"קשה כשאול קנאה"

goldy

New member
תעשה מה שאני עושה:

"החיים בזבל ואז אתה מת".

איזה מקסים אתה

ואני מזדהה עם כל מילה. לא לגבי אחי, אלא בכלל, במרחב שבו אני נמצאת, כולם נשואים וחובקים ילדים ואני הרווקה היחידה. בכל סיטואציה אני היחידה.

אני לא חושבת שאפשר למגר את זה. ז"א, אלא לאחר שגם אתה תהיה במקום הנפלא הזה שאליו אתה מייחל.

זה אנושי, וטבעי. וזה טבוע בכל אחד ואחד מאתנו, גם אם לא יודה. האחד מתמלא קנאה בגלל אהבה, זוגיות, משפחה, האחד בגלל משהו אחר.

החשש היחידי הוא כאשר הקנאה הזו משתלטת, ומכלה כל רגש אנושי חיובי אחר בתוכך. יש לי גם ימים כאלה (אולי בגלל אפדיזודה דכאונית ארורה).

אבל ברוב הימים לומדים לחיות איתה.

אני חווה את תחושת המראה החסרה הזו מדי יום, כך שהקנאה הזו כבר כל כך חלק ממני, שהיא לא מורגשת, כמעט רדומה.

אינך קנאי קטן ועלוב, אלא אישיות רגישה וכואבת. לא ירחק היום שגם אתה תאוחז ביצור מופלא משלך.

shayCn

New member
וואו,איזו כנות בפוסט הזה

זה בכלל לא קל להודות בקינאה.רספקט.
מאוד מזדהה ומבין אותך.אני ואחותי גדלנו יחד,שנינו בהפרש גילאים של שנה אז היה לי בום כזה בלב כשהיא התחתנה.לא הבנתי אז אם זו היתה קינאה,אבל הרגשתי כאילו הדרכים שלנו נפרדות בצורה מסויימת, היא בכיוון של חיי נישואים ואני עדיין בחיי כרווק.אחרי שנים,הצלחתי לעכל שחוויתי קינאה באחותי..אבל זו קינאה מסוג שונה,כי סך הכל אני רוצה את ההכי טוב בשבילה.
זו קינאה של אני נשאר לבד,של האדם הכי קרוב אליך שיוצא מהמעגל הרווקות שאתה נמצא בו.סוג של געגוע כזה.לא משהו רע.היכספות להיות במקום דומה לשלה.
זו קינאה חיובית.כזו שיוצרת אצלך רצון אמיתי ודרך היסתכלות על הדברים החשובים והמשמעותיים שאתה רוצה וצריך להשיג.
ובעזרת השם mri יבוא היום וגם אתה תתחתן עם בחירת ליבך ותצא מהמעגל הזה.

מוכר מאוד..
הרצון למשפחה משלך לא עושה אותך לפחות מפרגן. אתה שמח איתו, פשוט רוצה את השמחה הזו גם בשבילך.

mri10

New member
איזה מתוקים אתם.....

כ"כ נעים לקרוא ולהרגיש מבין המילים את ההזדהות וההבנה שאתם מגלים בשבילי.

ולא פחות מכך,כייף לראות שגילויי חולשה שלי מתקבלים פה בזרועות פתוחות ובחיבוק גדול.

מקסימים שכמותכם.

יום מדהים

Anna Vasserman

New member
mri, יקירי

ומה עם ההיא שדיברנו עליה?... זהו? זה נגמר?
(אני לא מעודכנת...
)

ולגבי הקנאה שאתה חש -
קודם כל זה טבעי. אני חושבת שאין אדם בעולם שלא מרגיש קנאה.
השאלה היא מה אתה עושה עם הקנאה הזו.

אדם שנותן לקנאה להשפיע על מעשיו - הוא "קנאי קטן ועלוב"
אבל כל עוד אתה, למרות תחושותיך, ממשיך לתת לאחיך את אותו יחס חם ואוהב, ולא נותן לקנאה להשפיע עליך ולהרעיל את היחסים ביניכם - אז אתה ממש לא קטן, אלא אדם גדול. וממש ממש לא עלוב, אלא אדם משכמו ומעלה!

משהו קטן שלי אישית עוזר להתגבר על הקנאה כשאני מקנאה במישהו/הי -
אני תמיד מנסה לזכור שלכל אחד יש את המסלול שלו בחיים. מה שמיועד לי, לא מיועד לה. וההיפך.
דברים שהיא עברה בחיים ועוד תעבור שונים מהדברים שאני עברתי ואעבור. לטוב ולרע. ואני בטוחה שגם היא, בסתר ליבה מקנאה בי פה ושם. אולי אפילו על דברים שנראים לי מובנים מאליהם.
אני בטוחה שעכשיו, למשל, אחיך מקנא בך על כך שאתה ישן טוב בלילות, ושאתה חופשי לעשות מה שבא לך. ללכת לאן שבא לך מתי שבא לך. ברגע שתינוק מגיע למשפחה זה אזיקים לידיים ולרגליים. החופש נגמר... אז תהנה ממה שיש לך.

לכל מצב יש צד טוב וצד רע. ואני גם מאמינה שכל מה שקורה או לא קורה לנו - זה לטובה.
ילדים זה אושר. אני לא אומר אחרת.
אבל
ילדים זו גם אחריות עצומה, וכפי שציינתי - הסוף לחופש האישי שלך.

אז תהנה עוד קצת מהחופש שלך. תתרכז במה שטוב בחייך. תמשיך להיות אח חם ואוהב ומפרגן.

והחיים יחייכו אליך.

mri10

New member
ווסרמן היקרה...

אז כן,זה נגמר.אומנם בדקה ה-90 לפני נקודת האל חזור,אבל בסופו של דבר זה הסתיים.

הרבה לבטים וחיבוטי נפש (כדרכי) אך ההחלטה התקבלה ואני אכן מקווה שעשיתי את הדבר הנכון עבורי.

את צודקת לגמרי,הקנאה היא טבעית ולגטימית,וכפי שציינת אני לא מורעל ממנה ויחסיי עם אחי האהוב מצויינים וגם ימשיכו להיות כך(למורת רוחה של אשתו ה.....
)

הכי תסכל אותי שהייתי כ"כ נקי מהתחושות האלו עד כה,והנה פתאום זה קופץ לו אי שם מתהום הנשיה.

אבל כפי שאמרת,ההסתכלות על כל הנושא צריכה להיות מקיפה ומאוזנת,ואני צריך להביט לתוכי פנימה ולראות את כל הצדדים החיוביים ברווקות שלי ובהשלכותיה.

קפלת בתוך מלותייך הרבה חכמה והבנה ושכל טוב.

לצערי זה לא הפעם הראשונה שזה קורה לך

ליבליב1

New member

אתה מה-זה נורמאלי..... וזה מה-זה טבעי......

כי הרי ברור שזו לא קנאה של צרות עין. זו קנאה של פרגון-גם-אני-רוצה-כזה. וזה הגיוני וטבעי ונורמאלי לגמרי.

אני כל כך מזדהה שאין לך מושג.

אל תלקה את עצמך כל כך.

למעלה