"קשה להיות אני"

נהדר... אז מה קורה עכשיו?

כל מחשבה על שחרור או הרפיה ממחשבה אחרת, היא לכשעצמה מחשבה.
כל נסיון לשחרר או להרפות ממחשבה אחרת, הוא בעצמו מחשבה או רגש או משהו מכני אחר.
בזמן שקוראים מלים אלה ומזהים את מה שהן מצביעות עליו, נוצרת או מתחזקת התייחסות פנימית המבקשת לשנות זאת. זוהי תגובה מכנית.
לחשוב "מכני זה רע" זה מכני.
המנגנון הקורא מלים אלה עושה בהן ככל העולה על רוחו.
זה בסדר.

המודעות היא משהו אחר לגמרי.
היא מצטרפת אל הקיים.
היא לא מנסה לשנות את הקיים.
היא לא מנסה להגדיר את הקיים או לקבוע מה טוב, מה רע ולאן הולכים.
היא בעצם... מודעות, התבוננות, ערות.

ולכן, מחשבות האומרות, לדוגמה, "טוב, אז צריך להביא מודעות אל הרגע", מופיעות בתוך המודעות כמו כל יתר המחשבות, הרגשות והתחושות.
מוכלות בדממה... ומקבלות רשות להיות, להדהד, "לעשות את הקטע שלהן" וגם לחלוף ולהיעלם.
הן מקבלות רשות.
ומחשבות האומרות "אוקיי, אז להיות מודע! להיות מודע עכשיו! נו!!! קדימה!!!" מקבלות רשות.
וכל מחשבה וכל רגש מקבלים רשות.
גם מחשבה הזועקת "אוקיי, אז להפסיק להילחם במחשבות! צריך לעצור את זה! זאת לא מודעות!!" מקבלת רשות.
וגם מחשבה האומרת, נניח, "אני המודעות! ואני צריכה להפסיק את זה!"
מקבלת רשות.
כל דבר המופיע בשדה המודעות, מקבל רשות. אין אפשרות אחרת. הזמני חולף כביכול מבעד לנצחי.

המודעות מרשה למחשבות להיאבק אלה באלה.
המודעות מרשה לתגובה מכנית אחת לעלות... ולאחרת להיאבק בה.
המודעות מרשה להן להיאבק, להביע את דעותיהן, להכריז "זה טוב וזה רע", להגדיר "זה מכני וזה לא", להתחזות ל"אני" וכולי.
המודעות היא רק מודעות; התבוננות על כל מה שקורה.
היא איננה מאבק ואין בה שום מאבק.
והיא לא נמצאת בשום מאבק. אין לה במה.
היא לא מנסה לגדול או להישאר או כל דבר אחר. היא לא יכולה, היא לא צריכה, היא אפילו לא באמת קיימת, אך בהופעתה היא משנה את הכל, למרות שהיא לעולם לא באה ולעולם לא הולכת, היא תמיד כאן, נצחית, עמוקה באופן בלתי ניתן לתפישה.

המודעות היא מודעות למה שקורה... וגם למרחב שבתוכו זה קורה.
המודעות היא גם מודעות לעצמה.
המלים בשפתנו לא נועדו לשימוש במרחב שמחוץ לזמן, אך בכל זאת מלים אלה מנסות להצביע על מה שנמצא מחוץ לזמן.

neophile

New member
כל זה נכון

אבל מה עושים כשלא חושבים על הדברים האלה ?

יכול להיות שהמודעות היא בלתי תלוייה אבל אז זה לא משהו שתלוי בי בעוד שלשחרר , להרפות , לקבל אלו כן פעולות שתלויות בי ואני לא מתכוון לזה בתור רעיון אלה בתור תחושה .

וגם אז לא הייתי ממהר לקרוא לזה המודעות הבלתי תלויה וכו'

מבחן התוצאה זה מה שמעניין אותי , אם יש לי היכולת להיות מודע ברגע ... גם בזמן שיש לי הזדהויות רבות שזה אומר לעבור טרנספורמציה משמעותית מתוך רצון , לא בהכרח הרצון שלי אגב .. אבל כן מתוך רצון .

כשמתוך מצב מתוח מאוד אני חווה הרפייה ולא מתוך נסיון להרפות , אלה מתוך לקבל את המצב אבל בו זמנית לא לקבל את המצב באופן רצוני .

"היא לא מנסה לגדול או להישאר או כל דבר אחר. היא לא יכולה, היא לא צריכה, היא אפילו לא באמת קיימת, אך בהופעתה היא משנה את הכל, למרות שהיא לעולם לא באה ולעולם לא הולכת, היא תמיד כאן, נצחית, עמוקה באופן בלתי ניתן לתפישה."

בהופעה שלה היא משנה הכל אבל בו זמנית היא לא באה ולעולם לא הולכת ..

אבל מה כן נשאר ומה כן הולך ? ואיך מטפחים את זה ?
זאת השאלה שהשיטות הרוחניות עוסקות בה ...אחרת אין דבר כזה שיטה רוחנית .

lightflake

New member
מה שאנחנו מחפשים באמת

(אם נדבר לרגע מחוץ לכל הסיפורים)
אז מה שאנחנו מחפשים
זה מה שאנחנו כבר
תסכים או לא
זה בכל מקרה כבר מושלם
מה שאנחנו כבר זה ה-מושלם, כלומר שלא חסר לזה כלום
אפילו אם כרגע זה בוחר להתגלות בדמות של "אני לא-מושלם"
או בדמות של "אני מחפש משהו"
בכל מקרה מה שכרגע כבר מודע ל"אני לא-מושלם" או ל"אני מחפש משהו" הזה - זה כבר מושלם בדיוק איך שזה ברגע זה
וזה כבר מה שאנחנו עכשיו

neophile

New member
זה רעיון טוב בשביל ההתחלה של התהליך

אבל הוא לא חותך מספיק עמוק , לפחות לא בפני עצמו .
למשל מצב שבו אני נמצא בשינה של חיי היום יום ואז שואל את עצמי האם אני ער ?
אז אני יגיד לעצמי שהמודעות זה מה שאני כבר , שזה ינטרל את השכל פחות או יותר מלרוץ לכל מני כיוונים רנדומלים אבל פה לא נגמר המאמץ ..
לאחר מכן יש את התיפקודים הרגשי והתחושתי שיש להתבונן בהם .

lightflake

New member
למה ?

זה עדיין התעסקות בתוכן "הסרט"
הנקודה היא לא מה קורה לדמות הראשית הנקודה היא להבין שהדמות הזו היא יציר הדמיון בלבד, אין דמות, יש רק צורה שמשתנה כל הזמן
"תפקודים" זה לנתח את המניעים של הדמות ומה שהיא עושה בחלום - גם אם מצאת דפוסים שחוזרים על עצמם, זה כמו לנסח את כוח המשיכה, אלו הם חוקי החלום, הם לא נכונים מבחינה אבסולוטית, ואיך זה אמור לעזור להתעורר מהחלום ?
תכלס בלי לנתח כלום אז אין תפקודים, יש רק אנרגיה שכרגע מתבטאת בצורה ספציפית שמשנה צורות ומאיפה עולה האנרגיה הזו? היא נובעת כאן ועכשיו כך שהייחוס של "תהליכים" וסיבות ומניעים של הדמויות זה הכל סיפורים שאנחנו מספרים ומאמינים בהם ואז האמונה בהם ממשיכה לשמר אותם...

neophile

New member
אני לא שם

המודעות לפי הנסיון שלי זה משהו שמתווסף לכל מה שאני , זה לא בא במקום ... כמובן שאני מדבר על המודעות שניתן לחוות ואולי מודעות זה לא המונח המדוייק לשם כך .

הידע והנסיון גם מראים שאתה יכול להשתחרר מסט חוקים מסויים לסט חוקים גבוה יותר אבל להשתחרר לגמרי זה להפוך לאינסוף יתברך .

אולי זה אפשרי אבל אני מציב לעצמי מטרות יותר צנועות ...

lightflake

New member
זכותך להציב לעצמך מטרות צנועות

ולהשאר רדום כל החיים
חשבתי שאתה מדבר על התעוררות
אז על מה אתה מדבר?

אף אחד לא יכול להפוך ל"אינסוף יתברך" כי אין אף אחד חוץ מהאחד הזה
ניתן רק להפסיק לחשוב שאתה משהו אחר
זה להתעורר למה שאתה
חשבתי שעל זה אנחנו מדברים פה...

נראה לי

שאתה אומר דבר והיפוכו.
"...אף אחד לא יכול להפוך ל"אינסוף יתברך" כי אין אף אחד חוץ מהאחד הזה..."
אם רק האחד הזה הוא הדבר היחיד שקיים, האם אתה לא יכול להיות אלא הוא?

"...להפסיק לחשוב..." מסכים אתך.
"...שאתה משהו אחר..., זה עדיין לחשוב.
אין כאן הפסקת החשיבה.
אז מה אתה בדיוק מתכוון.
לדבר או למה שהפוך לו?

lightflake

New member
אין שניים

"אני" זאת אשליה

כמו שאדם מתעורר מחלום, זו לא הדמות שבחלום הופכת לדמות ערה, אלא שהיא רק אשליה שמתפוגגת, אותו כנ"ל כאן

lightflake

New member
וזה לא קשור לצניעות

אל תמצא תירוצים לפחד שלך

לרצות להיות מה שאתה זה הכי צנוע והכי פשוט שניתן לבקש
כל דבר אחר זה יומרנות

neophile

New member
אני חושב אחרת ואתה יודע את זה

לדעתי היומרנות זה להאמין במחשבה שהתודעה שלך היא אינסופית .
זה שהתודעה היא אינסופית זה נכון במובן מסויים(במובן האובייקטיבי שכרגע אנחנו יכולים רק להאמין בו) וזה לא נכון במובן הסובייקטיבי של מה שאפשרי לנו כרגע .

אין לי ספק מהנסיון שלי שהמחשבה הזאת אכן משחררת אבל היא לא משחררת לגמרי ... אלה רק במובן יחסי , לכן אני מעריך את המחשבה הזאת ומוקיר אותה אבל אני לא מאמין בה , כי האמונה הזאת באה מצד אני רגשי .

האני הרגשי הזה הרבה פעמים קשור לרגשות מאוד לא נעימים בקשר לקיום שלנו כאן ... והרבה מהאמונות הן ככה ..
שום דבר גבוה לא יכול להיווצר מפירוד פסיכולוגי שכזה .

אף אמונה שנובעת מחוסר קבלה של הסבל הקיומי לא יכולה להביא אותך להתעלות מעליו .

מבחינתי מה שנמצא בגדר האפשר - זה הנסיון לקבל את הסבל הקיומי .
ההתעלות היא לא משהו שאני חותר לו באופן ישיר , אלה רק באופן עקיף דרך הנסיון לקבל את הסבל הקיומי .

זה מאוד נחמד לדבר על זה שלא צריך לעבור את זה ואפשר ישר לקפוץ להתעלות ...אבל אלו רק מלים ריקות , הבטחות שווא שרק שוטה בתמימותו הילדותית יכול לסמוך עליהן בעיניים עצומות ..

ותאמין לי שאני הייתי שוטה ...ולקח לי זמן להיגמל מהשטויות ... ואין בכלל מה להשוות בין ההוויה שלי בזמן ההוא , להוויה שלי בזמן הזה .

lightflake

New member
מעניין איך זה קרה שאתה מאמין ברעיונות כאלו

נשמע לי מאוד עצוב
אכזר מי שלימד אותך את זה

neophile

New member
הרבה מהדברים שאמרתי

נשמעו לך עצובים ומדכאים , זה לא חדש ולא מטריד אותי במיוחד .
אבל אולי זה צריך להגיד לך משהו לגבי ה"דרך" שאתה הולך בה שלא מקנה לך יכולת הכלה .

זה דבר אחד לחשוב על "לצלול לתוך הרגשות והתחושות הלא הנעימים" וזה דבר אחר לגמרי לעשות את זה והדברים שלך מראים שאתה לא באמת יכול לעשות את זה ...ושבמקום להתייחס לחוסר היכולת הזאת שלך אתה מעדיף להאמין במחשבות על זה שהתודעה היא אחת וכו' .

lightflake

New member
לראות אדם קרוב אליך מזיק לעצמו בצורה הרסנית

זה עצוב...
וזה רק מעיד על רגישות אהבה וחמלה,
לא על "חוסר יכולת הכלה"

אני גם מבין שזו הדרך שלך, אני לא יהפוך את העולם כדי לשנות לך את המחשבות או משהו... אז כל שנותר לי הוא פשוט להביע את תחושותיי אולי תקבל איזה ראי מסויים שטיפה יגרום לך לשקול משהו בשנית, ואולי לא, אתה לחלוטין חופשי להמשיך להאמין שאתה לחלוטין מוגבל, זה היופי פה

neophile

New member
כנ"ל לגביך ...

אל תכחיש שאתה אמרת פעמים רבות שהדברים שלי מדכאים אותך ..

lightflake

New member
ברור שהם מדכאים!

אבל מה שעצוב זה שאתה באמת מאמין לשקרים הללו וזה מה שהופך אותם אצלך למציאות שאתה חי... ואז כדי להתמודד עם כל הסבל הזה אתה מתחיל לדבר על דרכים לקבלת הסבל... נו מה יש להוסיף, שיהיה בהצלחה

lightflake

New member
ואתה עוד קורא לזה דרך רוחנית

אמונה ברעיונות שקריים שמייצרים סבל ונסיון לקבל את הסבל הזה

איזה אבסורד

למעלה