קשה בפרק ב'

pikov

New member
לברוח ויפה שעה אחת קודם

יש הבדל בין שני בני זוג, אשר כתוצאה מהסתבכות כלשהי, נקלעו לחובות ובין אדם זר, שקוע בחובות שפגשת זה עתה. מה את יודעת עליו? כיצד נקלע לחובות אלה? כיצד יפרע אותם? דבר אחד ברור. החובות והקשור בהם יהיו תמיד חומה ביניכם ושוט מאיים עליך, שמא הסתבכותו, תדבק בך כשהקשר יתהדק. לכן, עצתי היא - ברחי.

CoSMoPHiliA

New member
../images/Emo50.gif

האמתת היתי במצב כזה . וזה ממש לא קל.......... וכן את עלולה גם לשקוע....... אךך אל תוותרי על האהבה....... והיי לו למשענת...... יחד תגיעו תבריי עם משפחתו נסו להגיע להסדרים אף אחד לא צריך אותו בכלא היי יוזמת........ שאלה למה אתם לא מתחתנים או גרים יחד....... תשתפו את משפחתו..... והגיעו להסדרים..... האמיני לי אם לא תגיעולהסדרים לא תגיעו... תשאלי את עצמך אם הוא חרוץ וכו.. אל תוותרי אני היצלחתי כן בהצלחה ספרי אם עזרתי לך

Rose81

New member
כשהכרתי את בן זוגי

היה לו ולי את אותו המצב. שנינו עבדנו, אבל מרוב שלא היה לנו מה לאכול, אכלנו ספגטי מהמנה חמה ב3 שקל. זאת הייתה הארוחת ערב שלנו. הוא היה עם 4000 מינוס בבנק (לא אישרו לו יותר), ולי בכלל לא אישרו אפילו מינוס. וזה היה בגלל שהשכר דירה היה גבוה מאוד. עברנו דירה, דברים הסתדרו, הוא מצא עבודה אחרת. מה שאני רוצה להגיד- שבסופו של דבר הכל מסתדר. גם בכינו מרוב היאוש וחוסר אונים, אבל אהבנו.

סול11

New member
ואמרו חכמים

כשהמצוקה נכנסת בדלת.אין לה לאהבה אלא לפרוח מן החלון.ונפילה מן החלון פרושה!!!!!!!! ליציאה ממצוקה כלכלית מספר דרכים והראשונה רצון. ואין דבר העומד בפניו, ולא בלשון מליצה נכתבים הדברים. חלק גדול ממצבים קשים היא ההשלמה איתם.לכן יש לשנס מותניים ולעשות מעשה. נכון שאינני יודע מהיכן נובעת המצוקה.אבל אין לי ספק שחלק ממנה הוא ההשלמה עם "זה מה יש" אז "לקום מחר בבוקר עם שיר חדש בלב ולהחליט להתחיל מבראשית".

r e d head

New member
רוצה להוסיף../images/Emo188.gif

קשה לי מאוד עם השרשור הזה כמה תמימות יש כאן ....מלאכים בשמים אני לא סובלת צדקנים יפי נפש!!!!!!! נכון שהכל תלוי מה הסיבות שהביאו למצב הכלכלי אם זה עסק שהסתבך וכיוב' זה עיניין אחד אבל אנחנו לא מדברים כאן על זוג צעיר בני עשרים פלוס שכל החיים לפניהם וכל האפשרויות פתוחות. מי שמצבו מסובך ככה בגיל 30-40 פלוס, זה לא תחילת דרך....זה צורת חיים!! מי אמר לכם שבסוף הכל מסתדר מאיפה התמימות הזאת? אני היתי כזאת תמימה בגיל 25 ואני מתביישת בזה חירבשתי לעצמי חיים. מאיפה לך שדווקא בגלל שאת שם עוזרת הוא לא מתאמץ פחות כי יש פיתרון קל נראה אותך אוהבת מישהו שיושב בבית ובוכה על מר גורלו ואת קורעת את התחת בעבודה. כבוד והערכה זה חלק בלתי נפרד מהאהבה....ואפשר?

לדעתי

את קצת יוצאת מפרופורציות... אנשים אחרי גרושים לא פעם יוצאים בשן ועין לא כולם גדלו עם כפית של זהב ויש רבים וטובים שהגיעו למה שהיה להם בארבע ידיים ועם הגרושים התמוטט הכל ועכשיו צריך להתחיל מחדש... לא כל האצבעות שוות אדמו ואל לך לשפוט את כולם על פי הנסיון המר שלך... זו אינה תמימות כי אם מציאות לא נעימה אבל עדיין מציאות.

r e d head

New member
אני לא מכירה כאלה

ש הכל - מתמוטט בגלל גרושים כשקודם היה בסדר. והם תמיד עבדו בצורה מסודרת והם חרוצים. עדיף לעבוד בשתי משרות ולא לקבל כסף מחברה.

נו באמת

אשריך וטוב לך אני מכירה רבים שעבדו כל חייהם וכדי להגיע למשהו בחיים קרעו את התחת , לקחו משכנתאות וחיו מהיד לפה זו לא אגדה אדמו! הנשואים קרסו והם נותרו לעיתים ללא דירה עם חובות ועם מזונות שצריך לשלם... אז נכון שלקחת כסף מחברה זו לא דרך אבל ראבק בסך הכל היא קונה את המצרכים לשבת להגיד שזה האידאל? לא! ובכל זאת צר לי אך אני איני שופטת אדם על פי מצבו הכלכלי !!! כל מקרה לגופו

r e d head

New member
לא מצבו הכלכלי!

אלא האדם שהביא את עצמו למצבו....הבנת
אם הוא באמת עושה הכל!! ויותר כדי לשנות זה דבר אחר זה תלוי אם אכן הוא מתאמץ באמת ואת זה רק היא יכולה לשפוט ולחשוב באוביקטיביות אם הפחד מהבדידות שכתבה עליה לא גורמת לה לעיוורון קל

זהו בדיוק

את זה רק היא יכולה לדעת כי היא נמצאת שם וזה נשמע עכשיו אחרת ממה שכתבת קודם

מייקי69

New member
נכנסת לכן באמצע החיבוק

רק כדי להגיד שאני מסכימה עם האדומה. בכלל, נאמרו כאן הרבה דברים חכמים בשרשור. אני לא רוצה להתייחס לסיפור האישי שהועלה כאן, אלא לתופעה. ואת יודעת מה, ניצת? דווקא מהצד של אותה אחת, תהיה אחת מאיתנו אפילו, שהתרוממה אף היא בכוחות עצמה מהגירושין, ועומדת על שתי רגליה ... מה היא צריכה עוד בעיות? מה הקטע? למה לבחור מישהו שהוא על הפנים, שטרם מצא דרך להתרומם? להחזיק במושכות חייו? זה אומר הרבה! זה לא רק השורה התחתונה של X כסף בבנק, או כמו שאת קוראת לזה "מצב כלכלי". תחשבי על כל הגרושות שהכרת אי פעם, כמה מהן נאבקו בציפרניים והתרוממו? כמה? כמה לא הרשו לעצמן להגיע למצב שבו אין להן אוכל או אין להן טלפון? בציפרניים! במיליון עבודות משלימות! כל זה עם הילדים, ועם האחריות, ועם הכל. כשאני פוגשת גבר בוגר, שחי כמו חורני, או לחילופין, שחושב שהעולם נגדו ושוקע עד צוואר - זה צועק וזה צורח וזה מלא משמעות. אני מיד מושכת אחורה. מבחינתי זה STATE OF MIND , זה לא נגמר ב"מצב כלכלי". אמפטיה? חופשי. אין בעיה. אבל להתחבר לכזה אדם - לא. בעיני זה הרס עצמי. מבחינתי "מצב כלכלי" הוא סימפטום. סימפטום לאיך אדם מעריך עצמו, מה הוא חושב על העולם, איפה המקום שלו בו. ולפני שתקומי לצרוח עלי (
) אני רק רוצה לחזור ולהדגיש שאני לא מדברת על הכסף. ממש לא.

יש דברים שאיתם מסכימה בהחלט

אך שוב מייקי איני נכנסת להכללות. סימפטום הוא דבר אחד ואיתו גם אני איני מוכנה להשלים שהרי מלחמה בציפורניים להתרוממם ולהחזיק ראש מעל פני המים מוכרת לי באופן אישי. אומרת רק שאין לשפוט את הדברים ממילה אחת או שתיים ורק אותה אחת תוכל לדעת האם זה סימפטום, או האם זו נפילה זמנית שממנה הדרך למעלה ברורה.

nekochan88

New member
יש מצבים, שבהם מכל מיני סיבות

אנשים מאבדים ביטחון כלכלי. גרושים למשל. לימודים תובעניים למשל. אבל אלו הם פרקים של ירידה לצורך עלייה בדרך כלל, כאשר אדם משקיע באזור אחר של חייו ולאו דווקא בצד הכלכלי שיכול לעיתים קרובות להיות שוחק והורס. אני למשל בתקופה כזו - אחרי שנים של ביטחון כלכלי, ויתרתי על הכל כדי שאוכל לממש חלום של לימודים בחו"ל. זו קריעת ים סוף מבחינה כלכלית, והחבר שלי גם דאג לא פעם ופעמיים לקטר על הדירה שלי וכו'.... יש אנשים שלא מבינים שאפשר גם לוותר על ביטחון כלכלי לטובת משהו חשוב - כי כולנו שטופי מוח באשר לחשיבות של כסף ופרנסה. בעיני - אם הוא מצליח לעמוד במינימום של הקיום שלו, זה מצדיק אהדה ותמיכה. אם גם את זה הוא לא מצליח לייצר - אז כנראה שהשאלות המהותיות שמציעה רד - רלוונטיות.

מצב כלכלי הוא

מצב כלכלי ואין לשפוט.יש טובים שנופלים וקמים. זה שהיום הוא במצב כלכלי כזה זה לא אומר שלא יהיה שינוי. לקטול אדם בגלל מצב הפיננסי שלו לא הוגן.

netta5

New member
../images/Emo35.gifמותק ! למה לך?

אני בטוחה שאת אישה חזקה ,אסרטיבית ועם המון רגש. זה בטח נורא עושה לך טוב להרגיש שאת תומכת . תשמעי אני לא יודעת כמה זמן אתם כבר מכירים, ואני גם לא רוצה להיות שיפוטית , אבל תחשבי עם עצמך האם הבעיה לא אצלך ? האם לא את זו שמחפשת דווקא את חסרי הישע ובסוף גם מוצאת אותם. למה לך להכניס את עצמך למערכת יחסים שבה את נותנת ונותנת.... אולי תחשבי קצת מה את מקבלת ? והאם זה שווה לנתינה. מגיע לך הרבה יותר טוב , ואל תאמיני לסיפורים שלו. אני מכירה מקרוב אנשים שהיו בסרט הזה ותאמיני לי החיים זה לא סרט. לא יהיה לזה סוף טוב. ממליצה לך ללכת ולהכניס את הראש שלך למיטה בריאה.

דקדק

New member
תבררי איתו

למה הוא בחובות - בירור רציני ואמיתי - ואיך הוא מתכונן לצאת מזה?

למעלה