קריאה לעזרה!

קריאה לעזרה!

בעוד 5 ימים נפתחת שנת הלימודים ואין לבן שלנו כיתת לימוד בתיכון. אגף החינוך בראשותה של הגב' נגרי החליט השנה על הרשמה לתיכונים לפי אזורי מגורים והבן שלנו למד במשך 9 שנים עם אותה קבוצת ילדים בהתחלה ביסודי בברטוב ואחר כך בחטיבת הביניים יהונתן. כל חבריו ילמדו השנה במטרו ווסט ואותנו רשמו בתיכון אביב כשאף לא ילד אחד אפילו מהכיתה והחטיבה עוברים ללמוד בתיכון אביב. אנו מתכתבים עם העירייה במשך 3 חודשים בתכתובת ענפה אך התשובה שקבלנו: בנך ילמד בתיכון שנקבע ע"פ אזור מגוריו. נפגשנו עם מנהלת אגף החינוך פגישה אישית עם הבן שהסביר לה שאין לו חברים נוספים פרט לשלושת החברים שמלווים אותו מאז הגן. בפגישה נתקלנו ביחס מתנשא לא אמפתי מזלזל , ציפינו ממנהלת אגף החינוך ששומעת נער מתבגר שמודה שפרט לחברים אלו אין לו חברים אחרים שההתייחסות אליו תהיה התייחסות מקצועית, עניינית, סימפטית היא הציעה לו ללמוד באוסטרובסקי כחלופה לאביב, הבן דחה את ההצעה והיא אמרה לו : יש אנשים שייקחו אותך בכח. היא נפנפה ביושרה המקצועי ואמרה לנו שלא יעזור לנו כל הפניות לאנשים שפנינו אליהם בדרכים לא דרכים לקבלת עזרה. מי לא מפעיל פרוטקציה בכל מה שקשור בשלומם הנפשי החברתי והרגשי של ילדיהם שיקום?! ואכן פנינו לקבלת עזרה. ראש העיר מתחפר בעמדתו שהוא סומך את ידו על המערכת אך הוא צריך להבין שמעל הגב' נגרי הוא נמצא והוא מתוקף תפקידו ובחירתו חייב וזוהי חובתו לעזור לתושבים במצוקה, ואנחנו במצוקה! מעניין איך אדון חופרי היה מגיב אם אחד הבנים שלו היה עומד בסיטואציה כמו שבני עומד בה היום כשכל חבריו מסודרים בכיתות וקנו ספרי לימוד ומחברות , לנו אין כיתת לימוד, ספרים, מחברות . אני קוראת מכאן לתושבי רעננה היקרים שיביעו את דעתם ואולי למישהו יש רעיון כיצד לנער את ראש העיר מאדישותו ומחוסר שיתוף הפעולה למרות שנשלח אליו מייל לעזור לנו ולפתור את התסבוכת ולעזור לבן שלנו להיות וללמוד כמו כולם בסביבה תומכת, רגישה ועם חברים. תודה על תשומת הלב אמא של ע'

האמת היא שלא מובן לי משהו: אם הם נותנים

את זכות העירעור, למה הם לא נימצאים שם על מנת להיעתר לבקשה? לא מובן לי מדוע הם מתעקשים על גבו של ילדך לשלוח אותו לתיכון שאין בו את חבריו מהילדות. מוזר, כי תמיד עיריית רעננה הייתה קשובה לילדים, ולבקשות מאין אלה, במיוחד אם מדובר בילד בגיל ההתבגרות שגם ככה יש לו לחצים, חרדות ופחדים מעצם היותו מתבגר. עדיין אין לך בית ספר? עדיין אין לך ספרים ומחברות? עדיין הוא לא יודע עם מי הוא הולך להיות 3 שנים ברציפות? היתכן שכל זה קורה ברעננה, עירי הסופר מתחשבת? מוזר, לא מתאים לאנשי מחלקת החינוך..... מופתעת.

ATAF151

New member
העיריה באמת קשה מידי בנושא

לדעתם מערכת חינוך ציבורית היא מערכת שבה נוהגים בקשיחות וחבל מאוד שכך. העיריה צריכה להגדיר אילו גנים מיועדים לאילו בתי ספר יסודיים ואילו יסודיים הולכים לאילו חטיבות, ואילו חטיבות הולכים לאילו תיכוניים, וזה צריך להיות קריטריון עדיף על פני מקום מגורים. למשל העיריה כיום מאפשרת ללא בעיות וללא המלצות או אזהרות הרשמה לגני ילדים ברחבי העיר, אבל כשהילד עולה לכיתה א' הם פתאום לא מאפשרים לו ללכת עם שאר ילדי הגן בגלל מקום מגוריו ואזורי הרישום. יש לי שני פתרונות עבורך, העברת כתובת פיקטיבית או לא לשלוח את הילד לבית הספר ואז מהר מאוד הם יכנעו לדרישתך.

shian

New member
יש בעייה אובייקטיבית קשה השנה

ברישום לתיכוניים. כולם אבל כוווווווווווווווווווווווווולם רוצים לעבור למטרוווסט. הכיתות שם כבר מעבר למפוצצות ויש רשימת ערעורים מפה ועד לשמיים. לכולם יש סיבות נכונות ומוצדקות (חברים וכ"ו) אבל פשוט אי אפשר כי אין מקום. נכון שצריך לעשות טיפול שורש ולבדוק למה יש נהירה כזאת למטרווסט (אמרנו כבר יורם שמחה?) אבל בשלב המיידי אין מה לעשות. ליבי ליבי עם כל הילדים שמרגישים שהעירייה דוחה אותם על הסף אבל הפעם אני יודעת שלא מדובר בסירוב לאקוני חסר לב.

קודם כל תודה על ההתייחסות של כולכם. אני קוראת

לראש עירי להתערב מיד בסיטואציה זו, אני מזה שבוע ימים לקבוע פגישה עם ראש העיר, ולא נענת. יושבות בפתח לישכתו מזכירות שמכוח הסררה לא שומעות אפילו מה את רוצה, מתנשאות, מנפנפות אותי, ולא מאפשרות לי פגישה עם ראש העיר. השארתי את מס' הטלפון שלי שם, ועד היום אני מחכה לצילצול הגואל! תושבי רעננה עורו, היום זה ילדי-מחר זה ילדכם ונכדכם. לא יכולה להתנהל מלחמה ואסור שיתנהל מאבק על גבם של ילדים ונערים מתבגרים שרוצים בסך הכל להמשיך עם חברים משכבר הילדות... חופרי מבקשת את תגובתך כאן בפורום, תודה אמא של ע'.

lul5

New member
אני איתך צריך גם להיות גמישים

אני בטוח שצריך לעזור למי שצריך (ילד שכל חבריו במטרו ) ואם מתאמצים אפשר למצא פיתרון

a r t h e m i s

New member
תסלחו לי!!!!!!!!!

יש לי בערך דקה לענות ואין לי שום כוונה להתייחס לנושא החינוך בעיר כי אני פשוט לא מכירה אותו מספיק בשביל לחוות דעה, אבל........ אבל...............................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! שבוע ימים ראש העיר לא חוזר אליך???? מנפנפים אותך בלשכתו? העירייה מתעלמת מהפניות שלך מזה 3 חודשים?????????? קודם כל- שימי פעמייך לקומה השנייה בבית העירייה ותודיעי שאת לא יוצאת עד שמר חופרי לא נפגש איתך או קובע פגישה איתך. שנית- אם הסיפור נכון וזה היחס שזכית לו- אני חושבת שזו בושה וחרפה. לא בגלל ההחלטה אלא בגלל הדרך והאופן! אנא עדכני כיצד הנושא נפתר.

הבה נתייחס לדברים כהווייתם

ראשית, נאמר כאן כבר שהשנה יש בעיה של עומס יתר על מטרו. הילדים הרשומים מאיזור הרישום הם מחזור גדול מאוד, ובנוסף יש אינספור בקשות העברה - בעוד שבאוסטרובסקי ואביב יש מרחב להגמשה ולקליטת ילדים נוספים. עניין שני - בוגרי יונתן נחלקים בין מטרו לאוסטרובסקי. אני מבינה שילדים שאינם מאיזור הרישום של מטרו יכולים עדיין ללכת עם חבריהם לאוסטרובסקי. מהכרותי כאמא עם נושא ההתפצלות לבתי"ס - אין דרמות בלתי פתירות. עניין שלישי - זה במפורש לא נכון שהעירייה לא מגיבה להורים הפונים בבקשות העברה. להיפך - מדיניות עיריית רעננה גמישה יותר מבערים אחרות והעירייה מאשרת ככל יכולתה את הבקשות גם בלי להיכנס לציציות של כל בקשה. העניין הוא שמוטלת על אגף החינוך החובה שאנו מטילים על האגף - לחלק את הילדים כך שלא תהיינה כיתות ענקיות. אם מטרו מלא+, הרי שהכנסת ילדים הרבה מעבר לתכולתו הטבעית של ביה"ס תביא (ובצדק) למחאה של ההורים מאיזור הרישום. כפי שאני מציינת כאן בהקשרים שונים - מצווה לא נקנית בעבירה. אני לא מקנאה במקבלי ההחלטות, הניצבים בפני השאלה: האם להענות לבקשה של ילד בודד על חשבון ציבור שלם? עניין רביעי - לא נכנסתי לעומקו של עניין אולם מהמעט שבררתי עולה שיש ילדים ספורים לגביהם הצביעו ההורים על קושי ולכן סוגיית השיבוץ מטופלת ע"י אנשי מקצוע. כמו כן - גם אם לא קבלו את האפשרות המועדפת ביותר, עדיין יש לכל ילד וילדה אופציה של להמשיך עם חברים. זו בעצם שאלה לאם שהעלתה את הנושא: למה לא אוסטרובסקי? וחמישי ואחרון - יהיה מטרו טוב ככל שיהיה, אני לא בטוחה שהייתי ששה לשלוח את ילדיי לבי"ס עם עומס יתר. אני לא מכירה אישית את אוסטרובסקי, אולם לגבי אביב - מנהלת מדהימה ובי"ס נפלא. זה משאיר 2 אפשרויות שלכל אחת מהן מחיר ותמורה. איפה הבעיה?

a r t h e m i s

New member
מסכימה לגמרי

לגבי העוצמות אבל חורה לי שזה היחס שהמשפחה מתארת שהיא קיבלה מהעירייה. לא מתייחסת לנושא בתי הספר וכו. לא מבינה בזה כלום

אני לא מניחה שנקבל כאן את תגובת העירייה

שכן מדובר בתלמידים, בקטינים, וככלל - גם באירוחים שהיו כאן, לא ניתנו תשובות על מקרים ספציפיים אלא רק תשובות עקרוניות. מבחינה זו אני מעריכה את אגף החינוך ששומר על גישה אתית עקבית. מה שיוצא הוא שאנחנו לא נשמע את כל צדדיו של המקרה. לכן אני נוקטת משנה זהירות. היחס האמור אינו מאפיין לא את חופרי ולא את מיכל הירש נגרי. כ"כ אני יודעת שהרשות אינה משאירה הורים ללא תשובות, וכבר עלה כאן שלמרות שהתשובה אינה אופטימלית - ההורים (שגם הגיבו כאן, בחלקם) מבינים שלאגף אין ברירה אלא לעצור את ההעברות למטרו העמוס. אני חושבת שכפורום קהילתי תומך, כדאי להזמין את האם ללבן את כל טווח האפשרויות - אביב או אוסטרובסקי, ולסייע ככל שנוכל כתושבים לתושבים. אני מקווה עבורם שהדברים יסתדרו.

ATAF151

New member
אני אסביר איפה הבעיה

הבעיה מתחילה עוד ברישום לגנים. בעיריה אין איזורי רישום לגנים והיא מאפשרת בלי שום הדרכה להירשם לגני ילדים כלשהם (כל הורה צריך לסמן עדיפות ראשונה ושניה וב 90% מהמקרים הוא מקבל את אחת משתי האפשרויות). ואז ההורים רוצים ובצדק שהילד ילך לבית הספר אליו הולכים כל ילדי הגן, ורק אז העיריה מתעוררת ומשייכת את הילד לבית ספר לפי איזורי רישום. ואז העניין חוזר על עצמו במעברים לחטיבה ולתיכון. ההצעה שלי היא, שברגע שילד התקבל לגן מסויים העיריה תאפשר לו להמשיך לבתי הספר אליהם הולכים רוב ילדי הגן, וזה בעדיפות גבוהה יותר מאשר אזורי הרישום. הצעה נוספת היא כמובן לבטל את חטיבות הביניים ובכך לחסוך מעבר אחד בין בתי ספר.

HayaBee

New member
יורם שמחה הוא מנהל תיכון מטרו ווסט - מור

בתקופת הלימודים של ילדי היה מורה מוערץ, פתר בעיות בדרכים מקוריות ובא לקראת התלמידים...גם אם בעיתיים. היום הוא מנהל מוערץ. המנהל הראשון היה אבינועם גרנות שגם הוא היה אדם מיוחד. לתיכון הזה יש מזל בנושא מנהלים.

harhanegev

New member
בגדול, אותו סיפור חוזר על עצמו במקומות רבים.

תיכון אחד טוב ומוערך הרבה יותר מהאחרים ע"י הורים רבים ותלמידים רבים, הביקוש אליו גואה, ואז מתחילות כל מיני בעיות כמו במקרה דנן. לא רק ברעננה.

ביה"ס קטן מלהכיל...ואני יודעת על פניות רבות -

כשהסיבות להעברה הן חמורות ביותר...ישנן פניות עם המלצות של פסיכולוגים, שנענו בשלילה... - אולם כאמור, ביה"ס קטן מלהכיל את כל הפניות להעברה וזה גם לא הוגן לדרוש שבתיכון מטרו ילמדו 40 תלמידים ויותר בכיתה ובשאר התיכונים ילמדו פחות ילדים... (מה גם, שבמטרו - אין מקום אף לא לבניית כיתה אחת...) אני יודעת, מניסיון עם ילדיי, שרכשו חברים חדשים בתיכון ואגב, הקשר שלהם עם החברים מהיסודי והחטיבה התרופף יחסית... וכאשר הגדול התגייס לצה"ל , כמו כולם, גם הוא התגייס בלי החברים ורכש לו חברים חדשים... ואם תחשבי על עצמך לאחור, תמצאי, שתהליך זה מלווה אותנו בכל המסגרות החדשות הרבות, שעברנו ואנו עוברים במהלך חיינו...זהו שינוי בריא לתהליך בחיינו... ואגב, כמורה בתיכון בעיר תל אביב הגדולה, אני אומרת לך בביטחון כי ברעננה כל בתיה"ס התיכוניים הם ברמה טובה מאוד עד מצויינת!!! שכן זו אותה מדיניות עירונית ואותו סוג של תלמידים רעננים מקסימים... (את ההלם התרבותי הראשון-הם מקבלים בצבא...) וכשאני מגיעה להשתלמויות מורים, כל המרצים משבחים מאוד את כל התיכונים בעיר ואת כלל מערכת החינוך בעיר...

תמי, גם אני אשת חינוך וישנם ילדים מכל מיני

גוונים. גידלתי 2 בנות גדולות, מצטיינות, בעלות ביטחון, מצליחניות, שאפתניות ומאוד מצליחות בחיים. אך מה לעשות שבן הזקונים שלי אחר, שונה, רגיש, אינטיליגנט ומקסים והוא זקוק לפרצוף אחד מוכר במקום חדש עם מורים חדשים, תוכנית לימודית חדשה, ובגרות שמחכה בפתח. יש להתייחס לכל ילד כאינדיבידואל עם כל הקשיים ועם כל האמפטיה וההכלה של אנשי חינוך ברעננה הנאורה והמתקדמת זו בעצם מטרת העל בחינוך! אנחנו מאוכזבים מהטיפול ואנשי אגף החינוך ואנחנו נידאג באופן אישי שכל בית ברעננה ידע וישמע על סיפור זה כי היום זו אני, ומחר זה אתם!!!!

האוהבות

New member
עצוב מאוד לשמוע, אך מחזק מאוד את התחושה

שלנו כהורים שצריך לעשות סדר במח' החינוך בעירייה. כהורים לילדה ש"נאבקו" בעירייה מדצמבר השנה בכדי שבתנו תהיה במסגרת חינוכית שמתאימה לה, אני חייבת לציין שכל מה שתיארת לא מפתיע אותי כלל. אתם לפחות הצלחתם להפגש עם הגב' מיכל הירש נגרי, אותנו ניפנפו ! מס' פעמים ולא נתנו לנו כלל להפגש איתה. אני מדברת על מזכירות שיושבות במחלקה ומרגישות שהן יכולות לאמר להורים כל שעולה על דעתן ובצורה מעליבה ופוגעת, גם ככה הההורה נמצא במצוקה רגשית אין צורך שמזכירה שיושבת במחלקה תוסיף על כך האשמות , העלבות והשפלות. אני אישית יצאתי בבכי מהמחלקה מס' פעמים. על מנהלת מחלקה שלא יודעת מה נעשה אצלה במחלקה ועוד כהנה וכהנה סיפורים. אני מפרידה באופן ברור בין מה רמת בתי הספר והגנים לנעשה במחלקה שאחראית עליהם בעירייה. את הסיפורים על הנעשה במחלקה- ההבטחות שניתנות להורים ולא מתקיימות, הבלגן, צורת הדיבור הפוגעת והמעליבה חווינו אני ואמהות נוספות בתקופת הרישום האחרונה. אגב גם אנשי חינוך מתוך המערכת עצמה התלוננו על אי הסדר וצורת הדיבור במחלקה...

אני אשמח להיפגש איתך ועם הורים אחרים ואולי

בתקופה זו זאת הזדמנות נהדרת לעשות בדק בית וסדר חדש. אלו ימים של טרום בחירות ולא לעולם חוסן! האם זה בסדר מבחינתך להיפגש איתי ואולי להצליח לחולל שינוי? חופרי מבקשת ממך את תגובתך כאן בפורום. תודה.

האוהבות

New member
בשמחה, נוכל להפגש ויחד לגרום לשינוי

בכדי שהורים אחרים לא יעברו מה שאנחנו עוברות.

למעלה