קשקשת בלי סנפיר

דוד1000

New member
קרניים

האם לטמאים יש קרניים? עוד סימן "לא מדוייק" של חז"ל: משנה נדה נ"א ע"ב: כל שיש לו קרנים יש לו טלפיים. רש"י: שאין קרניים אלא לבהמה וחיה טהורה. חולין נ"ט ע"א תד"ה אלו הן: המשנה רק לר' דוסא, כי לרבנן אולי היא חיה טמאה. ר"ן ר"ה פ"ג על הרי"ף שאוסר לתקוע בשופר חיה ובהמה טמאה: משמע יש לחיה טמאה קרניים. ר"ן ד"ה ומיהו: אע"ג דמסקינן חוץ משל פרה [לתקוע בקרן שופר] אפשר דדוקא בטהורים אבל בטמאים לא. תויו"ט במשנה נדה: הכוונה לקרניים מפוצלות או כרוכות חדורות, וזה "דחוק". תשובה: הנה ב' אופנים במפרשים לבאר משנה זו בנדה, ושניהם מתאימים להדהים עם המציאות הידועה: א. שיטת תויו"ט [וכך נראית שיטת כמה ראשונים] שהקרניים במשנה בנדה הן אותן קרניים שבתוספתא בחולין ג' ז': "אלו הן סימני חיה: כל שיש לה קרניים וטלפים. ר' דוסא אומר: יש לה קרניים אי אתה צריך לשאול על טלפיים כו'". ושם ודאי הכוונה לקרניים מפוצלות וכו' שהן סימני חיה, שהרי גם לבהמה יש קרניים, וכפי שהגמ' חולין נ"ט ע"ב אומרת מפורש שזו כוונת התוספתא. וגם המשנה מדברת על חיה שכזו, שיש לה קרניים כאלו המראות כשרותן, והמשנה היא אחת מ12 דוגמאות בפרק זה בנדה עם אותן צורת כללים, כגון: "כל שיש לו ביעור יש לו שביעית, ויש שיש לו שביעית ואין לו ביעור". ובאמת אין לשום חיה טמאה קרניים מפוצלות או שאר סימני קרני החיות המוזכרים בגמ' כדי להבדילן מהבהמות שנוכל להתיר חלבן ולכסות דמן [עי' חולין נ"ט ע"ב]. ואמנם החיות הטמאות, כמו הקרנף, קרנן היא לא מסוג זה של הכשרות. ועי' או"ח תקפ"ו א' במג"א, ובמחצית השקל באורך. ב. והשיטה השניה סוברת כפשטות דברי רש"י שכוונת המשנה שכל שיש לו קרניים הוא כשר, ותוס' סובר שזו שיטת ר' דוסא בחולין. ואמנם כך הוא במציאות שלחיה טמאה אין קרן רגילה, אלא בצורה משונה, כקרנף, בגלל כמה סיבות: א. יש לו קרן או שתיים באמצע ולא משני צדדי ראשו [ואף שמהגמ' משמע שיש טהורים גם עם קרן אחת, אין זה סימן האופייני לחיה כשרה. ועי' חולין שם תד"ה וקרש מה שאומר בדרך אפשר]. ב. הקרן היא על האף ולא על המצח [ע"כ נקרא קרנף=קרן על אף], דבר שאינו בכל החיות הכשרות. ג. מבנהו משונה שכולו מחומר קרני של שערות שנדבקו יחדיו בחוזקה ועור, משא"כ קרני הכשרות שהן מעצם שגדל לתוכו גם חלק מבשרם. כך שלר' דוסא אם יש קרן רגילה, ממילא אתה יודע שהיא כשרה. וחכמים חוששים שבכל זאת עלול אדם לטעות בקרן משונה זו של החיה, ע"כ אמרו לבדוק גם הטלפיים. ועי' שם או"ח תקפ"ו בבאר הגולה ובחוות יאיר סי' כ'. ולפי ב' הביאורים יש חיות טמאות עם קרן, ובזה אסרו לתקוע. http://www.shofar.net/site/ARDetile.asp?id=6460 טענה חז"ל טעו וסברו שרק לחיות טהורות יש קרניים. תשובה יש מקום סביר להעריך שד"א לא הבין את הסוגיה. הרי שם במקום מסביר התוס' שזוהי דעת תנא יחיד, ר' דוסא, ואף הוכיח זאת. כל הנסיונות שיש במובאות שהביא ד"א הן לאכן את הסימנים לקרניים טמאות. http://www.beith-din.com/daatemet.htm

דוד1000

New member
אני לא טוען כלום. אני הבאתי את מה

שכתבו הרבנים. אם יש מחלוקות בין גדולי התורה נאמר על כך: אלו ואלו דברי אלוקים. בכדי להבין זאת צריך ללמוד תורה. אני לא צריך לחפש ראיות שהתורה אמת.כל מי שמתפלל לבורא העולם שיראה לו שהוא קיים הוא מראה לו זאת.

קספיאן

New member
זו הבעיה אצלכם

אתם רק חוזרים על דברי הרבנים. שכחתם כבר מזמן מה זה לחשוב בלבד, אז הרבנים חושבים בשבילכם.

דוד ידידי, קשר את הלינקים מנטעים

יש איזשהו מומר שערוותו עומדת להחשף ברבים. חיפשתי ולא מצאתי במחשב הנוכחי שבו אני נמצא כרגע, את הלינקים לדיון ההוא. בברכה, בועז

Governor

New member
מומר - מי שהמיר והחליף אמונתו.

למשל, בעז מצגר, אשר נולד לארח חיים חלוני, המיר אמונותיו והמליך על עצמו הזיה נוירופסיכואלקטרוכימית (ולהלן הנפא"כ, AKA יהוה) ואמץ ריטואלים הגובלים ואף פולשים לגדר בזוי צלם האדם וכבודו. זו היתה דוגמא למומר פוקר - אפיקורס, כופר. למשל, סגל האידיוט כופר בחקר המציאות באמצעים אמפיריים, וטוען כי כתבי הקדש אינם יכולים להמצא טועים, וכי אין צרך בתצפיות ונסויים. זו היתה דוגמא לפוקר מקוה שההסבר עזר... ______________________________________________________________ 0284392570 קספיאן

uuuaaa

New member
ניסית

להציע לו להפסיק לאכול שרצים למשך שבועיים ואז לנסות שוב להבין את מסקנת הגמרא ?

preacher

New member
אם אתה כאן,

היש לך תגובות לאתר שהבאתי לך בתשובה לשאלתך על התפתחות העין? להזכירך -

uuuaaa

New member
תודה

קראתי את האתרים שהבאתם, ותודה על ההתייחסויות. העין היתה רק דוגמא, את אותם שאלות ניתן לשאול על הרבה דברים. אני גם מעדיף שהויכוחים יתנהלו על דפי הפורומים, ולא ע"י הפניה ללינקים, כי גם אני יכול להפנות אותכם לאינסוף מקורות יהודיים. לכן, הייתי שמח אם בתגובה לשאלותיי הייתם מסכמים בקצרה את הידוע לכם. יש לי עוד הרבה שאלות. אני מידי פעם כותב אותן בפורומים שונים. איך תסביר למשל את התפתחות הידיים/רגליים ? האם היצור קיבל הוראה מהמוח להתחיל להרחיב את גופו ? מהיכן הוא ידע שאיבר זה יכול לעזור לו ? ומה עם עניין הסימטריה של הרבה איברים ? וכיצד ייתכן שעצמים דוממים פיתחו לעצמם תלות קיומית בעצמים אחרים ? כיצד הוחלט בשלב המעבר בין הדומם לצומח שמעתה הם זקוקים לאויר ומים ע"מ לשרוד ? ומי החליט בשלב המעבר בין הצומח לחי שמעתה הם זקוקים גם למזון ע"מ להתקיים ?

preacher

New member
אז מוסכם עליך שהתפתחות העין

אפשרית לחלוטין ע"י ברירה טבעית? נשארו עוד רמ"ז איברים, ואני מבין שתדרוש הסבר לגבי כל אחד ואחד מהם. ובכן, בהיותי לא יותר מחובב מדע ולא מומחה, השתמשתי בגוגל כדי למצוא את האתר הנ"ל. היות שכך, אחסוך לך בהמשך הדרך את שירותי התיווך שלי, ואשלח אותך לדרכך החדשה והעצמאית של מציאת העובדות כהוויתן ברחבי הרשת. ולאט לאט, בעזרת גוגל יתברך שמו, נעביר אותך לאתאיזם... אבל משהו לגבי צמחים: לא היה מעבר בין דומם לצומח. למרות שלקחת מידע על התפתחות החי ממשחק הילדות "חי צומח דומם" נשמע כמו רעיון קוסם למדי, אם היית לומד ביולוגיה היית יודע שההתפתחות היתה מחד תאיים (שאת סיווגם כחי או צומח או דומם אשאיר בידיך) אל חד תאיים המשתמשים בכלורופיל ליצירת אנרגיה, ומשם אל רב תאיים ומשם לצמחים של ממש. וכל שאלת "כיצד הוחלט" תיתקל בשתיקה, כיוון שברור לך כי מעולם לא "הוחלט" דבר...

גוססי

New member
הכל עובד באותה שיטה

מוטאציה אקראית גורמת לשינוי בגופו של אורגניזם, הברירה הטבעית מחסלת את המוטאציות ה"רעות" (דהיינו אלה שאינן תורמות לשרידות המין) ומשאירה את ה"טובות". מוטאציות "טובות" שורדות ועוברות לדורות הבאים, והתהליך מתרחש שוב ושוב (או עד שהמין נכחד עקב חוסר יכולת להסתגל לסביבה במהירות מספקת). המוח לא שולח הוראות שינוי, האורגניזם לא יודע אם השינוי יעזור לו או לא, וכן הלאה. זהו תהליך בלתי נמנע שאינו דורש כל יד מכוונת.

למעלה