קריירה באבטחת מידע

SpyCyc

New member
קריירה באבטחת מידע

רציתי להתייעץ אתכם על כניסה לעולם אבטחת המידע דרך לימודי הנדסת מערכות מידע.
אני בן 27, ממרכז הארץ, עבדתי שנתיים בתמיכה קו ראשון אצל ISP, התחלתי לימודי הנדסאי תוכנה במכללת אריאל בשנה שעברה והתאכזבתי מהמוסד קשות מבחינה מקצועית ( דחיית קורסים, התפטרות ראש המגמה שלי לאחר סמסטר, איכות המרצים, רלוונטיות החומר הנלמד ) בקיצור.. לא חזרתי לסמסטר ב'

הקומפורט-זון הוא בעולמות ה-IT והסיסטם, עוד יומיים מתחיל לעבוד בהלפדסק במטה של חברת אינטגרציה שאני בטוח שאתם מכירים ואני רוצה לדעת אם אפשרי להכנס לענף האבטחת המידע דרך משרות סיסטם/מערכות מידע ובנוסף הסמכות כאלו ואחרות ועד כמה זה קשוח ואיטי להתקדם ולהתמקצע בלי תואר טכנולוגי בהנחה שאני לא עילוי אוטודידקטי ?

חשבתי גם על לימודי הנדסת מערכות מידע ואשמח לדעת על התפישה של אנשי אבט"מ ועובדים בתעשייה לגבי בוגרי מערכות מידע, אם זה ריאלי להכנס לעולם הזה בלי ניסיון ביחידה צה"לית מתקדמת או תואר במדמ"ח.

SpyCyc

New member
בדיקות חדירה, הנדסה לאחור, חקר נוזקות, קריפטוגרפיה ועוד

חיפשתי ברשת כל מיני Career Path, והדרך להתמקצע בתחום היא כמובן בדרך המסורתית והסולידית שהיא הסמכות רלוונטיות ( CEH,CISSP, SSCP, CISM ועוד ) - קיצור דרך ראשון זה כמובן תואר במדמ"ח בהמתחות אבטחת "סייבר" , קיצור דרך שני זה שירות ביחידה צה"לית טכנולוגית וכולנו מבינים למה.
&nbsp
מה לגבי תואר הנדסת מערכות מידע? האם ריאלי להגיע לתפקידי אבט"מ דרך התואר הזה ללא הסמכות או שאין מנוס מהסמכות בתחום?

יבגניי34

New member
ראשית כדאי שנסגר על המושגים ״קצר״ ו״ארוך״

לעשות הסמכת CISSP לוקח איזה חודש. תואר ראשון במדמ״ח זה 3 שנים. שירות משמעותי ביחידה טכנולוגית 4-6 שנים.

SpyCyc

New member
אותו בחור שעשה הסמכה שווה ערך מבחינת המעסיק?

אני מניח שלא, אני חושב שהראשונים בתור הם אלו עם ניסיון צבאי ביחידה טכנולוגית אשר נתפש אצל HR ומעסיקים פוטנציאליים כניסיון מעמיק בענף אבל זה כלל לא רלוונטי לשקמיסט כמוני..
בוגרי תואר מדמ"ח מקבלים סטמפה אקדמית בדוגמאת 3 אותיות לועזיות שממקמות אותם שניים בתור.
בעלי ההסמכות הרלוונטיות הם השלישיים בתור.. כך לפי הבנתי ובהנחה שאין ניסיון ו/או רקע תעסוקתי בתחום לכל המועמדים שהזכרנו.
&nbsp
ההסמכות הם בעצם אינדיקציה למעסיקים פוטנציאליים ומגייסים שיש לך ידע רלוונטי בתחום - סה טו.
&nbsp
האם ההסמכות האלו בלבד יכולים להוביל אותי בטווח ארוך לתפקידים ניהוליים בענף אבט"מ או שאין מנוס מתואר מדמ"ח?
&nbsp
האם תואר מהנדס מערכות מידע בלבד רלוונטי לתפקידים ביצועיסטים בענף (פנטסטינג לדוג' ) ?
&nbsp
תודה לכולם!

marvin2

New member
מדמח/הנדסת תוכנה/פתית שלג יחודי שהצליח ללמוד בעצמו

אין שום הסמכה שתעזור לך בזה. (זאת ועוד - התואר הוא רק נקודת ההתחלה. כדי להיכנס לתחום תצטרך ללמוד המון המון המון בעצמך)

DavidG71

New member
מנקודת מבט שלי

יצא לי לעבוד בתחום של אבטחת מידע, ואני חושב שתואר בהנדסת מערכות מידע לא יקדם אותך הרבה. הרבה אנשים עובדים בלי תארים ובתחום הזה החשיבות של תואר פחות משמעותית, בטח הנדסת מערכות מידע שלא קשור ישירות.
בניגוד למה שלפעמים חושבים, רק בודדים מאוד מתעסקים בקריפטוגרפיה או במשהו שדורש מתמטיקה וידע מהתואר. קבוצה גדולה יותר מתעסקת במו"פ בתחום הסייבר שדורש כישורים כמו רוורס, מחקר חולשות, הבנה טובה בתכנות לואו-לבל וכו'
חלק גדול מהתפקידים בתחום קשורים יותר לאינטגרציה של מערכות, כמו להתקין ולקנפג פיירוול וכו' ומערכות יותר מורכבות, או בבדיקת לוגים וניתוח אירועים. לתפקידים אלה הידע שלך כאיש סיסטם יכול לעזור מאוד, כי נדרשת הבנה טובה של תקשורת נתונים, לדעת להסתכל על פאקטות, עבודה עם מכונות וירטואליות, וגם התקנות וכו'
בהנחה שכאיש סיסטם יש לך הכרות עם תקשורת הייתי מעמיק את הידע בתחום של סייבר (דרך הסמכה או קורסים באינטרנט) ובמקביל מתחיל לשלוח קוח לתפקידי פתיחה שיכולים להיות צוות של אינטגרציה של מוצרי אבטחת מידע או תפקיד של בקר SOC גוניור. היום מקבלים לתפקידים כאלה גם סטודנטים ללא ידע ואני מניח שניסיון כאיש סיסטם וקצת ידע בתחום יעזרו למצוא משרה התחלתית.
מהמשרה ההתחלתית תוכל כבר ללמוד תוך כדי ולהתמקצע ותוך כמה שנים לעבור למשרות יותר מתקדמות. במקביל הייתי ממליץ להשלים לעומק את הנושאים הבאים: תכנות בפייתון, הבנה לעומק של שכבות ופרוטוקולי תקשורת, לדעת לפתוח פאקטה של תקשורת ולהבין מה היא עושה, להכיר מוצרי אבטחת מידע נפוצים ומה הם עושים בדיוק, להכיר מתקפות בסיסיות ברמת הרשת
בהצלחה

למעלה