קשר"ג

מתחרטת

New member
קשר"ג

יש מישהו בפורום הזה או מישהי שהוא קצין קשר גדודי או מכיר את התפקיד אנשים שבתפקיד?

ת מ י מ ה

New member
אני מכירה

בעיקרון הוא האיש שדואג לכל התקלות שיש לקשרים הוא מוסמך לבדוק אותם בבניית חמ"ל הוא דואג שהכל יתקתק ושהכל פועל בסך הכל נראה שהם נהנים מהעבודה הזאת היכרתי שני קשרג"ים אחד של בה"ד 1 ואחד של מיתר ונראה שהם נהנים להם

מתחרטת

New member
מישהו עבר את המסלול?

אני משערת שאפשר להנות..פשוט קצת הלחיצו בקשר לקושי של המסלול...מישהו מכיר את המסלול?

0sandman0

New member
פיטר הוא אחלה גבר

אבל להיות קשר"ג מיתר בעימו"ג זה לא להיט בכלל... מה שכתבת למעלה נכון רק לגבי קשר"גים "עורפיים". בחי"ר הנדסה ומיוחדות הקשר"ג הרבה יותר דומיננטי והדגש הרבה יותר חזק על היותו קצין לוחם עם נסיון מבצעי, פחות משנה מה הוא יודע או לא יודע על קשר...

0sandman0

New member
התמזל מזלך והנני קשר"גון

אני אומר לך תכל'ס, אין לך מה לחפש במסלול הזה... בנות בחיים לא יקבלו תפקידים טובים. למה אני מתכוון? בסוף מסלול התפקידים מתחלקים ל2: קשר"ג חי"ר והנדסה - מהקצינים החזקים במטה, דבוק לתחת של המג"ד, הרבה פעילות מבצעית. קשר"ג כל השאר (תותחנים, שריון, בה"דים, בא"חים)- תפקיד בלאי, כמו קצין תחזוקה רק של ציוד קשר. ויש כמובן יחידות מיוחדות שזה תמיד מעניין כשלעצמו. רק אם תהיי ממש טובה, גם בחלק המקצועי, גם בחלק הרובאי,עם המון מוטיבציה וגם בכושר מצויין, רק אז יש לך סיכוי לקבל את אחד התפקידים הטובים במידה ותסיימי את המסלול. המסלול הוא כזה: טירונות 05 תפיסת מוצב לחודשיים או שלוש קורס מקצועי של חודשיים וחצי סיפוח לגדוד (או יחידה מיוחדת)- בד"כ כקשר מג"ד\סמג"ד. קורס מפקדי תקשוב, (רק המסלול עושה אותו) המון ניווטים, לש"ב, אמל"ח וכו' - זה השלב הכי ממיין (ז"א שהכי הרבה נופלים בו) הכנה לבה"ד1 בבה"ד 1 (אלא אם כן זה ישתנה עד אז) בה"ד 1 להב (לדרג הלוחם, חירניקים, שריונרים, יחידות מיוחדות) השלמה חיילית- חמישה חודשים עם מעט מאד שינה הרבה עבודה שחורה, המון תרגילים מעשיים. אם יש לך עוד שאלות אני פנוי באיציק

The6thAngel

New member
מממממ

איזה מחזור אתה? כי כרגע יש בבה"ד 7 הכנה לבה"ד 1... וגם מחזור קודם הייתה כמה שזכור לי... לגבי השיבוצים - מסכימה איתך! במחזור האחרון, עד שכבר הייתה קצינה מצטיינת (מתוך 2 בנות שסיימו) השאירו אותה להדרכה.... בנוסף, גם אוהבים לשלוח בנות לע' קשר"ח ולא לגדוד...

0sandman0

New member
ההכנות לקצונה

הם של מעוז ובה"ד 12 של "להב" הייתה בשבטה מרץ 3

my s e l f

New member
כן...

והתפקיד הזה הוא סתם חרטה. העיקר שיש לך ארון על הכתף????

silverhawk

New member
אהמםםם... תיקון קל...

אני התחלתי את המסלול הזה ופרשתי בקורס הבסיסי. דבר ראשון - הטירונות היא 03 ולא 05. בכל מקרה, בעיני רוב האנשים (וגן בעיניי), המסלול ממש לא מושך. זה קריעת תחת של שנה ושמונה שאפילו בסופה התפקיד ממש לא משהו. מי שרוצה קרבי - שיילך ישר לקרבי ולא למסלול הזה שאין בו כמעט שום כבוד מבחינת החירניקים, ומי שרוצה תפקיד יותר ג'ובניקי - זה גם ממש לא המסלול בשבילו...

מתחרטת

New member
איך הצבא תמיד עושה את זה??

גורם לתפקידים הכי גרועים להישמע כל כך מושכים????? מה קורה למי שנופל..לאן נופלים?

0sandman0

New member
המחזור האחרון שעושה 03 זה מרץ4

שינו את המסלול לגמרי... כבר לא עושים קורס מ"כים שכונתי בביסל"ח...תופסים מוצב (טוחנים כמו חירניקים) למשך חודשיים או שלושה. כבוד מבחינת החירניקים? זה תלוי מה אתה מחפש, אם אתה מחפש כבוד של חירניק ולטחון מחסומים וגל"בים ופעם בחודש לעשות את העבודה השחורה כשאיזו יחידה מובחרת עושה מעצרים אז לך תהיה חירניק... קשר"ג עובד ברמה אחרת, קצת יותר למעלה..

hilali1

New member
הקשר"גית הראשונה

אצלי בגדוד היתה מי שהיתה אחת משלוש הקשרגיות הראשונות בתפקיד כלומר היא מאלה שפתחו את התפקידי לבנות בעצם. אני יודעת ממנה שיש ימים טובים וטויבם פחות אבל בסה"כ היא מאוד מאוד נהנית!

יניב100

New member
לכי על זה

זהו קורס שנחשב לאיכותי ובכלל כל מערך של קצונה של חיל קשר נחשב לאיכותי. לדעתי אם יש לך רצון להחליט החלטות וליהיות אחד מהאנשים החשובים בגדוד או פלוגה ואין לך פחד מליהיות בגדוד ולא בבסיס לכי על זה.

0sandman0

New member
ממ... עוד משהו...

האנשים במסלול הם אנשים מאד מאד מאד איכותיים, אנשים טובים שיעשו הכל אחד בשביל השני. בהכנה לבה"ד 1 (חודש של קריעת תחת, בלי זמן לישון, בלי זמן לאכול) הוציאו אותנו פעם אחת וגם בפעם הזאת כל המסלול נפגש בכנרת לעשות על האש. אנחנו נפגשים המון מחוץ לצבא ובאמת אוהבים אחד את השני, ממש חברים לחיים... קשה לתאר את השייכות למסלול, דבר פשוט מדהים. אחרי הטירונות בד"כ כולם נשבזים כי עדיין יש דיסטנס מטורף, ועדיין מתזזים ת'תחת ולומדים כל היום, אז מרגישים קצת ג'ובניקים, לוקח זמן עד שמבינים את מהות התפקיד...

מתחרטת

New member
אוווף

אני משתגעת...מצד אחד כל כך לא רוצה בגלל כל הסיבות שאמרתם..ומצד שני אתם גורמים לזה להשמע ממש טוב אני רוצה תפקיד מענין שאני לא אשב סתם כל השירות שלי. אבל זה תפקיד ממש קשה ואני לא בטוחה. יש למישהו מושג מה קורה למי שנופל משם?

0sandman0

New member
שיבוץ מחדש

אם יש הסמכה מקצועית אז שיבוץ מחדש במקשר"ר גדודי קשר, פיקודים, יחידות קשר מטכ"ליות, מתקן קשר, הדרכה... אם אין אז במז"י

מתחרטת

New member
מה עדיף?

בהתחשב בעובדה שאני בת וירד לי פרופיל על בעיות גב ואני לא יכולה ממש לסחוב משקלים..אבלמצד שני רוצה לעשות משהו מענין בשירות. מה עדיף יותר קשר"ג או קצינת קשר ותקשוב? קשר"ג מתעסק גם עם מחשבים או רק קשר?

0sandman0

New member
תפסי אותי באיציק

החלק שבו מתעסק הקשרג בקשר הוא יותר בקטע האג"מי.

למעלה