קשרים קודמים.

מה העניין

לספר? למי זה תורם? זה רק גורם למתחים בין בני זוג. אני באופן אישי מעדיף לא לדעת על קשרים קודמים.

אני חושבת../tapuzforum/images/Emo4.gif

שזה תלוי איזה סגנון וצריך לדעת מה ואיך לספר..אבל תמיד עדיפ לאמר שהיה קשר מאשר להדפק ‏

על שאלתך זו

כבר ענה על כך דוד המלך בתהילים: "לדוד משכיל אשרי נשוי פשע כסוי חטאה" (תהילים לב, א) דורשים על זה חז"ל: "אמר רב יהודה: רב רמי: כתיב אַשְׁרֵי נְשׂוּי פֶּשַׁע כְּסוּי חֲטָאָה, וכתיב מְכַסֶּה פְשָׁעָיו לֹא יַצְלִיחַ!? לא קשיא: הא בחטא מפורסם (טוב לו שיודה ויתבייש), הא בחטא שאינו מפורסם (לא יגלה חטאו... וכבוד ה' הוא...). רב זוטרא בר טוביה אמר רב נחמן: כאן בעבירות שבין אדם לחבירו (יגלה לרבים שיבקשו ממנו שימחול לו), כאן בעבירות שבין אדם למקום." (תלמוד בבלי, יומא פו:, פירוש רש"י בסוגריים). מכאן אתה למד שאין בכך תועלת לשבת ולספר חטאים קודמים ואל אחת כמה וכמה חטאים שעלולים להפריע למהלכה התקין של חיי האדם וחיי הזוגיות, ססמאות של כנות ויושר בקשר ולומר הכל הרי היא כראש בקיר משום שיש הבדל עצום בין לשקר בפועל או להעלים מידע לבין לא לשתף או לא לספר. אם מה שתספר יגרום נזק יותר מאשר תועלת אז מה הועלת "בחכמתך"?? ואין ספק שהמצב האידיאלי הוא, כשיש אמון ובסיס חזק שכל סיפור שלא יספרו הבן/ת זוג הם יגבו, יעודדו ויתנו אמון בגשם וברוח, אבל זה רק אחרי כמה וכמה שנים של השקעה ונתינה אין סופית ברור שלא לפני.. לגבי הסיפור שכתבת, אני לא מכיר את הנפשות הפועלות, אבל אם היה ביניהם קשר חזק ויציב, אם אשתו הייתה מרגישה באהבתו אליה וכמה שהוא שלה, אני מניח שזה היה עובר יותר בקלות, מלבד שבתור יהודי מאמין שיודע שהכל משמים גם זה משמיים שהם יעמדו בניסיון הזה ומעז יצא מתוק.. עניין של הסתכלות ובחירה.. בהצלחה.

אפרתiש

New member
יש דברים שהשתיקה יפה להם.

אני יעדיף לא לספר. היה ניגמר חלאס הוא לא אמור לדעת.

השאלה מה בדיוק הוא רוצה לדעת

אני כן חושבת שצריך לספר על קשרים קודמים עם כמה סייגים: -לא על ההתחלה,בטח לא פגישה ראשונה -לא לספר הכל -לספר דברים עניינים אם כבר מספרים נגיד כמה זמן הייתם ואם זה רלוונטי,למה זה לא הלך. לפעמים לספר על למה זה לא הלך יכול לגרום לשידוך החדש להכיר אתכם יותר..

למעלה