קריסה

זאביקו

New member
קריסה

אז מדוע לא? הרי אלקטרון- חלקיק טעון ומואץ סביב הגרעין. אם כן, חייב לקרון קרינה א``מ ולקרוס לתוך הגרעין. למה זה לא קורה? (על הקוונטיזציה של האופי הגלי כבר למדתי, אך איך לא משתחררת קרינה?!)

ידוע שאלקטרון לא מקרין

הבעיה בפיסיקה קלאסית שאלקטרון הוא מקרין ומאבד אנרגיה , לאט לאט הוא קורס על הגרעין במכניקת קוונטים החליטו משהו מאוד פשוט ,שהוא לא מקרין , ואז הוא לא מאבד אנרגיה ולא קורס.. יש לך סיבה להאמין שהוא כן מקרין ?

volkanian

New member
אטום לא קורס

כי אלקטרון לא מסתובב סביב הגרעין בצורה הקלאסית. הוא נמצא מסביב לגרעין עם ערכי תנע זוויתי. והוא לא מואץ.

למה ?

פירוט וכ"ד יתקבל בברכה.. אם אין תאוצה רדיאלית כמו כאשר כדוה"א מסתובב סביב השמש .. מדוע הוא לא נפלט מהמסלול ?

volkanian

New member
סיבוב כדור הארץ

סביב השמש ואטום זה 2 דברים שונים. האלקטרון לא מסתובב מסביב לפרוטון הוא פשוט נמצא (בהסתברות מסוימת) במרחב. כאשר ההסתברות הגבוהה ביותר היא באיזורים מיוחדים בקרבת הגרעין. אני חוזר ואומר שהאלקטרון איננו חג מסביב לגרעין.

זאביקו

New member
יום יום חג

האלקטרון לא חג סביב אך עדיין נמשך לגרעין. והוא גם חלקיק ולא רק גל. ובמסלוליו ההסתברותיים הוא מואץ כלפי הגרעין (שהרי לא מתרחק). ולמה לא קורן, זו השאלה...

volkanian

New member
האלקטרון באטום לא מאיץ

והוא לא חג סביב הגרעין. הוא נמשך אליו אבל הוא גם נדחה בגלל חוק האיסור של פאולי. פשוט אין לו מרחב תמרון רציף. כדי להאיץ מהמשיכה ההדדידת שלו עם הגרעין. אלקטרון הוא לא חלקיק קלאסי , הוא לא כדור. הדרך הטובה ביותר לתאר אלקטרון כיום היא ע"י שדה הסתברות.

ענן הסתברות

לצערי הרב למדתי (בערך) קוונטים .. ואני מודע לענן הסתברות הזה.. בכל מקרה .. עיקרון האיסור של פאולי זה חוק , כמו חוק שימור אנרגיה.. אבל אלקטרון הוא חלקיק , סכום הכוחות עדיין צריך להיות עליו 0 .. אחרת הוא יקרוס, עקרון האיסור של פאולי זה לא כוח , זה חוק .. הריי אי אפשר לדעת מה הכוח שמפעיל עקרון האיסור נכון ? ויש כוח משיכה של הגרעין .. אז מה דוחה ? למה הוא לא נופל . אגב, מה בכלל עקרון האיסור של פאולי קשור , הוא אומר משהו על מיקומים של של האלקטורנים בקליפה מסביב לאטום , שיכול להיות מקסימום 2n^2 אם אני זוכר נכון , אם יש לי אלקטרון אחד "סובב" סביב גרעיון , חוק האיסור לא עושה לו בעיות ולא מונע ממנו ליפול לגרעין יש לציין שאני ממש ממש גרוע במכניקת קוונטים ואני לא מבין את ההגיון של הנושא הזה בכלל !! יתכן ואמרתי המון שטויות אז אשמח לתיקונים/תשובות.

volkanian

New member
מחוק האיסור של פאולי

נובע כח. חוק האיסור הוא לא אקסיומה הוא מתקבל מתוך הפוסטולטים של תורת הקוונטים. הכח פועל כאשר 2 גופים (אלקטרון ופרוטון בפרט) מנסים להתכרב אחד לשני. חוק זה הוא לא חוק טבע (כוכב ניוטרונים לדוגמא הוא כוכב שבגלל הכבידה כל האלקטרונים באטומים קרסו לתוך הגרעין והפכו את הפרוטונים לניוטרונים בתהליך בטא חיובי). קרוב לוודאי שאי הנוחות שלך עם תורת הקוונטים גורמת לבלבול שלך. העניין הוא שגם כוחות המשיכה בין האלקטרון והפרוטון הם מקוונטטים -לצערי אני עוד לא בקיא בנושא השדה הקוונטי ולכן לא אוכל לעזור לך הרבה. מה שאני יכול להגיד הוא שאין כך משיכה. בתורת הקוונטים אין ממש כח המתקבל ישירות מהתורה מה שעושים בדרך כלל הוא מבטאים את הכח בעזרת הגדרות קלאסיות וזה יוצר בעיות. העניין הוא שניתן לפתח מערכת בקוונטים בלי להזכיר את המושג כח ועדיין לקבל תשובה שמתאימה לניסויים. תשאל את השאלה שלך בעוד כשנתיים ,עד אז אני מקווה לעשות תואר שני ואולי אני אצליח לענות לך בצורה יותר ברורה ונכונה.

masorti

New member
לצורך האינטואיציה, תחשוב על זה כך..

אם למדת על הקוונטיזציה של האנרגיה, אז אתה יודע שלאטום (קרי: לאלקטרון) יש סדרה של רמות אנרגיה בדידות שרק בהן הוא יכול להימצא. האלקטרון המסתובב אמור לפלוט אנרגיה בצורה רציפה. אבל כדי לקיים את חוק שימור האנרגיה, בכל פעם שהוא פולט כמות dE של אנרגיה, הוא צריך לרדת לרמת אנרגיה הקטנה באותה כמות מהרמה הרגעית הנוכחית. הבעיה היא שהרמה החדשה היא רמה אסורה (כי ההפרש בינה לבין הרמה הנוכחית קטן מהמרחק לרמה המותרת השכנה). לכן הוא לא יכול לרדת לרמת אנרגיה חדשה זו. ומכיון שאין לו דרך לרדת ברמה, הוא "תקוע" עם האנרגיה הנוכחית. רק כשיש תהליך בו שינוי האנרגיה מתאים לקפיצה בין רמות מותרות, האלקטרון יכול לפלוט או לקלוט אנרגיה.

למעלה