קשיים חברתיים

• פותח הנושא lee68
  • פורסם בתאריך

lee68

New member
קשיים חברתיים

התחלתי לעבוד בעבודה חדשה - אני נמצאת שם כחודשיים. תמיד היו לי בעיות בקשרים עם אנשים , אבל כאשר התחלתי את העבודה החדשה חשבתי שמשהוא התחיל לזוז , אהל היום הסתבר שטעיתי. * יש לציין שהאנשים בעבודה עובדים אחד עם השני כבר שנה - שנתיים ( חוץ מעוד מישהיא בצוות שעובדת כמיני חודשיים וחצי). בהתחלה קיבלו אותי מאד יפה והרגשתי מאד טוב , אבל לא מתייחסים אלי כפי שהייתי רוצה. * לדוגמא החדשה הנוספת - הייתי בטוחה שיש בינינו קשר בסדר - ואז היום כאשר ישבתי במטבחון והיא נכנסה ( ושתינו היינו בהפסקה) - היא הלכה לשבת במקום אחר - לא רצתה לשבת לידי והיה לידי מקום פנוי. ובעבר שוחחנו בכמה מיקרים - היא גם תמיד יוצאת להפסקה עם מגזין - ויושבת וקוראת .- כאילו לא מעניין אותה לדבר עם אנשים , אבל היום היא דווקא כן דיברה . גם מצאנו שפה משותפת שתינו מתעניינות באיזה נושא משותף - משום מה תמיד יוצא לי לצאת איתה להפסקות - גם אתמול יצא לי - אבל אתמול בגלל שלא היו מקומות פנויים אז היא כן ישבה לידי ושוחחנו ( היא כמובן הייתה עם המגזין) . _ יש לי תחושה כאילו אני מעיקה על אנשים - שאני חופרת - אני זקוקה לאנשים - אני לא מבינה למה אני לא מצליחה להעביר לאנשים את זה שאני מעוניינת בחברתם. אני הולכת לשיחות אצל פיסוכולוגית - ולאחרונה גם התחלתי לעשות שיאצו .( על דעת עצמי - נראה לי שטיפול במגע יואיל לי). -אני לא מתכוונת להישמע מתנשאת - אבל במקום העבודה הזה אני חושבת שפשוט אני והאנשים שם באים ממעמדות שונים - הם "עמך" כאלה. אני לדוגמא - לא רואה האח הגדול - למעשה אני לא צופה בטלוויזיה כמעט בכלל , אני מעדיפה לקרוא ספרים, אני מתעניינת ברפואה משלימה ואותה בחורה סיפרה לי שבנוסף לעבודה שבה אנחנו עובדות עכשיו היא גם רפלסולוגית - אז מצאתי איתה שפה משותפת כי גם אני מתעניינת בתחומים האלה. ( לא מבחינת לעסוק בזה). *חשבתי שהתקדמתי - אני מרגישה די טוב בעבודה - חוץ מהיום - שהיא לא רצתה לשבת לידי - וכאשר היא נכנסה אז היה לה מעין מבט של " שוב פעם את פה". ( או אולי אני טועה).. אני מרגישה בדידות - בעבודה עצמה מרוצים ממני והכל - אבל מבחינה חברתית - לא יודעת ?

את מזכירה לי את הפעם ההיא בגיל 20

שחברה טובה ואני עמדנו על המדרכה בצומת רחובות, ממתינות שהרמזור יתחלף לירוק. והיא פונה אליי ואומרת לי "הייתי רוצה להיראות כמוך". ואני כולי בשוק עונה לה "אבל איך??!! את בלונדינית עם עיניים ירוקות ורזה". והיא אומרת לי "אבל עליי גברים לא מסתכלים כמו שעלייך...." מה שזה אומר- שהכל או הרוב בראש. ראשית, אם מישהי בוחרת להתקרב או להתרחק ממך, בפרט כשהיא לא חברה טובה, לא בטוח שזה בכלל קשור אלייך או לחברה שאת מהווה עבורה. סביר להניח שזה משהו שגם נעוץ בה. אם את מרגישה שזה בגללך, אז אני מניחה שעל פי רוב זה בראש שלך... וגם אמרת את זה: "יש לי תחושה כאילו שאני מעיקה על אנשים". אבל אני מניחה שאלה דברים שאת פותרת עם הפסיכולוגית, וזה שאת מודעת לבעיה שלך זה כבר הרבה מאוד! שנית, ואני הולכת להישמע ערסית
, מה זה "לא מתייחסים אליי כמו שהייתי רוצה"? האם ניסית ליזום איתם קשר? דיברת איתם בהפסקה? קבעת איתם אחרי העבודה? הלכת איתם לקפה של בוקר? עשית איתם שיחת מסדרון? אל תשכחי שהרבה מהקשרים ומההתנהלות החברתית שלנו זה מה שאנו יוצרים עבור עצמנו. שלישית, לגבי הנושא של המתנשאת.... האמת ואני מבקשת ממך סליחה אם דבריי יפגעו בך, שאת לא נשמעת מתנשאת, את נשמעת לי אדם שמפחד מקשרים חברתיים ומחפש סיבות, חומות ותירוצים להסתתר מאחוריהם כדי להימנע ממגע ומקרבתם של בני אדם. הנושא של מעמדות קצת צורם לי, פשוט כי הפיאודליזם פס מן העולם במאה ה-16 לערך לדעתי. (עם עליית הלאומיות באירופה, אם אני לא טועה). לגבי הטלוויזיה: גם לי יש קופסה שחורה שעומדת בסלון ומחוברת רק לדי וי די כי החלטתי שבמהלך התואר השני שלי, כלומר עכשיו, אני לא אשחית את זמני על צפייה בטלוויזיה. גם אני לא אוהבת האח הגדול אבל אם אני אצל חברים אני צופה בתוכנית.לא חושבת שלו לרגע אחד, זה מפריע לי ביצירת קשרים חברתיים. לא חסרים נושאי שיחה בעולם הזה: ספורט, פוליטיקה, סקס, דת, תיירות, שוק ההון, היסטוריה, מדע, רפואה, יחסים, זוגיות, משפחה, הורות, חוקים, מזג אוויר, איכות הסביבה, איכות חיים, קולינריה, תקשורת, לימודים, אופנה, איפור, בישול, צבא ועוד הזרוע נטויה.... על כל אחד מהם את יכולה לדבר עם חברייך לעבודה, כל השאלה האם את בוחרת ליזום אינטראקציות חברתיות או לא. רביעית, למה את נותנת משקל כזה גדול למה שבחורה אחת עשתה או לא עשתה? אז היא לא רצתה לשבת לידך. כמו שיש אנשים שנמשכים אלייך ויש כאלה שלא. ויש אנשים שמעריכים אותך ויש כאלה שלא. קוראים לזה "מיקוד פנימי" ו"מיקוד חיצוני" בפסיכולוגיה- כלומר למי את נותנת את הכוח להשפיע עלייך? לעצמך או לסביבה בחוץ? האם את נוטלת אחריות ומובילה שינויים בחיים שלך או שאת רוצה להאשים כל הזמן אחרים? אוקיי, אז אחת לא רצתה לשבת לידך. אז למה זה צריך להרוס לך את התחושות הטובות? למה את בוחרת לשים את יהבך עליה ולהפוך אותה לברומטר שלך לעניני חברותיות?

אולי שווה לדבר על דברים יותר יומיומיים בהתחלה

ולא להסתובב רק סביב הרפואה המשלימה, כי בשלב מסוים נמאס לדבר שוב ושוב על אותו נושא. שווה לשוחח אולי על העבודה, על היומיום, על ספר טוב שקראת. תנסי לחשוב למה את מאשימה דווקא את עצמך בכך שעם אותה בחורה לא הולך? אולי היא מסוג האנשים שצריכים את השקט שלהם בזמן ההפסקה? אני למשל חייבת איזה 20 דקות של שקט עם עצמי שקוראת בעיתון או משוטטת באינטרנט בלפטופ בזמן שהילדים ישנים, מעין שקט עם עצמי כזה שמרגיע אותי. אולי זה המקרה גם אצלה?

lee68

New member
תודה על התגובה - לפעמים הם מקבלים אותי

ולפעמים לא. _ אנחנו משוחחים על מיני דברים - לא רק עם אותה בחורה. - בכל מיקרה נראה לי שהתקדמתי מבחינה אישית - נראה אולי צריך לתת לדברים זמן. נראה לי שאני עדיין נחשבת כחדשה ואולי בגלל זה לפעמים יש עדיין מעין רתיעה כזאת - אולי זה יעבור במשך הזמן. ובכל מיקרה הכי חשוב שאני טובה בעבודה ושמרוצים ממני שם .( ותאמינו לי שזה הישג בישבילי שאני טובה באיזושהוא משהוא )

למעלה