קרן לייזר מעניין אותי אם ישנו קרן לייזר או משהו דומה לזה שיכול להוליך חשמל?
ז זורוק New member 17/2/04 #1 קרן לייזר מעניין אותי אם ישנו קרן לייזר או משהו דומה לזה שיכול להוליך חשמל?
R redox New member 18/2/04 #3 אולי... תבנה קרן לייזר בצורה הנכונה ותוכל ליינן את האוויר לאורך מסלול הקרן. בצורה כזו תוכל להפעיל מתח וליצור זרם לאורך הקרינה. אחלה דרך לפזר הפגנות.
אולי... תבנה קרן לייזר בצורה הנכונה ותוכל ליינן את האוויר לאורך מסלול הקרן. בצורה כזו תוכל להפעיל מתח וליצור זרם לאורך הקרינה. אחלה דרך לפזר הפגנות.
R Rus Almighty New member 18/2/04 #6 פלסמה ואוויר מיונן הם שני דברים... שונים. פלסמה זה מצב שבו כל האלקטרונים משוחררים ואוויר מיונן זה אוויר שרק חלק מן האלקטרונים בו משחוררים.
פלסמה ואוויר מיונן הם שני דברים... שונים. פלסמה זה מצב שבו כל האלקטרונים משוחררים ואוויר מיונן זה אוויר שרק חלק מן האלקטרונים בו משחוררים.
D D a n n y b o y New member 19/2/04 #14 עברית? יש תרגום מוצלח לפלסמה כבר? נתן לאקדמיה ללשון עוד כמה שנים...
A amitdayan New member 19/2/04 #15 רק מוודא: אתם בעצם אומרים שנוזל התא, הפלסמה, אינו מצוי במצב צבירה פלסמתי (בסביבה הטבעית שלו)?
R Rus Almighty New member 19/2/04 #10 אז איך תגדיר נוזל מיונן(פלסמה?) פלסמה הוא מצב צבירה שהאנרגיה התרמית של החומר עולה על אנרגית הקשר של האלקטרונים אל האטומים. ולכן אם ידוע לנו שאוויר מיונן אין בהכרח זה שהוא פלסמה.
אז איך תגדיר נוזל מיונן(פלסמה?) פלסמה הוא מצב צבירה שהאנרגיה התרמית של החומר עולה על אנרגית הקשר של האלקטרונים אל האטומים. ולכן אם ידוע לנו שאוויר מיונן אין בהכרח זה שהוא פלסמה.
N netzach New member 19/2/04 #12 אני לא אגדיר קח את הספר של שפיצר, הוא משמש מקור לכל עבודה מדעית בתחום. Spitzer L., 1962, in Physics of Fully Ionized Gases, John Wiley & Sons, New-York
אני לא אגדיר קח את הספר של שפיצר, הוא משמש מקור לכל עבודה מדעית בתחום. Spitzer L., 1962, in Physics of Fully Ionized Gases, John Wiley & Sons, New-York
N netzach New member 19/2/04 #13 בכל מקרה 1% ינון זה כבר פלסמה אני כמעט בטוח שזה אפילו פחות. אוויר מיונן - כל מה שמתחת לגבול הזה.