מסכים מאוד
רציתי להוסיף בהודעה שלי שהכעס הזה זה מה שמתאים לי ולא בהכרח מתאים לכל אחד , שלכל אחד יש את החסרונות וההגזמות שלו וכו'
כל אחד עושה את העבודה בעצמו .
"יאור יפה, מדוייק, של נקודה ידועה מאד במסע ההתעוררות.
במובן מסויים, זאת נחשבת לנקודת ההתחלה האמיתית של המסע; נקודה ממנה יוצאים אל הדרך שוב ושוב ושוב, עד שעוברים סף מסויים שממנו כבר לא חוזרים."
אתה באמת חושב שיש סף שכזה שעוברים ושכבר לא חוזרים ?
אני מוצא שיש הבדל מאוד גדול בין מה שאפשרי בתנאים מסויימים ( של בית ספר ) וכל ההתכוונות שכרוכה בזה , כל האניים שכרוכים בזה וכל המהות שממוקדת בעבודה הזאת לבין חיי היום יום עם המיקוד באישיות.
כשהאישיות במוקד העניינים העירפול מאוד חזק , ישנה הזדהות חזקה ולא הרבה מעבר לזה מה שמוביל להרבה דמיון ורגש שלילי אבל מהסוג המעורפל , כלומר ההזדהות כלכך חזקה שאני אפילו לא מבחין בדמיונות שלי וברגשות השליליים שלי וכלוא בהם לחלוטין וברגעים כאלה שאני מתעורר לאימה של המצב שלי , זה דיי מגמד התעוררות שנעשית במסגרת בית ספר או לפחות שם אותה בפרספקטיבה אחרת לחלוטין.
לגמד זאת לא המילה הנכונה כי זה מקטין את החוויה של הבית הספר והרי בלי ההתעוררות שמתאפשרת בתנאי הבית ספר לא הייתי מגיע להתעוררות בתנאי חיי היום יום ואז גם הרבה מהגישה שלפעמים נדמת יותר מדי "משמעתית" בבית ספר שאני עלול להתייחס אליה בזילזול לפעמים ,נראית הרבה יותר מוצדקת .
"גע ההבחנה בשינה, משהו צריך לקרות על מנת שתתרחש התעוררות כלשהי... שכן ההבחנה לבדה איננה נוטה להמריא מעצמה... וסוג של "כעס" קצרצר, מסוג מסויים מאד, הינו בהחלט ביטוי אפשרי של הכרעה בין שינה לערות, במיוחד בשלבים הראשונים של החקירה הכמו-סיזיפית הזאת. יש עוד רבות אחרות. לדוגמה, כניעה לכאורה, שקטה וערמומית, המותירה על כנו צופה דומם, נחוש ובלתי מורגש."
אתה צודק , מבחינתי הכעס הזה , זה משהו שנועד לשבור את המסלול המכאני שאני נמצא בו , מפני שרק מחשבה ורק תחושה לא מספיקות אבל המטרה של זה , זה אכן מה שאתה מתאר ב"כניעה לכאורה, שקטה וערמומית, המותירה על כנו צופה דומם, נחוש ובלתי מורגש"
תחת תנאים של בית ספר יש לך חברים ומדריכים שעוזרים לך להגיע למצב הזה בין אם דרך התבוננות בהם ושיתוף איתם ושלהם ובין אם הדרכה ושוק ברגעים הנכונים .
למשל הערה של מדריך יכולה להכעיס אותי אבל זה בדיוק מה שאני זקוק לו ברגע מסויים כדי להגיע להבנה - ואז נדמה לי שהבנתי משהו !
וגם אם זה נכון , זה בכלל לא חשוב מה הבנתי ... מה שחשובה זאת ההבנה , וזה מה שניסיתי לתאר בפוסט הקודם וגם בפוסט הזה .
לפעמים אני נמצא בעירפול כלכך כבד שאני לא מבין ... לא מבין מה קורה לי בכלל לכן המחשבה על זה שאני ישן גם אם היא חשובה לפחות לשלב שאני נמצא בו לא מספיקה בפני עצמה וגם התחושה לא מספיק חזקה , אין לה מספיק אנרגיה , מצב ביש שכזה ...שאני מעדיף להתעלם ממנו לגמרי אבל אם אני מצליח לעורר את הרגש שלי למצב הזה אז יכולה להיות הבנה ואז מרגע ההבנה הזאת ישנו שינוי של המגמה , אז זה רגע מפתח בתהליך לנסיוני .
ונראה לי שהעיקר זאת לא להגיע להבנה , אלה להשאר בה