יש לי קצת מה לומר בנושא
רנוש, שאלת שאלה רצינית שראויה לתשובה רצינית ואמיתית ללא ספקולציות שרק יכולות ללבות יותר את האש. אני הפסקתי לכתוב בפורום לפני כמה חודשים מכמה סיבות שונות, חלקן אישיות שלא היו קשורות בכלל לפורום, וחלקן קשורות לארועים וחוויות שלי בפורום. 1. גם אותי, ממרחק 12 שעות טיסה ומעבר לאוקיינוס הצליחו לגרור לחלק מהרפש שקרה כאן בקיץ האחרון. לתדהמתי גיליתי שהפורום, למרות שלא פגשתי איש מחבריו אז, יודע עליי דברים אישיים ואינטימיים מאוד שמעולם לא פירסמתי בציבור, ושידעו אותם אולי 2 אנשים שאיתם היה ליקשר הדוק יותר. מיותר לציין שמרגע שהדבר נודע לי, בהיותי אדם פרטי וקנאי לפרטיותו, ניתקתי מייד את הקשר עם הגורמים שהיו מעורבים בסיפור. יחד עם זאת - החוויה של ההשתתפות בפורום הפכה למשהו פחות נעים בשבילי, כי חששתי שדברים דומים יקרו שוב. 2. במקביל לכתיבה בפורום מתכונים כתבתי בפורום גורמה, שנסגר כבר מאז. אופן ההתייחסות של כמה מחברי פורום מתכונים, אותם הכרתי היטב וחיבבתי, לפורום גורמה פגעה בי. אני לא אזכיר התבטאויות ספציפיות, אבל היתה תחושת יריבות מוזרה שגרמה לאנשים שכתבו בשני הפורומים להרגיש שהם צריכים לבחור. 3. אני חושבת, (וזו דעתי האישית בלבד, אף אחד לא צריך להסכים איתה, אבל אני מחזיקה בזכותי לחשוב ככה), שיש בפורום מתכונים נטייה ל"עדריות", ואני אסביר את כוונתי. בעייני בישול ואפיה הם תענוג גדול, שיש מאחוריו תורה וידע ודרכים נכונות ולא נכונות לעשות דברים. אני השקעתי ומשקיעה עדיין זמן רב בקריאת חומר מקצועי בבישול ואפיה, עריכת נסיונות עם חומרים וטכניקות, ולימוד של התחום. כשעלתה בפורום שאלה שידעתי את התשובה עלייה, עניתי כמיטב יכולתי, וכמיטב הידע המקצועי שרכשתי. יותר מפעם הלכתי ופתחתי ספרים כדי לענות על שאלות בנושאים עקרוניים, ועשיתי את זה מתוך רצון לשתף בידע. אבל, לא פעם ולא פעמיים זכו תגובותי אלה ליחס שלילי, כאילו היתה בהן כוונת התנשאות, ודווקא לא משואלי השאלה אלה מחברים אחרים. אני קיבלתי תחושה שאם לא משמיעים את מה שמצפים לשמוע, אולי עדיף לשתוק. (ברור שיש כאן הכללה, חלק מחברי הפורום הם ההיפך הגמור ממה שתארתי כאן). אחרי שבחרתי כמה פעמים לשתוק לטובת השקט שלי ושל הפורום, הבנתי שאולי אין לי מקום כאן. אני חושבת שזו הפעם הראשונה ששטחתי בצורה כל כך כנה ופשוטה את מה שאני מרגישה ביחס לפורום. אני מקווה שזה יעזור למי שמתלבט להבין את לבטיו, ולמי שכאן להבין איך למנוע מצבים דומים בעתיד. במשך רוב הזמן שכתבתי כאן נהניתי מכל רגע, רכשתי מכרים חדשים, גם אם ווירטואליים, והרגשתי קרוב יותר לבית בכל פעם שנכנסתי לקרוא הודעות בפורום.