קריירת הסולו של ג'ון

ליאור282

New member
נו טוב, גם אני...

מוכן לוותר על אצבע בשביל כמה דקותצ בחברת ג'ון לנון...

ליאור282

New member
בתיה..

נישאר חלוקים בנקודה הזאת... את מגע הקסם הביטלסי לא היה לאף אחד מהם בקריירת הסולו... לג'ון לנון היו שירים טובים ולפול מקרטני היו שירים טובים.. בכל קנה מידה של הצלחה מסחרית, פול הצליח יותר, מבחינה אמנותית נהוג לחשוב שהקריירה של ג'ון הייתה טובה יותר (ופה יש מקום לדיון נפרד וחשוב לא פחות- מה עשה הרצח של לנון לתדמית שלו וגם לתדמית של פול, כולנו גדלנו לעולם שאחרי הרצח שבו לנון הוא מילה נרדפת לאגדה בעוד פול מקרטני הוא שם של מוזיקאי פופולרי, משיחות שלי עם אנשים שחיו אז, לפני הרצח הסיפור היה שונה לחלוטין..). השירים שציינת- כבודם במקומם מונח, אבל אני יכול לציין שירים מקבילים של מקרטני שלטעמי לא נופלים מהם (שוב, חוץ מאימג'ן ו-וומן).

daniel9977

New member
ליאור, כל מה שאתה אומר כל כך נכון

גם מבדיקות שאני ערכתי עם אנשים שמבינים במוסיקה שחיו בזמנו (לפני הרצח של ג'ון) אמרו לי את אותו הדבר. יתר על כן, האלבום "פנטזיה כפולה" שיצא מס' חודשים לפני הרצח של ג'ון כלל לא הרקיע שחקים בתקופה בה ג'ון עוד חי. אף אחד כמעט ולא התייחס אל האלבום הזה. אפילו השיר Woman לא זכה כמעט ליחס. המצב השתנה לחלוטין רק אחרי הרצח, שהיה הסיבה העיקרית והבלעדית לכך שהתחילו להתייחס לאלבום "פנטזיה כפולה" והשיר Woman הפך ללהיט ענק. ואת זה סיפרו לי באמת אנשים שמבינים במוסיקה שחיו באותה התקופה.

Another Girl

New member
לא אהבתי את ההגדרות שלך.

"בדיקות","אנשים שמבינים במוסיקה"... אתה גורם ל"מחקר" הקטן שלך להישמע מדעי ועובדתי. ולא כך המצב. אני בטוחה שכמו שהיטבת למצוא כמה כאלו, אנחנו נוכל למצוא בקלות עשרות אנשים אחרים, שהם לא פחות "מבינים במוסיקה".(מה לדעתך נחשב "להבין במוסיקה"?...) אגב,זה לא אומר דבר על דעתי בנושא, שעדיין לא מגובשת.

Speed King

New member
../images/Emo6.gif

האמת האלבום היחיד של מקרטני שאני מחבב זה פלאמינג פיי חוץ מזה לדעתי הקריירה של פול באמת די פושרת, בשבילי לשמוע את הסולו של פול זה כמו לשמוע את את ג'נסיס בתקופה של קולינס
טוב, לא צריך להגזים אבל קרוב לזה
וזה די ברור שבכלל אין מה להשוות לקריירה של ג'ון בקריירה של לג'ון יש שירים כל כך מרגשים, אמיתיים ומיוחדים בעוד שלמקרטני יש שירים די סתמיים בהשוואה לשירים של לנון..

ליאור, ליאור, ליאור.

אני לא נהנית להשמיץ את קריירת הסולו של פול, אבל מה אני אשמה שהיא בינונית ומטה? תאמין לי שאין מישהי שכואב לה יותר ממני, שיוצר ענק כמו פול נמצא בעצירות מוזיקלית מאז שנות השבעים. וכל ההשוואה אל שירי הביטלס, היא מלכתחילה לא נכונה. את החומר שהוציאו השניים ביחד, לא ניתן לשחזר בנפרד. אבל לא ביקשתי את זה. לא ביקשתי שפול יוציא עוד 'יסטרדיי', או עוד 'פור נואו וואן'. זה כנראה בלתי אפשרי. אבל בעיה שהוא אפילו לא הוציא שירים שמגרדים את "דרגה ב'" של שיריו בביטלס. קח למשל את "וון איים 64", שיר נהדר. לא גאוני, לא מתוחכם, אבל מלא חן. בחייאת פול, תוציא משהו כזה לאחר הפירוק. משהו קטן וטוב, לאו דווקא עוד 'אלינור רגבי'. לא דרשתי שפול יחזור על ההצלחה של הביטלס, זה אף אומן לא יכול אפילו לא הוא עצמו. אבל שיוציא שיר אחד (אחד!!!), שנוכל להגיד עליו: "וואלה- זה יכל להחליף איזה שיר בינוני של הביטלס". וברור שגם אצל לנון חלה ירידה לאחר הפירוק. אף קריירת סולו לא השתוותה לשירי הביטלס. עם זאת הוא הוציא תחת ידיו כמה יצירות שלא היו מביישות את השירים הטובים של הביטלס. ופה טמון ההבדל.

ליאור282

New member
עינב, עינב, עינב!

שוב, את מאוד קיצונית ביחס שלך למוזיקה של פול אחרי הפירוק. אני הראשון להודות שאין להשוות אותה לתקופת הביטלס ( פול מקרטני בשנים 1962-1969 הוא היוצר הטוב בהיסטוריה, לטעמי..), אבל להגיד שאין אפילו שיר אחד שיכול להיות שיר בינוני של הביטלס, הגזמה פרועה... אפילו באלבום האחרון דריווינג ריין, יש קטע אינסטרומנטלי שנקרא כמובן הת'ר והוא עולה בעשרות דרגות על פליינג ממג'יקל.. ולגבי ג'ון, שוב, יש בדיוק 2 יצירות שלא היו מביישות את השירים הטובים של הביטלס, מעבר לזה הוא לא עשה בסבנטיז שום דבר שפול לא עשה (ואני שם בצד את העובדה שפול הצליח הרבה יותר מבחינה מסחרית כי היא לא ממש רלבנטית, אבל אני חייב להזכיר אותה, גם אם בסוגריים...). לסיכום, נראה לי שיש לך אנטי מובנה קיצוני מדי לקריירת הסולו של פול ולבטל במחי יד את כל מה שהוא עשה עם ווינגס זה לא לעניין..

מה זה "זה לא לעניין"?

זה עניין של טעם וריח. ועליהם כידוע- אין להתווכח. ואני לא קיצונית, ולא אתן שיגדירו אותי ככזו. זו דעתי על קריירת הסולו של פול, וכבר אמרתי שהיא באה לי בצער רב. באותה מידה יכלתי לומר שמי שלא חושב ככה, סתם הולך כמו עיוור אחרי האומן שהוא פעם אהב ולא מוכן להכיר בעובדה שהוא פשוט... התדרדר. אנשים רבים שאני מכירה והם "מקרטניסטים" מובהקים, מודים בפה מלא שקריירת הסולו של פול גורמת להם גיחוך, כך שאין פה קשר לאנטגוניזם. אז אנא ממך- המשך להחזיק בדעתך ותן לי להחזיק בדעתי. ללא הערות כאלו או אחרות על פנאטיות.

ליאור282

New member
או.קיי...

אבל תרשי לי שאלה אחת... האם אי פעם לקחת אלבום של פול מאחרי הפירוק ונתת לו צ'אנס אמיתי?? אני בטוח שאם תקשיבי לאלבומים טובים כמו "פלאוורס אין דה דירט" "באנד און דה ראן" "דרייוינג ריין"(להקשיב בסבלנות, לא לפסול על הסף) ועוד רבים וטובים את תמצאי פנינים שכלל לא היית מודעת לקיומם.

daniel9977

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

ליאור282

New member
ועוד דבר..

"גורמת להם גיחוך", שוב ביטוי עם נופך קצת מזלזל על קריירה מאוד ענפה ומורכבת...

טוב ליאור, אני לא יודעת מה אתה רוצה

אמרתי לך שאני מכירה אנשי מקרטני שאומרים ככה, עכשיו אני גם אחראית לדעותיהם? אם הם העריכו את פול והתאכזבו ממנו, לא אני ולא אתה נוכל לשנות את זה. אתה רוצה להיאחז ביקיר ליבך ולהגן עליו בחירוף נפש? לבריאות. אבל קבל את העובדה שיש אנשים שאינם חושבים ככה.

ליאור282

New member
אני לא מגן על אף אחד..

אפילו לא שמעת אותי אומר שקריירת הסולו של פול טובה מזו של ג'ון (מעולם לא הכרעתי בסוגיה אפילו ביני ובין עצמי..). הדבר היחיד שחורה לי זה זלזול וביטול מוחלט של קריירת הסולו של פול כאילו מדובר בהיי פייב... אני משוכנע שכל אדם שאוהב את הביטלס אם יאזין באמת למוזיקה של פול הוא אולי לא יקרע מעליו את בגדיו אבל בהחלט ימצא הרבה מאוד שירים אלמוניים וטובים..

טובים זה עניין יחסי.

וודאי שיש טובים. לא מספיק טובים בשביל פול מקרטני. אתה מבין, אני ציפיתי ממנו קצת ליותר. לא לסתם שירים טובים. "הדבר היחיד שחורה לי זה זלזול וביטול מוחלט". אני אאמץ את המשפט הזה כשהיא תגיד משהו על רינגו.

למעלה