קודם כל זה לא קרם מקשר אלא סתם קרם...
פודינג עם שמנת מתוקה לא יכול להיות מחוץ למקרר.. גם לא בחורף.
היחיד שעולה על דעתי כקרם בקיץ מחוץ למקרר ( וגם לא להרבה זמן ) זה קרם חמאה.
ואני אנצל כבר את הענין להרחיב על כל נושא העוגות, הקרמים וכ"ו... כי אני רואה שהענין הזה חוזר על עצמו הרבה לאחרונה.
עוגות מקושטות בבצק סוכר מתחלקות לכמה סוגים:
*עוגות לילדים, שלענויות דעתי בהחלט מספיק עוגה "כושית" שווה ( עם חומרים טובים כמובן ) עם איזו שהוא קרם מקשר רק לצורך 'הדבקת' הבצק סוכר.
* עוגות חתונה או אירועים למבוגרים שבהם מתבקשת עוגה קצת יותר שווה מעוגה כושית- וכאן לא חסר מתכונים של עוגות בחושות טובות, נימוחות, ולא יבשות או חנק, כמובן שתלוי גם בחומרים שמכניסים. יכנסו חומרים טובים- תצא עוגה טובה ! בלי סירופים ובלי הרטבה ובלי שטויות. ( ואני כותבת מנסיון, פשוט למצוא מתכון שווה )
לגבי קרמים ומילויים- כמובן שהשמים הם הגבול- אבל יש שתי בעיות, אחת- הקיץ, שניה, הבצק סוכר.
אז אם הולכים על בצק סוכר שניתן להכניס למקרר, אין בעיה. אפשר לשחק עם קרמים שצריכים קירור.
אם לא, זו כבר בעיה וצריך לתמרן.
גם עם עוגות ששמים בהם קרם, ומכניסים למקרר, צריך לקחת בחשבון היכן האירוע, איפה תהיה העוגה, כמה זמן תעמוד בחוץ.
כי בקיץ שלנו, גם באולם שלא ממוזג טוב, עוגה שיצאה ממקרר, עלולה לסבול. שלא לדבר על עוגות שמוצגות בחוץ, באירועים בגנים וכ"ו.. ( ושוב, מנסיון... כבר ראיתי עוגות שהיה פשוט עצוב לראות אותן )
דבר אחרון- הטעם הישראלי. מאז שהתחילו להקרין בארץ את התוכניות האמריקאיות על העוגות כאילו התעורר איזה רצון לשדרג את העוגות שלנו כמו שם.
אז קודם כל- רוב הקרמים שם על בסיס חמאה, מה שאולי טעים לחלק מאיתנו, מנסיון- לא מתאים לרוב הישראלים. קרם חמאה זה דבר עשיר, מתוק, עם טעם דומיננטי של חמאה. ( אישית, כאחת שאין לה בעיה לאכול חמאה בכפית
, אוהבת קרם חמאה , קרם חמאה עם גבינת שמנת... ועוד עתירי קולוסטרול למינהם ..
) אבל ממה שניתקלתי, לא הכי מותאם לחך המקומי...
אז לסיכום- בכיף לשדרג, להעשיר, להשתמש בחומרים טובים... ( אגב, אם כבר מזכירים חומרים טובים ושידרוגים, אז אבקת פודיגנ וניל זה דבר די מזעזע בעיני... אם כבר אפשר לעשות קרם פטיסייאר אמיתי, למרות שהוא גם בעייתי מבחינת קירור )