קשר אספרגר CF

אסף1122

New member
קודם כל

תודה על תשומת הלב. כמה נקודות: א. אכן כל מי שמכיר אותי, אלא שמומחים בעניין ואלה שלא, וגם אני - לא מגיעים לשורה תחתונה מוחלטת אלא טוענים שיש קווים אוטיסטיים/הפרעות בתקשורת או מאפניים אספרגריים. ב. אם לשים את הצניעות בצד, המון פעמים בחיים נתקלתי בהקשר שלי במילה "גאון", אך באמת מה שעצוב הוא שאף אחד לא ירד לעומק המחיר והצד הקשה שלה.... ג. מדוע קיבלת את הרושם שהאספרגר נראה לי רומנטי? להיפך, אם כבר אני בפאזה של כעס מאוד גדול על מערכת החינוך והמאבחנים השונים שלא ירדו לעומק המקרה שלי, ותמיד הסתפקו בזה שאני "גאון" או "מוזר".... ד. מנסניוני הרב מאוד עם מאחבנים, אחד יכול להגיד שיש לי משהו והשני יכול להגיד בדיוק להיפך. לכן אני לא סומך עליהם. אני חושב שמקרה שלי יש תועלת רבה באבחון העצמי כי אני מנוסה מספיק לבסס את האבחנה. ה. לגבי טיפול זה או אחר - גם כאן אני לא סומך על "אנשי מקצוע" - וכמו שאת הפיזיוטרפיה אני עושה לבד והפיזיוטרפיטים כמעט ורק מסתכלים, וכך גם השיטות למידה שפיתחתי שעוזרות לי, כך גם ההבנה וההתמודדות עם המאפיינים האספרגריים שיש לי אני יוכל הכי טוב לעזור לעצמי....

אסף1122

New member
ועוד 2 נקודות

1. לגבי "הרומנטיות" כביכול של האבחנה: אני הראשון שיודע שזו התפתחות אב-נורמלית קשה שיש לה השפעה מהותית על החיים. דווקא בגלל זה - 2. הנושא כלכך בוער אצלי כי זה נותן סוף סוף הסבר לסבל אין סופי שהיה לי במשך החיים, וזה לא מתוך "סרטים" אלא מתוך תהליך בריא של הכרה בבעיה שהיתה קיימת ולא היתה ידועה.

אסף1122

New member
זאת אומרת

זה קצת מצחיק/מקומם שאת מספרת לי ש"הם סובלים מקשיים ניכרים בתפקוד העצמאי היומיומי". האבחון העצמי והתעסקות בזה באה בדיוק בגלל הקשיים הבלתי אפשריים שלי, ואם תשאלי כל אחד מבני משפחתי הם יוכלו להגיד לך איך אני כל הזמן נאבק עם החיים, מנטלית, מבלי קשר ל CF.... זאת אומרת - אני "משלהם", משל האספרגרים או בעל מאפניים אספרגיים, ואני אומר את זה עם כעס עצום ועצב עצום ומתוך היכרות בלתי אמצאית עם הקשיים שלהם או יותר נכון שלנו.

b e c k y

New member
אסף

הקשיים העצומים בהם אתה נתקל בחיי היומיום מחייבים פיתרון. בזה אין לי ספק. ההתבוננות הפנימית שלך והמודעות שלך לעצמך היא ברמה גבוהה מאד. למרות זאת אני לא מאמינה שאדם שנמצא במצוקה, ובמיוחד כזו הנובעת ישירות מקשיים במבנה האישיות שלו, יכול לטפל בעצמו. אחד הדברים אליהם התייחסתי הוא הקושי התיפקודי העצמאי. המשמעות של הקושי הזה הוא בחוסר היכולת להבין את התמונה הכוללת ולפענח אותה נכונה. אם אתה אכן סובל מקווים אוטיסטיים הרי שתיאלץ להודות שמן הסתם ישנם תחומים בחייך שאין לך את מלא היכולת להבין אותם. הרי זה מהותו של האוטיזם. מכיוון שכך, הרי שבחירה להיות המטפל של עצמך, תהיה בחירה במטפל בעל יכולות מוגבלות ביותר. עליך למצוא מטפל נבון ורגיש שיאפשר לך מרחב ועצמאות בטיפול ויהווה מדריך ומנחה. יש אנשים כאלה.

אסף1122

New member
יכול להיות

אבל דבר ראשון מאוד נכוותי ממטפלים, וזה גם באופן אובייקטיבי (כי מי שעשתה לי נזקים עצומים קיבלתי עליה מידע ממישהי שהתקשרה אליי ממספר חסוי ומסתבר שאותה פסיכיאטרית לא יציבה בעצמה ומסוכנת). דבר שני האוטיזם אצלי הוא ברמה מאוד נמוכה ולכן ברגע שאני מודע לו אז אני יכול למשל לדעת שהיתקעות מסויימת על פרטים היא כתוצאה ממנו ואז לעבור הלאה או שהיתקעות ריגשית על משהו היא גם נובעת ממנו ואז להמשיך הלאה. בדיוק כמו שמודעות ל CF גורמת לידיעה שכשיש ליחה צריך לעשות פיזיו כדי להוציא אותה וכו'.. זאת אומרת יש לי את המודעות כבר מאותו הרגע שהבנתי שיש לי סוג של אספרגר. אני לא צריך מישהו שיגיד לי דברים וינחה אותי כי את זה אני יכול לעשות בעזרת המודעות. אם אני ארגיש צורך במישהו חיצוני, אני אקח אחד כזה. כמו שבהתמודדות עם ההפרעת קשב וריכוז אני חייב מישהו חיצוני. אבל שוב - גם שם - הוא שותק ואני עושה את האימון לעצמי, זאת אומרת, למשל מציב לעצמי יעד לקרוא למשל מאמר עד הפגישה הבאה, ובפגישה הבאה מדווח לו/לה ואומר לעצמי "כל הכבוד". אני רק צריך את הנפש החיה איתי.

אסף1122

New member
זאת אומרת

אפשר לפעמים בעזרת המודעות להתגבר על המגבלה. כמו שהברון מילכהאוזן סיפר שכששקע בבוץ עם הסוס וחילץ עצמו בכך שמשך את עצמו בשיערות כלפי מעלה - כך אפשר בעזרת המודעות לעקוף את המגבלה, או בדימוי אחר - לשים מראות מתוך מודעות במקומות שיש בהם שטחים מתים שהמגבלה לא מאפשר לראות...

אסף1122

New member
חח ודרך אגב

גם בסי-אף וגם באספרגר יש את האותיות של השם שלי... :) !

שטויות במיץ ../images/Emo216.gif

פעם אמרו שבגלל שעושים פיזיו עם הראש למטה זורם הרבה דם למוח והסיאפניקים נהייים חכמים. צר לי, אולי המדגים הקטן שלך יכול להוכיח את הטענה שלך אבל סיאפניקים הם אנשים רגילים לגמרי מכל בחינה אחרת. יש חכמים ויש גם סתומים כמו נעל.

אסף1122

New member
את אומרת משהו דו משמעי

זאת אומרת -אם חולי CF הם אנשים רגילים לגמרי, זה בדיוק אומר שהם יכולים להיות גם עם אספרגר, כמו שמי שאין לו CF יכול להיות עם אספרגר. חוץ מזה לא נראה לי שהיא התכוונה שמי שהיא הכירה במחנה קיץ הוא סיאפניק, אלא היא רק נתנה דוגמא למישהו שהיא הכירה עם אספרגר. ודבר נוסף - אספרגר לא קשור לחכמה או "סתימות", זה משהו גנטי, כמו CF.

למעלה