קריאה

קריאה

שאלה לי אליכם, כאשר אתם קוראים ספרים, האם אתם נותנים לעצמכם להיסחף ופשוט נהנים מהספר או שאתם תוך כדי גם חושבים על הספר, מנתחים אותו? אני הכי אוהב להיסחף אל ספרים, אבל בזמן האחרון אני מרגיש שאני מתחיל לשים לב לכל מיני דברים שקשורים באופן הכתיבה של הספר, או בסגנון.

זה תלוי

כאשר ישנם אמצעים אומנותיים שקל להבחין בהם ושמייפים את העלילה, אז אני מקדיש קצת זמן לחשוב עליהם. אבל באופן עקרוני, אני לא מנסה לחשוב למה הגיבור אמר ´למה?´ ולא ´מדוע?´.

איזו שאלה מעניינת ../images/Emo13.gif

בדיוק היום קראתי את התחלתו של ה"אלכמאי" (ספר מהמם דרך אגב) ונעצרתי לחשוב מה בדיוק מאפיינות הכבשים בקטע ההוא..ואז חזרתי לקרוא ושטף הקריאה נעצר ולא הצלחתי להתרכז יותר! אז נאלצתי לדפוק ת´ראש שעות על מה בדיוק מאפיינות הכבשים המזורגות
אבל בסוף הגעתי למסקנה שבקטע אחד הם מסמלות דבר אחד ובקטע אחר דבר אחר..בלעך..אז בקיצור, אני מעדיפה לקרוא הכל, ואז לחזור לחשוב על משמעות הדברים..^_^ טופיק חמוד

Esmena

New member
הן מסמלות את תשוקתו של פאולו

קואלו ליצור תחושה פילוסופית אצל קוראיו.

ה ד ר 20

New member
לפעמים ולפעמים../images/Emo65.gif

זה ממש תלוי בספר, וכמובן במצב רוח שלי בזמן הקריאה. יש ספרים שאני תופסת את עצמי ממש מנתחת, ויש כאלה שאני פשוט נסחפת בעלילה, שאם מישהו אחר אומר לי דברים על הספר, אני בשוק "איך לא שמתי לב לזה?!"

ציפי ג

New member
אניב ד"כ רצה עם העלילה

המחשבות באות אח"כ. ואם הן עמוקות או מטרידות אני אקרא שוב.

ביאנה

New member
שאלה מעניינת

אני חושבת גם כן שיש ספרים שככה ויש ספרים שככה לדוגמא: ספריו של אמיל אז´אר- אני מנתחת כל מילה ומנסה להבין מה כל דבר מסמל, וכשאני מבינה את פשר הדברים, זה פשוט מדהים אותי כל פעם מחדש כמה שהבן אדם הזה גאון ספריו של סטפן קינג לעומת זאת, מדהימים אותי, אבל לא בגלל העומק והמוטיבים, אלא בגלל העלילה המדהימה ודרך הכתיבה המרתקת ואני אוהבת את שני סוגי הספרים ולך אאוין תהני מהספר אני חושבת שהאלכימאי זכה ליותר מדי רעש והוא בסך הכל אוסף של כמה קלישאות אבל כיף לקרוא אותו רק אל תקחי יותר מדי ללב את המסרים שהכותב מנסה להעביר שם קריאה מהנה

כשאני קוראת ספר

בדרך כלל אני אוהבת להסחף עם הספר, לזרום איתו וממש לחוות את העלילה, בדיוק כמו שהדמויות חוות אותו. בדמיון, להיות באותו מקום שמתואר באותו קטע שאני קוראת וכפי שכבר כתבתי לחוות את החוויה. אם כי לפעמים קורה לי, כשאני קוראת ספר, שאני מגיעה לאיזה פסקה שמזכירה לי משהו מהחיים האמיתיים. לפעמים זה מעצבן כי אז בעקבות זה אני חושבת על אותו דבר שזה הזכיר לי ויוצאת מהריכוז.

למעלה