קשה , קשה...

קשה , קשה...

בזמן האחרון אני מתחיל לחשוב קצת על העתיד. דבר ראשון, אני מגמגם מאז שאני זוכר את עצמי, גיל 4\5 פחות או יותר. לא ייחסתי לזה חשיבות רבה מדי, והייתי די מקובל, ילד רגיל. כמובן שפה ושם היו כל מיני צחקוקים של ילדים, אבל הם היו מעטים מאוד. ביסודי, הגמגום לא השפיע עליי כלל, הייתי משתתף פעיל בשיעורים, מעורה חברתית והכל. לאט לאט, עם השנים, הביטחון ירד, לא יודע למה, ואט אט התחלתי להשתתף פחות ופחות בשיעורים, ליצור קשרים חדשים , והתחלתי מעין להסתגר בתוך עצמי, הפכתי למעין פסיבי שכזה, שיצירת הקשרים שלו תלויה באופן אבסולוטי באחר. בתיכון, לא היית מעז להוציא הגה מהפה בשיעורים, אם כי עם חברים הכל היה בסדר גמור. יש לציין שהיו רק מס' מועט של חברים קרובים, שידעו על הגמגום באופן שאני ידעתי שהם יודעים גם, והכל היה חופשי איתם. עם אחרים, מהפחד מ"מה יגידו" וכו', הייתי מדבר באופן מינימלי. היו חושבים אותי לסנוב. על התחום ה"רומנטי", אם אפשר לקרוא לזה ככה בגיל כזה, אין על מה לדבר, למעט התאהבות קצרה ,שכמעט ויצא ממנה משהו, אבל אני בספק אם היא הייתה מוכנה להמשיך עם זה לאורך זמן. עברו שנות התיכון, חוג החברים שלי היה די נורמאלי, כולל אחד או שניים שהיו מאוד קרובים, אחד במיוחד. לאחר התיכון, הגיעו שנות הלימוד באוניברסיטה, גם שם, כיום, אני לא מעז לדבר בהרצאות. אמנם הכרתי הרבה חברים חדשים, אבל הגמגום מונע ומנע ממני להתקרב אליהם עוד יותר,, וככה בעצם אני תלוי באוויר. בקשר לבנות וכו', נראה לי שאין מצב בזמן הקרוב שאעשה איזה שהוא צעד ראשון להתחיל עם מישהי. הרבה בנות(יחסית :) )עושות עיניים, מחכות שאעשה משהו, אבל אני והביטחון העצמי שלי עוצרים מלעשות משהו. אני באופיי לא ביישן, יותר נכון להגיד שהגמגום הפך אותי לביישן. כמו כן, אני חושב תמיד לעצמי:"מה הסיכוי שגם אם התחלתי עם מישהי, היא תמשיך איתי עם הגמגום שלי?" כי אני רואה תגובות של אנשים, ואני מבין שישנו מיעוט קטן שיהיה מוכן לקבל אותי. שלא תבינו לא נכון, אלה שלא מוכנים לקבל אותי, אין לי רצון להיות בקשר איתם. גם בזמן האחרון,עם הלחץ והכל, הבטחון שלי ירד פלאים, והרבה פעולות פשוטות שהיייתי עושה, או שאני מוותר עליהן, או שאני מאוד מתקשה להוציא את המילים. זהו לבינתיים, זה היה ארוך, חפרתי יותר מדי, אבל מקווה שקראתם...

vicz

New member
כל מילה נכונה

הביישנות המדומה קושי להתקרב ממש הכל תיארת את מה שאני מרגישה אחד לאחד כאילו טיילת בראש שלי וכתבת הערות לגבי הסיבה למה זה מחמיר עם הגיל: בגלל שאנחנו הופכים להיות יותר מודעים לעצמינו כשאתה בן 4 לא אכפת לך מה אנשים יגידו אם הם יתלחששו ביניהם ויצחקקו אתה אפילו לא מודע לזה שלכל אדם יש דעה מסוימת עליך זה גם מין עולם כזה שבו כולם צריכים להיות גבוהים,רזים, יפים ומושלמים וכל מי שלא - מרגיש שהוא שווה פחות והגמגום חוגג על חוסר ביטחון ולהפך זה הופך להיות ממש למעגל סגור בקשר לזוגיות תמיד הייתה לי בעיה לדבר ליד בנים בקושי הייתי מוציאה מילה וגם אז הייתי מחליפה 15 צבעים תוך כדי פגשתי את החבר שלי בשמירה (בצבא) ודיברנו 4 שעות ללא הפסקה והפה שלי לא נסגר ליותר מדקה ודיברתי שוטף למדי יותר מאוחר אני הייתי זו שהתחלתי איתו והוא איתי כבר די הרבה זמן - מה שאומר שהגמגום לא מפריע לו עד כדי כך בני זוג לא מושלמים וגמגום הוא רק אחד מהדברים שאנחנו משלימים איתם כי אנחנו אוהבים אותך, לא יותר מזה אני חושבת שאתה צריך לנסות ליצור קשרים עכשיו, כל עוד אתה נמצא בין כל כך הרבה אנשים שיתחיל כידידות ואז לתת לזה לזרום תתעודד זה יסתדר מפעם לפעם תרגיש יותר חופשי שיהיה בהצלחה :) ויקי

shuky63

New member
לדעתי אתה צריך לטפל בשטף הדבור שלך

אני לא אומר את זה לכולם,אבל אתה משדר המון חוסר בטחון.תראה,יש שתי צורות להתקדם.אחת זה להעיז יותר,לדבר עם אנשים, בשעורים,עם בנות וכך לרכוש בטחון שמשפר במידה מסוימת את השטף. הדרך השניה זה לרכוש כלים לדבור יותר שוטף,להתאמן בהם בהתחלה במעגל הקרוב של מכריך,להבין שזה נותן לך יכולת לדבר יותר שוטף ואז להעז לדבר גם במצבים יותר קשים. באנטואיציה נראה לי שהדרך היותר מהירה בשבילך תהיה השניה ,שוב בגלל חוסר הבטחון וחוסר הרצון הכמעט מוחלט שלך כיום לדבר עם אנשים זרים. אז תבחר טפול ,ולדרך.

ככה...

השטף שלי הוא די טוב, הגמגום שלי הוא די קל, יחסית. יש הרבה חברים שלא מודעים לזה בכלל. עד היום, במצבים הבאמת חשובים, כמו ראיונות וכו', הכל עבר די חלק. לא יודע למה, אבל במעמדים חשובים, איך שהוא אני מצליח להתעלות... ד"א, בקשר לטיפול, אני מאמין שהגמגום שלו, ברובו, נובע מסיבה פסיכולוגית לחלוטין. הייתי בטיפול כזה של דיבור בגיל מאוד מאוד צעיר, ולא הייתי מגמגם אפילו לידה. אחרי כל טיפול היא הייתה אומרת להורים שלי שאין שום בעיה. אז אני חושב שטיפולים מסוג כזה לא יעזרו לי כ"כ. אה, ויקי, שאלה לי אליך, אם זה לא אישי מדי, דיברת פעם עם חבר שלך על זה?

shuky63

New member
אז למה בעצם אתה חושש לדבר?

למשל אני חששתי מאד בעבר ועדין חושש מעט היום לדבר במצבים חברתיים כי קורה לי שמתקיעה קטנה אני נכנס לפניקה ומגיע לתקיעה גדולה והמצב הזה מפחיד אותי למרות שקורה לעיתים נדירות ואני נמנע מלדבר במצבים שאני לא חיב. אבל אם אתה אומר שהגמגום שלך קל אז מה בדיוק מפחיד אותך מלדבר במצבים בהם אתה נמנע מלדבר?

...

זה לא שאני לא נתקע,לפעמים גדולות, לפעמים קטנות, אולי זה בגלל הפחד ממה יגידו וכו'...

דור6

New member
אחי אני כל כך מזדהה

ויותר מזה אני בדיוק במצב שלך אני משוחרר שנה במקום שהבטחון יעלה הוא יורד....בכל מקום שאני הולך ומתחיל לדבר עם בחורות נגיד בחנויות בגדים אז כשהן רואות שאני מתקרב הן מחייכות חיוך גדול כי מה לעשות אני נראה טוב.....ואז אני מתחיל לדבר והבעת הפנים משתנה אני החלטת חודש הבא לחזור לכמה טיפולים אצל ברברה למה עוד חצי שנה אני מתחיל כנראה מכינה בבאר שבע ואני צריך שינוי בחיים בדיוק כמוך גם לי חברים אומרים שאני לא מדבר גרוע בכלל אבל מה זה עוזר כשבמצבים מלחיצים הנה לדוגמא כשדיברתי בטלפון היום עם המזכירות בבאר שבע גימגמתי הרבה כלומר חזרתי כמה פעמים על הברות זתומרת אין לי תתקיעות האלה של פעם של דקה דקה וחצי שכלום לא יוצא.העניין הוא כזה אני חכם אני יודע שבסוף אני אתקבל לאן שבא לי אמצא עבודה מכניסה של איזה 9 אלף לפחותכמהנדס בתחום הביוטכנולוגיה העניין הוא שכל זה לא שווה אם אין לך למי לחזור הבייתה כשאין לך עם מי לחלוק את מה שעבר עליך היום בעבודה וחבר'ה....אני לא נעשה יותר צעיר .אני כולה בן 22 וחצי אבל הזמן טס מאז שעברתי בשנת 2000 תטיפול אצל ברברה......אני רוצה יותר מהחיים האלה אחרי הכל אנחנו חיים רק פעם אחת.....ומאז שהשתחררתי הבטחון ירד לי ירד לתחתונים......

shuky63

New member
אולי תבוא לסדנא לתרגול מצבי דבור של

שושי במסגרת אמב"י ותתרגל מצבים שקשים לך.

מירה גל

New member
תשובה ל ULTRA MACCABI TA

שלום לך. אני מברכת אותך על התעוזה והאומץ לשתף אותנו בקושי שלך. הכוח שלך לעמוד מול קשיי ההתמודדות עם הגמגום יכול להוות מקפצה לשינוי. כמו כן יציאתך החוצה עוזרת, לדעתי, לאחרים ואולי גם לך, להווכח שיש רבים וטובים החיים עם קושי דומה. אתה מציין שבגיל צעיר לא יחסת חשיבות רבה לגמגום . ל כ ן היית ילד די מקובל וילד רגיל. הטבעיות שלך גרמה לסביבה לקבל אותך כשווה בין שווים. הגישה לעצמינו מקרינה לסביבה. התייחסות פחות רצינית יכולה להקל על התמודדותך עם הגמגום. כשתיחס לגמגום פחות חשיבות, יתכן שתגלה שבני אדם סבלניים יותר ממה שאתה מעריך. למד להתיחס בחיבה, סבלנות ואף סלחנות לעצמך התנסות עם קושי הדבור בחברה כאשר הנך מאמץ את שינוי גישתך לתופעת הגמגום, תשקם את בטחוךך העצמי, והוא יתחזק במשך הזמן.אל תתבייש ואל תוותר לעצמך. דבר נוסף: נסה לא לקבוע מראש כיצד בחורה תתנהג. גם אם משהיא תדחה אותך , אין זה מנבא התנהגות של אחרת. בנוסף לכל האמור, ברצוני להמליץ לך על תרגיל נשימה שעוזר לי בעת התרגשות. דמיין כדור קטן היורד מן הקודקוד אל נקודת החבור שבין הרגליים ועולה לאורך הגב לאורך החוליות עד לקודקוד. דמיין את חלקי הגוף השונים אותם עובר הכדור. בעת עליית הכדור לאורך עמוד השדרה, שאוף אוויר באיטיות. בירידת הכדור מן הקודקוד נשוף באיטיות. חזור על התרגיל לפחות 6 פעמים ברצף. עשה לך הרגל יומי ותרגל מספר פעמים ביום. תרגיל זה מרגיע מאוד. לסיום: הנך אדם שלם. עולם ומלואו. הגמגום הואחלק ממך אך לא כל הוויתך. רובינו מגמגמים פה ושם וממשיכים הלאה. אתה בחברה טובה. גם משה רבינו היה כבד פה. חשוב מה היה קורה אילו הוא היה נשאר בבית...... בהצלחה. מירה גל. מוסיקאית,מאמנת זמרים (coach) מאמנת אישית להופעה בפני קהל והתמודדות עם חרדת במה. [email protected]

למעלה