קרן השתלמות למורה

קרן השתלמות למורה

האם מורה יכול להפריש לקרן השתלמות רגילה של 2.5 מול 7.5 או שהוא חייב להפריש לאחד מהקרנות של המורים ?

itu1

New member
קרן השתלמות

המורה יכול לבחור לחסוך בקרן שאינה הקרן היחודית למורים וכמובן לא יהיה זכאי לשנת שבתון.
אריה

חיסכון בקרן רגילה

אכן אפשר לחסוך בקרן רגילה ולהפסיד את הזכות לשנת שבתון. הקרן של המורים היא ייחודית והיתרון שלה הוא לא רק בכך שהמעביד מפריש 8.4 אחוזים במקום 7.5 אחוזים.
מבקר המדינה בדק ומצא ואת החלק שלו בדו"ח כבר העברתי בעבר כי הייתי שותפה לו, שהיוצאים לשבתון ממומנים על ידי אלה שמושכים את הכסף. כלומר היוצאים לשבתון מקבלים הרבה יותר משווה ערך החיסכון שלהם מאשר אלה שלא יוצאים לשבתון ומדובר באלה שכבר חסכו בקרן ייחודית ולא רגילה.
אני מצרפת קובץ זה עם הדגשות על הנושאים שהם חשובים בעיני

z i v1

New member
בואי אסביר לך מדוע את טועה ומטעה.

א. היחודיות של קרן מורים שהמעביד מפריש 8.4% ולא "רק" 7.5% כמו בכל קרן השתלמות רגילה, זה רק בתנאי "שתבזבז" את הכסף על לימודים ועל "דמי אבטלה". זה לא כסף שאפשר ללכת איתו למכלת.
ב. מורים שרוצים את זכויותיהם כמו כל שכיר אחר במשק שמקבל את השבתון ומחזיר איתו משכנתא, מחליף את המכונית או נוסע לטיול בעולם - מקבל במילא רק את אותם 7.5% כמו כל שכיר במשק ולא את ה- 8.4% של המעסיק. כך שזה לא כל-האמת להגיד שכדאי לחסוך בקרן מורים ולקבל 8.4%.

לסיכום:
זה נכון שביציאה לשבתון מקבלים יותר כסף, אך אסור לך לעבוד ( מעבר לשליש משרה) ובסך הכל אתה מרוויח באותה שנה פחות משנת עבודה רגילה ועוד הפסדת כספי שבתון שכל שכיר מקבל פעם בשש שנים - סכום גבוה ומכובד.

מי משחליט "לוותר ע להזכות" לצאת לשבתון ולהמשיך לעבוד - כמו כל שכיר במשק ירווח את הדברים הבאים (_ שהינך מצניעה משום מה:
א. יכניס כל חודש יותר כסף לחשבון הבנק שלו ( מהמשך עבודתו במקום להכריח אותו לשבת בבית ולהשתלם).
ב. יוכל לקבל לידיו סכום כסף משמעותי של עשרות אלפי שקלים ( ואף למעלה ממאה אלף ) ביד ומיד לשימושו ככל העולה על רוחו בלי מגבלות.
ג. יכול לחסוך גם מעל למשרה וחצי.
ד. לפנסיה הוא ממשיך לחסוך לפי עבודה מלאה ולא לפי 66% כפי שיקרה בחישוב ממוצע עבודה באם הוא יצא לשבתון.
ה. בשנה השביעית שהוא עובד, הוא כבר מתחיל לחסוך עוד תקופת שבתון. לדוגמה, מורה שעובדת 30 שנה וכל שש שנים יוצרת לשבתון, היא מקבלת 4 מחזורים ( לא מקבלת, זה רק "כאילו". היא חייה מהכסף הזה בשנה השביעית). מורה שלא יוצא לשבתון אלא מושך תא הכסף לעצמו, מקבל 5 פעמים סכום כסף נאה מאוד לשימושו.

עכשו תסבירי לי,
למה לדעתך מי שמושך תא הכסף ( או חוסך בקרן לא של מורים) מרוויח יותר?
הוא מקבל יותר כסף למכלת? ( רמז: ממש לא).

למעלה