את טוענת ועונה באותה נשימה
את חולקת על הגישה ה"מיושנת" בטענה שבדור ההורים אכלו ושתקו. אך מצד שני את כותבת ...."אני רואה את אחוז הגרושין הגבוה ברצון לשינוי בשל אי התאמה כזו או אחרת".... אם היה נכון הרצון והצורך לחיות ב"שוויון" - הרי שהגישה של היום היתה אמורה להוכיח את עצמה ואחוז הגירושין היה אמור להיות נמוך. אחרי הכל, אנחנו אמורים להתקדם ולא ללכת אחורה. קיימת קידמה טכנית אך לא קידמה מנטלית, רגשית. (ואני לא מדברת כאן על מושגי העידן החדש, הרוחני) הענין הוא, בקצרה, שבעבר, ההורים, עם כל הקשיים (ומעולם לא טענתי שלא היו קשיים) היו נשארים ומתמודדים. היום, קמים ומפרקים צ'יק צ'ק. אין לאנשים כלים להתמודד עם הבעיות כי כל המושגים השתבשו. גבר שכח את מקומו ואשה שכחה כיצד לנהוג כאשה. אני זוכרת את ההורים והסבים והסבתות, שהאשה ידעה היטב כיצד להשיג מהגבר שלה מה שרצתה. היא עשתה זאת בחכמה. בלי נסיון ללבוש את המכנסיים בבית. אשה חכמה ידעה לנווט את הדרך מבלי לערער על מעמדו של בעלה. ("חכמת נשים בנתה ביתה") מחקרים מוכיחים שילדים להורים גרושים - לעולם יקוו שהוריהם יחזרו להיות יחד. גם בגילאים מבוגרים. אני לא מדברת על מקרים יוצאים מהכלל של בתים עם אלימות וכד'. ילדים זקוקים לאבא ואמא יחד, גם אם הם לא ממש מסתדרים. אנחנו, כילדים, ראינו דוגמא שנשארים יחד גם כשיש בעיות (ותמיד יש. תמיד תהיינה). למדנו שלא קמים והולכים כל אימת שלא מתקשרים כמו שצריך. מלבד זאת, כל ההסתכלות והגישה של בחירת בני זוג - גם הם השתנו. נפתחו אתרי הכרויות. אנשים יושבים בבית שעות מול מחשב ומנסים לאתר זוגיות (במקרה הטוב...) אתרי ההכרויות הפכו לשוק בשר, מה שגרם לשני הצדדים לאבד היכולת לתקשר בצורה שפויה. פעם, כשגבר היה מעוניין באשה, היה משאיר לה, כחיזור, פתק עם פרח. היה מנסה להכיר אותה בפועל. בשטח. היה מקבל חוות דעת של חברים. של הסביבה. היום - זה לא ממש מתאפשר באתרי ההכרויות. השוק הזה פרוץ ואין על כך שליטה יותר. המבחר העצום והיכולת לתזז מאחד/אחת לשני/ה - רמסו את היכולת הבריאה להכיר בן אדם. כמו שהוא. אבד החוש והצורך הטבעי. וכו'. וכו'.