קריאה לעזרה!

אבל מה עושים כאשר ביה"ס מלא עד אפס מקום?!

ואני יודעת על ילדים עם סיפורים קשים יותר שלא התקבלו מאותה סיבה... אז מה לדעתך יש לעשות...?! יש לך פתרון ריאלי...?!

iNEEDit25

New member
יש לי פיתרון

אם החברים של הילד שלך באמת מלווים אותו מהגן ויש לו 3 חברים טובים, פשוט לבקש מהם שיעשו הם מאמץ וילמדו איתו באביב או באוסטרובסקי. למה רק הוא צריך להקריב?

יש גם שלב, שלמען הילד

רצוי וכדאי להתמודד עם המצוי. אני עדיין לא מבינה מה הבעיה, בהתחשב בכך שמחצית מילדי יונתן הולכים לאוסטרובסקי - ושם אין בעיית מקום. בכל מקרה, לשים מצור על לשכת ראש העיר זה נראה לי פיתרון קצת דראסטי. אולי זו האישיות הבלתי לחיצה וההודפת כל כפיה שלי, אבל לו מישהו היה צר על לשכתי, זה לא היה מביא ל- win win או לכל תוצאה שהיא, בכלל. אני ממש מבינה את הצורך של הילד בסביבה מוכרת - מה שמציק לי הוא השאלה, האם התעקשות על פיתרון אחד בלבד, אינו קצת בבחינת My way or no way, שהילד עלול לשלם עליה מחיר רגשי כבד מזה שישלם על התמודדות עם סביבה חברתית חדשה חלקית (באוסטרובסקי) או באופן מלא (במטרו)? אני גם מבינה את ההעדפה למטרו, שהוא אחלה בי"ס, אבל זהו תיכון קטן יחסית ומסתבר שמלאה מכסתו....לי אישית, כאם, חשוב לי ללמד את ילדי להתמודד ו"לבלוע את הצפרדע" גם במצבים לא אידיאליים. קטונתי מלהביע דיעה או לייעץ כאן, משום שלא יודעת מספיק על הילד או סביבתו.

חנה, מה שכתבת הוא צד האחר של המטבע כשזה

לא באמת נוגע באופן ריגשי, אבל כל אם בישראל הייתה עושה הכל על מנת להקל על הילד שלה ואני בטוחה שגם את אם כזו. ההתעקשות פה ממש לא מובנת, בעיקר כי יש זכות עירעור, בעיקר כי בדרך כלל עיריית רעננה מבקשת שהתלמידים יכתבו לפחות 3 חברים שאיתם הם רוצים להיות, ובעיקר כי עיריית רעננה מאוד מתחשבת......
למה חופרי לא נותן את תגובתו אחרי שירשור ארוך ומהותי כזה?, אני דווקא הייתי שמחה לדעת ולקרוא את מה שיש לו להגיד במקרה הספציפי הזה, שהיום נוגע בנועה, אבל מחר ייגע בכל אחד ואחת מאיתנו.....?

תגובות של נבחרי ציבור אסורות עד לבחירות

על פי חוק. אני יודעת שיש פורומים בהם ראש הרשות מתייחס בכל זאת. לשמחתנו, למרות שזה נראה חריג בנוף הפוליטי בישראל - יש לנו ראש עיר שומר חוק. בררתי ככל יכולתי והבאתי את תגובתי שלי לאחר ברור. היא פחות או יותר דומה לרוח דברייך.

iNEEDit25

New member
פשוט מקרה נוראי

מאוד קשה להגיע לתיכון בלי רשת חברתית. מה אני אגיד.. תהיו חזקים. אולי מכתבים לעיתונות יעזרו.

lulyK

New member
הגזמתם קצת, לא?

אולי לא קל להתחיל תיכון בלי רשת חברתית, אבל זה בטח לא "מקרה נוראי". אתגר, זה הכל.

זה לא כל-כך נורא

אפשר להסתכל על זה גם בתור הזדמנות חדשה. בכל מקרה הכיתות מעורבות וכולם שם חדשים לכולם, והילד יכול להכיר חברים חדשים, ואולי בסוף הכל יהיה לטובה. ואם יהיה לו שם רע, אז יהיה אפשר לבקש העברה, ובמקרים כאלה, כשרואים שהילד סובל אז כן מעבירים. תיכון אביב הוא תיכון מצויין, לא פחות ממטרו ורובם מרוצים מתיכון אביב. אני לא מצדיקה את האטימות של העירייה בעניין שלכם. אבל תנסו, רק תנסו, לשנות גישה, זה הכל עניין של גישה ואם תבואו בגישה חיובית ונכונות לדברים חדשים אני בטוחה שהכל יהיה בסדר. זה נכון שתמיד הכי נכון ללכת עם הישן והמוכר (החברים מהגן) אבל בכל זאת מדובר בבני נוער, ונערים משתנים בגיל הזה, אי אפשר לדעת מה יקרה עם הנערים האלה מחר (אולי יהיו ברוגז? אולי יילכו כל אחד לכיוון שלו) ולעשות את כל המאבק הזה בגלל 3 חברים, זה לא בטוח נכון. אולי דווקא במטרו לא יהיה לו טוב, ואז הוא הפסיד. מניסיון, זאת רק הרגשה ראשונית, כל אחד מרגיש שכולם הלכו לתיכון השני ורק הוא הלך לתיכון הזה, אבל בסופו של דבר זה לא ככה, והוא יפגוש הרבה חבר'ה מוכרים וגם יכיר חדשים, וזאת תהיה הזדמנות נפלאה בשבילו להתנסות במעבר, בהתחלה חדשה, ביצירת קשרים חברתיים. חשוב גם שאתם ההורים תתמכו בו, ולא תעבירו לו את המסר שהוא "נדפק" כי הגיע לתיכון הזה, אלא תעבירו לו את המסר שהוא הולך לדרך חדשה טובה יותר, כי תיכון אביב באמת טוב יותר, והנבואה תגשים עצמה... בהצלחה, ושנת לימודים פורייה ומהנה!

ראיתי את הכתבה ב"ידיעות השרון" האם מדובר

בבנך?, האם יש חדש בנושא? האם חופרי ניפגש איתך בסוף? איפה זה עומד , הרי בעוד 3 ימים ניפתחת שנת הלימודים?

מבינה שהבן שלך לא הלך היום לבי"ס, מה הלאה?

מה ניסגר? מה קורה מחר? תעדכני אותנו............

נועה ג': מבינה שהבן שלך לא הלך אתמול לבי"ס,

מה הלאה? מה ניסגר? מה קורה היום? מה יקרה מחר? תעדכני אותנו............

למעלה