קרמה בקפה

einavk1

New member
קרמה בקפה

שלום רב לכולם
התחדשתי באסקסו דרים + מטחנה של אסקסו סטיל
מבסוט מהרכישה ומתאמן ללא הפסקה על שוטים
בחנות יצא לי יחד עם המוכר שוטים יפים עם קרמה וכו' ואילו בבית הסיפור שונה
ניסיתי להכין לאישתי נטול קפאין והקפה יוצא ללא קרמה
האם יש קשר לזה שהקפה הוא נטול \ טריות הקפה או שמשהו אצלי בעבודה לא מסתדר על אף שאני מקפיד לפעול כפי שהוסבר לי
נא עזרתכם האדיבה והמקצועית

תודה מראש

קרלטון

New member
הפולים עצמם יכולים להיות הסיבה

יצא לי כבר לקנות פולים שלא משנה מה שעשיתי, לא הוציאו קרמה. עם פולים אחרים, לא משנה מה עשיתי, תמיד קיבלתי קרמה. דרך אגב, עם ציוד לא שונה כ"כ משלך - אסקסו בייסיק, עם מטחנה i-mini.

הפקטור העיקרי שהייתי משחק אתו כדי לבדוק או לשלול את זה, הוא רמת הטחינה. אם ברמות טחינה שונות (עם דחיסה טובה) אתה לא מקבל שום קרמה, כנראה שהאשמה בפולים.

knappertsbusch

New member
טריות הקפה משפיעה באופן חד משמעי על הקרמה

לא יודע לגבי השפעת הנטול - יכול להיות שגם זה משפיע.

onrider

New member
אם הקפה יוצא בקצב הנכון אז כנראה הקפה

פשוט תנסה תערובת אחרת ותראה אם יש הבדל

einavk1

New member
לא הולך לי הצילו

ניסיתי עכשיו תערובת אחרת שקניתי ב AVA [אל קריבייה ] ועדיין לא מצליחה לצאת לי קרמה
אני מתחיל להיות מתוסכל וחסר אונים
אולי משהו אני לא עושה טוב?
מישהו יכול לכתוב בקצרה את סדר הפעולות כדי להוציא קפה נורמלי עם קרמה?
בזבזתי כבר חצי קילו וכל שוט יוצא לי על הפנים
קשה לי להאמין שב ava ימכרו לי קפה לא טרי
גם המטחנה מכווננת כי בחנות המוכר כיוון אותה ויחד הוצאנו שם שוטים מאוד יפים מלאי קרמה
תודה מראש לכל המגיבים

Lechoke Lames

New member
שני טיפים

1. בשלב ראשון כדאי לנרמל את כל הפרמטרים מלבד עובי הטחינה. הדרך הקלה ביותר לעשות זאת היא לשקול את הפולים (אם יש לך משקל דיגיטלי). 7 גרם למנה בודדת, 14 גרם למנה כפולה.
2. נסה להגיע לחליטה של 25 שניות עם המנות הנ"ל ועם דחיסה הגונה (כ-15 ק"ג לחץ). את הזמן תמדוד מרגע הלחיצה על כפתור החליטה ועד לקבלת הכמות הרצויה (25 סמ"ק לאספרסו בודד, 50 סמ"ק לאספרסו כפוך). אם הזמן שלוקח להפיק את כמות הקפה הרצויה קצר יותר, כוון את המטחנה לטחינה דקה. אם הזמן שלוקח ארוך יותר כוון את המטחנה לטחינה גסה יותר.

בהצלחה!

Lechoke Lames

New member
לא צריך למדוד. יותר חשובה העקביות מאשר המשקל.

פשוט תן לחיצה הגונה שמספיקה לסתום את כל הרווחים בקפה הטחון, ושלא תגרום לך בכאבים בכתף או בשורש כף היד

אם אתה ממש חייב, אתה יכול ללחוץ על משקל אדם כדי להבין כיצד מרגישה דחיסה של 15 ק"ג.

Yehuda Badihi

New member
כמו במתכון מרוקאי - קודם כל תרגע

קרמה היא לא הדבר הכי חשוב. יותר חשוב הטעם. אם זה טעים למרות שזה נטול אז אתה כבר יכול להיות מאושר.
אם אתה מתעקש אז נסה עוד תערובת שאולי איתה תצליח. התערובות הנטולות האיכותיות הן מאד יקרות ולכן אני משער שלא קל למכור אותן בקצב שיבטיח תחלופה גדולה וטריות. מתערובת לא טריה קשה להוציא קרמה.

למעלה