קשה בפרק ב'

קשה בפרק ב'

אני רוצה לשתף אותכם ומבקשת התיחסות ועצות. לאחר שנתיים של בדידות קשה הכרתי סוף סוף אדם שבאמת אוהב יודע לתת מעצמו ולהעניק מבחינה רוחנית. מרעיף עלי אהבה עזה ביותר ואין בינינו שום סודות הכל גלוי ופתוח. כבר שהכרנו הסביר לי את מצוקתו הכלכלית הקשה בה הוא נתון וידעתי כי האהבה תכסה על הכל. מצבו הולך ומחמיר מיום ליום ואני מוצאת עצמי מוציאה מכספי למזון בביתו (לא גרים יחד רק בסופי שבוע ופעמיים באמצע השבוע) והכל מאהבה רבה ללא סייגים או חרטות. החובות הולכים וגדלים ואנחנו לא חיים בשמיים, בצניעות רבה. לפני כשבועיים ניתקו לו את הטלפון לשיחות יוצאות והיום נותק לחלוטין הקו. ניתוק זה גרם לי לעצבות רבה שלא ידעתי הרבה זמן מאז אני איתו עד כדי בכי נוראי. הרגשה נוראית של חוסר אונים. מסתבר שאין דבר מושלם בעולם ובכל דבש יש עוקץ. מה אני עושה? לא יודעת.

s h o o s h a

New member
רק אהבה תנצח את כל הדמעות

יש מין שיר כזה (של אתניקX, אם אינני טועה) אבל לצערי המציאות אינה שיר ועם אהבה לא קונים במכולת ולא משלמים חשבונות טלפון. יכולה רק לומר לך לבקש ממנו להשתדל יותר, למצוא עבודה נוספת, להשקיע יותר, גם אם זה יבוא ע"ח שעות איכות של שניכם יחד. אבל, אם לא יטרח בערב שבת - ירעב בשבת. וגם את. מאחלת לך הרבה כוח שושה

r e d head

New member
אני התחתנתי עם ...

כזה והתגרשתי אני לא חושבת שקיים דבר כזה במציאות "אהבה תכסה על הכל" את לא ממורמרת
לא מתוסכלת
את חושבת שהוא אכן עושה את המקסימום האפשרי
המקסימום שהוא יכול ומסוגל לעשות מתאים לך
לא מכירה את כל פרטי הסיפור אבל נניח האם את יכולה לקבל את זה שאת עובדת קשה להרוויח את הגרושים שלך, ואת מתחלקת עם אחד שלא משתדל לפחות כמוך והחיים שלך בזבל מבחינה כלכלית ומה יהיה ביום שיבואו מעקלים כשהחובות יגדלו עוד קצת? למה לך בגלל הבדידות? את חושבת שלא מגיע לך יותר? שאת לא שווה יותר? המצב כל כך נואש? אני בחרתי בלבד כדי להיות אחראית על חיי!! וכל תוספת שתהיה רק תוסיף ולא תיגרע!!

*יערית

New member
קוראת אותך אדמו'..

ואומרת לעצמי...היא צודקת!!!! היא מאה אחוז צודקת! רק אתמול אילנה דיין הביאה כתבה להבדיל אלפי הבדלות, על הבחור שרצח את חברתו.. אותו טיפוס..לא עבד..כלום לא היה לו.. רק העניק לה אהבה וסקס עד שזה הגיע לרמה מכוערת מצידו.. תלות...כן תלות היה החוט המקשר בינהם.. ולצערינו את הסוף אנחנו כבר יודעים. לא יודעת מה להציע לבחורה...אבל רדית...את בהחלט צודקת.

רות 2

New member
בין לנכתב ע"י שושה לבין רד

רק את סגלגלה .. צריכה למצא את דרך המלך.... לנתינה מכל סוג שהוו צריך שיהיו לה גבולות... מה קודם למה ...מי קודם למי... רות מנסה ללכת בין הטיפות.... של -הנתינה הריגשית.. לנתינה החומרית -בין להתחשב ,בצדק.. לבין להתחשבן, בצדק..... את זאת שצריכה להיות המאוזניים לשפוט רק את עצמך... עד כמה הנתינה החומרית והעזרה החומרית שאת מגישה מכל הלב היא זו ש"מתחזקת" את האהבה השורה בינכם .. ובטוחני שאהבת אמת שורה בינכם כפי שאת מרגישה אך יש לשים לרגע את הרגש בצד לבחון נושא זה ... את היא זו שצריכה לבחון עצמך האם יש בך המוכנות הנפשית לעבור שוב את מסכת המתחים שבעיות חומריות וחובות מצלחים להכניס למיטה הזוגית... כן יש מקום לעזרה, נתינה,השתתפות גם בבעיות חומריות .... אבל יש מקום להגבלה בנושא זה ..כאשר: -האיש דוחה עבודות מזדמנות על הסף.. -כאשר הוא רואה עזרתך הכספית כמובן מאליו וכחלק ממערך הזוגיות שלכם -כאשר אין הוא מתחלק במטלות אחרות הקשורת לבית ,ילדים לא משותפים, אז ניתקו לו את הטלפון..האם המחשבה הראשונה שעלתה בראשך.. "אשלם את החוב רק שנוכל לדבר בימים שאני לא אצלו והוא לא אצלי?"..... אם כן, בידקי עצמך כמה מתגובה זו באה -מתוך הפחד מהבדידות שטעמת בעבר... -כמה זה על חשבון ביתך משפחתך חובותיך הפרטיים -כמה זה אך ורק מתוך אהבה כל שניכתב פה על ידי הינו מאוד שיטחי כי, אין לאף אחד הכלים לבדוק ולשפוט אותך על הנתינה אם היא מוגזמת וכן רגשותיך... וגם במיוחד שלא ציינת כמה זמן אתם בעצם מכירים....

לפי דעתי.. גירושין בגלל כסף???

זה דבר דבילי שטותי ומיותר מאוד. אלא אם כן האישה רודפת כסף כל כך . ואינה יכולה לחיות תקופה ואפילו של שנה שנתים בצמצום . בלי לקנות המון בגדים בלי הרבה איפור יקר. ואפשר לעבוד גם את יודעת,,, כסף לא מה שיעשה אותנו מאושרים.. ובעצם, אולי אנשים מסויימים כן יהיו בריאים והכי מאושרים בעולם בגלל כסף? אני לא כזאת בכל אופן. וראיתי כסף בחיים שלי. כל טוב ושבת שלום לך. אני פשוט כתבתי את דעתי באופן מאוד מאוד אישי שאין סיבה לגירושין בגלל חוסר כסף . לא אני כזאת

זאת דילמה רצינית

עברת גירושין יש לך כסףשודאי מיועד לצרכייך ואולי צורכי ילדייך שלא ציינת עם יש. את האמת אומר לך זאת הסיבה שאני דוחה זוגיות חדשה.האחריות על הכסף ועל החלוקה לילדים לא תתן לי להתחלק בו עם אדם נוסף גם אם אמות עליו. האחריות שלי לעומת הכנסת אדם חדש ואהוב כמו שאת אומרת מצריכה הרבה זהירות ושיקול דעת

doבי

New member
אסתי- בחשבון הפשוט-

אסתי- בחשבון פשוט אומר כי - לך יש טעות. אחד ועוד אחד, יוצא מספר שהוא מיוחד- כשעושים מרק, שמים בסיר -מים, ובשביל אהבה- צריך שניים, כשרוצים משהו וגם כשקונים, יש הוצאות, כשאנשים ביחד,אוהבים, טובות התוצאות. שניים יכולים לחלק את הכלום לאכול כל אחד בצל עם שום, את המזרון -להניח על ריצפה, ואז- לא צריך מפה... מחבר עשיר שהיה נשוי, שירד מנכסיו(בעסקי היהלומים בבית הבורסה הזאת), שהיה הולך רגלי לאימוני מכבי ת"א מקצה רמת-גן למדתי כי למרות שנפגע, בשביל הילד שלו - הוא ימצא אישה אוהבת שתוכל למלא אצלו את החוסר, וכך הכיר והתחתן - ובנו בא לגור אצלו- והשתקם. הדברים לוקחים זמן- אך כשיש זמןוזוגיות, זו הנאה משותפת ומשפחה מחדש.

הגזמת, לא?

את מקשרת בין חוסר תעסוקה/חוסר עצמאות כלכלית לרצח??? בתפוז יש פורום שלם שנקרא "עקרות בית", מה, הן רוצחות בפוטנציה?

*יערית

New member
לרדת קצת...

לרדת קצת לסף דעתו של הכותב לא היה מזיק במיקרה שלך
ההמחשה שלי היה לשם המחשת התלות מעבר לזה...מכבדת את עקרות הבית ועבודתן הרבה

ירדתי לסוף דעתך

אבל לא הסכמתי אתה. התלות לא חייבת להיות קשורה לרצח, מוכרחים בשביל זה אופי אלים. אבל אם את כן מאמינה בזוקה הזאת - אזי דווקא התלות של עקרות הבית בבעלים שלהן היא עצומה, ולעומת זאת, בן זוגה של בעלת ההודעה הראשית בכלל לא חייב להיות תלוי בה. תלוי רק מי ש***מתבסס*** על הכנסות הצד השני למחייתו, לא מי שמרוויח פחות או שיוצא לו להוציא פחות כסף.

r e d head

New member
יש לך בעיה בהבנת הנקרא

לא בגלל מצב אלא בגלל אדם יחי ההבדל הדק

אז אצלך אדם במצב כלכלי קשה =

אדם לא ראוי, ואנשים רבים פשוט לא רואים את זה כך. זאת לא תמימות ולא יפי נפש, פשוט סולם ערכים שונה לחלוטין. ממש לא מזיז לי כמה בן הזוג מרוויח, יש לי את הבית שלי, את האוטו שלי ואת מקורות הפרנסה שלי, מה אכפת לי כמה הוא עושה או לא עושה. דרך אגב, אם יבוא אדם אמיד ויקרא לך כלומניקית בגלל שלא הצלחת כמוהו, גם אז אני לא אתחבר לטיעון.

r e d head

New member
עצלן. חסר אחרויות..שמעת על כזה דבר?

אז יש כאלה אנשים בעולם פה ושם

יש המון כאלה!

אבל כדי לתייג אנשים ככאלה, לא מספיק לדעת את המצב הכלכלי ברגע אחד נתון.

למעלה