מאירה, הזכרת לי כמה מדהים סיפור
הלידה שלכם...
ותגובה למאנו: קשר לרומי הרגשתי כשראיתי אותה לראשונה, משהו כמו 18 שעות לאחר הניתוח (שהיה בהרדמה מלאה). היו אצלי אורחים, חברים ומשפחה, ואמא שלי הביאה מצלמת וידאו, כדי ללכת לצלם את רומי שהיתה באינקובטור בפגיה, ולהביא לי לראות. אחרי כמה דקות איבדתי סבלנות ושלחתי אותה לצלם, המשכתי לשוחח עם האורחים, ואז אמא שלי חזרה, ובעקבותיה.... אחות הפגיה עם רומי! הניחו אותה על החזה שלי, כל כך קטנה, שקטה ומתוקה, מסתכלת בעיניים כחולות גדולות... התרגשתי נורא, והרגע הזה תועד בוידאו
(טלי וגלי ראו אותו... ואגב אני חוששת ששכחתי אצלכם את הקלטת הזו
) הרגשתי קשר טוב לרומי מההתחלה, ההליכות מחדרי בצד אחד של המחלקה לצד השני, לפגיה, כשאני אחרי ניתוח, לא היו מועקה, אלא ציפיה נרגשת לראות אותה שוב. לא קיבלתי יותר מדי עזרה מהאחיות לגבי הקשר בינינו. כולן אומרות: "תניקי, תניקי, זה הכי טוב" אבל לא יודעות לעזור ואין להן זמן לשבת אתי ברצינות. גם אמרו לי: "כשתגיעו הביתה תנסו בשקט, וילך יותר טוב" ואילו אני ידעתי שכל בקבוק שרומי מקבלת בינתיים, מרחיק אותי יותר מההנקה
גם אותי עודדו לשאוב, והיו תנאים מצויינים לכך, וניצלתי אותם. חוץ מ2-3 בקבוקים של מטרנה, רומי קיבלה רק חלב שאוב שלי, וכשחזרנו הביתה, היתה תקופה די ארוכה של תזונה על חלב שאוב בלבד. (מאוחר יותר התמעט לי החלב והשלמתי בפורמולה, ואז רומי למדה לינוק ועברה לתזונת ציצי מושלמת) סה"כ ראו שיש בבית החולים רצון לעזור וכוונות טובות. המימוש - לא משהו