קרנות

מצב
הנושא נעול.

ilan316

New member
קרנות

קרנות
יצא לי להיתקבל במספר פעמים בכמה וכמה מקומות אשר אומרים שלא מומלץ להשקיע בקרנות. אני בטוח שיש יתרנות וחסרונות בהשקעה בקרנות במיוחד שיש הרבה קרנות בשוק. מישהו מוכן להסביר לי קצת בנושא? תודה מראש

kפיפית

New member
אההההה (אנחה) ../images/Emo4.gif

קרנות
יצא לי להיתקבל במספר פעמים בכמה וכמה מקומות אשר אומרים שלא מומלץ להשקיע בקרנות. אני בטוח שיש יתרנות וחסרונות בהשקעה בקרנות במיוחד שיש הרבה קרנות בשוק. מישהו מוכן להסביר לי קצת בנושא? תודה מראש
אההההה (אנחה)

אני אשמח גם לקבל תשובות ולכן אני מקפיצה לך את הנושא למעלה עד כמה שאפשר. לי המליצו להשקיע בקרן נאמנות IBI אח"ג כללי (פ. גיא) ומהרגע שנכנסתי (אמצע מאי 2006) רק ספגתי ירידות, למרות שהקרן נאמנות משקיעה ב 22%-25% מניות בלבד היא יורדת ויורדת.... ונכון, זה המצב כרגע בשוק ההון אבל לא ראיתי אפילו עלייה אחת מאז שנכנסתי.הדגש| עד כמה הקרן יכולה לרדת?? עד 25% אחוז באמת או להתרסק ממש? יש קרנות נאמנות במצב טוב יותר? אשמח לשמוע מה תענו לשואל שמעליי ואלמד גם.

ilan316

New member
הקפצה

קרנות
הקפצה
אולי בכל זאת מישהו יהיה מוכן להסביר?

korenit

New member
לינק

הקפצה
לינק
גם אני די חדש בתחום, אבל אם אתה רוצה לקבל סקירה נוחה, ואף דירוג של הקרנות הכי מניבות בכל מיני פרקי זמן כנס ללינק, זה אתר קרנות הנאמנות של גלובס.

נוסטרו

New member
תרים טלפון למי שמנהל את הקרן

הקפצה
תרים טלפון למי שמנהל את הקרן
ותברר אצלו את הפרטים , ליועצים בבנק אין מושג מה "מכילות" הקרנות שהם משווקים. ברור שלמנהל הקרן יש אינטרס אבל אם אתה מקשיב דרך הפילטר הנכון תקבל ייעוץ (שיווקי) איזה קרן מתאימה לך ביותר מתוך המגוון שהוא מציע. אח"כ לך לאתר מעלות ותשווה מול קרנות מקבילות של יצרנים אחרים.

helpforcamera

New member
אמ...

קרנות
אמ...
אני דיי חדש בשוק ההון - אך יכול להסביר לך. יש האומרים כי לא כדאי להשקיע בקרנות נאמנות בגלל שמנהלי הקרנות לוקחים דמי ניהול גבוהים, והתשואות לא תמיד גבוהות במיוחד ולכן, יש האומרים שעדיף לנהל את התיק לבד. אבל, ואבל גדול, אם אדם לא יודע כיצד להשקיע? כדאי לו לקנות קרן נאמנות. מנהל הקרן ינהל את הקרן וידאג לכסף. לקרנות נאמנות גם יתרונות. משקיעים פרטיים בדר"כ לא מפזרים את הכסף - בקרנות הפיזור גדול מאוד. בקרן אג"חית - הרבה סוגי אג"חים או בקרן מנייתית הרבה מניות.גם אם משקיע פרטי רוצה לפזר בכמות כזאת, זה לא ישתלם מבחינת עמלות. אני ממליץ לך ללמוד (דרך האינטרנט לפחות) על קרנות הנאמנות, ואז לבחור לך קרן/שתיים/שלוש בהתאם לסיכון שאתה מוכן לקחת. דע לך, בפורום זה "נוהגים" לא לענות על שאלות בסיסיות - זה לא משהו אישי נגדך. לאחר שתבחר קרן, אתה מוזמן לשים לינק פה בפורום, ולפחות אני אביע את דעתי. יום טוב

helpforcamera

New member
שיהיה יותר ברור

אמ...
אני דיי חדש בשוק ההון - אך יכול להסביר לך. יש האומרים כי לא כדאי להשקיע בקרנות נאמנות בגלל שמנהלי הקרנות לוקחים דמי ניהול גבוהים, והתשואות לא תמיד גבוהות במיוחד ולכן, יש האומרים שעדיף לנהל את התיק לבד. אבל, ואבל גדול, אם אדם לא יודע כיצד להשקיע? כדאי לו לקנות קרן נאמנות. מנהל הקרן ינהל את הקרן וידאג לכסף. לקרנות נאמנות גם יתרונות. משקיעים פרטיים בדר"כ לא מפזרים את הכסף - בקרנות הפיזור גדול מאוד. בקרן אג"חית - הרבה סוגי אג"חים או בקרן מנייתית הרבה מניות.גם אם משקיע פרטי רוצה לפזר בכמות כזאת, זה לא ישתלם מבחינת עמלות. אני ממליץ לך ללמוד (דרך האינטרנט לפחות) על קרנות הנאמנות, ואז לבחור לך קרן/שתיים/שלוש בהתאם לסיכון שאתה מוכן לקחת. דע לך, בפורום זה "נוהגים" לא לענות על שאלות בסיסיות - זה לא משהו אישי נגדך. לאחר שתבחר קרן, אתה מוזמן לשים לינק פה בפורום, ולפחות אני אביע את דעתי. יום טוב
שיהיה יותר ברור
בעיקר באפיק הסולידי (בגלל התשואה הנמוכה יחסית) - קרנות הנאמנות נוגסות ברווחים בדמי הניהול שהן לוקחות. באפיק המנייתי, זה פחות מורגש.

קרלטון

New member
אני לא בטוח שאתה צודק

שיהיה יותר ברור
בעיקר באפיק הסולידי (בגלל התשואה הנמוכה יחסית) - קרנות הנאמנות נוגסות ברווחים בדמי הניהול שהן לוקחות. באפיק המנייתי, זה פחות מורגש.
אני לא בטוח שאתה צודק
קרנות מנייתיות מרשות לעצמן לגבות דמי ניהול גבוהים הרבה יותר מקרנות סולידיות. כשהן עולות זה פחות מורגש, אבל כשהן יורדות או מדשדשות, התוספת הזאת של 3 אחוז או יותר מגדילה את ההפסד שלך ויכולה בשורה התחתונה להיות משמעותית מאוד.

helpforcamera

New member
נכון - במקרה של ירידות זה אכן נכון

אני לא בטוח שאתה צודק
קרנות מנייתיות מרשות לעצמן לגבות דמי ניהול גבוהים הרבה יותר מקרנות סולידיות. כשהן עולות זה פחות מורגש, אבל כשהן יורדות או מדשדשות, התוספת הזאת של 3 אחוז או יותר מגדילה את ההפסד שלך ויכולה בשורה התחתונה להיות משמעותית מאוד.
נכון - במקרה של ירידות זה אכן נכון
אבל לטווח הארוך לפחות - הקרנות המנייתיות לא ממש מאכזבות.

moco10

New member
דוגמא למה זה בדיוק

בבקשה
תן מבט בגרף הרב שנתי - מי שהשקיע בקרן זו 4 שנים הרוויח יותר מ-100%. http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bizkranot2.shtml?p_id=5110556
דוגמא למה זה בדיוק
אם תבחן את ההשוואה למדד ת"25 פה, תראה שהיא לא עשתה יותר מהמדד. כלומר אפשר היה לקנות סתם תעודת סל ולחסוך את דמי הניהול. חוץ מזה , הקטע אם הדוגמאות לא רלוונטי, לדעתי. תמיד אפשר למצוא בדיעבד כאלה שהכו את המדד, ואחרות שעשו פחות. כמובן זה רק בדיעבד, ודי תלוש ממה שהן יעשו בעתיד.

קרלטון

New member
בדיוק

דוגמא למה זה בדיוק
אם תבחן את ההשוואה למדד ת"25 פה, תראה שהיא לא עשתה יותר מהמדד. כלומר אפשר היה לקנות סתם תעודת סל ולחסוך את דמי הניהול. חוץ מזה , הקטע אם הדוגמאות לא רלוונטי, לדעתי. תמיד אפשר למצוא בדיעבד כאלה שהכו את המדד, ואחרות שעשו פחות. כמובן זה רק בדיעבד, ודי תלוש ממה שהן יעשו בעתיד.
בדיוק
כמו שמשה ציין, תשווה את התשואה למדד ותראה לנו את ביצועי הקרן המועדפת עליך בשנה האחרונה, 5 שנים אחרונות, 10 שנים אחרונות ויותר אם יש. לגבי דוגמאות, אי אפשר להשליך מהן על הכלל אבל לפחות אפשר לראות קצת נתונים אמיתיים שזה כבר יותר טוב מהכללות בלי לראות נתונים כאלה...

helpforcamera

New member
אני אגיד משהו ותגיד לי אם אני טועה

בדיוק
כמו שמשה ציין, תשווה את התשואה למדד ותראה לנו את ביצועי הקרן המועדפת עליך בשנה האחרונה, 5 שנים אחרונות, 10 שנים אחרונות ויותר אם יש. לגבי דוגמאות, אי אפשר להשליך מהן על הכלל אבל לפחות אפשר לראות קצת נתונים אמיתיים שזה כבר יותר טוב מהכללות בלי לראות נתונים כאלה...
נכון שאם במקרה זה, הייתה נקנת תעודת סל של המעו"ף הרווח היה גבוהה יותר במעט, אבל בבורסה, כמו בבורסה, היה יכול להיות גם ההפך. לכן, אנשים נוטים לקנות קרנות - שבראשן עומד מישהו שדואג לכסף. בקרנות הגמישות, מנהל הקרן יכול להשקיע כראות עיניו, ולכן אם הבורסה בישראל הייתה בשפל בגלל מצב ביטחוני למשל, הוא היה יכול להעביר חלק מההשקעות לחו"ל. קרן נאמנות בדר"כ אינה מוגבלת כמו תעודת סל שצמודה למדד אחד. הקרן מפזרת את ההשקעות. חוץ מזה, קרנות נאמנות רבות פטורות ממס - כבר יתרון בולט ויש גם כאלו שלא גובות דמי נאמן ועמלת הוספה. בקרנות שמשלבות אג"ח ומניות, דמי הניהול הם בין 1%-1.5%. שבת שלום!

קרלטון

New member
לדעתי אתה טועה

נכון שאם במקרה זה, הייתה נקנת תעודת סל של המעו"ף הרווח היה גבוהה יותר במעט, אבל בבורסה, כמו בבורסה, היה יכול להיות גם ההפך. לכן, אנשים נוטים לקנות קרנות - שבראשן עומד מישהו שדואג לכסף. בקרנות הגמישות, מנהל הקרן יכול להשקיע כראות עיניו, ולכן אם הבורסה בישראל הייתה בשפל בגלל מצב ביטחוני למשל, הוא היה יכול להעביר חלק מההשקעות לחו"ל. קרן נאמנות בדר"כ אינה מוגבלת כמו תעודת סל שצמודה למדד אחד. הקרן מפזרת את ההשקעות. חוץ מזה, קרנות נאמנות רבות פטורות ממס - כבר יתרון בולט ויש גם כאלו שלא גובות דמי נאמן ועמלת הוספה. בקרנות שמשלבות אג"ח ומניות, דמי הניהול הם בין 1%-1.5%. שבת שלום!
לדעתי אתה טועה
1. למנהלי הקרן, גם בקרנות גמישות, קשה לצאת ולהיכנס במהירות בגלל גודל הקרן. וזה לא כל כך פשוט גם אם לא היתה בעייה כזאת. אם יש אירוע בטחוני, מי יבוא וידע אם זה יסתיים עוד שבוע ולא שווה להזיז כלום או לחילופין תחילה של הסלמה שתחריף בחודשים הקרובים? האם אחרי ירידה של 3% מנהל הקרן צריך לחתוך החוצה? או ירידה של 5%? 10%? 20%? יפה בתיאוריה אבל במציאות לצערנו מנהלי הקרנות מציגים לעיתים רחוקות יצירתיות כזאת. תראה לדוגמא את דיקלה תורכיה - היה לנו דיון בפורום על זה. אם מנהל הקרן צפה את הירידה, במקום להיתקע שם ולספוג הכל היה יכול ממשש ולהיכנס שוב בשערים נמוכים. בפועל ישב ולא הזיז אצבע והמשקיעים בקרן יספרו לך את המשך הסיפור. 2. נתונים של קרנות שראיתי הראו שבשוק יורד הקרנות יורדות לא פחות מהמדד ולעתים קרובות אף יותר. 3. קרנות עם מרכיב אג"חי גדול, נכון שלוקחות עמלות נמוכות יותר, אבל לדעתי הן בעייתיות מכיוון אחר. קשה לי בתור משקיע בקרן כזאת לפקח ולהבין במה הם באמת משקיעים. לעיתים קרובות הם משקיעים באג"ח להמרה שלפעמים מתנהג ממש כמו המנייה ואז זה בעצם כמו רכיב מנייתי, ובמקרים אחרים מתנהג כמו אג"ח. צריך לעבוד קשה כדי להיכנס ולהבין במה בעצם אתה משקיע (חוץ מלשמוע את המנטרה "גם סולידי וגם נותן תשואה גבוהה" - שמענו עליכם). 4. לכל מה שתאמר לא תהיה הרבה משמעות אם לא תראה לנו דוגמאות, לפחות דוגמא אחת, של קרן שהכתה את השוק לאורך זמן, כולל תקופות בהן השוק ירד. בלי דוגמא כזאת הכל זה דיבורים באוויר.

קרלטון

New member
תיקון: "לממש" במקום "ממשש"...

לדעתי אתה טועה
1. למנהלי הקרן, גם בקרנות גמישות, קשה לצאת ולהיכנס במהירות בגלל גודל הקרן. וזה לא כל כך פשוט גם אם לא היתה בעייה כזאת. אם יש אירוע בטחוני, מי יבוא וידע אם זה יסתיים עוד שבוע ולא שווה להזיז כלום או לחילופין תחילה של הסלמה שתחריף בחודשים הקרובים? האם אחרי ירידה של 3% מנהל הקרן צריך לחתוך החוצה? או ירידה של 5%? 10%? 20%? יפה בתיאוריה אבל במציאות לצערנו מנהלי הקרנות מציגים לעיתים רחוקות יצירתיות כזאת. תראה לדוגמא את דיקלה תורכיה - היה לנו דיון בפורום על זה. אם מנהל הקרן צפה את הירידה, במקום להיתקע שם ולספוג הכל היה יכול ממשש ולהיכנס שוב בשערים נמוכים. בפועל ישב ולא הזיז אצבע והמשקיעים בקרן יספרו לך את המשך הסיפור. 2. נתונים של קרנות שראיתי הראו שבשוק יורד הקרנות יורדות לא פחות מהמדד ולעתים קרובות אף יותר. 3. קרנות עם מרכיב אג"חי גדול, נכון שלוקחות עמלות נמוכות יותר, אבל לדעתי הן בעייתיות מכיוון אחר. קשה לי בתור משקיע בקרן כזאת לפקח ולהבין במה הם באמת משקיעים. לעיתים קרובות הם משקיעים באג"ח להמרה שלפעמים מתנהג ממש כמו המנייה ואז זה בעצם כמו רכיב מנייתי, ובמקרים אחרים מתנהג כמו אג"ח. צריך לעבוד קשה כדי להיכנס ולהבין במה בעצם אתה משקיע (חוץ מלשמוע את המנטרה "גם סולידי וגם נותן תשואה גבוהה" - שמענו עליכם). 4. לכל מה שתאמר לא תהיה הרבה משמעות אם לא תראה לנו דוגמאות, לפחות דוגמא אחת, של קרן שהכתה את השוק לאורך זמן, כולל תקופות בהן השוק ירד. בלי דוגמא כזאת הכל זה דיבורים באוויר.
תיקון: "לממש" במקום "ממשש"...

KobeRider

New member
והנה הודעה שכתבתי מזמן בנושא

לדעתי אתה טועה
והנה הודעה שכתבתי מזמן בנושא
גם אם יש קרנות שמצליחות להביס את המדד לאורך זמן (נקודה מספר 1 שכתבתי למטה אינה כל כך חד משמעית), אילו עדין קרנות בודדות בים של מאות קרנות. הסיכוי שתבחר להשקיע דווקא בקרן הזאת שקול לסיכוי שתבחר חברת סטארט-אפ אמריקאית (יש כרגע כמה מאות מונפקות) והיא תהיה מיקרוסופט הבאה. עכשיו להודעה המקורית מדצמבר 2005: אני מסתמך על הרבה מחקרים שמראים תוצאות חד משמעיות. 1. אף קרן לא הצליחה לאורך זמן להביס את השוק 2. קרן שהצליחה להביס את השוק, הצליחה רק באותו אחוז שהוא אחוז הניהול שלה. 3. 95% מהקרנות נופלות כרגע שהכסף שלהם מוכפל ושלאף אחד לא יהיה ספק כאן, אם החלטתם להיכנס לקרן על סמך ביצועי העבר, תהיו בטוחים שבשנים הקרובות הקרן לא תצליח להביס את השוק. כלומר אתם תהיו אלו שעזרו להכפיל לה את הכסף ולגרום ולנפילתה. ואם אתם רוצים לקנות ולמכור קרנות, אז כבר עדיף שתעשו את זה עם מניות. ולמרות שהדברים הובאו על ידי סריקה של כל הקרנות מאז ומעולם, כך שהסטטיסטיקה מדברת בזכות עצמה, עדין יש לזה סיבות, שאני אתמצת כאן: 1. מנהלי קרנות מוצלחות נוטים כמעט תמיד לנטוש את הקרן ולעבור לקרנות מתחרות תמורת שכר גדול הרבה יותר. לדוגמא, Fidelity Aggressive Growth הכפילה את הכסף שלה פי 3 בשנים 1997-2000. המנהלת שלהם עזבה, והקרן נפלה 75% במשך 3 השנים אח"כ. זאת רק דוגמא, יש הרבה מקרים. 2. דמיין לך קרן מצליחה שמשקיעה 100 מיליון דולר בחברות קטנות, אחרי שנתיים של אחוזים פנומנלים, משקיעים שופכים לקרן עוד מאות מיליונים. עכשיו למנהל הקרן יש חצי מיליארד דולר, ואין לו מושג מה לעשות איתם. הוא יכול לשמור את הכסף במזומן, אבל אז כמובן הוא לא עושה את העבודה שלו (להשקיע) והא מאבד מהתשואה הוא יכול לקנות את החברות שהוא גם ככה מחזיק, אבל הגיוני שהמחיר שלהם יקר מדי עכשיו (אחרת לא היו לו תשואות כל כך יפות בשנתיים האחרונות). לא רק זה, אלא שבחברות קטנות, אם הוא יחזק את ההשקעה, הוא יסתכן בלהפוך לבעל עיניין. הוא יכול לקנות חברות אחרות שמההתחלה הוא לא רצה לקנות אותם. הוא ימצא את עצמו קונה עשרות חברות קטנות, שהוא לא מכיר, לא מעוניין, ולא מצליח להתמקד בהשקעה שלו. 3. בניגוד למה שחושבים, ככל שהקרן גדולה יותר, היא מוציאה יותר (באחוזים) על הוצאות מסחר, ניהול ופרסום 4. פחדנות. ככל שהקרן גדולה יותר, המנהל נהיה פחדן יותר. אותם סיכונים שהוא לקח כשהיו לו רק 100 מיליון דולר והביאו אותו להצלחה שלו, הם סיכונים שמהם הוא צריך להימנע כשיש לו מיליארד דולר לנהל. דמיין את עצמך מנתח גרף ונכנס עם 10K על סמך המסקנות שלך, ותענה בכנות: האם היית מקבל את אותם מסקנות ונכנס עם 1,000,000 דולר??? ולא משנה שהכל יחסי, ושזה לא הכסף שלך, ועוד ועוד ועוד, למנהלי קרנות רועדות הרגליים ככל שיש להם יותר כסף ולסיום, בוול-סטריט-ג'ורנל פורסם לפי חודש תוצאות ניסוי שהעיתון עשה לפני 10 שנים. הוא שאל 15 מנהלי קרנות מובילים, שיבחרו קרן ל-10 השהים הבאות. ואלו 15 אנשים שמקבלים משכורת בשבוע את מה שאתם מרוויחים בשנה (אני לא מגזים) בשביל לענות לשאלות כאלו. והמסקנות: 4 קרנות מתוך ה-15 התרסקו מאז או נפלו ביותר מ-80% 9 קרנות מפגרות ב-10% פחות ממדד SP500 קרן אחת עברה את המדד ב-1% (אבל דמי הניהול שלה הם 1.5%) וקרן אחת הצליחה בדיוק כמו מדד SP500 ... מנחשים איזו קרן? נכון, קרן אינדקס שמחקה בדיוק את מדד SP500, זו גם הקרן הזולה מבין ה-15 שנבחרו.

moco10

New member
לדעתי, עצם העובדה שקרנות מניתיות

לא מראות, ככלל, ביצועים עדיפים על תעודות סל, זו ה"הוכחה" שהאקראיות הרבה יותר חזקה מכל הכישורים, כביכול, של מנהלי הקרנות. בניגוד לקרלטון, גם אם תביא דוגמא של קרן שהכתה את המדד לאורך זמן (5 שנים למשל) לא אשתכנע אחרת. עם כל כך הרבה קרנות, זה כמעט "הכרח" סטטיסיטי שתמצא כאלו, ומנגד תמצא הפוכות. כמובן שהמנהלים והמשווקים של הקרן ה"מוצלחת" ישתמשו בנתון כדי להראות שהם נותנים תשואה עודפת
מנהל קרן אחת יקח החלטה "חכמה" ויתן ביצועים עדיפים, מנגד יהיה "טמבל" שיחליט החלטה מפסידה. את כל זה יודעים בדיעבד. רק דבר אחד בטוח וזה דמי הניהול שהם מבטיחים לקחת ומקיימים. שלא יתפרש שאני מתנגד מכל וכול לקניית קרנות. קרנות הם כלי מצויין לניהול כסף לאנשים שלא מתמצאים בנושא ולא רוצים להמצאות. קרנות עם מדיניות מעורבת, למשל 70% אג"ח, 20% מניות, 10% מט"ח הם כלי מצוין למי שלא רוצה להתעסק עם החלוקה לבד ועם הפיזור הרב בכל קטגוריה. רק הקרנות המניתיות שמפזרות בתוך מדד מסוים הן בעיתיות, פשוט כי יש כלי עדיף והוא תעודות הסל.

קרלטון

New member
לא אמרתי שאשתכנע מדוגמא אחת... ../images/Emo13.gif

לא מראות, ככלל, ביצועים עדיפים על תעודות סל, זו ה"הוכחה" שהאקראיות הרבה יותר חזקה מכל הכישורים, כביכול, של מנהלי הקרנות. בניגוד לקרלטון, גם אם תביא דוגמא של קרן שהכתה את המדד לאורך זמן (5 שנים למשל) לא אשתכנע אחרת. עם כל כך הרבה קרנות, זה כמעט "הכרח" סטטיסיטי שתמצא כאלו, ומנגד תמצא הפוכות. כמובן שהמנהלים והמשווקים של הקרן ה"מוצלחת" ישתמשו בנתון כדי להראות שהם נותנים תשואה עודפת
מנהל קרן אחת יקח החלטה "חכמה" ויתן ביצועים עדיפים, מנגד יהיה "טמבל" שיחליט החלטה מפסידה. את כל זה יודעים בדיעבד. רק דבר אחד בטוח וזה דמי הניהול שהם מבטיחים לקחת ומקיימים. שלא יתפרש שאני מתנגד מכל וכול לקניית קרנות. קרנות הם כלי מצויין לניהול כסף לאנשים שלא מתמצאים בנושא ולא רוצים להמצאות. קרנות עם מדיניות מעורבת, למשל 70% אג"ח, 20% מניות, 10% מט"ח הם כלי מצוין למי שלא רוצה להתעסק עם החלוקה לבד ועם הפיזור הרב בכל קטגוריה. רק הקרנות המניתיות שמפזרות בתוך מדד מסוים הן בעיתיות, פשוט כי יש כלי עדיף והוא תעודות הסל.
לא אמרתי שאשתכנע מדוגמא אחת...

אלא שזה כבר יהיה שיפור לטובה בדיון... אולי זה יראה לו גם כמה קשה למצוא קרן כזאת?

מצב
הנושא נעול.
למעלה