קשה למצוא כותרת

קשה למצוא כותרת

אז נשארתי בלי אחת ממוקדת. אני בזוגיות 4 שנים. התחתנתי לפני יותר משנתיים. יש ילד בן שנה בערך. אני לא לגמרי בשלה לעזוב. אבל כבר לא רוצה להישאר. לא עומדת ברשות עצמי מבחינה כלכלית ואני חושבת שזה משהו שעוצר אותי מלעזוב. מה שנקרא - רוצה, אבל פוחדת. התחלתי לעבוד בחצי משרה בגלל הילדון, כדי להתקדם מקצועית. יותר מהקושי הכלכלי שגורם לי לפחד לעזוב, אני פשוט מפחדת להיות לבד. מודה. אף פעם לא פחדתי. ורוב חיי הבוגרים הייתי לבד. לא הייתי מאמינה גדולה בנישואים אבל דווקא הנישואים עשו לי חשק לא להתפשר. לזוגיות טובה על אמת. משהו יציב ואמיתי. נואשתי למצוא את זה עם הנוכחי. אני משוועת היום יותר מאי פעם לאהבה וזוגיות. אין מצב לחזור להוריי הביתה, ואין לי לאן ללכת. הוא יודע את זה ואני חושבת שזה גורם לו להרשות לעצמו להתנהג עוד יותר מגעיל. עם היה איזה סייקיק שאומר לי שאם אני אעזוב אותו אני אמצא חדש, הייתי עוזבת, למרות הכל. הקטע הוא שאני חושבת לפעמים שכבר עדיף להיות איתו מאשר לבד. אני יודעת שהשיקולים שלי מגעילים ולא באים מהלב, אבל וואלה, זה המצב כרגע. פעם ורדה אמרה ברדיו שמי שמחליטה לעשות צעד ולעזוב, היא צריכה לקחת בחשבון שאולי לעולם לא תמצא זוגיות. שזה צריך להיות שיקול, ואז שתשאל את עצמה מה יותר גרוע, הסיכוי (או הסיכון) לא למצוא זוגיות או להישאר במקום לא טוב. מצד שני להיות כאן, במקום הזה, זה גם לבד. זה לגמרי לבד. לא יודעת מה מטרת ההודעה. אולי סתם לשפוך. אולי יש כאן בנות במצבי, שאני אשמח אם יכתבו מה עשו. אני בכלל אשמח לשמוע מה יש לכם להגיד בנושא.

ye44

New member
אני לא מבין איך אדם יכול לרמות את עצמו.....!

החיים שלך בקנטים מבחינה אישית.....את חיה ללא אהבה.....את טוחנת לך את המוח שלא תסתדרי בלעדיו.....אין לאן ללכת אין אין ואין....לעולם לא תרגישי אושר פנימי....מה זה תמצאי משהוא חדש אז תעזבי אותו...? מה את מחפשת מממנים...צאי לחופש שלך תמצאי עבודה...יהיו לך מזונות מה את מתבכיינת ? אז ורדה אמרה אז מה ? זה מה שדפוק אצל הנשים וגם אצל חלק מהגברים הוא זה שבגלל כסף או דרך מחשבה מוטעית אלק לא ימצא זוגיות אני אמכור את נשמתי לשטן...אני אסבול....יחיה בלי אהבה הכל חומרי....בשביל החופש והאושר הפנימי שלי לקחתי שני צ'ימידנים השארתי הכל מאחור והלכתי....מה נולדנו לסבול ???

האמת

זה כ"כ קל אצלך. לדעתי רק האמוציות מניעות אותך בחיים ללא שום רגש. לא כתבתי את הנ"ל כדי לפגוע...פשוט יש אנשים שיורים ורק אח"כ חושבים מה לעשות עם הכדור..מצד שני יש כאלה שעובדים יותר מידי עם הרגש וזה גם לא הכי בריא..לא הכי בריא אבל עדיף.

ye44

New member
נהפוך הוא..............

זה לא קל בכלל אבל אצלי עובד ההגיון....לא טוב קמים והולכים....אצלי עובד בעיקר חוק ההגיון....בן אדם צריך להיות מאושר ואם הוא לא מאושר אז הוא צריך לשנות פזה.... הוא גורם לה פחדים והיא נופלת בפח...היא מקריבה את האושר האישי שלה בגלל חומריות....שתעבוד כמו כולם ותמצא בן זוג ...אם רק תחשוב מה יהיה אם אמצא או לא אמצא היא תמצא את עצמה בסוף אתה יודע היכן במועדון 60 פלוס רוקדת רומבה....!!!

תראה,

הדברים הם לא שחור ולבן. קצת פשטני להגיד, רע לך, תעזבי. יכול להיות שככה זה כשכותבים בלי להסביר ולפרט(כמו שעשיתי). האמת שתמיד הייתי מהסוג שבורח. הפעם אני לא רוצה לעזוב ולברוח ואז אולי אצטער על זה. רוצה לעשות דברים לאט ומתוך שיקול דעת. אני חושבת שאני האחרונה שאשאר לאורך זמן במצב שלא טוב לי בו. החובה המוסרית הכי גדולה שלי היא לדאוג שיהיה לי טוב. לדאוג להנאה ולאושר שלי. העניין הוא שלפעמים העניינים לא כאלה ברורים. כן, רע לי. רע לי מאוד. אבל לפעמים גם טוב. ואני לא יודעת מה אני רוצה, רק שככה לא מתאים לי. אני לרגע לא אומרת שאני לא אוהבת אותו. עדיין יש לי אהבה אליו, אבל אופן ההתנהגות שלו מוריד לי הרבה מהאהבה אליו. גם לו יש אהבה אלי. אני גם יכולה להניח שנעבור את המשבר הנוכחי. אבל אז יבוא עוד אחד. אנחנו חיים ממשבר למשבר. עייפתי מזה. לא רוצה ככה. אני לא נשארת בגלל העניין הכספי. זה לא שאני איזו גולד דיגר. פשוט העניינים האלה מקשים עוד יותר על כל עניין ההחלטה, בעיקר בגלל הילד. אם הייתי ללא ילד היה הרבה יותר קל. אפשר תמיד להסתדר ולצוא איזו דירה רקובה ועבודה והכל. אבל כשיש ילד הדברים יותר מורכבים. לא אמרתי בלתי אפשריים, אבל מורכבים הרבה יותר. אם זו היתה הסיבה היחידה כנראה שהייתי עוזבת. אני ממש לא מוכרת את נשמתי לשטן. אני עוברת תהליך. אני מתחילה להרים ידיים מלנסות לסדר, ומגלגלת בראשי את המחשבה הזו של לעזוב, אבל ברצינות. אין לי יציבות. יום אחד סבבה ויומיים אח"כ מזעזע. אין לי כוח לנדנדה הזו. רוצה יחסים יציבים. לא בא לי כל שני וחמישי לשאול את עצמי ולעשות החלטות שעוזבים, ואז בראשון שוב הכל סבבה. מקווה שעכשיו יותר הובנתי. תודה על התשובה והמחשבה

ye44

New member
הנדנדה הזאת תמשיך כל החיים זה פשוט...

רוטינה......כולנו היינו בסרט הזה יום טוב ויומיים לא טוב אני פשוט לא אוהב לרמות את עצמי....הדברים נאמרים מתוך ניסיון ברגע שמתחילים ההתלבטויות של אוהב לא אוהב נגמר הסיפור.....מה יכול להשתנות עוד שבוע או שנה ? תלכו ליועץ נישואין תבזבזו ים כסף בכדי להגיע לרבנות עוד שנה שנתיים.....

תתחילי לבנות את החיים שלך

אף אחד לא מבטיח לך כלום בחוץ. אולי תמצאי אהבה חדשה ואולי לא. אולי תמצאי עבודה טובה ואולי לא. אני מסכימה עם ורדה מאוד. את לא יודעת מה מחכה לך בחוץ. אף אחד מאיתנו לא יודע. אבל אם לא טוב לך ומה שמפחיד אותך, בין השאר, זה ההשרדות הכלכלית שלך, תבדקי כבר עכשיו מה את צריכה לעשות כדי להצליח ותתחילי לעשות. זה תהליך, וזה לא יקרה בין לילה. כשיהיה לך בסיס כלכלי, תוכלי, לדעתי, לשקול אם לצאת מהבית או לא. אני לא מסכימה עם הדברים של יהודה שאומר - מה את דואגת, יהיו לך מזונות. הוא כנראה לא מודע לך אבל חלק מהגברים לא תמיד משלם מזונות בזמן והוצאה לפועל זה סיפור ארוך מאוד, אז את צריכה שיהיה לך בסיס להתחיל איתו. אי אפשר, בעיני, וגם לא רצוי לטפל בכל הפחדים בבת אחת אלא אם את רוצה טיפול שיטחי. קחי נושא וטפלי בו ואז תעברי לנושא הבא. שיהיה לך בהצלחה

ye44

New member
שימי לב מה את אומרת .....

בגלל שלא בטוח שהיא תקבל מזונות....היא צריכה לסבול כל החיים שלה ....הוא משגע אותה הוא גורם לה לפחד הוא מכניס אותה לפחדים שהיא לא תסתדר בלעדיו....אז בעצם את טוענת שתקבר עם החיים האלה שלה עד שיהיה שיהיה לה בסיס כלכלי תשרוף את מיטב שנותיה בגלל כסףףףףףףףףףףףף....הלוווווווו אלהים סוגר דלת ופותח דלת.....להיות אופטימים זה טוב לחיים....הוא הורס אותה נפשית וכמה שמהר תברח כך ייטב........הסטטיסטיקה זה 1 ל 3 גרושים ואני אומר . שזה 1 ל 1 רק מהסיבות האינפנטיליות שאת טוענת נשים או גברים לא מתגרשים....." מה אני אעשה" "מהיכן אביא כסף" " אני אמתין לאביר הבא שיממן אותי " בינתיים נסבול.... רק שכחתם " השנים חולפות מהר "

kleo patra

New member
סליחה!?!?!

איך אפשר בדיוק להסתדר עם שכר של חצי משרה ועוד להחזיק ילד ודירה?? כשאין מזונות בלתי אפשרי לשרוד!

ye44

New member
מהיכן אתם קובעים שהיא לא תקבל מזונות ?

כמה נשים פה בפורום גרות לבד גם עם שני ילדים ושלושה ויצאו לחיים חדשים כי היה להם רע...???אני בסך הכל טוען שרע קומו ותלכו אין מה לעשות....פעם טוב לה פעם לא טוב לה....מה אתם מצפים שאני אומר לה שתמשיך לחיות איתו הוא עובד עליה בעיניים....ברגע שתראו שאתן לא חוששות המצב שלכן השתפר פחות תהיה התעללות נפשית חד וחלק....הוא גורם לה לחשוב שהיא תמות בלעדיו זה נראה לכם בריא ???

כדי לפרק מסגרת

צריך לבדוק אותה לאורך זמן...אלא אם יש אלימות חו"ח. לדעתי היא לא מספיק זמן כדי להחליט אם לפרק או לא. ברגעים קשים לפעמים הכי קל לשבור את הכלים, אבל אסור לשכוח שיש מקרים שצומחים מחוזקים וביחד מתוך המשברים. הכי קל להגיד לה לקום וללכת, אבל מה שהיא באמת צריכה זה לבדוק לעומק ולאורך זמן את טיב מערכת היחסים בה היא נמצא. רק אח"כ שתקבל החלטה.

הרשי לי לחלוק עליך

אני ללא מזונות כבר כמה שנים ויש לי 2 ילדים, לא אחד. היא יכולה לשים את הילד במעון, לעבוד עד 4 כמו כולן ולהתקיים יפה מאוד. לא אומרת שזה קל. בכלל לא. אני ההוכחה שזה אכן אפשרי. השאלה היא, עד כמה רוצים.

זה מה שאמרתי?

אני מציעה לך לקרוא שוב את ההודעה שלי. אני מציעה לה להתחיל לפעול כדי להבטיח את העתיד שלה. היא לא יכולה לקום וללכת כי יש לה ילד ואין לה לאן ללכת. אז בתאוריה מאוד קל לקום וללכת. אני רק מזכירה לך שהמזונות על ילד הם 1300 ש"ח. אתה באמת חושב שמזה היא תחייה? אני לא אומרת להשאר, אבל אני חושבת שלא צריך לעשות משהו נמהר. להגיד - השנים חולפות מהר זו אמירה אינפנטילית בעיני לא פחות מדברים אחרים שנאמרו.

תודה.

אני בהחלט יודעת שזה תהליך. אפילו לכתוב פה, ולהודות בפני מישהו (וירטואלי וזר אמנם) שאני רוצה לעזוב ומעלה את המילה גירושים על הפרק, זה חלק מהעניין. אני נכנסתי לפה כבר כמה פעמים וכל פעם לא העזתי לכתוב. הרגשתי לא במקום. לא רציתי להעלות מחשבות ולעצב אותן לכדי מילים. עכשיו כן. ושתדעי לך, שלפני כמה לילות קראתי בבלוג שלך. אני לא קוראת בדרך כלל, אבל זה תפס אותי. וגם נתן לי אומץ, האמת. נראה לי שבאתי לפה להתחזק - לא משנה לאיזה כיוון. והתגובות כאן ממש עוזרות לי, האמת. גורמות לי לחשוב. ואני מסכימה עם ההצעות שלך. חלק מהבעיה היא שאין לי מושג מי מה מו. איך מתחילים ומה עושים. אז באמת קודם כל להשיג איזושהי עצמאות כלכלית. לפתח את הקריירה שקצת נעצרה. אני עובדת כרגע בחצי משרה, בשעות הערב, כי חיפשתי במשך יותר מחצי שנה ולא מצאתי משהו בשעות היום (יש לי מקצוע כזה שכמעט אין עבודות בשעות היום, או שיש, אבל פשוט לא מקבלים אותי), מה שמייקר את העניין עוד יותר בגלל שאי אפשר לשים בגן, אני מביאה בייביסיטר, שכאמור, עולה יותר. זו גם עבודה שהיא די התפשרות כי לא מצאתי משהו טוב יותר. אני יודעת שזה תהליך. פשוט כל דבר לוקח זמן. המון זמן. והכי בא לי לארוז את עצמי וללכת. ופעם גם יכולתי לעשות את זה. לא היה קורה מצב בחיים שמישהו יתנהג אלי ככה ואני אשאר כמו כלבה. אבל, כמו שחזרתי ואמרתי, זה יותר מסובך עכשיו, עם ילד. צריכה לתכנן את צעדיי (או להרוג אותו, מה שיבוא קודם).

Rtitan

New member
נו... אז קצת נשחקו לך חיי הנישואין...

את ממש לא בכיוןן של לעזוב אותו, את הבית ובעצם שום דבר רציני. התחתנת לפני שנתיים, שצת לב שחיי הנישואין דורשים ממך דברים שלא ידעת עליהם, ושנישואין זה לא גן של שושנים ואת קצת מאוכזבת - זה הכל. סך הכל, לא עשית תיאום ציפיות עם העולם. אבל את רחוקה מאד מאד מלעזוב את הבית או להתגרש - כי כדי להחליט לצאת ממסגרת לעולם הגדול שהוא גם קצת קר ובודד, מחייב סוג של הגדשת הסאה במקום שממנו את רוצה לצאת. קצת קשה לך, השתעשעת עם הרעיון למצוא אביר על סוס לבן וורדה, ביושר אמרה ש... כשיוצאים לדרך חדשה לא יודעים לאן מגיעים - יודעים מתי עולים על הדרך, לא יודעים לאן ומתי מגיעים, אם בכלל. אל תדאגי - כשיהיה לך באמת קשה, כבר לא תחשבי על שום דבר אחר... ובינתיים - שיהיה לך המון בהצלחה
וקחי את החיים בקלות.

למעלה