במסגרת העבודה שלי אני פוגשת אספרגרים
וחלקם אכן ניכנים ביכולת קוגנטיבית מאד גבוהה. על גבול הגאונות (לא שאני טוענת שאסף הוא גאון או אספרגר) הספקטרום האוטיסטי הוא חמקמק מאד לאיבחון. צריך מאבחנים מאד מאד מנוסים ובקיאים על מנת לקבל המלצה לאבחנה ולרוב האבחנה אינה מגיעה לשורה תחתונה מוחלטת. מדברים על "קוים אוטיסטיים" או על "ספקטרום אוטיסטי". אסף. אין ספק לכל מי שקרא דברים שפירסמת פה בפורום שיש לך יכולת התמקדות והתמדה גבוהה מאד. כמו כן ממה שסיפרת על עצמך, אין ספק שיש לך קושי בהבנת ה"משחק החברתי". מכאן ועד איבחון עצמי של אספרגר, אני חוששת שהמרחק רב. בניגוד למה שכתבת למעלה, אין הוכחה שאוטיזם הוא גנטי. ולמעשה אין כיום שום הסבר מוכח מדעית לתופעה. ישנה נטיה אצל אנשים מסוימים, הנוטים להתמקדות מוקצנת בתחומום ספציפי, לסבול מקשיים בתחום החברתי (דמות הפרופסור המפוזר). לו אני הייתי במקומך, הייתי עושה מעשה. ופועלת בכיוון אחד או יותר: 1) אם אתה מעונין, לגשת לרופא המשפחה ולבקש להתחיל תהליך בירור של התופעות לשלילת אוטיזם. 2) להתחיל תהליך של אימון ותירגול חברתי ע"י איש/ת מקצוע מומחים בתחומם. על מנת להתגבר על הקושי החברתי וללמוד את כללי המשחק. 3)להניח לנושא ולהפסיק לחיות בסרטים (אני לא חושבת שאתה מסוגל בשלב זה) 4)להפסיק מיד!!! לאבחן את עצמך. במקרה הזה הנזק רב מהתועלת. (והנה מייד ההסבר) הסבר: אוטיזם הוא לא נוצות להתקשט בהן. זו התפתחות אב-נורמלית קשה שיש לה השפעה מהותית על חייו של האדם. המשמעות של הלקות הזו היא קשה ורחבה ומחייבת נקיטה של צעדים משמעותיים בתפקוד היומיומי שעיקרן הוא פיקוח מתמיד על החולה ושלילת חירויות עקב הלקות. גם אספרגר שאולי ניראה לך רומנטי הוא לקות קשה מאד המחייבת פיקוח צמוד של הסביבה. אני לא משוכנעת שאתה מעונין להיות מאובחן ככזה. נכון שלחולי אספרגר יש לעיתים יכולות אינטלקטואליות בתחום הגאונות, אבל הם סובלים מקשיים ניכרים בתפקוד העצמאי היומיומי. בקיצור, שלא תדע מצרות. צר לי על האחיין הקטן שנולד חולה. אני מאמינה ומקווה שהוא יקבל את הטיפול הטוב ביותר. בקי