קריירה בפיסיקה

BlackBoots

New member
קריירה בפיסיקה

שלום לכולם. השנה סיימתי תיכון ואני מתכנן ללמוד פיסיקה באוניברסיטה בתיקווה להגיע לדוקטורט. פיסיקה היה הצד החזק שלי בתיכון (94 ב5 יחידות) ואני מתעניין בו מגיל צעיר ועד היום. הבעיה היא שאני לא בטוח אם ניתן לפתח קריירה טובה בפיסיקה, מהן הסיכויים לקריירה כזו ומהיא הדרישה לפיסיקאים בשוק כיום ובעתיד. אני באמת לא רוצה לגמור כמורה בתיכון או משהו בסגנון הזה... מה אתם חושבים? נ"ב למה תנאי הקבלה לפיסיקה בטכניון הוא סכ"מ של 79-81 בעוד שהנדסת ביוכימיה וביוטכנולוגיה הם 86 ככה? פיסיקה אמור להיות אחד המקצועות הכי קשים באוניברסיטה כפי שאני מבין.

אחמס1

New member
תשובה לנ"ב

לשאר אין לי תשובה ואשמח לדעת את התשובה הזו בעצמי. אז בקשר לסכם (למה נראה לך שזה ראשי תיבות?) זה עניין של ביקוש והיצע. נכון שפיזיקה מדורג די גבוה ברשימת הסבל והכאב, אבל זה שזה קשה לא אומר שזה קשה להתקבל. פשוט לכל פקולטה יש מספר מקומות מוגבל והסכם נועד להבטיח שמי שיותר טוב יכנס על חשבון מי שפחות טוב. אם מישהו נרשם לפיזיקה, אבל הוא ממש לא מתאים (יכול להיות שהוא טיפוס של מתמטיקה, הנדסת חשמל או רפואה וכו'), זה יקשה עליו ויתסכל אותו בין אם היה לו סכם 93 או 79.

ק ה ל ת

New member
גם אם לא תמצא אפשרות עבודה בפיזיקה

למרות שיש די הרבה, מן האקדמיה ועד להמוני מכוני מחקר וחברות פרטיות שמחזיקות פיזיקאים למו"פ, עדיין פיזיקאים מבוקשים מאוד בחברות היי-טק לעיסוקים שונים. ככה שאופציית גיבוי יש לך, ממש לא חייבים ללכת להוראה. חוץ מזה תמיד אפשר להמשיך לתואר שני במנהל עסקים.

יש די עבודה לפיסיקאים

גם מחוץ לאקדמיה במחלקות מחקר של חברות הי-טק. כמובן, הביקוש לאסטרופיסיקאים קטן יותר מהביקוש למומחים במוליכים למחצה, אבל תמיד אפשר לעשות הסבה. עם זאת, קח בחשבון שברוב המקרים כדי להשתלב בתפקיד טוב בתעשיה נחוץ לפחות תואר שני. עם תואר ראשון בפיסיקה באמת אין הרבה מה לעשות. אין קשר בין הקושי של המקצוע ותנאי הקבלה אליו. לימודי משפטים למשל נחשבים קלים למדי, אבל קשה להתקבל אליהם בגלל הביקוש הגדול. מאידך, אין הרבה ביקוש ללימודי פיסיקה. מבחן הקבלה האמיתית הוא ביכולת לשרוד את הלימודים.

שאלות טובות

... שכל מי שלומד פיזיקה מתלבט בהן. למי שמסיים תואר ראשון בפיזיקה יש כמה אפשרויות. אחת, הפחות אהודה, היא הוראה. אחרות הן עבודה בחברת היטק, בד"כ בתחום המחשבים. למה שלמדת בתואר בד"כ אין כל כך קשר לעבודות האלה. הם פשוט לוקחים אותך כי מניחים שאם עברת את מסלול היסורים של תואר ריאלי קשה אז אתה בנאדם מוצלח שיועיל להם. אם ממשיכים לתארים יותר גבוהים (שני ושלישי) כבר יש לך סיכוי לעבוד כפיזיקאי ממש, כלומר במחקר ופיתוח בעל אופי פיזיקלי (לדוגמה,פיתוח טכנולוגיות ליצור שבבים, טכנולוגיות דפוס ואמצעי לחימה). אפשר להסתכל על זה כמעיין מהנדס משודרג, אם תרצה. לבעלי דוקטורט יש לפעמים עדיפות, בגלל נסיון במחקר. לפעמים דווקא מעדיפים בעלי תואר שני, כי רואים בדוקטורט הכשרת-יתר; הכל תלוי בתפקיד. אחרי תואר שלישי עומדת לפניך בחירה קשה: האם תרצה לעבוד בתעשיה (שזה בד"כ היטק) או להמשיך במסלול אקדמי. בקשר להיטק, האפשריות כבר כתובות למעלה. במסלול האקדמי אתה ממשיך, אחרי הדוקטורט, לפוסט-דוקטורט, בד"כ בחו"ל. אחרי זה אתה מנסה למצוא מוסד שיקבל אותך כחבר-סגל. אם אתה מתקבל ומפרסם מאמרים יפים ומקים קבוצה טובה, אתה מקבל קביעות - ואיתה את התואר פרופסור. בקיצור, פיזיקה זה ריצה למרחקים ארוכים: לא תשיג עבודה ראויה בלי לפחות תואר שני, יש הרבה מכשולים בדרך והלימודים קשים. אם אתה רוצה עבודה טובה ונחמדה, פשוט יותר ללמוד מקצוע כמו מחשבים או חשמל. אם אתה עדיין נחוש ללמוד פיזיקה אחרי הצבא - בהצלחה

BlackBoots

New member
תודה רבה לכולם

אני חושב אולי לשלב פיסיקה אם כימיה, אם זה אפשרי. בהרצאה ביום פתוח בטכניון אמרו שלא לבזבז כישרון רק בגלל שמקצוע אחר נחשב לטוב יותר, ואמירה זו עשתה לי סוויץ' לכיוון פיסיקה. כפי שעניתם על השאלה שלי, אין שום סיבה שאני אתקדם ע"פ השאיפות שלי כיום. כפי שאני מבין, עדיף להיות מאושר עם מה שעושים מאשר להצליח במקצוע אחר אך לקום כל יום עם רצון לסיים אותו. :)

עוד מובטל לשוק

צוחק
תנסה להתאפס מה מעניין אותך בפיסיקה, אולי זה במקרה אלקטרוניקה וכ"ד ואז אתה צריך לפקולטה לחשמל אולי זה במקרה חומרים ומבנים וכ"ד , אז זה הנדסת חומרים או הנדסת מכונות אם אתה סתם מתענייין בפיסיקה, ממליץ לשקול פיסיקה + חשמל נראה לי חבל לעשות רק פיסיקה, זה דיי מחייב תואר שני , האנשים שאני מכיר שהם תואר ראשון, פשוט לא עושים שום דבר שקשור לפיסיקה

פיזיקה עם כימיה

באוניברסיטה העברית יש תוכנית (שאני למדתי בה) שמשלבת פיזיקה עם כימיה. עקרונית זאת תוכנית ישירה לתואר שני, אבל אפשרי להפסיק אחרי תואר ראשון ולהמשיך לאן שרוצים (כמו שאני עשיתי). עוד עצה, אל תתמקד רק בטכניון. אין ספק שלטכניון יש יתרון על מקומות אחרים בתחומי ההנדסה, אבל בתחומי המדעים אין יתרון כזה (ויש שיאמרו שיש לו חסרונות אחרים).

למעלה