קרנות

מצב
הנושא נעול.

HANW

New member
דמי ניהול

נכון - במקרה של ירידות זה אכן נכון
אבל לטווח הארוך לפחות - הקרנות המנייתיות לא ממש מאכזבות.
דמי ניהול
לא הבנתי... מתי הקרנות גובות דמי ניהול? (בקניית הקרן? בזמן פדיון הקרן? אחת לתקופה מסויימת?) יש לי 5 קרנות מנייתיות. זה כדאי?(מבחינת דמ"נ) אשמח להסבר מפורט

prizman

New member
קצת, כי יש מומחים ממני כאן.

קרנות
יצא לי להיתקבל במספר פעמים בכמה וכמה מקומות אשר אומרים שלא מומלץ להשקיע בקרנות. אני בטוח שיש יתרנות וחסרונות בהשקעה בקרנות במיוחד שיש הרבה קרנות בשוק. מישהו מוכן להסביר לי קצת בנושא? תודה מראש
כשאומרים שלא מומלץ להשקיע בקרנות השאלה היא קודם כל מול מה. כמובן שלא אתייחס לכל האפשרויות אלא לשתיים הרלבנטיות ביותר: השקעה באופן אישי ותעודות סל, כאשר תעודת סל מחקה מדד כלשהו. אם אין לך את הידע, הזמן או היכולת לנהל תיק אישי בצורה טובה כולל ניתוח חברות, קריאת דו"חות ומעקב רציף- ותר על הניהול העצמי. כאשר מדובר על תעודות סל צמודות מדד כלשהו המחקרים מלמדים כי מעטות הקרנות שהתשואה שלהן הייתה גבוהה משל המדד אליו הן צמודות בטווח הארוך. הוסף לכך את דמי הניהול הגבוהים בקרנות ותמצא שברוב המקרים תעודת סל עדיפה על קרן נאמנות. ישנם אספקטים נוספים אבל זה המצג העקרוני. מקווה שעזרתי.

banibi

New member
בדיקה

כשאומרים שלא מומלץ להשקיע בקרנות השאלה היא קודם כל מול מה. כמובן שלא אתייחס לכל האפשרויות אלא לשתיים הרלבנטיות ביותר: השקעה באופן אישי ותעודות סל, כאשר תעודת סל מחקה מדד כלשהו. אם אין לך את הידע, הזמן או היכולת לנהל תיק אישי בצורה טובה כולל ניתוח חברות, קריאת דו"חות ומעקב רציף- ותר על הניהול העצמי. כאשר מדובר על תעודות סל צמודות מדד כלשהו המחקרים מלמדים כי מעטות הקרנות שהתשואה שלהן הייתה גבוהה משל המדד אליו הן צמודות בטווח הארוך. הוסף לכך את דמי הניהול הגבוהים בקרנות ותמצא שברוב המקרים תעודת סל עדיפה על קרן נאמנות. ישנם אספקטים נוספים אבל זה המצג העקרוני. מקווה שעזרתי.
בדיקה
תתת

קרלטון

New member
תשובה

קרנות
יצא לי להיתקבל במספר פעמים בכמה וכמה מקומות אשר אומרים שלא מומלץ להשקיע בקרנות. אני בטוח שיש יתרנות וחסרונות בהשקעה בקרנות במיוחד שיש הרבה קרנות בשוק. מישהו מוכן להסביר לי קצת בנושא? תודה מראש
תשובה
קודם כל אל תקבל אף פעם באופן גורף שלא מומלץ להשקיע באפיק השקעה כזה או אחר בלי באמת להבין עד הסוף את הסיבות ולבדוק בעצמך. טוב שאתה שואל. יש אנשים ששוללים קרנות מכל וכל, בעיקר בגלל סיבות של דמי ניהול ונתונים מהעבר שמראים שרוב רובן של הקרנות לא מצליחות להכות את השוק. אותם אנשים יוכלו להראות לך גם את יוצאי הדופן - את הקרנות שכן הצליחו להכות את השוק, לפחות בתקופה מסוימת. הנקודה היא שלהשקיע בקרן זה לא כל כך פשוט כמו שאולי היועץ בבנק מנסה להציג את זה ("תן למומחים לטפל בכסף שלך... כשאתה חולה אתה הולך לרופא או לא?"). כדי להשקיע בקרן צריך סיבות טובות מאוד להאמין שהיא תעלה מעבר לשוק, וזה שיש שם מישהו שאמור לדעת מה הוא עושה זה לא סיבה טובה מספיק. כלומר צריך לנתח את הביצועים שלה ולצאת ממנה אם הביצועים אינם מספקים - זה לאו דווקא פתרון טוב למי שרוצה מינימום התעסקות בתחום. בנוסף, גודלן של הקרנות מקשה עליהן לשנות פוזיציה - שכן מכירה בכמויות גדולות תשפיע על השוק - כלומר יש לקרנות האלה גם חסרונות ביחס למשקיע הקטן. לי אישית האפיק הזה של קרנות נראה די מגושם - אין לך שליטה במרכיבי ההשקעה כמו שצריך, שלא לדבר על הגיבנת הזאת של דמי הניהול שיושבת עליך ומקשה עוד יותר לקבל תשואה טובה. אבל אני לא שולל שיש קרנות שמצליחות להראות תוצאות טובות - ה-catch הוא שההשקעה בהן היא לאו דווקא פחות מורכבת מהשקעה במניות (תזמון: מתי להיכנס לקרן ומתי לצאת).

moco10

New member
המשפט האחרון של קרלטון נכון מאוד

קרנות
ואני רוצה לחדד את הנקודה. כל הרעיון בקרן נאמנות (או מנהל תיק השקעות) היא לתת למישהו אחר מיקצועי לנהל את התיק. לכן מי שמתכונן להשקיע הרבה זמן בחקר קרנות למעשה לא מרויח - הוא גם משקיע זמן ומאמץ וגם משלם למישהו אחר על ניהול התיק. כמו כן, אין היגיון בפיזור רב בין קרנות, הרי הקרן עם המדיניות שמתאימה למה שאתה רוצה, עושה כבר את הפיזור. כמובן שהדיסקליימר של כל מפרסם קרנות מאוד נכון - ביצועי העבר אינם מבטיחים תשואה עתידית. לסיכום, קרנות (ומנהלי תיקים) הם פתרון טוב לכל מי שלא רוצה להתעסק עם כספו ולא מתעניין בשוק ההון. זה מתאים לכן לרוב הציבור וכותבי פורום זה הם היוצאים מן הכלל. דמי הניהול זה המחיר שמשלמים עבור השרות.

ilan316

New member
תודות על העזרה

ואני רוצה לחדד את הנקודה. כל הרעיון בקרן נאמנות (או מנהל תיק השקעות) היא לתת למישהו אחר מיקצועי לנהל את התיק. לכן מי שמתכונן להשקיע הרבה זמן בחקר קרנות למעשה לא מרויח - הוא גם משקיע זמן ומאמץ וגם משלם למישהו אחר על ניהול התיק. כמו כן, אין היגיון בפיזור רב בין קרנות, הרי הקרן עם המדיניות שמתאימה למה שאתה רוצה, עושה כבר את הפיזור. כמובן שהדיסקליימר של כל מפרסם קרנות מאוד נכון - ביצועי העבר אינם מבטיחים תשואה עתידית. לסיכום, קרנות (ומנהלי תיקים) הם פתרון טוב לכל מי שלא רוצה להתעסק עם כספו ולא מתעניין בשוק ההון. זה מתאים לכן לרוב הציבור וכותבי פורום זה הם היוצאים מן הכלל. דמי הניהול זה המחיר שמשלמים עבור השרות.
תודות על העזרה
לא ציפיתי לכל כך הרבה עזרה. אבל תודות רבותיי. עכשיו שיותר הבנתי את כל עניין הקרנות היכן הוכל לקבל יותר מידע על כל סוגי האפיקים? ובמה כל קרן משקיעה.

nestorcito

New member
בזמן האחרון קרנות חו"ל מתאוששות

קרנות
בעיקר לאחר העלאת הריבית בארה"ב אתמול וההנחה שעידן העלאות הריבית עומד בפני סיום,ראינו זינוק בנ"י ובכל הבורסות.יש סיכוי טוב שנמשיך במגמה הזאת ולכן קרנות חו"ל יתקנו בחזרה אחרי הירידות המפחידות שהיו במאי.

tal dub

New member
מה בקשר תעודות סל

בעיקר לאחר העלאת הריבית בארה"ב אתמול וההנחה שעידן העלאות הריבית עומד בפני סיום,ראינו זינוק בנ"י ובכל הבורסות.יש סיכוי טוב שנמשיך במגמה הזאת ולכן קרנות חו"ל יתקנו בחזרה אחרי הירידות המפחידות שהיו במאי.
מה בקשר תעודות סל
האם תעודות סל בעצם עדיפות על קרנות , או שבעצם אין הבדל?

moco10

New member
יש הבדל

מה בקשר תעודות סל
האם תעודות סל בעצם עדיפות על קרנות , או שבעצם אין הבדל?
יש הבדל
תעודת סל מחקה מדד מסוים ובדרך כלל אין לה דמי ניהול או שיש דמי ניהול קטנים.

anavi131

New member
אני ממליץ בעיקר על קרנות נאמנות גמי

קרנות
אני ממליץ בעיקר על קרנות נאמנות גמי
גמישות.הן מצליחות להכות את השוק לאורך זמן ולדעת מתי להפטר ממניה מסויימת ומתי לקנות. גם שווקים בחול שאין לנו מושג אמיתי על כוחות השוק לא כדאי לסחור לבד במניות אלה לקנות תעודת סל כללית או קרן נאמנות.

themist

New member
הסבר קצר שלי

קרנות
הסבר קצר שלי
תראה זה נכון שקרנות נוגסות ברווחים בדמי הניהול שהן גובות אבל אל תשכח שכאשר אתה רואה כמה הקרן עלתה אזי דמי הניהול כבר מגולמים. עכשיו אם אתה לא מבין אז כן עדיף לך לקנות קרן ואני לא נכנס כרגע לסוג הקרן . לחלופין קנה מק"מ קבל 5.7% לשנה ותהיה רגוע. אפשרות אחרת שהיא טובה רק אם יש לך הרבה כסף ( לפחות כמה מאות אלפים) והגדרת לך אפיק השקעה וסיכונים אתה יכול לנסות להרכיב את הקרן בעצמך לדוגמא קרן שהיא 20/80 ( 20 אחוז מניות 80 אג"ח) תקנה מניות שהקרן מחזיקה ו 80 אג"ח לפי הרכב הקרן. חלק מקרנות מפרסמות את המרכיבים שלהם די בפרוט ושמעתי שיש מערכת של בתי השקעות שבהם ניתן לראות את מרכבי הקרן. הנתונים במערכת הזו בדרך כלל מעודכנים באיחור של שבועיים שלוש. וכל אלה שדואגים שגם קרן סולדית יורדת, כאשר הבורסה יורדת אז הכול חוטף גם רוב האגח"ים. אז קחו נשימה ארוכה בבורסה לא משקעים ליום יומיים. לכו לים ותשכחו מהכול

מצב
הנושא נעול.
למעלה