קרן פנסיה בישראל

maple6

New member
קרן פנסיה בישראל

מקפיץ את השרשור הזה כי אני מתחבט בשאלות דומות. אני כרגע אחרי אישור LMIA ולפני המעבר לקנדה ואני צריך להחליט האם להמשיך להפקיד עצמאית לקרן הפנסיה ולביטוח המנהלים בארץ. אידיאלית, לא הייתי מפקיד, אבל השאלה היא איזה השלכות עתידיות יהיו לזה ובמה זה יכול לפגוע?
אשמח ללמוד מנסיונכם. תודה.

אני לא בטוח שיש טעם כיוון שממילא את הטבות המס על ההפקדות לא

תקבל, ובהפקדות בקנדה יכ הטבות מס דומות ותוכל לקבל החזרי מס בגין הפקדות לקרנןת חיסכון פנסיוני בקנדה. הפוליסות שלך בישראל יחשבו למסולקות, ותוכל לקבל את הזכויות שצברת בגיל 67, ועד אז הם ימשיכו לצבור רווחים.
תצטרך לשקול לבד עם לשבור את הכל ולשלם מס למס הכנסה בגין פירעון מוקדם (נדמה לי שזה 35% מס) ולהחזיק את הכסף קרוב ולנהלו לבד, או לשמרו בישראל עד גיל הפנסייה. בכל מקרה את הסכום הפטור ממס (חלק הפיצויים) הייתי מעביר לקנדה.

Tetrahedron

New member
מסכים

לגבי הפקדות בארץ - להפסיק הכל לפני שעוברים. אני לא רואה קונסטלציה שבה עדיף לתושב קנדה לחסוך לפנסיה בארץ במקום בקנדה. השאלה האם להעביר כספים שהצטברו היא סבוכה יותר, ותלויה בכל מיני גורמים, למשל: מה הסיכוי שתחליט בהמשך לחזור לארץ כמה אתה רחוק מגיל פרישה מה היקף הקרנות שנצברו עד כמה יש לך עניין ויכולת לנהל בעצמך את החסכונות שלך. במקרה שלי, מסתמן שעדיף לנו להעביר את הקרנות לכאן, אפילו אם זה כרוך במס חד-פעמי גבוה. אני עובד עכשיו עם רואה חשבון כדי לנסות לצמצם את חבות המס.

אם רואה החשבון הישראלי שלך ימצא דרך לצמצם את תשלום המס

שצריך לשלם בעת פירעון ביטוח מנהלים שסולק בעת העזיבה של ישראל והופקר בידי מנהלי ההשקעות העלובים של חברת הביטוח, אני אודה לך אם תחזור לדווח כאן, וגם לפרסם את שמו של רואה החשבון, יש לי כמה מאות אלפי שקלים להעביר מישראל לקנדה.....

The ofer

New member
כמו שדובר פה מספר פעמים בעבר

במצבים מסויימים ניתן להעביר את הפנסיה הישראלית ל RRSP ולקבל קרדיט על המס ששולם בארץ.
&nbsp
כמובן שכדי שיהיה אפשר להנות מהקרדיט שתקבל בקנדה, צריך שתהיה הכנסה בגובה מספיק שהקרדיט שמקבלים יכסה את המס על ההכנסות < אחרת מפסידים את הקרדט >

למעלה