קודם כל תמשיכי להיות חזקה, כל הכבוד
לך. עכשיו, אחת ההודעות מעליי ממליצה לך להיזהר ולהמשיך להפריד משקי בית. אני מבינה את קו המחשבה, אבל לדעתי כדאי לך ל"שכלל" את העצה הזאת באופן הבא: תמשיכי להפריד כספים (הרבה זוגות מפרידים חשבונות, לא רואה כאן בעיה). אל תבקשי ממנו, כל עוד הוא בצרות, להשתתף בהוצאות שאת עושה ממילא (אצלנו, למשל, לא רציתי שישלם לווין, אינטרנט, משכנתא ועוד דברים שבין כה וכה היו עלי). שישתדל לכסות את הוצאותיו שלו, כמובן בצורה מבוקרת. למשל, אם הוא גר בביתך, הוא לא חייב קו משלו. שיתקשרו אליו אחרים, והוא יעשה רק שיחות קצרות וחיוניות (לא נראה לי שבן זוגך מהסוג שינצל "קו חינם"). מבחינת התמיכה הכלכלית שלך בו - כמובן שכן, כל עוד זה לא על חשבון הילדים (גם עד גבול מסוים. אני למשל, לא הייתי לוקחת את הבן שלי לטיול בחו"ל אם לבן זוגי אין כסף לאוכל. צריך להיות איזון והיגיון בכל דבר). אם מכינים ארוחת ערב - אז כמובן שמכינים לכולם, בלי קשר למי קנה את המצרכים. אני גם נהגתי להזמין אותו לסרטים ומסעדות (עכשיו כבר לא, הוא מצא עבודה והתאושש מאז). כל עוד הוא מתמודד עם חובותיו בנפרד, לדעתי את יכולה לעזור לו המון בלי לצמצם את הוצאותיך, או כמעט בלי לצמצם אותן.