יש דברים שחופפים למדע. אז מה?

נכון,לכתוב כאן לא עולה כסף

ולא מצריך גם הרבה מחשבה,מה שנהוג בעולם הנאור זה להביא ציטוטים כבסיס להוכחות ולך חוץ מדיבורי סרק אין שום בסיס.לכן טען כפי יכולתך. זה העיניין שכמו צרות מוח המדענים כך גם שר הטבעות נולדו הרבה אחרי התורה מה שנותן לה את הקרדיט כספר היסטוריה המדויק יותר.

masorti

New member
לגבי העיצור ש' בשפה המצרית...

לצערי, פרעה shepseskaf מהשושלת הרביעית לא מסכים איתך.... ראה כאן וגם פה. גם פרעה shepseskare מהשושלת החמישית חושב שאתה טועה... ראה בקישור. ושניהם חיו יותר מאלף שנה לפני משה.

אם אתה בוחר במסורת יוונית או מצרית

זו בחירה שלך,אך אלה לא יכולות לתקן את המסורת היהודית,ואם תוכל להביא ציטוט יותר רציני מסתם קריקטורות אודה לך.

masorti

New member
אילו טרחת לקרוא את תוכן הדברים...

היית רואה שמה שכתבתי מסייע לכאורה לטיעונים שלך. אבל אתה ראית התייחסות למקורות מצריים, ומיד פתחת בהתקפה. דרך אגב... הטענה שהשם משה הוא שם מצרי היא לא המצאה השמורה לחילונים. תבדוק מה חשבו הראב"ע והנצי"ב על הנושא. (ראה בלינק הזה.) הנה לך פירוש שהציע הראב"ע... "ראב"ע תירץ - בת פרעה אכן לא דברה עברית. היא קרא לו בשם המצרי "מוניוס", והתורה היא זו ששינתה ותרגמה את דבריה ל"משה", על-פי הפועל העברי משיתהו." והנה לך מה שאמר הנצי"ב... "ראיתי... דבלשון מצרי תיבה זו בצורתה משמעו ילד. וילד המלך נקרא במדינה הילד, באשר הוא ולד יולד למדינה... ופירשה הטעם שהוא הילד שלה".

מצטער אם פגעתי , אך בטח אתה מבין

את סלידתי אודות מקורות זרים הבאים לתת פירוש לתורתנו.

pembencipolisi

New member
התהליך החל , כמשוער , לפני 250

מיליון שנה , דע דבר פשוט: תנועת היבשות נמשכת גם היום בקצב זעיר. הגיאולוגים יודעים שאפריקה המזרחית הולכת ונקרעת, ומשערים שבעוד מיליונים קניה וטנזניה ותהפוכנה לאי וגיבוטי נקרעת כבר "עכשו" באופן מפחיד , כי ימת אסל שהיתה מנותקת מן הים מתחברת עם מפרץ ג'יבוטי, בגלל פעילות "טקטונית". עוד דבר : האי גרינלאנד מתקרב אל קנדה סנטימטר בשנה. עוד דבר : איסלנד חצויה בקו שבר שעלול לקרוע את האי , המלא הרי געש . עוד דבר : ב 26.12.2004 התרחשו שתי רעידות אדמה איומות ממערב לסומטרא , אינדונסיה. הרעידות הסיטו את האי ששטחו לפי האמדן הגדול 435000 קמ"ר למרחק 30 מטר ממקומו הקודם, וגרמו ל 3 גלי צונאמי איומים שהרגן 300000 בני אדם בחופי האוקיאנוס ההודי. עוד דבר : האי מדגסקר מתרחק מאפריקה 5 מטרים בשנה. עוד דבר : הרי ההימלאיה מוסיפים לגבוה בקצב של סנטימטר בשנה , כי הודו עוד מתהדקת עם שאר אסיה.

דיון סרק

אלו המאמינים באמיתות התורה (דתיים, לצורך העניין) לא מתבלבלים מה"הוכחות" המדעיות, כשמדובר בתחומי הבלשנות, הארכאולגיה, ההיסטוריה ודומיהם, משום שהמידע שידוע לנו בנושאים אלו הוא השערות על גבי השערות, שנעשות הגיוניות (במידה זו או אחרת) רק אם מסתכלים על כל הממצאים הסתכלות טבעית. גיל העולם (4.5 מיליארד שנה, נניח) לא ידוע. הוא נמדד על פי התקדמות העולם בפרק זמן כלשהו, בהנחה שכל הזמן העולם התקדם בדיוק באותה צורה ומהירות. זוהי הסתכלות טבעית. אין צורך אפילו לתת תשובה למה זה לא מחייב. ודאי שאם מאמינים לתורה - הרי שדברים אכן לא קרו כך. ומרוב תשובות בנושא, אין אפילו צורך להשיב. וכך גם בנושאי התיארוך של תקופות מצריות ומסופוטמיות, שהן השערות על דבי השערות. חלקן הגיוניות וחלקן פחות - אבל הרבה מהן היו "אומרות אחרת", אילו חוקר דתי (לא חובש כיפה. דתי) היה רואה אותן. העניין הוא שקצת קשה לאדם הלא מאמין "להקשות" על הדתי מהשערות אלו. ודאי שלא "להוכיח את ה'אי אמת' שבתורה". מצד שני - אני לא יודע מאיפה הגיע הרעיון הזה של הוכחה לנדידת היבשות מתוך פרק א' בבראשית. אם זה הפשט - אני הולך ללמוד קבלה.

פלגיה

New member
צודק

לגבי גיל העולם - יש מחלוקת גדולה בין מדענים לבין עצמם בנושא הזה. הפער בין הערכת הגיל של האסטרונומים שונה בכמה סדרי גודל מההערכה של הארכיאולוגים, למשל.

masorti

New member
כמה סדרי גודל?

אם האסטרונומים מדברים על 15 מיליארד שנה כגיל היקום וכ- 4-5 מיליארד שנה כגיל כדה"א, האם את טוענת שהארכיאולוגים מדברים על כמה מליוני שנים לכל היותר? ("כמה סדרי גודל" זה חזקות של עשר)

פלגיה

New member
אני יודעת מתמטיקה

(זה המקצוע שלי) מדובר על עשרות מיליארדים לעומת עשרות מיליונים. זה אכן כמה סדרי גודל, תהום פעורה שכרגע לא ניתנת לגישור. המקור שלי - יורם קירש בספרו "היקום על פי הפיזיקה המודרנית". לא הצלחתי כרגע למצוא את המקום המדוייק (בעיה של ספרים שאין בהם אופציית "חיפוש"
)

masorti

New member
שאני אבין נכון...

את טוענת שהארכיאולוגים טוענים שגיל כדה"א הוא כמה עשרות מיליוני שנים בלבד? (דרך אגב, מה קשור יקום ופיזיקה מודרנית לארכיאולוגים?)

פעם ראשונה שאני שומע שהארכיאולוגים

מתארכים את היווצרות כדוה"א. מה הקשר בין ארכיאולוגיה, העוסקת במה שהשאירו אחריהם בני האדם, לבין קביעת גילו של כדוה"א? את יכולה להפנות לאיזה לינק שתומך בטענה המפתיעה הזו?

pembencipolisi

New member
ה"קוסמולוגים" עסקים בזה.

בשנת 1969 הביאו האסטרונאוטים האמריקנים סלעים מן הירח. הסלעים הם המקור לחשוב גיל הירח, 4.61 מיליארד שנה.

למעלה