קריטריונים לשירים

Flight Freak

New member
קריטריונים לשירים

יש לכם כאלו? נגיד, יש שיר עם מילים ממש ממש יפות, אבל עם לחן שאתם לא מתים עליו- תשמעו את השיר? או מצב להיפך של לחן יפה ומילים על הפנים? מה חייב חייב חייב להיות בשיר שאתם תשמעו? ברור לי שאתם תשמעו רק שירים שעושים לכם טוב על הנשמה, אבל תמיד יש איפשהו בדרך את השירים האלו שאתם לא סגורים עליהם.. או שזו רק אני? o_O

slallum

New member
כן

שיר עם לחן יפה ומילים על הפנים אני אשמע, שיר עם מילים יפות ולחן על הפנים - לא. לפי מה שהבנתם - חייב להיות בשיר לחן שאני אוהב
מהמילים לא אכפת לי כל כך

Flight Freak

New member
כמה רחוק אתה הולך עם הגישה הזו?

נגיד יש שיר מחאה מסויים, שאתה לא מסכים עם הרעיון שלו ומה שעומד מאחוריו אבל יש לו אחלה לחן תשמע?

slallum

New member
../images/Emo45.gif

כמובן שאם אני מתנגד לאידיאולוגיה של הלהקה אני לא אקנה דיסקים שלה

Flight Freak

New member
יש להקות שאתה

מתנגד לאידיולוגיה שלהן? וסלח לי, אבל כנראה אני בורה בנושא מאחר ולא עולות לי כרגע שום להקות עם אידיולוגיה מסויימת. תוכל להאיר את עיניי?

Mooyan

New member
לדוגמה...

Rage Against the Machine מאוד אידיאולוגים [ואני אישית כל מאמינה ברוב האידיאולוגיות שלהם]. יש עוד כמה כאלה... ויש גם שירים גזעניים כמו למשל one in a miliion של גאנז...

Mooyan

New member
הם שמלאנים קיצוניים

בשירים שלהם הם מדברים למשל על ההתמסחרות של ארה"ב, על היחס לשחורים\מקסיקנים\אינדיאנים וכו' הם גם טוענים שה FBI רצח את מלקולם X והם הפלילו את האיסלם. תשמע שירים שלהם-מומלץ בהחלט

Mooyan

New member
בוודאי

No Shelter Sleep Now in the Fire Guerrilla Radio Know Your Enemy Testify Bombtrack Killing In The Name Of Wake Up Renegades of Funk Bullet In Your Head Born Of A Broken Man Kick Out The Jams [קאבר מעולה] ועוד רבים וטובים. בכלל אני ממליצה על הדיסק הראשון שלהם [סלף טייטלד]. ואני מציעה לך גם לקרוא עליהם קצת [בוויקיפדיה או משהו], הם עשו הרבה דברים מעניינים [כמו למשל לצלם קליפ שמתעד הופעת מחאה שלהם מול שערי הבורסה של ניו-יורק, ולבסוף סגירתם וביטול העבודה שם ליום שלם.]

Sum41xGiRL

New member
קיק אוט דה גאמס

זה קאבר לMC5? בכל מקרה לרייג' יש אחלה קאבר ל IN MY EYES של MINOR THREAT

epitaph

New member
נראה לי שכן...

גם ג'ף באקלי עשה לשיר הזה קאבר נחמד בהופעות שלו.

fire witch

New member
לא יודעת לתת לך שמות אבל יש

ז'אנר שלם של להקות מטאל שנקראות בשם ספציפי שגם אין לי שמץ של זיכרון לאיך הוא נקרא אבל הם מקדמות רעיונות של עליונות הגזע הלבן וכל מיני רעיונות נאו נאצים . זו אידיאולוגיה שעם כל הכבוד ללחן - שתלך להז@#$יין

epitaph

New member
האמת שזה בעיקר בפאנק...

כל הפאנק 88 והחרא של העליונות הלבנה. למרות שיש גם לא מעט להקות מטאל נאציות כמו ברוזום (לא זוכר אם ככה בדיוק קוראים לו, ותכלס זה יותר השם של המטומטם וגם השם של הלהקה). אה, ולא, סלייר הם לא נאצים.

Sum41xGiRL

New member
איזה להקות פאנק 88 נאציות אתה מכיר?

נו באמת, אתה חייב להודות שאתה משתמש פה בהכללות... ה-Oi! שזה ה"פאנק של הסקינהד"(שהמון חושבים שכל הסקינהדס הם נאצים) ב88וכבר כמעט מת. ביחוד SKREWDRIVER שהיו נאצים... עוד מעט תגיד לי שגם CRASS, PROPAGANDHI , NOFX ו-USELESS ID נאצים.. ACE OF BASE היו נאצים!

epitaph

New member
עוד מעט תגיד לי שסלייר היו נאצים...

אייס אוף בייס לא היו נאצים (גם אני התפלאתי), למרות שאחד מהבנים שם היה ניו נאצי בעברו. האמת שלא דיברתי על כל תרבות הOi! (המאוד מעניינת כשלעצמה, יש גם כמה להקות ישראליות כאלה, לא?) אלא על הפאנק דוגמת סקרודרייבר. הזכיר לי שראיתי פעם תוכנית על הגזענות והם הגיעו לארה"ב לאחת התנועות הגדולות של הגזענים שם. הם נתנו להם לצלם בתוך מחסן שהיה מפוצץ בכל דבר אפשרי שמזוהה עם הנאצים ובין היתר היו שם ערמות של דיסקים של להקות כמו סקרודרייבר ודומיהם.

Sum41xGiRL

New member
ה-Oi! בכלל לא נאצי,

אולי תתפלא לגלות שהלבוש והתרבות הזו לקוחה מתרבות הרגאיי הג'ימיקני השחור בבריטניה של שנות ה-80 אגב, סלאייר לא נאצים, אם אני לא טועה הסולן נשוי ליהודיה.. אין המון להקות פאנק נאציות, הפאנק מטבעו הוא אנטי-גזעני, אנרכיסטי, פמניסטי, לרוב הוא מייצג את הצד השמאלי.. כמובן שיש להקות נאציות כמו כמעט בכל ז'אנר תרבותי גדול ורחב.. אני לא ממש מכיר להקות פאנק נאציות, זה לא ממש מעניין אותי, את סקרודרייבר אני אוהב ואני גם ממש אוהב את SLAYER ביחוד את הקאבר שלהם ל-GUILTY OF BEING WHITE של MINOR THREAT במקור. הידעת שבסוף השיר הם משנים את השורה מ: GUILTY OF BEING WHITE ל- GUILTY OF BEING RIGHT??!?

למעלה