קרם בין שכבות עוגה

galpazonet

New member
קרם בין שכבות עוגה

אני רוצה לחצות את העוגה לרוחב ולהכניס קרם מקשר כדי להעשיר את העוגה. האם אפשר להשתמש בקרם שמכינים מאינטסנט פודינג וניל ושמנת כקרם מקשר? הוא חלבי ותוהה אם אפשר להשאיר את העוגה שעטופה בבצק סוכר ככה בחוץ. האם יש לכן רעיון לקרם מקשר אחר?

net the jet

New member
קודם כל זה לא קרם מקשר אלא סתם קרם...

פודינג עם שמנת מתוקה לא יכול להיות מחוץ למקרר.. גם לא בחורף.
היחיד שעולה על דעתי כקרם בקיץ מחוץ למקרר ( וגם לא להרבה זמן ) זה קרם חמאה.

ואני אנצל כבר את הענין להרחיב על כל נושא העוגות, הקרמים וכ"ו... כי אני רואה שהענין הזה חוזר על עצמו הרבה לאחרונה.

עוגות מקושטות בבצק סוכר מתחלקות לכמה סוגים:
*עוגות לילדים, שלענויות דעתי בהחלט מספיק עוגה "כושית" שווה ( עם חומרים טובים כמובן ) עם איזו שהוא קרם מקשר רק לצורך 'הדבקת' הבצק סוכר.
* עוגות חתונה או אירועים למבוגרים שבהם מתבקשת עוגה קצת יותר שווה מעוגה כושית- וכאן לא חסר מתכונים של עוגות בחושות טובות, נימוחות, ולא יבשות או חנק, כמובן שתלוי גם בחומרים שמכניסים. יכנסו חומרים טובים- תצא עוגה טובה ! בלי סירופים ובלי הרטבה ובלי שטויות. ( ואני כותבת מנסיון, פשוט למצוא מתכון שווה )
לגבי קרמים ומילויים- כמובן שהשמים הם הגבול- אבל יש שתי בעיות, אחת- הקיץ, שניה, הבצק סוכר.
אז אם הולכים על בצק סוכר שניתן להכניס למקרר, אין בעיה. אפשר לשחק עם קרמים שצריכים קירור.
אם לא, זו כבר בעיה וצריך לתמרן.
גם עם עוגות ששמים בהם קרם, ומכניסים למקרר, צריך לקחת בחשבון היכן האירוע, איפה תהיה העוגה, כמה זמן תעמוד בחוץ.
כי בקיץ שלנו, גם באולם שלא ממוזג טוב, עוגה שיצאה ממקרר, עלולה לסבול. שלא לדבר על עוגות שמוצגות בחוץ, באירועים בגנים וכ"ו.. ( ושוב, מנסיון... כבר ראיתי עוגות שהיה פשוט עצוב לראות אותן )

דבר אחרון- הטעם הישראלי. מאז שהתחילו להקרין בארץ את התוכניות האמריקאיות על העוגות כאילו התעורר איזה רצון לשדרג את העוגות שלנו כמו שם.
אז קודם כל- רוב הקרמים שם על בסיס חמאה, מה שאולי טעים לחלק מאיתנו, מנסיון- לא מתאים לרוב הישראלים. קרם חמאה זה דבר עשיר, מתוק, עם טעם דומיננטי של חמאה. ( אישית, כאחת שאין לה בעיה לאכול חמאה בכפית
, אוהבת קרם חמאה , קרם חמאה עם גבינת שמנת... ועוד עתירי קולוסטרול למינהם ..
) אבל ממה שניתקלתי, לא הכי מותאם לחך המקומי...

אז לסיכום- בכיף לשדרג, להעשיר, להשתמש בחומרים טובים... ( אגב, אם כבר מזכירים חומרים טובים ושידרוגים, אז אבקת פודיגנ וניל זה דבר די מזעזע בעיני... אם כבר אפשר לעשות קרם פטיסייאר אמיתי, למרות שהוא גם בעייתי מבחינת קירור )

galpazonet

New member
החכמתי!

תודה.
אני פשוט לא העיפרון הכי מחודד בקלמר מבחינת אפיה ועדיין בשלב שלא התבייתתי על מתכון מסויים ואני עדיין מנסה. מכאן בא גם הרצון לשדרג את העוגה הכושית שלי. אולי אסתפק בהחלפת מתכון ואנסה את המתכון שלך. אפשר עוד שאלה?
כשאת כותבת "לקפל" למה את מתכוונת? הסתכלתי בבלוג שלך על המתכון של עוגת שוקולד וכתוב לקפל. אשמח להסבר. תודה!

net the jet

New member
הכונה לעבוד עם כף עץ או מרית

בתנועות שאוספות את העיסה מלמטה כלפי מעלה, אל בתנועות סיבוביות כמו של עירבוב. וכמובן בעדינות.

אני מאד ממליצה על העוגה שלי, לא נתקלתי במשהו שלא אהב והחמיא. כאן בבית יש לפעמים תלונות שאני לא מכינה מספיק לצריכה ביתית...
ולעוגת שוקולד שווה למבוגרים אני ממליצה על זו של רביבה אפל ( יש במאמרים ) עוגה לאוהבי שוקולד. לא צריכה כלום איתה, פשוט עוגה נהדרת.

galpazonet

New member
הלכתי קצת לאיבוד

נכנסתי לבלוג שלך ויש שם המונמון מתכונים
. אשמח לקישור למתכון מומלץ, צריכה להכין שתי עוגות ואשמח לנסות את שלך.

galpazonet

New member
קצת הלכתי לאיבוד

נכנסתי לבלוג שלך ויש שם המונמון מתכונים
ולא ידעתי כבר במה לבחור. אשמח לקישור למתכון מומלץ, צריכה להכין שתי עוגות ואשמח לנסות את שלך.

galpazonet

New member
מצאתי מתכון של העוגה שלך במאמרים

כוס הכוונה ל250 גרם או כוס מדידה? קמח תופח?

net the jet

New member
כוס זו כוס מדידה שהיא 250 מל . ואני לרוב

משתמשת רק בקמח רגיל + אבקת אפיה( לא קונה תופח)
כוס קמח תופח= כוס קמח רגיל+ כפית אבקת אפיה.

לגבי המלצות לעוגות לבצק סוכר פשוטות, יש שם שתיים נדמה לי, אחת ה״ מפורסמת״ שרצה כאן, ועוד אחת מאד מאד דומה לה. טיפונת יותר קטנה מבחינת כמויות....אבל בטעם מאד דומה

galpazonet

New member
נטע, איך לומר זאת בפשטות?

כפרעלייך!!!

ביום שישי בבוקר אפיתי עוגה לפי המתכון של ענתבר וקיבלתי עוגה שלא עלתה בצדדים ובמרכז גבעה ענקית. טעימה. אבל לא ראויה לציפוי בבצק סוכר. לאחר מכן אפיתי את עוגה לפי המתכון שלך ויצאה עוגה פשוט מושלמת!!! להלן התוצרת. תודה על כל העזרה!

net the jet

New member
תודה ! שמחה שהצליח. ויצאה עוגה מתוקה

ביותר!! יופי של עבודה!!

net the jet

New member
איזה כיף!! אפיה זה ממש לא מסובך! צריך לדעתי

קודם כל לאהוב את זה ( כמו שחומוס עושים באהבה לא ?!
) ולעקוב אחרי הוראות. ברור שצריך ליפול את מתכון טוב, אבל אחרי שקצת יש נסיון, לומדים לקרוא ולדעת ולמה יש פוטנציאל ולמה לא...

בטי52

New member
היי נטע, אפשר לפרסם את המתכון, אודה מראש!

אגב נכנסתי לבלוג שלך ומופיעים שם 2 מתכונים של עוגות עבור בצק סוכר, האם לזאת הכוונה?

net the jet

New member
כן, אחת מהן מפורסמת פה מליון פעם, גם במאמרים

וגם אם כותבים בחיפוש העוגה של net the jet
אני מכינה את שתיהן לבצק סוכר. כמו שכתבתי הן מאד מאד דומות בתוצאה הסופית, והשניה ( זו שלא מופיעה כאן ) טיפונת יותר קטנה ( הבדל של חצי כוס קמח ועוד כמה דברים )
אני משנה בהתאם לחומרים שיש לי בבית :)

בטי52

New member
היי נטע, שאלה נוספת

השגתי את המתכונים תודה רבה, שאלה נוספת האם את מכפילה ב - 1.5 את הכמות מהבלילה ואופה באותה תבנית 26 קוטר?
קראתי שלא טוב לאפות בטרבו, האם נכון?

net the jet

New member
אז ככה לרינג 24 אני עושה כמותו וחצי

לא אופה בטורבו כשאני אופה עוגה אחת. אם במקרה אני צריכה כמה ומשתמשת בשתימקומות של התור ,אז מפעילה טורבו ומורידה קצת את החום

בטי52

New member
יש לך במקרה המרה לרינג 30 או רינג 18 נניח.

אם רוצים לעשות עוגות קומות.

למעלה