ראיה לאמיתות התורה .

דוד1000

New member
ראיה לאמיתות התורה .

בס"ד איך שוכנעו היהודים לקיים מצוות לזכר האירועים. שבחג הפורים, בחג חנוכה בחג שבועות? הרי הם לא אותם היהודים. כל אירוע כזה היה בתקופה אחרת. מתי התורה נכתבה וניתנה. http://planet.nana.co.il/qwerim/ http://www.orhayahadut.co.il/msilot/matai%20hatora.htm במגילה נאמר שהיא נכתבה על ידי מרדכי ואסתר ונשלחה לכל היהודים בכל העולם. אם נתבונן נראה שאין שום אפשרות לטעון שהמגילה נכתבה ו"הושתלה" על ידי גורם אחר בתקופה אחרת בהיסטוריה, ושהוא הצליח לשכנע את עם ישראל לקבל ולקיים את המצוות לזכר נס פורים. אלא המגילה נכתבה וניתנה אך ורק בתקופת מרדכי ואסתר. הסיבות: 1) העם היה שואל: את האיש שמפיץ בפעם הראשונה את המגילה, מנין הבאת את זה?". אם הוא יאמר שהוא כתב את המגילה היום, ישאלו אותו כתוב במגילה שהיא נכתבה על ידי מרדכי ואסתר. ואם הוא יאמר להם שהמגילה ניתנה לפני הרבה זמן, ישאלו איך יתכן שלא ראינו אותה קודם לכן? מדוע אבותינו ואבות אבותינו לא ספרו לנו מעולם עליה?" ואם הוא יאמר להם שאכן היה נכתבה לפני הרבה שנים אך אבדה והוא גילה אותה. הם היו אומרים לו: כיצד יתכן שאירוע מרעיש ארץ כזה, כהתגלות השגחה אלוקית לאומה שלימה, ישכח??? ויש במגילה הבטחה שלעולם לא יעברו מתוך היהודים. (אגב זה נבואה שלא הופרכה), כך כתוב בסוף מגילת אסתר: קיימו וקיבלו היהודים עליהם ועל זרעם ועל כל הנלווים עליהם, ולא יעבור--להיות עושים את שני הימים האלה, ככתבם וכזמנם: בכל שנה, ושנה. והימים האלה נזכרים ונעשים בכל דור ודור, משפחה ומשפחה, מדינה ומדינה, ועיר ועיר; וימי הפורים האלה לא יעברו מתוך יהודים, וזכרם, לא יסוף מזרעם ותכתוב אסתר המלכה בת אביחיל, ומורדכיי היהודי--את כל תוקף: לקיים, את איגרת הפורים הזאת--השנית. וישלח ספרים ... בהלכות כתיבת מגילת אסתר כתוב שאסור לשנות שום אות או מילה. דבר זה מראה שלא יתכן שהייתה מגילה שבה היה כתוב מילים שאפשרו את שתילת המגילה בזמן שונה ממה שכתוב בה. מסקנה: אין שום אפשרות שמישהו הצליח ל"השתיל" את המגילה בתקופה מאוחרת יותר ממה שמסורת היהדות טוענת, וממילא ברור שהמגילה נכתבה בזמן המאורעות, בתקופת מרדכי ואסתר ונס פורים. וניתנה לאנשים שהיו וחוו את המאורעות שהם העדים המקוריים. להלן תשובה בנושא מהרב. בס"ד לר' דוד היקר, שלום וברכה אענה לך בקצרה על שלושת הנושאים אותם שלחת אלי: 1. על מגילת אסתר ופורים- שאיזה לץ "מדעי" החליט שמגילת אסתר נכתבה כמה מאות שנים לאחר המאורעות המתוארים בה: בימי החשמונאים! תשובה: יש הרבה הוכחות של חוקרים "מדעיים" שמי שכתב את מגילת אסתר היה נוכח במקום באותו הזמן, וודאי לא מאות שנים אחרי זה, בזמן החשמונאים, שלא היתה בכלל קיימת מלכות פרס, ונכתוב חלק מהוכחות אלו: • יש ב165 המילים שבה 60 מילים ייחודיות בפרסית [כגון: פרתמים, אחשדרפנים, דת, פתגם וכדומה], שרק בספר עזרא, שאופי לשונה דומה לשל מגילת אסתר, יש מספר דומה של מילים פרסיות, למרות שהוא מכיל 700 מילים! • המחבר הכיר יפה את כל פרטי החצר על בניניו וסידוריו השונים, שרק חפירות במאה שנים האחרונות בשושן אישרו את המימצאים במדוייק מדהים! עיין ספר קדמוניות מר' אהרון מרקוס פרק ו', ובמחברת החטיטות והחקיקות לר"ז יעבץ, ובספר ש ד"ר ימפל, וב"מקרא ומסורה" לר"ר מרגליות פרק ח' [שם מבאר בדיוק מדהים מדוע כתוב לפעמים "שושן הבירה" ולפעמים "שושן", ע"פ במבנה המדוייק של העיר והארמון שהיה שם, עי"ש!]. ובפתיחה ל"דורות הראשונים" של רי"א הלוי בסוף הספר בפרק "על דבר מגילת אסתר, בו מבאר ומוכיח היאך רוב המגילה נכתב ע"י מרדכי ואסתר, עם תוספות בדור אחריזה של אנשי כנסת הגדולה. • ימי הפורים נזכרו בספר חשמונאים ב' ט' כימים טובים שכבר נוהגים אותם מימי קדם, למרות שספר חשמונאים ודאי נכתב בימי מלכי החשמונאים. גם נזכרו כימי שמחה במגילת תענית הקדומה [פרק י"ב], ונתייחדה למאורע זה מסכת מיוחדת, מסכת מגילה, ובה הלכות מפורטות היאך לקרוא את המגילה, וודאי באו להם לתנאים מאבות אבותיהם מגילות עתיקות עוד מזמן חתימת כתבי הקודש שהיתה רק כמה עשרות שנים לאחר זמן מרדכי ואסתר. וודאי לא יכלו "להשתיל" בעם פתאום איזה חג ללא מסורת מדוייקת ובדוקה ואקטואלית!

זאבי20

New member
למה רק מגילת אסתר

מה עם כל התנ"ך? יציאת מצרים קריעת ים סוף מעמד הר סיני ועוד ועוד

זאבי20

New member
למה רק מגילת אסתר

מה עם כל התנ"ך? יציאת מצרים קריעת ים סוף מעמד הר סיני ועוד ועוד

ראיות לאפסיות Governor

המשתמש Governor שבפורום זה משתמש במערכת הייד פארק בשמות: Stanley ו- Caretaker Stanley (סטנלי) זה נחסם בפורום "האמת האבסולוטית" (http://4142.haydepark.co.il) לאחר שהשתמש בשפה מלוכלכת. להלן טיעונים נפוצים של Governor וההפרכות אליהם: http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=712074 והפורום שלי, האמת האבסולוטית: http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=712074 כללי הפורום שלי: http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=706004 בכבוד רב, דניאל. בלס

neko

New member
טרם ניתקלתי בטיעון של גוברנור

שאינו נכון. האובססיה שלך עם הבןאדם מראה על בעיה נפשית קשה, או על פחד מפניו. ספר לנו את האמת...

טרם ניתקלת? הגיע הזמן שתיתקל

מעניין מה יש לך להגיד על זה: ". טענה: אפילו הדר' לכימיה צבי ענבל, מסיונר/פאגאן חוזר בתשובה, מדען ראשי של 'ערכים' ויועץ מדעי לכל אגודות המסיון היהודי _מודה_ שאבולוציה במשמעות הכחדה ויצירת מינים חדשים, היא _עובדה_: http://img.tapuz.co.il/forums/16769718.txt קרא את הגדרתו ל- 'אבולוציה' בתחילת נספח א': אבולוציה: פירוש המילה הוא - התפתחות. ממצאים מראים שהיו מינים שנכחדו, והיו מינים שהופיעו בתקופות שונות. בלי קשר לתיארוך ופיענוח גיל וסוג השכבות, נראה ברור כי אכן היתה התפתחות כזו. במובן זה, אבולוציה היא עובדה. === סוף צטוט === דר' ענבל מודה כמי שכפאו שד כי 'אבולוציה היא עובדה'. איזה מינימליזם צרוף ומזוקק. ממש אמנות הצמצום, מועט המחזיק את המרובה. וזאת, תוך טאוט חפוז, זריז של כמה ענינים מעוררי מבוכה אל מתחת לפנת השטיח, אגב מלמול, כאשר כף היד מאהילה על הפה בהתאמצה להסתיר את השפתיים הנעות והלואטות כהאי לישנא 'היו מינים שנכחדו, והיו מינים שהופיעו בתקופות שונות, בלי קשר לתיארוך ופיענוח גיל וסוג השכבות'. מה פשר 'היו מינים שנכחדו'? האם הוא מתכוון לומר כי מנגד היו גם מינים שנעלמו עקב תהליך שונה מהכחדה? עקב, נניח, החלטה של 'ישות אקסטרטרסטריאלית' (extraterrestrial) שהחליטה, למשל, כי מינים מסוימים סימו את שרותו לאדם, ואינם נחוצים עוד? מה פשר 'והיו מינים שהופיעו'? האם הוא מתכוון לומר כי מנגד היו גם מינים שנבראו? מה לדעתו היחס בין מספר המינים שהופיעו בתהליך אבולוציוני ('אבולוציה היא עובדה', הוא הודה), לבין מספר המינים שנבראו? היוכל להצביע על מין שנברא? מה פשר 'בתקופות שונות, בלי קשר לתיארוך ופיענוח גיל וסוג השכבות'? האם מדובר ב'תקופות שונות' במהלך 5764 השנים האחרונות בלבד, או שמא מדובר בכ- 3.5 מליארד השנים האחרונות, מאז הופיעה הארכבקטריה (Archaeobacteria) הראשונה? ומדוע 'בלי קשר לתיארוך ופיענוח גיל וסוג השכבות'? האם סוגית ה'תיארוך ופיענוח גיל וסוג השכבות' היא שלד בארונו ששומה להחביאו מעין כל בכל מחיר? מה נאמר ומה נדבר, הודאתו הותירה אותי בוהה פעור פה, שמוט לסת, משורבב לשון ונעתק נשימה. אולם, הוא מריע, הכל צריך לעבוד כמכלול. גם השלב של המעבר מדומם לחי, והוא תוקף את התאוריות בענין המעבר מדומם לצורה כלשהי של 'חיים', על בסיס אי-יתכנות מבחינה כימית ומשקולי הסתברויות. על זאת אני עונה בקשור האחרון למטה, בדף זה. תשובה: אני, דניאל בלס, מיודד עם הרב צבי עינבל ומיד שלחתי לפניו את ההטעיה הנוראית של סטנלי לקבל תגובתו. להלן תגובתו מילה במילה כפי שנשלחה אלי ל- Email שלי: אני מקווה שאתה כבר מבין עם מי יש לנו עסק, ומה זה אינטרנט. לגבי הנושא עצמו: זה כמובן שקר וכזב. עודד לבנה כתב מאמר באינטרנט שכולו שטויות מתחילתו ועד סופו. כתבתי לו (לבקשת אדם שפנה אלי) תשובה ובה הראיתי עד כמה דברי עודד לבנה הם לא נכונים או לא רלוונטיים. מכתב זה רצוף לתשובתי זו אליך. והנה, אתה רואה שהיו כמה "נשמות טובות" שהצליחו לקחת מכתב זה "ולהוכיח" ממנו שגם אני מודה באבולוציה??? השימוש במשפטים ספרותיים מהסוג של: הודאתו הותירה אותי בוהה פעור פה, שמוט לסת, משורבב לשון ונעתק נשימה הוא עלוב ויורד אפילו מתחת לרמה של העיתונים העלובים ביותר מהסוג של "דער שטירמר"... תגובתי בקיצור: מי שקורא ברצינות את תשובתי לעודד לבנה רואה שמדובר בתרגיל נבזי ומכוער של אנשים חסרי מצפון וחסרי יושר אינטלקטואלי. הייתי מגדיר זאת כ: שיא השקר והחוצפה להוכיח, כביכול, ממכתב שנכתב נגד תיאורית האבולוציה - שאני מודה שאני מאמין בזה ??!! ממכתב של שמונה עמודים, ועוד שני מאמרים באנגלית, הצליחו לקחת שני משפטים שלא הבינו אותם, ולהוציא מהקשרם! אין לי ספק שמדובר באנשים שהכישרון היחידי שלהם הוא ליגלוג ארסי ועיוות מכוון ומודע של דברים ובלבד להשיג את מטרתם הפוליטית. תשובתי הנ"ל לעודד לבנה כללה טיעונים מדעיים שונים תוך ציטוט המקורות המדעיים. אף אחד לא התייחס כלל לטיעונים שהעליתי, מפני שאין להם תשובות. הדבר היחידי שיש להם הוא התקפה אישית בסיגנון שאפילו העיתון "העולם הזה" (שכבר איננו קיים) היה מתבייש בה. אם אתה מעוניין לפרסם את תשובתי זו, אני מודה לך מאד על המאמץ (את המאמר המקורי אי אפשר לפרסם באינטרנט כי הוא בפורמט של WORD עם הערות שוליים ופונטים שונים להבדיל בין המקור וההתייחסות שלי. כמו כן, הוא ניתן להבנה רק אם קוראים קודם את המאמר של עודד לבנה) שבת שלום צבי ענבל " נלקח מכאן

Governor

New member
`קרא את הגדרתו ל- 'אבולוציה'

בתחילת נספח א'` רגע, האם כתב את הדברים המצוטטים שם או לא? 0284392570

תוכל להיתקל בהפרכות לטיעוני גוברנור

טרם ניתקלתי בטיעון של גוברנור שאינו נכון. תגובה: יתכן שטרם נתקלת באדם שענה לו תשובות החלטיות. גוברנור, או בשמו הפרטי "סטנלי" מעלה טיעונים שבהם סילופים ושקרים במזיד ולאחר מכן, אף אם הופרכו, חוזר עשרות פעמים, כפטיפון-שבור, וטוען שהתשובה נתנה. . . כמו כן, סטנלי [Governor], פעמים רבות דוחה מעליו אנשים שלהם תשובות (כמו הרב דב מאיר שטיין שביקר כאן) כאשר הוא מגנה אותם ומעליבם. **************************************************** האובססיה שלך עם הבןאדם מראה על בעיה נפשית קשה, או על פחד מפניו. תגובה: תאמין לי, רק כעס. אני לא יכול לפחוד מאדם שגיליתי שכל טענותיו שקרים והטעיות. (האם ניסית אי פעם להיכנס לקישורים שהוא שולח לאתרים באנגלית דחוסה מלל ולקרוא שם אם הדברים באמת מבססים את עמדתו? ..אני ניסיתי). ****************************************************** ספר לנו את האמת... תגובה: האמת האבסולוטית (http://4142.hydepark.co.il) - הכללים של פורום זה הם לשמור על שפה נקיה ולהתייחס לתגובות. *************************************************** כמה טעויות והטעיות נפוצות על מילת זכרים: - "זאת רק חתיכת עור קטנה" - 100סמ"ר, כמחצית מעור האיבר. תגובה: האיבר, כמו כל איבר אחר בגוף האדם, גודל במהלך השנים ובסופו של דבר אינו גורע בחלק משמעותי מגודל האיבר ואינו מפריע לתפקוד ביחסי האישות. **************************************************** - "זה בריא" - 2% סיבוכים קשים. תגובה: מעולם לא נתקלתי במיתוס הסובר שהמילה 'בריאה'. אנו מקיימים זאת אך ורק לפי ציווי התורה, לזכר ברית המילה של אבותנו, התורה שנתנה לנו במסורה והמבדילה אותנו משאר העמים. והסיבוכים הקשים... זהו תירוץ טפשי ביותר (באותה מידה אני יכול להביא לפניך אחוזים בודדים הסוברים שניתן להיפגע גם אצל רופאי שיניים, ניתוחים פלסטיים, הרעלת מזון מאכילת פלאפל (במקומות שונים בארץ), תאונות בבית וכדו'). כאשר האחוזים הם בודדים, בני אדם בד"כ מתעלמים מהם ובד"כ חיים אחרי זה. האם אתה באמת מעוניין שילדך יהיה היחיד בין חבריו שעורלה לאיברו? (אני זוכר שכאשר אני למדתי בב"ס חילוני, הגיע נער כזה. אנשים פשוט התרחקו ממנו, קראו לו 'נוצרי'). ואיך אתה מצפה שיימצא לעמו אשה יהודיה בעתיד, או שמא הוא ייתחתן עם גויה? **************************************************** - "זאת מסורת יהודית" - הברית המקורית מימי התנ"ך כללה שריטה סמלית בלבד. תגובה: בגופות מלפני 3000 שנים לא נשתמרו רקמות היכולות להעיד על כך. אם יש לך ראיות כאלו מתוך המסורה, עלינו לבדוק את פני הדברים ולהבין, מדוע אם כן, מוטל עלינו כיום להחמיר במצווה זו. ********************************************************* - "זה לא יפריע לו" - מנותחים מדווחים על ירידה של כ70% בהנאה ממין. תגובה: רוב המוחלט של ההנאה מיחסי אישות הוא פסיכולוגי (הוכחה לכך היא שאדם יכול להגיע לפורקנו גם בלי לפלוט זרע). עשרות אנשים, וביניהם גויים שהתגיירו, לא העידו על כך. אלו דעות סובייקיטיביות בלבד. מנהל הפורום:

neko

New member
אין לי כוח לעסוק בגוברנור, הוא יכול

להגן על עצמו. האיבר, כמו כל איבר אחר בגוף האדם, גודל במהלך השנים ובסופו של דבר אינו גורע בחלק משמעותי מגודל האיבר ואינו מפריע לתפקוד ביחסי האישות. אינך יודע עד כמה הנזק גדול. מעולם לא נתקלתי במיתוס הסובר שהמילה 'בריאה'. המיתוס שריר וקיים בקרב רבים. אנו מקיימים זאת אך ורק לפי ציווי התורה, לזכר ברית המילה של אבותנו, התורה שנתנה לנו במסורה והמבדילה אותנו משאר העמים. כבר מזמן לא, היהודים מהויים פחות מאחוז בודד מהמאמינים בתורה. והסיבוכים הקשים... זהו תירוץ טפשי ביותר (באותה מידה אני יכול להביא לפניך אחוזים בודדים הסוברים שניתן להיפגע גם אצל רופאי שיניים, ניתוחים פלסטיים, הרעלת מזון מאכילת פלאפל (במקומות שונים בארץ), תאונות בבית וכדו'). והאם אתה טוען שתלך לרופא שיניים לטיפול כאשר אין לך בעיה? או שתלך לעשות ניתוח פלסטי בלי סיבה טובה (יש כאלה, אבל זו בעיה שלהם)? או שתלך דווקא לאכול בדוכן פלאפל שבו ידוע לך על הרעלות שקרו? בשורה התחתונה, אין לך זכות להחליט בשביל אדם אחר החלטה כה גורלית שיכולה להותיר אותו עם נזק כלשהו, גם אם הסיכוי היה 1 למיליון. כאשר האחוזים הם בודדים, בני אדם בד"כ מתעלמים מהם ובד"כ חיים אחרי זה. זה אומר שכל דבר שיש לו סיכוי קטן לפגוע בך, תלך לעשות? האם אתה באמת מעוניין שילדך יהיה היחיד בין חבריו שעורלה לאיברו? 1. אם יגור בחו"ל מסיבה זו או אחרת יסבול עקב שונותו גם שם. 2. קיימים בארץ מאות לא-נימולים (יהודים ילידי הארץ, לא כולל ערבים או עולים חדשים), וזאת רק בארגון קה"ל שניתן להגיע אליו דרך פורום ברית מילה. 3. אני בהחלט מעוניין שאם כל הילדים ילכו לבעוט בחתולים, הילד שלי לא ילך איתם. אני גם מעוניין שכשכולם ילכו לנסות סמים, הוא לא יהיה ביניהם. איך בדיוק תסביר לילדך לא לעשות את אלו, אם אתה עצמך חתכת ממנו איבר שימושי בטוענת "כולם עושים"? ואם כולם יקפצו מהגג...? (אני זוכר שכאשר אני למדתי בב"ס חילוני, הגיע נער כזה. אנשים פשוט התרחקו ממנו, קראו לו 'נוצרי'). אין שום סיבה בעולם שתדעו בכלל איך נראה איבר לא-נימול, בודאי שלא תשימו לכך לב, והכי מוזר - איך ידעתם כבר ביום הראשון שהוא אינו נימול? בקיצור, אני חושד שאתה משקר במצח נחושה. ואיך אתה מצפה שיימצא לעמו אשה יהודיה בעתיד, או שמא הוא ייתחתן עם גויה? אולי אתה חי בחברה פרימיטיבית ומפלה. אני לא מכיר מישהו או מישהי שזה מה שיקבע להם עם מי להתחתן. לכל מי שנוהג בצורה כזו, אני נהנה לאחל שיגלו שאינו יהודי כשר, ינדו אותו, ואז אולי יבין עד כמה הדבר טיפשי.

Governor בהחלט צריך להגן על עצמו.

אין לי כוח לעסוק בגוברנור, הוא יכול להגן על עצמו. תגובה: לפחות אתה יודע שגוברנור צריך להגן על עצמו. ****************************************************** האיבר, כמו כל איבר אחר בגוף האדם, גודל במהלך השנים ובסופו של דבר אינו גורע בחלק משמעותי מגודל האיבר ואינו מפריע לתפקוד ביחסי האישות. "אינך יודע עד כמה הנזק גדול." תגובה: הוא לא מספיק גדול אם מסתבר שניתן לקיים יחסי אישות בריאים, ליהנות מהם, ולהביא צאצאים לעולם (דהיינו, תפקודו של איבר זה פעיל וממצה את תפקידו). ***************************************************** מעולם לא נתקלתי במיתוס הסובר שהמילה 'בריאה'. "המיתוס שריר וקיים בקרב רבים." תגובה: לא בעולם החרדי ולא בעולם הדתי-ציוני (מזרחניקים). ואם אתה מדבר על העולם החילוני... - אז אני אך ורק אומר שיש להם הרבה מה להשלים. *************************************************** אנו מקיימים זאת אך ורק לפי ציווי התורה, לזכר ברית המילה של אבותנו, התורה שנתנה לנו במסורה והמבדילה אותנו משאר העמים. "כבר מזמן לא, היהודים מהויים פחות מאחוז בודד מהמאמינים בתורה." תגובה: למעלה משישים אחוז מהעם שלנו מאמין באלוקים ורובם גם בתורה. חלק נכבד אמנם מכחיש את התורה -אך אין לי דבר נגדו- מכיוון שהם אינם מכירים את כל הדעות וחוששים לשמוע אותן. בעולם, אחוזי המאמינים באלוקים גדול בהרבה, כנ"ל התורה שלנו (ואצל הנוצרים, שהם חלק נכבד ביותר מאנשי העולם, נקראת אצלהם התורה שלנו בשם "הברית הישנה" והם אכן מאמינים שהיא נכונה) לכן אתה טועה. ************************************************** והסיבוכים הקשים... זהו תירוץ טפשי ביותר (באותה מידה אני יכול להביא לפניך אחוזים בודדים הסוברים שניתן להיפגע גם אצל רופאי שיניים, ניתוחים פלסטיים, הרעלת מזון מאכילת פלאפל (במקומות שונים בארץ), תאונות בבית וכדו'). "והאם אתה טוען שתלך לרופא שיניים לטיפול כאשר אין לך בעיה? או שתלך לעשות ניתוח פלסטי בלי סיבה טובה (יש כאלה, אבל זו בעיה שלהם)? או שתלך דווקא לאכול בדוכן פלאפל שבו ידוע לך על הרעלות שקרו?" תגובה: אני אלך כאשר אני -צריך- את כל אלה. יהודים מאמינים כי הם צריכים לקיים ברית מילה לפי מסורת אבותם. אני הוכחתי כי הנתונים שהצגת לא מפריעים ליהודים לקיים את מצוות ברית המילה. על כן, נכונה תשובתי. ***************************************************** בשורה התחתונה, אין לך זכות להחליט בשביל אדם אחר החלטה כה גורלית שיכולה להותיר אותו עם נזק כלשהו, גם אם הסיכוי היה 1 למיליון. תגובה: באותה מידה אני לא יכול להחליט להביא אותו לעולם או לתת לו דווקא חלב אם (כשאפשר מטרנה) ומה יאכל ומה יהיה חינוכו, מה טוב ומה רע, מהי צניעות וכהנה וכהנה.. אין אדם אובייקטיבי. הדעות רבות עד אין ספור. כל בן יגדל לפי ידיעת וחינוכו של אביו. אם האבא מצא לנכון שהיהדות היא אמת, הוא יחנך את ילדו בדרך תורה זו. ליהודים ישנה מסורה, אתה יודע שהבן שלך יכול להיפגע נפשית בתור אדם שונה משאר עמו, ועל כן מחובתך לקיים בו את מסורת אבותיך ולא לקיים בו דופי שיהפוך אותו לשונה ואולי אפילו לפגום (רוחנית, אם נכונה תורתנו ופיסית, כאשר יתקשה בחברה היהודית, יהיה שונה מכולם, ובעתיד לבוא ירצה להתחתן). ************************************************************ כאשר האחוזים הם בודדים, בני אדם בד"כ מתעלמים מהם ובד"כ חיים אחרי זה. "זה אומר שכל דבר שיש לו סיכוי קטן לפגוע בך, תלך לעשות?" תגובה: אם הדבר הוא משמעותי עד כדי כך שלמעלה מ-90% מהעם שלי מקיים אותו וקיים מזה 5000 שנה? עובר במסורה וקיים אף אצל אנשים רבים בעולם ומותנה בהשקפה הרוחנית שלי, היהדות, ושל אבותיי ויתמצה בהמשך חיי בבר-מצווה וחופה כשרה? וואדי שכן. ************************************************************* האם אתה באמת מעוניין שילדך יהיה היחיד בין חבריו שעורלה לאיברו? "1. אם יגור בחו"ל מסיבה זו או אחרת יסבול עקב שונותו גם שם." תגובה: טעות בדבריך. בעולם נפוץ הדבר לקיים ברית מילה (מטעמי הגיינה). בייחוד בבריטניה. ************************************************************* 2. קיימים בארץ מאות לא-נימולים (יהודים ילידי הארץ, לא כולל ערבים או עולים חדשים), וזאת רק בארגון קה"ל שניתן להגיע אליו דרך פורום ברית מילה. תגובה: נכון ומצב זה אינו מאפשר להם להתחתן עם כל יהודיה ולהתקיים כיהודי לכל דבר. (והדבר מותנה אפילו בכניסה לבית כנסת ביום שישי או בר-מצוה)! פרט לזאת, אצל הגויים לא מצפים לקיים ברית מילה. אצל יהודים, הדבר שונה בעליל. ***************************************************************** 3. אני בהחלט מעוניין שאם כל הילדים ילכו לבעוט בחתולים, הילד שלי לא ילך איתם. אני גם מעוניין שכשכולם ילכו לנסות סמים, הוא לא יהיה ביניהם. איך בדיוק תסביר לילדך לא לעשות את אלו, אם אתה עצמך חתכת ממנו איבר שימושי בטוענת "כולם עושים"? ואם כולם יקפצו מהגג...? תגובה: ההשוואה שלך לוקה בכשל לוגי מוחלט. אני רואה כי עברת שטיפת מוח רצינית. להלן הטעויות: א. טעות ראשונה: אתה לא חתכת ממנו איבר (אלא אם כן, "עורלה" נחשבת אצלך איבר בפני עצמו). ב. זה לא היה -רק- בטענת 'כולם עושים'. אני חושב שתוכל לחשוב לבד, לאור כל שאמרתי עד כה בנושא, על סיבות 'מוצדקות' הרבה יותר לקיים בבנך את מה שאביך קיים בך. אגב, אני לא חושב שהבן שלך יבוא להצדיק את מעשיו הרעים בתירוץ שהזכרת לעיל... מנהל הפורום:

המשך תשובה

************************************************************* (אני זוכר שכאשר אני למדתי בב"ס חילוני, הגיע נער כזה. אנשים פשוט התרחקו ממנו, קראו לו 'נוצרי'). "אין שום סיבה בעולם שתדעו בכלל איך נראה איבר לא-נימול, בודאי שלא תשימו לכך לב," תגובה: נכון, תחילה לא הבנו ורק אז הסקנו מיד כי הדבר יכול אך ורק להורות שהוא פשוט לא נימול. אפילו לבית כנסת הוא לא היה יכול להיכנס כיהודי שלם. בר-מצוה, איך? אדם שלא מל את בנו, צריך להתבייש בעצמו (ולקחת בחשבון שאם היהדות אמת, הוא מסב לעצמו ולבנו נזק גדול בהרבה, בין בעולם הזה - בין בעולם הבא). הבן ירגיש שונה מהאבא (שהוא כן נימול) ושונה מחבריו ומרוב בני עמו ולא יהיה בו את הקשר המאחד את כל היהודים בנושא רגיש זה, וכמו כן, יבין שהוא פגום בעיני כל, בכל אירוע דתי. ועל אחת כמה וכמה, שחלק נכבד מהגויים נימולים, אז הוא (בתורה יהודי), לא יהיה נימול? *********************************************************** והכי מוזר - איך ידעתם כבר ביום הראשון שהוא אינו נימול? תגובה: אני לא אמרתי שזה היה ביום הראשון. אגב, כאשר אמרתי "הגיע נער כזה", כנראה ששכחתי לציין שהוא היה עולה חדש והוריו לא מלו אותו במקום שממנו באו. ********************************************************** בקיצור, אני חושד שאתה משקר במצח נחושה. תגובה: אני, בשונה ממך (ככל הנראה), פועל לפי מסורה של חוקים ומצוות. המסורה מלמדת אותי כי "מדבר שקר תרחק". על כן, אם אשקר, אעבור על לאו זה כאשר אשקר בעצמי. הדוגמה שהעליתי (שמן הסתם, חוויתי אותה בחיי), יכולה במקרה הרע (אם חס ושלום, אני משקר) לשמש לך מיתוס קיים שאליו אתה בכל זאת צריך להתייחס. ***************************************************** ואיך אתה מצפה שיימצא לעמו אשה יהודיה בעתיד, או שמא הוא ייתחתן עם גויה? "אולי אתה חי בחברה פרימיטיבית ומפלה. אני לא מכיר מישהו או מישהי שזה מה שיקבע להם עם מי להתחתן." תגובה: אני בטוח כי לפחות 60% מהיהודים בעם ישראל לא היו נותנים את הבת שלהם לגבר שאינו נימול (ובפרט שהאשה תרצה בו, כי קרוב לוואדי שלא). יהודי שאינו נימול, ייקבל בחברה שלנו מיתוסים רבים כגון: שונה, אנטי-דתי, 'גוי', לא-יהודי, לא-מוגדר וכדו'. מנהל הפורום:

neko

New member
המשך...

(אני זוכר שכאשר אני למדתי בב"ס חילוני, הגיע נער כזה. אנשים פשוט התרחקו ממנו, קראו לו 'נוצרי'). "אין שום סיבה בעולם שתדעו בכלל איך נראה איבר לא-נימול, בודאי שלא תשימו לכך לב," תגובה: נכון, תחילה לא הבנו ורק אז הסקנו מיד כי הדבר יכול אך ורק להורות שהוא פשוט לא נימול. אפילו לבית כנסת הוא לא היה יכול להיכנס כיהודי שלם. בר-מצוה, איך? "הסקנו מייד"? איך בדיוק? היו לו קרניים וזנב? משך 12 שנות לימוד ב4 בתי ספר חילוניים, מעולם לא ראיתי איברו של אף אחד. אדם שלא מל את בנו, צריך להתבייש בעצמו (ולקחת בחשבון שאם היהדות אמת, הוא מסב לעצמו ולבנו נזק גדול בהרבה, בין בעולם הזה - בין בעולם הבא). לפי ההגיון הזה, עליך לקיים את כל טקסי כל הדתות, רק "ליתר ביטחון", כולל הקרבת הילד לאליל זה או אחר. הבן ירגיש שונה מהאבא (שהוא כן נימול) ושונה מחבריו ומרוב בני עמו ולא יהיה בו את הקשר המאחד את כל היהודים בנושא רגיש זה, וכמו כן, יבין שהוא פגום בעיני כל, בכל אירוע דתי.
מצחיק מאד שאתה קובע עבור אחרים איך ירגישו, בעוד שהם עצמם מספרים דברים אחרים לגמרי. אתה מוזמן לבקר בפורום ברית מילה 202, ולקרוא חוויותיהם של שלמים, שמודים להוריהם שלא פצעו אותם. ד"א - אחד מאותם צעירים החליט לעבור את המילה, והיום הוא מצטער על כך, לאחר שגילה מה הפסיד מבחינת תפקוד והנאה. ועל אחת כמה וכמה, שחלק נכבד מהגויים נימולים, אז הוא (בתורה יהודי), לא יהיה נימול? ואם כולם יקפצו מהגג...? והכי מוזר - איך ידעתם כבר ביום הראשון שהוא אינו נימול? תגובה: אני לא אמרתי שזה היה ביום הראשון. אגב, כאשר אמרתי "הגיע נער כזה", כנראה ששכחתי לציין שהוא היה עולה חדש והוריו לא מלו אותו במקום שממנו באו. אז ביום הראשון התחברתם, כולכם נהייתם חברים טובים והכל היה בסדר, ואז יום אחד גיליתם (בצורה שאינך חושף כמובן) שהוא אינו נימול, והפסקתם להיות חברים שלו? מצטער, אבל הבעיה בכם, לא בו. אין הבדל ביניכם לבין האנטישמים שלא מוכנים להתחבר עם יהודים. בקיצור, אני חושד שאתה משקר במצח נחושה. תגובה: אני, בשונה ממך (ככל הנראה), פועל לפי מסורה של חוקים ומצוות. המסורה מלמדת אותי כי "מדבר שקר תרחק". על כן, אם אשקר, אעבור על לאו זה כאשר אשקר בעצמי. הדוגמה שהעליתי (שמן הסתם, חוויתי אותה בחיי), יכולה במקרה הרע (אם חס ושלום, אני משקר) לשמש לך מיתוס קיים שאליו אתה בכל זאת צריך להתייחס. כך אני מתייחס אליה, אך היא לא הגיונית בעליל, ומציגה אותך ואת חבריך ללימודים באור רע מאד. ואיך אתה מצפה שיימצא לעמו אשה יהודיה בעתיד, או שמא הוא ייתחתן עם גויה? "אולי אתה חי בחברה פרימיטיבית ומפלה. אני לא מכיר מישהו או מישהי שזה מה שיקבע להם עם מי להתחתן." תגובה: אני בטוח כי לפחות 60% מהיהודים בעם ישראל לא היו נותנים את הבת שלהם לגבר שאינו נימול (ובפרט שהאשה תרצה בו, כי קרוב לוואדי שלא). יהודי שאינו נימול, ייקבל בחברה שלנו מיתוסים רבים כגון: שונה, אנטי-דתי, 'גוי', לא-יהודי, לא-מוגדר וכדו'. במאה ה21, מי שואל את הוריו עם מי להתחתן? והאם אשתך שלחה להוריה תמונות של הבולבול שלך לפני החתונה, כדי שיתנו אישור סופי שהמילה שעברת מספקת לטעמם? המיתוסים האלה קיימים רק אצל דתיים וחרדים. עוד סיבה לשנות במהרה את תוכנית החינוך שלהם.

qet1

New member
neko אני לא מבין אותך

איזה טעם אתה רואה בוויכוחים אין סופיים עם פאנטים דתיים? לא עדיף שתרכז את המאמץ שלך בהסברה לציבור החילוני שעדיין מל את בניו מתוך מחשבה שזה בריא ובגלל ש"ככה כולם עושים" ? הרי אין לך שום סיכוי לשכנע אדם דתי שברית המילה היא דבר רע, מבלי לשכנע אותו שהתורה כולה היא שקר ומבלי להחזירו בשאלה, ואם זו מטרתך אז אתה מתווכח לא על הדברים הנכונים(אתה צריך להוכיח קודם שהתורה שגויה ורק אחר-כך תוכל להסביר מדוע ברית מילה זה דבר רע ואכזרי). את רוב החילונים, לעומת זאת, ניתן לשכנע בעזרת מחשבה רציונלית והצגת העובדות כמו שהן. וזו מטרה הרבה יותר ריאלית להשגה...

neko

New member
אתה צודק, אבל כשאנשים מדברים

שטויות אני חש צורך להגיב, ולו רק מתוך הפחד שמישהו יאמין להן. פעם, לפני 120 שנה, מישהו אמר "ברית מילה זה בריא", ופתאום מאות מיליוני אמריקאים עושים את זה, עד לימינו אנו. מישהו שאל למה? מישהו בכלל טרח לפתוח את ההצהרה שנחתמה ב1880 ע"י ארגון הבריאות וקוראת לציבור למול את בניו? מישהו קרא את הסיבות ל"בריאותה" של המילה? הסיבות הרשומות שם הן, בין השאר, מניעת שילשול ועיוורון. הכיצד, אתה שואל? מילה מונעת אוננות, ואוננות גורמת שילשול ועיוורון. כה פשוט. את רוב החילונים אי אפשר לשכנע בעזרת מחשבה רציונלית, וזה הדבר המדהים באמת. ד"א, אם אתה מחפש חתימה, בפורום ברית מילה יש עשרות חתימות חמודות מאד על הנושא (לא בומבסטיות כמו שלי, הרבה יותר שנונות...)

תגיד

אתה רוצה שאבקר אצלכם בפורום ואחשוף את אפסותך, אפסות אלוהיך ואפסות כל החוזרים בתשובה באשר הם ? האם אתה כמו דב שכול אוהב לחטוף בפרצוף ?

Governor

New member
ידידי, הדבר אותו אני מיעץ לך _לא_

לעשות בשום פנים ואפן הוא בקור בפורומו. לא תהיה לך בעיה להביסו. אולם כאשר תהיה קרוב לכך, הוא יערוך את דבריך, ימחק אותם, ויחסם אותך (זכור, הוא נהנה שם מפריוילגית מנהל). עליך להתעקש לנהל את הוכוח כאן. כאן הוא חסר כחות מיוחדים, וחולשתו תתבלט מיד, במיוחד לנכח כשוריך... 0284392570

neko

New member
נהייה ארוך...

האיבר, כמו כל איבר אחר בגוף האדם, גודל במהלך השנים ובסופו של דבר אינו גורע בחלק משמעותי מגודל האיבר ואינו מפריע לתפקוד ביחסי האישות. "אינך יודע עד כמה הנזק גדול." תגובה: הוא לא מספיק גדול אם מסתבר שניתן לקיים יחסי אישות בריאים, ליהנות מהם, ולהביא צאצאים לעולם (דהיינו, תפקודו של איבר זה פעיל וממצה את תפקידו הנזק אינו תפקודי, אלא הנאתי (למעט ב1 ל50 שנגרם נזק מעבר לכך). אנו מקיימים זאת אך ורק לפי ציווי התורה, לזכר ברית המילה של אבותנו, התורה שנתנה לנו במסורה והמבדילה אותנו משאר העמים. "כבר מזמן לא, היהודים מהויים פחות מאחוז בודד מהמאמינים בתורה." תגובה: למעלה משישים אחוז מהעם שלנו מאמין באלוקים ורובם גם בתורה. חלק נכבד אמנם מכחיש את התורה -אך אין לי דבר נגדו- מכיוון שהם אינם מכירים את כל הדעות וחוששים לשמוע אותן. בעולם, אחוזי המאמינים באלוקים גדול בהרבה, כנ"ל התורה שלנו (ואצל הנוצרים, שהם חלק נכבד ביותר מאנשי העולם, נקראת אצלהם התורה שלנו בשם "הברית הישנה" והם אכן מאמינים שהיא נכונה) לכן אתה טועה.
אתה מחזק את דעתי שהיהודים הם מיעוט קטנטן מבין המאמינים בתורה, ותוך כדי כך טוען שאני טועה? והסיבוכים הקשים... זהו תירוץ טפשי ביותר (באותה מידה אני יכול להביא לפניך אחוזים בודדים הסוברים שניתן להיפגע גם אצל רופאי שיניים, ניתוחים פלסטיים, הרעלת מזון מאכילת פלאפל (במקומות שונים בארץ), תאונות בבית וכדו'). "והאם אתה טוען שתלך לרופא שיניים לטיפול כאשר אין לך בעיה? או שתלך לעשות ניתוח פלסטי בלי סיבה טובה (יש כאלה, אבל זו בעיה שלהם)? או שתלך דווקא לאכול בדוכן פלאפל שבו ידוע לך על הרעלות שקרו?" תגובה: אני אלך כאשר אני -צריך- את כל אלה. יהודים מאמינים כי הם צריכים לקיים ברית מילה לפי מסורת אבותם. אני הוכחתי כי הנתונים שהצגת לא מפריעים ליהודים לקיים את מצוות ברית המילה. על כן, נכונה תשובתי. אתה לא "צריך" לחתוך לתינוק קטן וחסר הגנה חלקים, רק בגלל שאיזו יישות בלתי נראית ובלתי מורגשת לחשה באוזן של איזה מצרי לפני 4000 שנה לעשות את זה. בשורה התחתונה, אין לך זכות להחליט בשביל אדם אחר החלטה כה גורלית שיכולה להותיר אותו עם נזק כלשהו, גם אם הסיכוי היה 1 למיליון. תגובה: באותה מידה אני לא יכול להחליט להביא אותו לעולם או לתת לו דווקא חלב אם (כשאפשר מטרנה) ומה יאכל ומה יהיה חינוכו, מה טוב ומה רע, מהי צניעות וכהנה וכהנה.. אין אדם אובייקטיבי. הדעות רבות עד אין ספור. כל בן יגדל לפי ידיעת וחינוכו של אביו. אם האבא מצא לנכון שהיהדות היא אמת, הוא יחנך את ילדו בדרך תורה זו. חינוך זה בסדר גמור. חיתוך איברים זה כבר משהו אחר. היית מאושר אם היית בגיל 12 שסורסת מתוך מחווה לאלת המזל? הטיעון הזה נחלש עוד יותר כאשר אתה נזכר שהילד תמיד יוכל לעבור ניתוח בעתיד אם יחליט שהוא מעוניין, ואז המצווה והקורבן שלו יהיו גדולים יותר. ליהודים ישנה מסורה, אתה יודע שהבן שלך יכול להיפגע נפשית בתור אדם שונה משאר עמו, ועל כן מחובתך לקיים בו את מסורת אבותיך ולא לקיים בו דופי שיהפוך אותו לשונה ואולי אפילו לפגום (רוחנית, אם נכונה תורתנו ופיסית, כאשר יתקשה בחברה היהודית, יהיה שונה מכולם, ובעתיד לבוא ירצה להתחתן). נו באמת. רוב העולם לא יהודי, ורוב היהודים חילוניים. אם כבר, על הדתיים להתאים את עצמם לרוב. כאשר האחוזים הם בודדים, בני אדם בד"כ מתעלמים מהם ובד"כ חיים אחרי זה. "זה אומר שכל דבר שיש לו סיכוי קטן לפגוע בך, תלך לעשות?" תגובה: אם הדבר הוא משמעותי עד כדי כך שלמעלה מ-90% מהעם שלי מקיים אותו וקיים מזה 5000 שנה? עובר במסורה וקיים אף אצל אנשים רבים בעולם ומותנה בהשקפה הרוחנית שלי, היהדות, ושל אבותיי ויתמצה בהמשך חיי בבר-מצווה וחופה כשרה? וואדי שכן. חופה כשרה? רב-מצווה? בחירות שלו. גם הברית צריכה להיות כזאת. הסיבה היחידה שכ"כ הרבה עוברים מילה היא בגלל שלא שואלים אותם. האם אתה באמת מעוניין שילדך יהיה היחיד בין חבריו שעורלה לאיברו? "1. אם יגור בחו"ל מסיבה זו או אחרת יסבול עקב שונותו גם שם." תגובה: טעות בדבריך. בעולם נפוץ הדבר לקיים ברית מילה (מטעמי הגיינה). בייחוד בבריטניה. אתה חי במאה הקודמת. כבר יותר מ-50 שנים שלא מלים בבריטניה (מאז שארגון הבריאות של בריטניה פירסם הודעה שהמילה לא מומלצת), ולפני מספר שנים גם בארה"ב התחילו להפסיק (מי שמל שם הם הרופאים, שמקבלים על כך תשלום, וכ"ז רבים מהם כבר לא עושים זאת). 2. קיימים בארץ מאות לא-נימולים (יהודים ילידי הארץ, לא כולל ערבים או עולים חדשים), וזאת רק בארגון קה"ל שניתן להגיע אליו דרך פורום ברית מילה. תגובה: נכון ומצב זה אינו מאפשר להם להתחתן עם כל יהודיה ולהתקיים כיהודי לכל דבר. (והדבר מותנה אפילו בכניסה לבית כנסת ביום שישי או בר-מצוה)! פרט לזאת, אצל הגויים לא מצפים לקיים ברית מילה. אצל יהודים, הדבר שונה בעליל. אתה מפגין בורות נוראית: אין פגם ביהדותו של מי שלא נימול, ולא זכורה לי ביקורת בולבולים בכניסה לבית הכנסת. אם יהיה לו חשוב להתחתן בחתונה אורתודוקסים עם יהודיה חרדית, ילך ויעשה לעצמו ברית. בשביל הסיכוי הקטן הזה לא הולכים וחותכים תינוק. כנראה לא קראת את הודעתי, כי לא דיברתי על גויים כלל. 3. אני בהחלט מעוניין שאם כל הילדים ילכו לבעוט בחתולים, הילד שלי לא ילך איתם. אני גם מעוניין שכשכולם ילכו לנסות סמים, הוא לא יהיה ביניהם. איך בדיוק תסביר לילדך לא לעשות את אלו, אם אתה עצמך חתכת ממנו איבר שימושי בטוענת "כולם עושים"? ואם כולם יקפצו מהגג...? תגובה: ההשוואה שלך לוקה בכשל לוגי מוחלט. אני רואה כי עברת שטיפת מוח רצינית. להלן הטעויות: א. טעות ראשונה: אתה לא חתכת ממנו איבר (אלא אם כן, "עורלה" נחשבת אצלך איבר בפני עצמו). "שטיפת מוח"? היחידים בעולם שעדיין שוטפים מוח בצורה מוסדרת הם נציגי דתות. אם יחתכו לך את האצבע, תגיד שלא חתכו ממך איבר (כי רק היד כשלמה היא "איבר"? לעורלה שימושים רבים וחשובים, ואלמלא הברית לא היה מצב כה נפוץ של אימפוטנציה, עקמת, שעירות ועוד בעיות שנובעות מהמילה בארץ. ב. זה לא היה -רק- בטענת 'כולם עושים'. אצל הדתיים יש סיבה (למרות שהיא קיימת רק במוחם). החילונים עושים את זה רק מטעמי אינרציה. אני חושב שתוכל לחשוב לבד, לאור כל שאמרתי עד כה בנושא, על סיבות 'מוצדקות' הרבה יותר לקיים בבנך את מה שאביך קיים בך. אגב, אני לא חושב שהבן שלך יבוא להצדיק את מעשיו הרעים בתירוץ שהזכרת לעיל... אולי לא בגיל 18, אבל בגיל 8, לפני שהחינוך התקבע, בהחלט יתכנו מצבים שיעשה דברים "כי כולם עושים". אני לא חושב שבגיל 30+ אני צריך להתנהג כמו ילד קטן. הרבה אנשים כן עושים את זה, והייתי רוצה להגיד "זבש"ם", אבל זאת בעיה של התינוקות שלהם שיסבלו מכך בעתיד.

למעלה