קריירה - לאן הולכים?

קריירה - לאן הולכים?

אהלן,

אני מתכנת מאז התיכון, כשב-7 שנים האחרונות משלמים לי על התחביב כסף.
במהלך השנים עשיתי גם תואר הנדסת תוכנה במכללה לא נחשבת.

אני אוהב לעשות ווב - BE + FE. במהלך השנים עבדתי עם דוטנט, php, node.js ו react, angular , בנוסף סייבר ב python ו c (אבל זה פחות משהו שאני רוצה לעשות).

כרגע אני עובד בחברה בינ״ל בינונית עם כ-400 עובדים עם תנאים מעולים ומשכורת בטווח העליון של הטבלה כאן http://www.ethosia.co.il/salary_report .
תכנות מעניין אותי, זה מה שאני אוהב לעשות ו-ווב זה המקום שאני אוהב לעשות את זה.
אבל...
1. בגלל שאני רק מתכנת ולא ראש צוות או ארכיטקט או ראש ענף או צ׳יף אינדיאני (הכניסו טייטל מונפץ כאן) הדעה שלי היא רק דעת מתכנת אחד, גם אם מנוסה, מיני רבים.
2. כמו שרואים בטבלה, אחרי כמה שנות נסיון השכר נעצר.
3. יש עליות וירידות בתחום הזה, עד עכשיו למזלי לא הייתה לי בעיה בכלל למצוא עבודה, אבל יש סיכוי שהמצב הזה ישתנה - מה שבעיקר מדאיג אותי זה עניין הגיל ושאלות של ״למה לא התקדמת״

לסיכום: אני רוצה למקסם את הרווח הכספי, להיות בעמדת קבלת החלטות טכניות ולהיות נדרש בשוק לאורך זמן.

אז מה עושים? והאם בכלל צריך לעשות משהו?

1. להתקדם לראש צוות - בחברה בינונית וגדולה, לדעתי זה להתעסק בעיקר בברוקרטיה ופחות בתכנות, אני לא יודע עד כמה שאני אהנה פה, אבל לדעתי יש פה אפשרות לשיפור שכר + יותר יכולת הנאת תהליכים לכוון שאני חושב שהוא נכון.
2. להתקדם לארכיטקט - בחברה הנוכחית שלי אני לא רואה אפשרות ריאלית להתקדם לתפקיד כזה, יש יותר מדי אנשים טובים ומנוסים ממני שיקבלו את התפקיד לפני מה גם שמי שמחזקית בתפקיד כרגע לא נראה שהולך לאנשהו בזמן הקרוב.
3. לשנות כיוון ליזם טכני - מהמקום שלי נראה שכמעט כל אחד עם קצת יכולת יכול היום לגייס כסף, אני רואה המון סטארטאפים שמגייסים כסף על כלום ושום דבר. אז למה לא ללכת על זה בעצם? אני אמנם נשוי ועם ילד אבל אני יכול להרשות לעצמי חצי שנה - שנה של עבודה בחינם. גם אם אחרי הגיוס seed לא יצא מזה שום דבר - צברתי נסיון ל-(1) ו-(2) שאוכל להשתמש בו לחברה אחרת או להצטרף לסטארטאפ אחר אחריי seed.

אז מה אתם אומרים מלומדי?
שבוע טוב,
אנונימי

GuestOfHonor

New member
מה לגבי

להיכנס לסטארטאפ צעיר אחרי seed או סבב א' כמפתח "מהראשונים"?

רווח כספי - בחלק מהסטארטאפים משלמים יפה מאוד למפתח 'מהראשונים', גם לפני ה equity, כי על האנשים האלה המיזם קם ונופל. וכמובן, אם החברה מצליחה אז האופציות שלך יהיו שוות יותר משנקל שזה נחמד.

קבלת החלטות טכניות - כשחברה נמצאת בשלב הזה של החיים, קורות רוב ההחלטות הטכנית הגדולות, וכמתכנת מוביל אתה תהיה גורם משמעותי ב'ניווט הסירה'.

להיות נדרש בשוק - בגלל שבשלב כזה יש המון פיתוח של דברים חדשים, יצא לך לעשות המון דברים בעצמך, מאפס. זאת ה-דרך לצבור נסיון ויכולות, ובסוף זה מה שחשוב למעסיקים.

בהתייחס לשאר הדברים שאמרת, זה פחות סיכון ביחס ללהיות יזם טכני כי אתה מקבל משכורת מהיום הראשון במקום שמישהו כבר מאמין בו מספיק כדי לשים כסף. אם החברה תצליח ותגדל, תהיה בעמדת זינוק מצויינת להפוך לראש צוות או מעבר לכך.

צודק ולא צודק...

זה נכון שיש קבלת החלטות משמעותית בתחילת הדרך, אבל בד״כ מי שבסוף מקבל את ההחלטה הוא היזם הטכני, ה CTO.

אתה יכול ליפול על CTO שידע לשחרר ואתה יכול ליפול על CTO שלא ידע לשחרר, אפילו את הדברים שאין לו בהם נסיון. ככה זה היה בדיוק בסטארטאפ שעבדתי בו לפני המקום הנוכחי והייתי בו העובד ה-2. זה משהו שקשה לראות מראש.

חוץ מקבלת החלטות, אם תוכל לקבל אותן בכלל, אין שום ערך מוסף בלהיות ״סתם מתכנת״ בסטארטאפ, מהאופציות רוב הסיכויים לא יצא שום דבר ואם יצא זה יהיה אחרי הרבה שנים וגם אז זה רק בונוס נחמד. הרבה סטארטאפים גם מתקמצנים במשכורת לעומת חברות מבוססות ומתרצות את זה באופציות.

לצערי גם ברוב הסטארטאפים טוחנים שעות בלי שום סיבה מוצדקת, אז בשביל כמה אופציות ולהשאר באותו תפקיד אני לא רואה מה יש לי לחפש בסטארטאפ.
פרויקטי פיתוח מ-0 יש גם בחברות מבוססות, אני למשל עובד על אחד כזה עכשיו, אז במובן הזה זה לא כזה שונה.

לגבי עניין הקידום לראש צוות אתה צודק, אבל דווקא באפיק הזה נראה לי שיחסית פשוט
להתקדם גם בחברה גדולה, אני פשוט לא סגור שזה שזה הכוון.

תודה רבה על התובנות!

q1233

New member
צודק, צודק

אני נמצא בנקודה דומה לזו שלך; מתכנת 5 שנים, מגוון של טכנולוגיות חברה צומחת ואופנתית, שכר תחרותי. מחפש קידום מקצועי, רלוונטיות ולעשות כסף אם אפשר.
&nbsp
תוצאות המחקר שאני עשיתי דומות לתשובה שקיבלת פה: תקים חברה בעצמך (אם יש הזדמנות) או שתעבוד בחברה בשלב סיד.
&nbsp
קבלת החלטות - ראשוני המתכנתים בחברה הם למעשה אכיטקטים\ראש צוות באותה חברה. כן, תלוי באופי של היזמים ושל העובדים עצמם, אבל הפונטציאל שם בבירור.
&nbsp
טוחנים שעות? תלוי בך. אני לא מתכוון לעבוד יותר ממה שאני רוצה או יכול. ככה זה בשוק תחרותי - אם אתה טוב, אתה גם יכול להציב תנאים.
&nbsp
פוטנציאל גדילת הטארטאפ חופף לזה של הקריירה שלך. החברה הצליחה? אתה תצמח יחד איתה לתפקידים מעניינים. נכשלה ? בעסה. תעבור הלאה, השכר עדיין נכנס לכיס.
&nbsp
רוצה להקים חברה? זה כבר סיפור אחר. אני אומר לך על זה - כמוך רואה את הגיוסים בשוק ושואל ' למה לא אני'. אבל זה עניין אישי, הסיכון עצום, החוויה מעשירה, אבל בהחלט לא מתאים לכל אחד.

השורה האחרונה שלך בדיוק סיכמה הכל

אני מרגיש שאני בשלב בחיים שאני יכול לסכן שנה בלי להכניס שכר ולכן על פניו נראה לי שזו האופציה העדיפה.
במקרה הכי גרוע הפסדתי שכר של שנה, הרווחתי חוויה, לחזור להיות מתכנת שכיר תמיד אפשר.

q1233

New member
יש לך רעיון?

שלח לי לינקדין אולי נרים משהו יחד ;)

הפרבולה

New member
יש רעיון

סטרט אפ עם אפלקיציה "גט - פיפי" נניח אתה הולך ברחוב ופתאום צריך להתפנות.... - אז האפליקציה בסלולרי מראה לך את מקום השרותים הכי קרובים....

andthisistheme

New member
חפש "יזם" שמחפש שותף טכני - זרוק נקניק ברחוב פגעת בשניים.

זה גם יגדיל את הסיכוי שלך לגייס, גם את הסיכוי שייצא מזה משהו - וכבונוס יחסוך לך את הזמן "לחשוב על רעיון".

eveik

New member
אתה מבסס פה המון הנחות כשהניסיון שלך

הוא בסך הכל עבודה בסטארט אפ אחד? נשמע לי קצת מוזר.
&nbsp
אני עובד באחד ששונה מהותית מכל מה שרשמת (אנחנו אחרי סיד), והאמת שאנחנו גם שוקלים לגייס מישהו fullstack.

לא כל כך ירדתי לסוף דעתך... תוכל להרחיב?

אולי לא הבהרתי את עצמי מספיק?
מה שאני מתכוון הוא שכרגע אני נמצא במקום מאוד נחשב בתחום שלי מבחינה טכנולוגית ותנאים - אז להחליף חברה רק בשביל להשאר באותו תפקיד נראה לי בזבוז.

יש סטארטאפים שגדלים ומתפתחים ואז יש מקום לגדול, יש גם הרבה שמדשדשים באותה מתכונת וכאלה שנסגרים. את זה אני מבסס על נסיון אישי שלי ושל חברים שאני מכיר באופן אישי, לא סתם משהו שאני ״מחובר״ אליו בלינקדאין.

אני לא חושב שאפשר לדעת איזה סוג סטארטאפ הוא המקום שאתה מתראיין אליו בלי לעבוד שם כמה חודשים.

eveik

New member
אם היית כל כך מרוצה מהמקום שאתה נמצא בו

לא הייתי מגיע לכאן לפתוח את הדיון הזה.
&nbsp
זה נשמע בסופו של דבר שמה שמפריע לך הכי הרבה זה שאתה ״בורג קטן״ (בצורה כזאת או אחרת) והיית רוצה להשפיע יותר על קבלת ההחלטות. זה משהו שאתה יכול להגיע אליו בהצטרפות לסטארט אפ שהוא יחסית בתחילת דרכו. אם הסטארט אפ רציני וגייס סכום מכובד - הוא גם יציע משכורות מכובדות שלא נופלות מהטבלאות שהצגת או אפילו מעליהן.
&nbsp
אז לא - אתה לא מחליף חברה כדי להשאר באותו בתפקיד, אתה מחליף חברה כדי לעשות משהו שונה (גם אם הטייטל שלך בפועל הוא זהה - מה שחשוב הוא הפרקטיקה והיא יכולה להיות שונה מהותית).
&nbsp
ההנחות שדיברתי עליהן זה סטארט אפ שמתקמצן ומשלם משכורות נמוכות או החשש מcto (או כל מקבל החלטות אחר) שלא מסוגל לשחרר וקשה לעבוד איתו. אני לא טוען שזה לא קיים, אני בסך הכל טוען שיש גם חברות שזה לא עובד שם כך (שבהן אתה עלול למצוא בעיות אחרות, אבל זה כבר דיון אחר).
&nbsp
אם אתה רציני לגבי חיפוש עבודה אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי וארחיב.

BlackAdder1

New member
מה אתה רוצה לעשות?

מדובר בשלושה תפקידים מאוד שונים אחד מהשני (ומהתפקיד הנוכחי שלך) - דבר ראשון תחליט מה יותר מושך אותך
מבחינת רווח כספי - בכל הערוצים תוכל להרוויח משכורות יפות - בעיקר אם תהיה טוב (בממוצע מנהל מרוויח יותר ממהנדס - אבל אם אתה לא מנהל טוב, אז מהנדס טוב ירוויח כנראה יותר ממנהל בינוני, וגם יהנה יותר מהעבודה)
הובלה טכנית - כנראה שהכיוון של הארכיטקט או מוביל טכנולוגי יותר מתאים עבורך - כאשר יש מקומות שבהם מדובר בתפקיד רשמי, ולפעמים זה חלק מהתפקידים של מפתחים ״מהשורה״. קשה לדעת מראש איפה (באיזה חברה ובאיזה תפקיד) תקבל את החופש שאתה רוצה - וזה בהחלט דבר שכדאי לבדוק פרטנית בראיונות.
דרישה בשוק - הדבר החשוב הוא מקצועיות, והתעדכנות שוטפת. למרות שנשמע שבסביבה הקרובה שלך הציפייה היא להתקדמות ניהולית מהירה (״למה לא התקדמת?״) זו לא הגישה הרווחת. למהנדס שמתפתח מקצועית לא יהיה יותר קשה מבחינת דרישה או יציבות לעומת מנהל - ככל הנראה להפך.

אמלק: נשמע שאתה מעוניין להיות ארכיטקט, או לפחות מוביל טכני בפועל.
התכולה של תפקיד כזה שונה מהותית בין חברות - כדאי לך לבצע תיאום ציפיות בשלב הראיונות

אוקי, נניח אני הולך למסלול כזה

אפשר לנחות בתפקיד כזה בחברה חדשה (מתפקיד של ״סתם״ מפתח) או שזה לא ריאלי ותמיד חייבים להתקדם בתוך החברה?

תודה

BlackAdder1

New member
תלוי בחברה ובך

וזה רלוונטי בכל קידום
לפעמים יותר קל ״למכור״ את עצמך בחברה חדשה, ולקבל מראש את התפקיד שאתה רוצה, לפעמים יותר קל להתחיל ״מלמטה״ (בתפקיד מקביל לתפקיד הנוכחי שלך), ולהתקדם מבפנים.

לכאורה, הדרך הראשונה יותר בטוחה (אם אתה לא מקבל את התפקיד שאתה רוצה אתה לא עובר), אבל לא תמיד זה המצב בפועל.

choo

Active member
צריך לזכור - התפקיד הבא שלך יכול להיות בכל חברה

&nbsp
המצב בחברה הנוכחית לא בהכרח מצביע על פוטנציאל התפקידים שתוכל ללכת אליו - זו רק חברה של 400 עובדים, בתוך שוק של כמה אלפי חברות ושמעסיק כ-270,000 עובדים (אם ניקח את נתוני הלמ"ס בתור נתונים מייצגים).
&nbsp
לגבי האפשרויות שהעלת:
&nbsp
ראשית, להיות מפתח תוכנה טוב ייתן לך יותר אופק תעסוקתי מאשר בתור מנהל, ארכיטקט וכל תפקיד אחר שעולה בפירמידה. מדוע? יש צורך בהרבה יותר מפתחים ממנהלים, הרבה הרבה יותר מפתחים מארכיטקטים ותפקידים דומים.
&nbsp
שנית, תפקיד רצוי לבחור על פי מידת העניין שיש לך בו, עוד לפני שחושבים על המשכורת הפוטנציאלית. אם היו מציעים לך שכר של מיליון ש"ח לחודש, הייתי מדבר אחרת ואומר שגם אם זה משעמם רצח - עבוד בזה שנה ותהיה מסודר לכל החיים. בפועל, הפער במשכורות עבור התפקידים שאתה מדבר עליהם לא מספיק גדול בשביל שתסבול.
&nbsp
לפיכך, ולאחר שלקחת בחשבון את הירידה ביציבות התעסוקתית בעקבות מעבר לתפקידים הללו (אני מדבר בעיקר על תפקידי ניהול. בתחום כמו ארכיטקטורה המצב קצת שונה, להערכתי, במיוחד אם אתה שומר על קשר לשטח הטכני), רצוי שתחשוב עם עצמך קודם כל מה היית רוצה לעשות. שים לב - זה לא רק התפקיד והתחום (web) - זה גם הסגנון. יש הבדל בין תיכנות ואב בחברה של 400 איש, לבין תיכנות תשתיות ה-web בחברה בעלת מאות מיליוני מנויים כמו גוגל, פייסבוק, אמאזון, פייפאל וכן הלאה (כולן חברות עם סניפי פיתוח בישראל). אני מנחש שלהיות מפתח תוכנה בחברה שונה מהותית בסדרי גודל מהחברה שבה אתה עובד (מבחינת כמות המשתמשים, לא רק מבחינת כמות העובדים) יראה שונה למדי.
&nbsp
לגבי הקמת חברה - קח בחשבון שמדובר בפעילות שאין לה מגבלות זמן ביממה - יזמים, כשהחברה כבר קמה, לרוב עובדים הרבה יותר מאשר שכירים (כל זמן שהחברה לא קמה ממש - אתה שולט בכמות השעות שאתה משקיע. ברגע שהחברה קמה ויש עובדים, ומשכורות, ושותפים, ושיווק ולקוחות - הזמן שלך כיזם יישאב די בקלות). כלומר קח בחשבון דווקא את מצבך במצב של הצלחה ראשונית, ולא רק במצב של כשלון ללא הקמת חברה אחרי שנה. וודא עם עצמך שאתה באמת מעוניין להיכנס לתוך כל זה, וזכור שגם אם תעבוד עם שותף עסקי - לא תוכל להשאר רק בצד הטכני הפיתוחי - אתה תישאב לפעילויות העסקיות והשיווקיות של החברה גם אם לא תכננת את זה מראש, אלא אם יש לך שותף מאוד מנוסה (לא סביר - הא יימצא יזם טכני מנוסה) או שאתה לא באמת משקיע את עצמך ומלוא זמנך בחברה (ואז העסק נידון לכשלון בסבירות גבוהה עוד יותר).
&nbsp
אני בעד שאנשים ילכו להיות מנהלים - אם זה בוער בהם, והם באמת טובים בזה.
אני בעד שאנשים יקימו חברות - אם זה בוער בהם והם ממש רוצים את זה.
אני בעד שאנשים ילכו להיות ארכיטקטים - אם הם מביאים לתפקיד מעוף טכנולוגי ומקוריות מקצועית וידע מקצועי רחב, וזה באמת מה שהם רוצים לעסוק בו במרבית הזמן (וגם שם יש הרבה עבודה שחורה...)
ברר עם עצמך אם אתה כזה, מעט לפני שאתה קופץ למים.

rj111

New member
לגבי יזמות

ניתן לפתח מערכת ווב בסיסית עם מעט משאבים, רוב התשתיות הן בקוד פתוח.
יכול להיות שכדאי לוותר על כל התהליך של גיוס כספים שדורש הרבה זמן ואנרגיה.
בנוסף כדאי ללמוד SEO בסיסי, כיוון שעיקר התנועה לאתרי אינטרנט הוא ממנועי חיפוש.

למעלה