אתם יודעים מה
הנה עכשיו אחת וחצי בלילה, היה לי יום עבודה מעייף במיוחד אתמול, ומחר יש לי יום עבודה מעייף לא פחות, ואני פה באינטרנט, כותב הודעה בפורום התמכרות לאינטרנט, מה אני אם לא מכור, ומכור קשה?. אז זה הוא, שהגעתי היום למסקנה, שאולי לפי מרבית הממדדים (גם שלי אגב) אני אכן מכור קשה לרשת, אבל מה, לא אכפת לי, נכון רוב האינטראקציה שלי עם אנשים, היא ברשת, אבל לא כולה, רוב הדברים שאני קונה/קורא/שומע גם הם ברשת, אבל פתאום חשבתי, שאולי אין שום דבר רע בזה?. נכון לפעמים כשאני יוצא או עובד אני חושב על הפורום שלי (הפורום שאני מנהל), והאם יש תגובות להודעות שלי בפורומים שאני כותב בהם (אני כותב ב5 פורמים שונים, כולל הפורום שלי), אבל אני חושב שלו הייתי קורא ספר מעניין או יוצא למקום מעניין גם אז אותה פעילות מעניינת הייתה ממלאת את מחשבותי. יש לי מין טקס כזה פעם בכמה שנים (3-4) אני קורא מחדש את הטרילוגיה "שר הטבעות" של טולקין, בכל פעם שאני עושה את, הספר ממלא את כל עולמי, אני חושב על אלפים וגמדים והוביטים וטבעות קסם, כל הזמן, בלימודים בעבודה, בפאב בהופעות, בכל הזדמנות אני לוקח את הספר וקורא עוד קצת, ואז כעבור כמה שבועות אני מניח את הספר, ולאט לאט אני מפסיק לחשוב עליו, יש בזה משהוא רע?, אני מכור לשר הטבעות?. בעבר הייתי מחליף פעמים רבות הספר לאחר שגמרתי לקרוא אותו, בתקליט טוב (כן אני עוד אומר תקליט) שהיה ממלא את כל העולם שלי, הייתי מקליט אותו על קסטה ושומע אותו בווקמן, הייתי חושב על המילים, שומע את המוסיקה גם כשאני לא שומע אותו, והוא ליווה אותי בכל מקום. לאחר שהייתי מסיים עם התקליט, היה מחליף אותו תקליט אחר, או ספר אחר, וכו´ לפעמים הייתי נתפס לסרט, או אפילו לא עלינו, הייתה תקופה שהייתי קורא כל הזמן חדשות, אני מאוד מתלהב מדברים מעניינים, והאינטרנט מאוד מעניין. אני חושב שהשימוש שלנו במילה "אינטרנט" הוא מוטעה, אני שומע מוסיקה באינטרנט, אני קורא ספרים באינטרנט, אני רואה סרטים באינטרנט, אני רואה אומנות באינטרנט, אני מדבר עם אנשים באינטרנט, אם תחשבו על כל אמצעי התקשות, ואמצעי הצגת אומנות שהאינטרנט החליף (טלפון, רדיו, מערכת סטריאו, עיתון, מוזיאון, קולנוע, טלוויזיה...) ואת הזמן שהינו משקיעים, בשימוש בכל האמצעים האלו, אני לא בטוח שנגלה שאנחנו מקדישים לרשת יותר מידיי זמן. כל החיים רציתי לכתוב על מוסיקה והיסטוריה ופסיכולוגיה, אלו הנושאים שהכי מעניינים אותי, ופתאום גילתי שלא רק שאני לא צריך לבחור בינהם (אם אהיה היסטוריון את מי יעניין מה שיש לי להגיד על מוסיקה, ואם אהיה מבקר מוסיקה, למה שמישהוא ירצה לשמוע מה דעתי פסיכולוגיה אבנורמלית), אלא שאני מקבל תגובות מאוד טובות על מה שאני כותב, ואנשים רבים (בינהם כאלה שהם מומחים לנושא "בחיים האמיתיים", מאוד מעריכים את דעתי ומתיעצים איתי, מה יכול להיות רע הזה? אני נולדתי בדור שלפני המחשב, גדלתי עם ההרגשה שבן אדם בריא לא צריך לשבת בחדר מול מסך אלא לצאת ולעשות, האם זה נכון גם כשאתה לא חייב לצאת בשביל לעשות, לא יודע. זאת אומרת אני לא בן 12 החברים לא מחכים למטה לשחק כדורגל. חוץ מלשחק כדורגל, אני יכול לעשות הכל ממש מהכיסא שלי פה בחדר (ולא לשחק fifa 2000 זה לא נחשב). נדמה לי שלא אני השתנתי והתמכרתי לאינטרנט אלה העולם השתנה, ואני עוד לא ממש שמתי לב לזה, אז נדמה לי שאני מכור. סתם הירהור לילי, בטח מחר ארגיש אחרת...