אההההה (אנחה)קרנות
יצא לי להיתקבל במספר פעמים בכמה וכמה מקומות אשר אומרים שלא מומלץ להשקיע בקרנות. אני בטוח שיש יתרנות וחסרונות בהשקעה בקרנות במיוחד שיש הרבה קרנות בשוק. מישהו מוכן להסביר לי קצת בנושא? תודה מראש
הקפצהקרנות
יצא לי להיתקבל במספר פעמים בכמה וכמה מקומות אשר אומרים שלא מומלץ להשקיע בקרנות. אני בטוח שיש יתרנות וחסרונות בהשקעה בקרנות במיוחד שיש הרבה קרנות בשוק. מישהו מוכן להסביר לי קצת בנושא? תודה מראש
לינקהקפצה
אולי בכל זאת מישהו יהיה מוכן להסביר?
תרים טלפון למי שמנהל את הקרןהקפצה
אולי בכל זאת מישהו יהיה מוכן להסביר?
אמ...קרנות
שיהיה יותר ברוראמ...
אני דיי חדש בשוק ההון - אך יכול להסביר לך. יש האומרים כי לא כדאי להשקיע בקרנות נאמנות בגלל שמנהלי הקרנות לוקחים דמי ניהול גבוהים, והתשואות לא תמיד גבוהות במיוחד ולכן, יש האומרים שעדיף לנהל את התיק לבד. אבל, ואבל גדול, אם אדם לא יודע כיצד להשקיע? כדאי לו לקנות קרן נאמנות. מנהל הקרן ינהל את הקרן וידאג לכסף. לקרנות נאמנות גם יתרונות. משקיעים פרטיים בדר"כ לא מפזרים את הכסף - בקרנות הפיזור גדול מאוד. בקרן אג"חית - הרבה סוגי אג"חים או בקרן מנייתית הרבה מניות.גם אם משקיע פרטי רוצה לפזר בכמות כזאת, זה לא ישתלם מבחינת עמלות. אני ממליץ לך ללמוד (דרך האינטרנט לפחות) על קרנות הנאמנות, ואז לבחור לך קרן/שתיים/שלוש בהתאם לסיכון שאתה מוכן לקחת. דע לך, בפורום זה "נוהגים" לא לענות על שאלות בסיסיות - זה לא משהו אישי נגדך. לאחר שתבחר קרן, אתה מוזמן לשים לינק פה בפורום, ולפחות אני אביע את דעתי. יום טוב
אני לא בטוח שאתה צודקשיהיה יותר ברור
בעיקר באפיק הסולידי (בגלל התשואה הנמוכה יחסית) - קרנות הנאמנות נוגסות ברווחים בדמי הניהול שהן לוקחות. באפיק המנייתי, זה פחות מורגש.
נכון - במקרה של ירידות זה אכן נכוןאני לא בטוח שאתה צודק
קרנות מנייתיות מרשות לעצמן לגבות דמי ניהול גבוהים הרבה יותר מקרנות סולידיות. כשהן עולות זה פחות מורגש, אבל כשהן יורדות או מדשדשות, התוספת הזאת של 3 אחוז או יותר מגדילה את ההפסד שלך ויכולה בשורה התחתונה להיות משמעותית מאוד.
תן דוגמאותנכון - במקרה של ירידות זה אכן נכון
אבל לטווח הארוך לפחות - הקרנות המנייתיות לא ממש מאכזבות.
בבקשהתן דוגמאות
דוגמא למה זה בדיוקבבקשה
תן מבט בגרף הרב שנתי - מי שהשקיע בקרן זו 4 שנים הרוויח יותר מ-100%. http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bizkranot2.shtml?p_id=5110556
בדיוקדוגמא למה זה בדיוק
אם תבחן את ההשוואה למדד ת"25 פה, תראה שהיא לא עשתה יותר מהמדד. כלומר אפשר היה לקנות סתם תעודת סל ולחסוך את דמי הניהול. חוץ מזה , הקטע אם הדוגמאות לא רלוונטי, לדעתי. תמיד אפשר למצוא בדיעבד כאלה שהכו את המדד, ואחרות שעשו פחות. כמובן זה רק בדיעבד, ודי תלוש ממה שהן יעשו בעתיד.
אני אגיד משהו ותגיד לי אם אני טועהבדיוק
כמו שמשה ציין, תשווה את התשואה למדד ותראה לנו את ביצועי הקרן המועדפת עליך בשנה האחרונה, 5 שנים אחרונות, 10 שנים אחרונות ויותר אם יש. לגבי דוגמאות, אי אפשר להשליך מהן על הכלל אבל לפחות אפשר לראות קצת נתונים אמיתיים שזה כבר יותר טוב מהכללות בלי לראות נתונים כאלה...
לדעתי אתה טועהאני אגיד משהו ותגיד לי אם אני טועה
נכון שאם במקרה זה, הייתה נקנת תעודת סל של המעו"ף הרווח היה גבוהה יותר במעט, אבל בבורסה, כמו בבורסה, היה יכול להיות גם ההפך. לכן, אנשים נוטים לקנות קרנות - שבראשן עומד מישהו שדואג לכסף. בקרנות הגמישות, מנהל הקרן יכול להשקיע כראות עיניו, ולכן אם הבורסה בישראל הייתה בשפל בגלל מצב ביטחוני למשל, הוא היה יכול להעביר חלק מההשקעות לחו"ל. קרן נאמנות בדר"כ אינה מוגבלת כמו תעודת סל שצמודה למדד אחד. הקרן מפזרת את ההשקעות. חוץ מזה, קרנות נאמנות רבות פטורות ממס - כבר יתרון בולט ויש גם כאלו שלא גובות דמי נאמן ועמלת הוספה. בקרנות שמשלבות אג"ח ומניות, דמי הניהול הם בין 1%-1.5%. שבת שלום!
תיקון: "לממש" במקום "ממשש"...לדעתי אתה טועה
1. למנהלי הקרן, גם בקרנות גמישות, קשה לצאת ולהיכנס במהירות בגלל גודל הקרן. וזה לא כל כך פשוט גם אם לא היתה בעייה כזאת. אם יש אירוע בטחוני, מי יבוא וידע אם זה יסתיים עוד שבוע ולא שווה להזיז כלום או לחילופין תחילה של הסלמה שתחריף בחודשים הקרובים? האם אחרי ירידה של 3% מנהל הקרן צריך לחתוך החוצה? או ירידה של 5%? 10%? 20%? יפה בתיאוריה אבל במציאות לצערנו מנהלי הקרנות מציגים לעיתים רחוקות יצירתיות כזאת. תראה לדוגמא את דיקלה תורכיה - היה לנו דיון בפורום על זה. אם מנהל הקרן צפה את הירידה, במקום להיתקע שם ולספוג הכל היה יכול ממשש ולהיכנס שוב בשערים נמוכים. בפועל ישב ולא הזיז אצבע והמשקיעים בקרן יספרו לך את המשך הסיפור. 2. נתונים של קרנות שראיתי הראו שבשוק יורד הקרנות יורדות לא פחות מהמדד ולעתים קרובות אף יותר. 3. קרנות עם מרכיב אג"חי גדול, נכון שלוקחות עמלות נמוכות יותר, אבל לדעתי הן בעייתיות מכיוון אחר. קשה לי בתור משקיע בקרן כזאת לפקח ולהבין במה הם באמת משקיעים. לעיתים קרובות הם משקיעים באג"ח להמרה שלפעמים מתנהג ממש כמו המנייה ואז זה בעצם כמו רכיב מנייתי, ובמקרים אחרים מתנהג כמו אג"ח. צריך לעבוד קשה כדי להיכנס ולהבין במה בעצם אתה משקיע (חוץ מלשמוע את המנטרה "גם סולידי וגם נותן תשואה גבוהה" - שמענו עליכם). 4. לכל מה שתאמר לא תהיה הרבה משמעות אם לא תראה לנו דוגמאות, לפחות דוגמא אחת, של קרן שהכתה את השוק לאורך זמן, כולל תקופות בהן השוק ירד. בלי דוגמא כזאת הכל זה דיבורים באוויר.
והנה הודעה שכתבתי מזמן בנושאלדעתי אתה טועה
1. למנהלי הקרן, גם בקרנות גמישות, קשה לצאת ולהיכנס במהירות בגלל גודל הקרן. וזה לא כל כך פשוט גם אם לא היתה בעייה כזאת. אם יש אירוע בטחוני, מי יבוא וידע אם זה יסתיים עוד שבוע ולא שווה להזיז כלום או לחילופין תחילה של הסלמה שתחריף בחודשים הקרובים? האם אחרי ירידה של 3% מנהל הקרן צריך לחתוך החוצה? או ירידה של 5%? 10%? 20%? יפה בתיאוריה אבל במציאות לצערנו מנהלי הקרנות מציגים לעיתים רחוקות יצירתיות כזאת. תראה לדוגמא את דיקלה תורכיה - היה לנו דיון בפורום על זה. אם מנהל הקרן צפה את הירידה, במקום להיתקע שם ולספוג הכל היה יכול ממשש ולהיכנס שוב בשערים נמוכים. בפועל ישב ולא הזיז אצבע והמשקיעים בקרן יספרו לך את המשך הסיפור. 2. נתונים של קרנות שראיתי הראו שבשוק יורד הקרנות יורדות לא פחות מהמדד ולעתים קרובות אף יותר. 3. קרנות עם מרכיב אג"חי גדול, נכון שלוקחות עמלות נמוכות יותר, אבל לדעתי הן בעייתיות מכיוון אחר. קשה לי בתור משקיע בקרן כזאת לפקח ולהבין במה הם באמת משקיעים. לעיתים קרובות הם משקיעים באג"ח להמרה שלפעמים מתנהג ממש כמו המנייה ואז זה בעצם כמו רכיב מנייתי, ובמקרים אחרים מתנהג כמו אג"ח. צריך לעבוד קשה כדי להיכנס ולהבין במה בעצם אתה משקיע (חוץ מלשמוע את המנטרה "גם סולידי וגם נותן תשואה גבוהה" - שמענו עליכם). 4. לכל מה שתאמר לא תהיה הרבה משמעות אם לא תראה לנו דוגמאות, לפחות דוגמא אחת, של קרן שהכתה את השוק לאורך זמן, כולל תקופות בהן השוק ירד. בלי דוגמא כזאת הכל זה דיבורים באוויר.
לדעתי, עצם העובדה שקרנות מניתיותאני אגיד משהו ותגיד לי אם אני טועה
נכון שאם במקרה זה, הייתה נקנת תעודת סל של המעו"ף הרווח היה גבוהה יותר במעט, אבל בבורסה, כמו בבורסה, היה יכול להיות גם ההפך. לכן, אנשים נוטים לקנות קרנות - שבראשן עומד מישהו שדואג לכסף. בקרנות הגמישות, מנהל הקרן יכול להשקיע כראות עיניו, ולכן אם הבורסה בישראל הייתה בשפל בגלל מצב ביטחוני למשל, הוא היה יכול להעביר חלק מההשקעות לחו"ל. קרן נאמנות בדר"כ אינה מוגבלת כמו תעודת סל שצמודה למדד אחד. הקרן מפזרת את ההשקעות. חוץ מזה, קרנות נאמנות רבות פטורות ממס - כבר יתרון בולט ויש גם כאלו שלא גובות דמי נאמן ועמלת הוספה. בקרנות שמשלבות אג"ח ומניות, דמי הניהול הם בין 1%-1.5%. שבת שלום!
לא אמרתי שאשתכנע מדוגמא אחת...לדעתי, עצם העובדה שקרנות מניתיות
לא מראות, ככלל, ביצועים עדיפים על תעודות סל, זו ה"הוכחה" שהאקראיות הרבה יותר חזקה מכל הכישורים, כביכול, של מנהלי הקרנות. בניגוד לקרלטון, גם אם תביא דוגמא של קרן שהכתה את המדד לאורך זמן (5 שנים למשל) לא אשתכנע אחרת. עם כל כך הרבה קרנות, זה כמעט "הכרח" סטטיסיטי שתמצא כאלו, ומנגד תמצא הפוכות. כמובן שהמנהלים והמשווקים של הקרן ה"מוצלחת" ישתמשו בנתון כדי להראות שהם נותנים תשואה עודפתמנהל קרן אחת יקח החלטה "חכמה" ויתן ביצועים עדיפים, מנגד יהיה "טמבל" שיחליט החלטה מפסידה. את כל זה יודעים בדיעבד. רק דבר אחד בטוח וזה דמי הניהול שהם מבטיחים לקחת ומקיימים. שלא יתפרש שאני מתנגד מכל וכול לקניית קרנות. קרנות הם כלי מצויין לניהול כסף לאנשים שלא מתמצאים בנושא ולא רוצים להמצאות. קרנות עם מדיניות מעורבת, למשל 70% אג"ח, 20% מניות, 10% מט"ח הם כלי מצוין למי שלא רוצה להתעסק עם החלוקה לבד ועם הפיזור הרב בכל קטגוריה. רק הקרנות המניתיות שמפזרות בתוך מדד מסוים הן בעיתיות, פשוט כי יש כלי עדיף והוא תעודות הסל.![]()
לא אמרתי שאשתכנע מדוגמא אחת...![]()
אלא שזה כבר יהיה שיפור לטובה בדיון... אולי זה יראה לו גם כמה קשה למצוא קרן כזאת?![]()
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.