קשיים.

cielo

New member
אה ..... אתה שם ?

משום מה תמיד הייתה לי הרגשה שאתה קרוב אלינו, ואתה לא כאן בישראל, עכשיו אני מבינה שאתה רחוק ... קר שלכם שם ? אתה מרגיש וירטואלי ? כולנו פה וירטואלים .... כפי ששמת לב, אני מנסה לבטא את עצמי וזה לא כ"כ הולך, אולי זו השעה ? בכל אופן, אני מקווה שנארגן איזה מפגש פורום, מה שכן, כל הקטע הוירטואלי הזה הוא די COOL, מיסתורי כזה... ושוב פעם, אני מדברת שטויות, אז .... יום כתום (שאתה כבר יודע מזה
שלי

MARMELAD

New member
מריבות נובעות משעמום בד"כ

אני מתאר לי שאין לו יותר מדי מה לעשות, ושזה משגע אותו. אולי תנסי למצוא לו משהו לעשות. תמציאי דברים שצריך לעשות בבית - שיפוצים, שינויים, צביעה. תני לו להרגיש שיש לו חשיבות, ושאת צריכה אותו. כשלמישהו יש הרגשה שהוא "חסר ערך" מה שבד"כ קורה לאנשים שלא עובדים, העצבים שלהם יותר חשופים. נשמע לך הגיוני?

alfiekeren

New member
been there done that

הבית עבר שיפוץ כללי. כל הספרים בבית נקראו פעמיים. הוא כבר בקר בכל האתרים באינטרנט. הוא זוכר סרטים בעל פה. אתה תתפלא כמה אפשר להספיק בשנתיים. עכשיו הוא באולפן שבאמת ממלא לו את היום הוא לומד 6 פעמים בשבוע 5 שות כל יום והם ממלאים אותם בשיעורים. אבל קשה לו עם השפה. היא מאד מבלבלת ומאד שונה לאנגלית. הוא מנסה לתרגם לאנגלית וזה לא כל כך הולך. דבר מעולה קרה באולפן זה שהוא מצא הרבה אנשים באותו מצב. הוא נלחם בי שנתיים לא ללכת לאולפן. ועכשיו הוא מצטער. אפילו נפגשנו כל דוברי האנגלית באחד הבתים סוף שבוע הזה והיה מעולה. היו שם מספר זוגות מעורבים. ולכולם יש את אותם בעיות. מי אמר שזה לא מנחם??????

MARMELAD

New member
על שיפוצים ומפגשים.....

הממ.. אני מתאר לי שבשנתיים אפשר באמת לעשות הרבה שיפוצים - רבאק, אני בחצי שנה (יחד עם העבודה) עשיתי לכל הבית רמונט... טוב, אז אולי כבר באמת נגמר מה לעשות לפעמים. אולי הוא יוכל לעשות שיעורים פרטיים באנגלית? אולי הוא יוכל לפתוח אתר אינטרנט? אולי הוא יוכל להתנדב בבי"ח...? תראי - אני מאמין שתמיד יש עוד משהו לעשות - אלוהים יודע שגם 24 שעות זה לא מספיק. וברור לי שיש לך הרגשה שכבר ניסיתם הכל וזה קשה - אבל אולי הפתרון הוא באמת (תסלחי לי) להפליץ איזה שהוא עיסוק - כל עיסוק - העיקר לא לטפס על הקירות... לגבי מפגשים - אני יודע שגלגול כבר "מתה" לעשות מפגש פורום. אני מאמין שהפורום הזה יכול לספק לכל הזוגות המעורבבים (
) חיי חברה שקצת יותר יתאימו להם. כשהיא תשוב הביתה אני מאמין שהיא תעשה משהו בעניין - להרחיב קצת את המעגל גם אל מחוץ למחשב. דווקא הפורום הזה יכול בהחלט לחיות מצוין גם מחוץ לקופסא - ואולי זה באמת כדאי. בינתיים אני מציע להזמין עוד חברים עם חיים דומים לכאן, אל הפורום. ככל שיהיו יותר משתתפים - יהיו יותר הצעות לבעיות, יותר תשובות לשאלות, יותר חברים כשצריך חברה.
גיא

alfiekeren

New member
גיא באמת תודה על העזרה..אבל..

הבעיה היא להרגיש שאתה on track ולא מנסה למלא את הזמן. הוא בן 32. מתישהו נצטרך לקנות בית ..להתחתן ..להביא ילדים.. איך אפשר אפילו לחשוב על זה במצב הנוכחי??? ומה עם ההרגשה האיומה שהחברה שלך מפרנסת אותך לא חודש..לא חצי שנה.. אלא תקופה לא מבוטלת ואתה פשוט לא רואה את האור בקצה המנהרה. אני מקווה שאני לא מלעה אותך בבעיות שלנו. אני מודה לך על הרצון לעזור. לגבי פגישה..בכיף..אנחנו נהיה שם. ושוב תודה גיא. קרן.

MARMELAD

New member
הצעה אחרונה... ../images/Emo6.gif

ולמה שלא תעברו לגור ב.....אילת? כן, אילת. עיר החופש. עיר המקלט לכל אותם ישראלים שלא ממש רוצים לחיות בישראל אבל גם לא רוצים לחיות בחו"ל. עיר של שמש, עיר של מלונות, עיר של תיירות. עיר מנותקת - שבה לחדשות ולגשם אין משמעות. עיר שבה אחוז העובדים הזרים הוא גבוה - בזכות בתי המלון, החופים והאטרציות. הוא יוכל לעבוד שם בבית מלון - אם זה כטבח, מציל, פקיד קבלה. הוא יוכל לעבוד באחד החופים - כברמן, אחראי חוף, מדריך צלילה. הוא יוכל לעבוד באכסניה. הוא יוכל לעבוד באחת היאכטות. הוא יוכל להיות דייג, באסטיונר, נהג באלדן. ואת? אני בטוח שאת תמצאי מה לעשות שם. מקסימום תנוחי קצת על החוף בזמן שהוא יעבוד. מה קרה? גם לך מגיע לנוח ! יכול להיות שזה קצת מוזר לחשוב על זה אפילו - אבל תחשבי על זה. ואם תרצי קומבינות באילת - יש, ברוך השם. מה גם שכך תתרחקו מההמולה והלחץ של המרכז, לטובת חיים עם שמש. מה את אומרת? אפשר לחשוב על הנושא? אני מצטער שבכל פעם אני בא עם רעיון יותר ויותר קיצוני - אבל ככה אני. לא מאמין ש"אין מה לעשות". תמיד יש.

alfiekeren

New member
תגיד לי...אתה לא ישן???

גיא, מבחינה כלכלית שווה שנשאר כאן. כי אני מרוויחה כאן מה ששנינו לא נרויח שם. אלא אם כן אני אמצא עבודה במקצוע שלי שם. והבחינה הכלכלית היא מאד חשובה בימינו אלה. אבל אני לא פוסלת את האפשרות..דוקא נשמע לי אחלה ..אני מאד אוהבת את אילת. נשאל את אלפי נראה מה יש לו להגיד בנידון. קרן.

MARMELAD

New member
ישן? לא ינום ולא ישן שומר ישראל.

אני מחכה למתקינים של YES. הם כבר תיכף צריכים להגיע.
איזה כיף... מהיום אני אוכל לראות טלויזיה אמיתית!!!

alfiekeren

New member
מנויה...

כשעברתי ל YES מערוצי זהב הסוכן שלהם התקשר אליי ואמר לי שהם יכולים לתת לי הצעה יותר מפתה. אז אמרתי לו שזה לא עניין של כסף אלא פשוט אין להם מה שאני רוצה. אז הוא שאל מה אני רוצה..אז אמרתי לו והוא אמר לי...
סתם..אז אמרתי לו שאני רוצה כדורגל אנגלי. אז הוא היה בשוק ואמר לי את רצינית...אמרתי לא כן..לך תסביר לו שאנחנו זוג מעורב וזה בעצם לא בשבילי אלא בשביל חבר שלי. ..

cielo

New member
נשמע טוב !

מה אני אגיד לכם ? הרעיון על לעבור לגור לאילת נשמע טוב, והוא עלה לי בראש אין ספור פעמים, אילת - עיר הבילויים, התיירים, אני בטוחה ששם הוא ירגיש הרבה יותר טוב. אבל משום מה, עדיין לא הזזתי את התחת שלי כדי לעשות זאת. למה ? אני חושבת שפשוט לא "רע" לנו כ"כ כמו שאנחנו חושבים. העבודה שלי פה, ואני מפחדת ששם אני והוא יחד לא נרווחי מה שאני מרוויחה פה, בעית משפחה - אין לי, לא נראה לי שזה יהיה סוף העולם לגור "רחוק" מאמא ואבא. סה"כ - נראה שההמתנה בסבלנות תתשלם לי והיא כבר מתחילה להשתלם. לגבי - לנוח על החוף ושהוא יעבוד, אני תמיד אומרת לו בצחוק, חכה, חכה, אני אסיים את התואר, אנחנו עפים מפה לאוסטרליה (יש לו שם המון חברים, והוא רק מגיע ותחכה לו עבודה ... אני מקווה) ואתה תעבוד כל היום ! אני שם אתחיל את החופש שלי ! זהו, מרמלד יקר, הרעיון טוב, אני מקווה שאני אבצע אותו ... יום אחד ! נשיקות, שלי

alfiekeren

New member
ברוך שובך אחותי...

עוד יום בלי עבודה???? יש לי בעיה עם הרחוק מאמא ואבא. אבל אני עובדת על זה. מתישהו זה יבוא. תמיד חלמתי לגור בארצות הברית...במלרוז פלייס..
את לא תאמיני קמתי עם מצב רוח היום...*L* מיותר לציין שעזרת לי המון!!!

cielo

New member
יש עבודה .... מספיק די והותר ../images/Emo13.gif

זהו, שאני כמוך, ואני עובדת בהייטק - אמנם בכח אדם, אבל זה עדיין הייטק והמחשב כל היום קורה לי, או שזה את ? רחוק מאמא ואבא - נראה לי גם יהיה קשה, הם פשוט מאוד עוזרים לנו, ואם אם הם יהיו רחוק ... אני חושבת שבתיאוריה לא קשה לי עם הרחוק, אבל .... במעשה
בכל אופן, אני כ"כ כ"כ כ"כ שמחה שעזרתי לך, אני חושבת שלכתוב עוזר גם לי להסתכל על הדברים בצורה בריאה יותר, אחרי הכל - לתת עצות, זה מאוד פשוט, החכמה היא גם ליישם אותן. אני מתה לעבור מפה, אבל אני נורא מפחדת, כרגע יש לי תירוץ לא רע - "אני צריכה לסיים את התואר"
אני לא מבינה איך בעלי עשה את זה, אבל אני הבטחתי לו שננסה - מגיע לו שאני אנסה גם בשבילו. עמוק בלב - אני חושבת שאני מקווה שבאמת ניסע לאיזה שנה-שנתיים, נעבוד, נטייל, נעשה חיים, ונחזור לפה, לא שישראל היא גן עדן, אבל אני חושבת שאחרי הכל לא רע פה בכלל. ככל שהזמן עובר - יש לי הרגשה שזה יבוא ממנו להישאר בארץ ... מלרוז פלייס - נשמע לא רע, לא - זה אפילו נשמע לי טוב, אז אם תחליטי על זה- תודיעי לי, אז אני בטוח לא יהיה לבד ! נשיקות, שלי

MARMELAD

New member
לגור באילת יש המון יתרונות...

ואולי זה באמת פתרון לחלק מאתנו. אני , דרך אגב, דווקא גרתי שם וברחתי - היה לי צפוף מדי

cielo

New member
כנ"ל

דרך אגב, אני חושבת שבדיוק ענית לי עכשיו מדוע אנחנו לא עוברים לאילת (מעבר לשיקול הכלכלי, הכבדות, והפחד משינויים ....
) : הצפיפות ! לא שת"א, היא ממש ענקית וחסרת צפיפות, כן ? אבל משום מה תמיד אילת מאוד קטנה לי בעיניים, נראית לי מעין כפר קטן כזה, שכולם מכירים את כולם .... ת"א ממש שונה, הא ?
לא יודעת, היום לא הולך לי, אני לא מצליחה לבטא את עצמי, אני צריכה לחשוב מדוע .... אלו מחסומים השתלטו עליי ... בכל אופן, אתה צודק

MARMELAD

New member
יש צפיפות טובה ויש צפיפות רעה...

אצלי זה לא היתה צפיפות טובה. פשוט מיציתי את החיים שם. אבל אולי לאחרים - לכם - זה יתאים יותר. סה"כ, באילת כולם מכירים את כולם, האנשים הרבה יותר פתוחים לזוגות מעורבים... כי פשוט יש שם המון ! כאלה. טוב, סתם רעיון שזרקתי, את לא חייבת לארוז

Londoner

New member
הי alfiekeren הזכרת לי אותי קצת

בעלי בריטי גם כן. גרנו בישראל שנתיים יחד והיה ממש רע,היה לו קשה ללמוד את השפה ולמצוא עבודה,הוא היה פשוט מתוסכל. לדעתי, אם בן הזוג מתוסכל ולא טוב לו בארץ-זהו מצב שיגרום לבן הזוג מרירות רבה שממש לא מוסיפה לקשר. אנו החלטנו לעבור לאנגליה לנסיון, אנחנו גרים באנגליה כבר ארבע שנים ושנינו מרוצים,אני למדתי באוניברסיטה באנגליה ועובדת כעת כעורכת דין(בסטאז). הרבה יותר קל לישראלים ללמוד אנגלית מאשר לאנגלים ללמוד עברית. עכשיו לשנינו טוב, אף אחד לא מתוסכל ונגמרו כל המריבות והמרירות. (מה גם שאם בן הזוג לא יהודי, ישראל היא לא המדינה המפרגנת ביותר)

alfiekeren

New member
Londoner...

גם אנחנו כמעט שנתיים בישראל. אמנם עוד לא נשואים כי אני חושבת שזה לא זמן מתאים. אני חייבת לדעת קודם שכל ההבדלים ניתנים לגישור. את הבן אדם הכי טוב לעזור לי. יש בינינו שוני כה רב. אלפי נעלב ממני ואני נעלבת ממנו. דברים שנראים לו לא מנומסים נראים לי בסדר גמור ולהיפך. ואנחנו מעירים אחד לשני (הוא כמובן בציניות) ויש חגיגה. לפעמים יש הרגשה שאנחנו שורדים את הקשר ולא נהנים ממנו כמו שצריך להיות. לגבי אנגליה, אלפי לא מעוניין לחזור לשם. הוא רוצה מדינה עם שמש. והמשפחה באנגליה זה ממש לא אותו הדבר. אז אם נעזוב זה לארה"ב. הייתי מעדיפה לעבור לאנגליה כי זה קרוב יותר ואוכל לבוא לביקורים קצרים מדי פעם. בינתיים אנחנו פה. אשמח אם תספרי לי קצת יותר פרטים אם לא אכפת לך. את יכולה למסור לי גם מסר אישי (רק לפני יומיים למדתי איך להשתמש בו.) תודה קרן.

alfiekeren

New member
איזה חסרת נימוס אני!!!!

ברוכה הבאה כמובן. ומקווים שתישארי!!!

MARMELAD

New member
ברוכה הבאה.. ../images/Emo39.gif

אז איך התרגלת לחיים במקום אחר? היית ממליצה על זה לאחרים? ובוקר טוב קרנונה

cielo

New member
ברוכה הבאה לך ....

ברוכה הבאה לך, תמיד טוב לשמוע על כאלו שנמצאים שם ולא פה, ואיך אתם מסתדרים שם. נשמע לי שאתם מסתדרים לא רע בכלל, יש לך עבודה מסודרת, למדת ... אני ממש גאה בך על ההחלטה של לעזוב. פחדת ? היה קשה ? אין ספק שאם לבן הזוג רע אז כדאי לנסות גם את המקום השני, אחרי שנתיים החלטתם לעזוב ? אני חושבת שזה תלוי בבני הזוג, (קרנוש, תקשיבי גם את), תמיד אחד הצדדים צריך הרי להקריב בסופו של דבר, אין פתרון אבסולוטי לנושא. כל מקרה הוא מקרה בפני עצמו. גם אני הבטחתי לו שברגע שאסיים ללמוד, אין לי בעיות לנסות מקום אחר. פשוט ככל שהזמן עובר, אני רואה שהוא יותר ויותר מסתדר, אז ... אני מאמינה שנחכה לסיום התואר, ונראה מה יהיה. אז ... אני אצטרך המון עצות. אפשר לשאול בני כמה אתם ? כמה שנים אתם ביחד ? באנגליה ? ברוכה הבאה, שלי

למעלה