איך לומר בעדינות...ממש לא!
היו אמנם אנשים מסויימים שעודדו את הקשר שלי עם התינוקות שלי (במהלך 3 הלידות שעברתי) אבל הכלל הוא שה"מערכת" חושבת שהתינוק הוא ש-ל-ה-ם,עם כל המשתמע, עד שאת יוצאת מהבית חולים."גיברת כבר *החזרת* את התינוק?!" כאן אני חייבת לציין לטובה את המיילדת הנפלאה בלידה האחרונה שלי שעודדה אותי לקחת ביות מלא (אופציה שלא ידועה כמעט בבית החולים הזה) ואף הלכה יחד איתי למחלקה ועמדה על זה שאקבל את מבוקשי. גם בלידה הראשונה במשגב לדך ז´´ל היה יחס יותר מעודד, יחסית, כמו למשל הביות הגמיש (לפני 6 שנים זה היה די חדש), וזה למרות שעברנו לידה נורא קשה והתינוק לא היה במיטבו בכלל, היה לו חום והוא היה חלש... מה לעשות כדי לשנות? זו שאלת המליון דולר. אם אתה שואל אותי, יעזור להקים מרכזי לידה כדי שבית חולים לא יהיה המקום היחיד ללדת בו. אז הרבה דברים שם יזוזו. בנתיים, על כל יולדת להיות הכי אסרטיבית שהיא רק יכולה ולדרוש להיות כמה שיותר מהר ויותר זמן עם התינוק. יותר מזה, קשה לעשות בתנאים הנוכחיים, חוץ מלהשתחרר מיד אחרי לידה, דבר שלי אישית היה קשה לעשות. ואגב הגברים- זה לדעתי גם התפקיד של האבא- להיות אסרטיבי. פשוט כי מטבע הדברים, היולדת אינה במיטבה מיד אחרי לידה.