קשה לי.

Elsewhere

New member
קשה לי.

מה אני אגיד, קשה לי לכתוב את ההודעה הזו. קשה לי להגיד שאחרי הכל - אני מאוכזב. אז כן, זו הייתה רק שמיעה ראשונה - אבל זה פשוט לא אותו הדבר. זו לא קרן. אני לא יכול להגיד שלא מדובר כאן בדיסק טוב, אולי אפילו מעולה, מפוצץ, להיט, כתוב טוב, עיבודים טובים. אני לא יכול להתווכח על אף אחד מהדברים הללו. כי כן, בשורה התחתונה, זה אחלה אלבום. אבל לא בתור אלבום שני. ב-2006 הוציאה בחורה בשם קרן פלס אלבום בכורה, שנקרא "אם אלה החיים". האלבום היה אוסף של שלושה-עשר שירים, עטופים כולם רגש ופסנתר. כל שיר וכל שורה קולעים בדיוק למקום. פשטות. "מבול", לעומת זאת, לא כל כך. אני מרגיש נבגד. האקסטראויגנטיות שלו, בעיני, מורידה מערכו. כפי שאמרתי, מדובר באלבום טוב; אך לאחר ששיחררה פלס אלבום כמו "אם אלה החיים", "מבול" פשוט לא נכנס לאותה קטגוריה. מדובר באותו השם, אבל זו לא אותה היוצרת. האלבום הזה גורם לי לחשוב שגם קרן, כמו אמנים רבים אחרים, רצתה לקבל קצת יותר במה וקצת יותר פרסום. לאמץ את הכינוי "מכונת להיטים", ולקחת אותו עד הסוף, 110%. זה קביל, זה בסדר גמור ואני לא הולך לשפוט אותה על זה. אני פשוט אומר שזו ההרגשה. האלבום מרגיש Over-מעובד. כאילו... נגעו בו. הקסם נעלם. כששמעתי את "במכונית ליד הים" עברה בי חלחלה. מה זה שיר המועדונים הזה? מה קרה פה? פיז'ו 92' הפתיע אותי. לרעה. קראתי את המילים לפני שהפעלתי את השיר, וכשהתנגן השיר... הלחן כל-כך לא במקום, כל-כך מחריב את מה שנכתב, עד כדי כך שנדרשו ממני כוחות נפשיים רבים לסיים להאזין לרצועה. אני ציפיתי למשהו אחר. למקבילה הישראלית של טורי איימוס, כפי שכונתה קרן לא פעם ולא פעמיים. ציפיתי לרגש. לכאב. לאושר. לאמת. אולי פשוט ציפיתי ליותר מדי. כמו שאמרתי - מדובר באלבום טוב. אין שום ספק לגבי זה. אך הוא שונה מדי מכדי שאוכל לקבל אותו בזרועות פתוחות ולקטלג אותו תחת השם "קרן פלס" ומה שהוא מייצג מבחינתי. וקשה לי עם זה.

LaviDavi

New member
../images/Emo109.gifאני קצת מסכימה איתך וקצת לא

אני אפתח בזה שגם אני קצת התאכזבתי.... לדעתי אלבום לא צריך להיות זהה לאלבום הקודם, כמו שאתה מציג את זה...אחרת זה יהיה משעמם... ברור שצריך להיות איזשהו שינוי והתקדמות... אבל אני גם לא אהבתי את כל המעין שינוי תדמיתי הזה שקרן עברה, וזה באמת נראה מאולץ ויח"צני...אבל את זה גם אמרתי לפני ששמעתי את האלבום. לדעתי האלבום הזה יותר טוב מהקודם מבחינת כתיבה והלחנה... אבל יש בו משהו קצת לא נעים ולא "קרן פלס", בזה אני יכולה להסכים

Elsewhere

New member
ממש לא דיברתי על אלבום זהה.

אני מעריך התקדמות והתבגרות מוסיקלית של יוצרים. אבל זה לא היה זה. קרן קפצה מסגנון אחד שהתאים לקול שלה, לסגנון הכתיבה שלה, לסגנון אחר שאכן - מרגיש מאולץ ויחצ"ני. לא חיפשתי עוד "אם אלה החיים", אבל ציפיתי שקרן תישאר באותו הקו המוסיקלי. שתשלוט בו יותר, שתתפתח מבחינת כתיבה, שתביא לחנים מעניינים יותר, שתלמד לצאת ממשבצת הפסנתר ככלי יחיד ושתישאר היא - אבל זה לא קרה.

djur iskare

New member
לא מסכים בכלל

אני אתחיל מזה שמאוד אהבתי את האלבום הקודם שלה עד כדי כך שרגע שאני אפגוש אותה אני אומר לה שבזכותה אני מהבודדים שיצאו שפויים מלבנון. אבל, האלבום ההוא כן הרגיש בוסרי. במיוחד מבחינת המילים, זה הרגיש כאילו היא עדיין סגורה, לא מסוגלת לפתוח את עצמה כמו שהיא עשתה באלבום השני. מבחינת לחן, הסגנון של "אם אלה החיים" היה מעט חד גוני, לא בקטע רע, פשוט דוקא באלבום השני היא התגלתה במלוא גדולתה (וקרן היא באמת גדולה מכל אמן ישראלי ששמעתי), כל שיר מביע סגנון אחר, אם זה סגנון הדאנס של "במכונית ליד הים" ואם בסגנון האוריינטלי של "פז'ו 92". תמיד ידעתי שהיא מלחינה וכותבת כמו אף אחד אחר, וזה רק התחזק עם "מבול".

גלגולש

New member
אני חולק עליך, אבל זו דעתך וזה בסדר. ../images/Emo13.gif

אני באופן אישי, לא עוסק בהשוואות בכל הקשור בקרן, משום שהיא כותבת מליבה, מנשמתה את מה שעובר עלייה בחיים והמקצב או העיבוד הוא מעין תבלין לשיר שהוא המאכל, לצורך המטאפורה. לפי איך שאני רואה את זה, קרן בכל שיר ושיר משתפת אותנו ברגעים קצרים וארוכים מחייה, ולא רק זה, אלא היה עושה זאת בקסם ובכישרון ייחודיים שלא חדלו להרטיט את ליבי כבר מתקופת האלבום הראשון. כל שיר גורם לי לרצות לומר לה: "קרן, את עוד תמצאי את נסיך חלומותייך, ואת תהיי מאושרת לעד." במיוחד בשירים המרגשים, שכמעט גורמים לי לבכות. עכשיו, השינוי שאתה מדבר עליו, הוא נובע מתהליך ההתבגרות של קרן מהאלבום הראשון (שיצא ב-2006 והיום -2008). בכל זאת עברו שנתיים. אני לא מסכים שהשירים כאלה ואחרים יחצ"ניים מדי, אולי קרן רצתה להוסיף תבלין מיוחד לבישולים שלה (השירים) והקצב השמח יותר הוא תבלין חדש, ותו לא. אבל כל איש ודעתו.

Elsewhere

New member
תפיסה שונה של מוסיקה, אני מניח.

אני לא רואה בלחן והעיבוד כ"תוסף" או כ"תבלין", אלא כחלק אינטגרלי לא פחות מהליריקה. וזה משהו שקרן ידעה לעשות מעולה באלבומה הראשון.

ה 22

New member
אתה בטוח שאתה בן...?!

שמתי לב (גם בשאר ההודעות שכתבת) שאתה ממש חושף רגשות ומדבר 'עמוק כזה' .. מזכיר את המילה 'לבכות' וכל מיני.. וגברים נמנעים ממש מלהשתמש בביטויים שכאלו. בכל אופן- מה שרציתי להגיד זה- שזה מגניב ובטוח הבת-זוג שלך תאהב את זה -אין הרבה בנים כאלה). וגם לפי מה שהבנתי אתה עוד צעיר, אז זה בכלל מפליא. קיצר, יום טוב!

גלגולש

New member
תודה, יום טוב גם לך!../images/Emo13.gif

קרן המופלאה אכן מרגשת אותי, לעתים קרובות כמעט עד דמעות, בשל קולה היפהפה ומילותיה הכנות בשירים.

I מ י ר ב I

New member
קרן עברה פה שינוי,זה נכון לגמרי

אני מבינה למה אתה מתכוון,אני למשל חושבת הפוך ממך לגבי האלבומים.יותר אהבתי את השני מאשר הראשון. מבול" פשוט לא נכנס לאותה קטגוריה. מדובר באותו השם, אבל זו לא אותה היוצרת-זו שורה שאני ממש לא מסכימה איתך,אבל כמובן שכל אחד בדעתו ואף אחד לא יוכל לשכנע את השני. אני מאמינה שבטוח תקשיב לאלבום עוד כמה פעמים,אני אשמח אם תחזור ותכתוב מה השתנה אצלך. תודה ותהנה!!!

nderfulסW

New member
אין ספק, הדיסק ניפץ את התדמית שנוצרה לקרן

בדיסק הראשון. השירים העדינים שעטופים בלחנים המתקתקים. אני מסכימה שזה קצת חסר. מצד שני, הפעם קרן באה בעוצמה מטורפת וסוחפת, והרבה יותר מעניין להחשף לצדדים שעוד לא ראינו אצלה. עם העניין העיבוד אני מסכימה לחלוטין. יותר מדי עשוי ופחות מדי אמיתי. קרן התפתחה, ואכן שומעים את השינוי בדיסק השני שהעוצמה בו היא כ"כ בולטת והביטחון מוקרן בו. גם לי בהתחלה הייתה הרגשה שהשירים לא תואמים את התדמית ולציפיות שהיו לי, ולגמרי חסר לי השקט והפשטות של "שמעון השכן", אבל עם כל זה הדיסק החדש נשמע פשוט טוב. אגב, עליתי על שיטה חדשה- שיר מהדיסק החדש, שיר אחד מהישן והשילוב פשוט מושלם

veredmp

New member
דעתי בנושא

כמובן שעל טעם וריח אין להתווכח, אבל אני במצב רוח לכתוב, אז יאללה
אני, האמת, לא אהבתי את הדיסק הראשון. לא יודעת, משהו בעיבודים שם לא "זרם" לי. כשבא לי לשמוע את קרן, הייתי שמה את ההקלטה של ההופעה שלה מהזאפה ששודרה בזמנו בגלגל"צ. הדיסק כמעט ולא נכנס לי למערכת. אני לא מרגישה שהדיסק הזה הוא OVER-מעובד. אני חושבת שהוא מעובד בדיוק במידה הנכונה. אז נכון, הוא קצת יותר "רוקיסטי" מהקודם וקצת פחות "בלדתי", אבל לדעתי זה מתאים לשירים. בקשר לרגש או כאב או אמת - אני חושבת שהשירים משדרים הרבה רגש, כאב ואמת. שירים כמו "מתקשר אלי" או "במכונית ליד הים" הם כל כולם רגש וכאב! מקווה שאחרי שמיעה נוספת תשנה את דעתך

LaviDavi

New member
../images/Emo109.gifכל ההקלטות מההופעות יותר טובות...

זה מה שאנחנו אומרים פה....שהעיבוד הזה הוא יותר מידי תעשייתי וזה לא עושה טוב לשירים. בגלל זה כולנו אומרים שקרן הרבה יותר טובה בהופעות מאשר בדיסק

LaviDavi

New member
../images/Emo109.gifובקשר לרוקיסטי הזה...

אני לא מבינה מה שעניין להגיד על זה רוקיסטי, כשזה לא...וזה הרבה יותר יפה כשהיא שרה את זה בסגנון שלה! את סקס עם האקס למשל, אהבתי הרבה יותר בהופעת ה-100 מאשר עכשיו...לפני שהוא הפך להיות "רוקיסטי"

veredmp

New member
טוב, לא אמרתי שקרן היא המטאליקה החדשה ../images/Emo6.gif

הגיע מפיק חדש והביא איתו גיטרות. אני, אישית, אוהבת את הכיוון הזה. סקס עם האקס היה מהמם בהופעת ה-100 והוא מהמם גם עכשיו. וכמו שאמרתי (לפחות אני חושבת שאמרתי?) - אני לא מאמינה שקרן תעשה משהו שהוא לא "בסגנון שלה". הדבר היפה באומנות זה שהיא מתפתחת ומשתנה. אני לא חושבת שזה שהדיסק שונה מבחינת עיבוד מהדיסק הקודם אומר שהיא "מכרה" את עצמה או את ה"אני מאמין" שלה.

כן ולא

האלבום הזה באמת שונה לחלוטין מהקודם אבל אני לא מסכימה איתך.... לדעתי האלבום הראשון היה בנוי בתבנית שלא יכולה להיכשל, קצת מכל דבר. לדעתי האלבום הזה זו קרן ה"אמיתית" - הוא נועז ולא חושב על מה יגידו אחרים. אני הרבה יותר אוהבת אותו - אבל כל אחד ודעתו

shir828

New member
לוקח זמן להתרגל לשירים כאלה אחרי שמתרגלים

לקרן אחרת. אני באופן אישי אוהבת נורא.

papashdon

New member
אני מסכים רק בנוגע לטענה על העיבודים.

אני גם חושב שהיו עיבודים "לא נכונים". [סקס עם האקס היה כלכך יפה בהופעה, והעיבוד החדש מאכזב למשל].

Elsewhere

New member
אני לא בטוח שהבנתם אותי לגמרי.

קודם כל, אני אוהב את קרן. על זה אין ספק. שנית, האלבום הזה הוא אלבום מצויין. אני מסכים עם כולכם. אבל מציק לי השינוי, המסלול הזה שקרן צועדת בו. זו הייתה מהות ההודעה שלי. מציקה לי ההרגשה שמישהו התערב שם בתהליך היצירה. דוגמא לכך היא... אם מישהו כאן מכיר את רג'ינה ספקטור ואת הדיסקוגרפיה שלה, אפשר לשים לב שבשני אלבומיה האחרונים יותר (סובייט קיטש וBegin to Hope) "נגעו" קצת יותר. מהניסיון לעשות משהו שמושך יותר אנשים, יותר קליט, אז חלק מהיצירה עצמה נעלם. וככה זה מרגיש לי גם כאן. כאילו לא לזה קרן התכוונה. ואפשר לראות התבטאות של זה, כמו שאמרתם בעצמכם, בהופעות - ששם היא עושה את השירים אחרת. ושוב אני אומר - האלבום הוא אלבום טוב מאוד. בתור אלבום Standalone הייתי נהנה ממנו, בלי לחשוב על תהליך ועל האמן ועל כל העסק. אבל זה פשוט לא המצב.

למעלה