קריאה לדיון

קריאה לדיון

בעקבות הצעת אחת הותיקות פה (ושמה לא יוזכר על מנת שלא לערער את מקומה בפורום). הייתי רוצה לדון בנושא החברים החסרים. לא אלו שגרמו לפרובוקציות שונות ומשונות, ולא אלו שהיו חברים בקליקות נכונות או לא. אלא ערימת ה"תמימים" שנפלו ב"קרב" על הפורום. אלו שקראו אותו בהסתר ובחרו ללכת, אלו שהיו פעילים מאוד ובחרו ללכת. הקריאה לדיון לא באה מתוך פרובוקציה, ולא מעניין(אותי לפחות) מי צודק פחות או יותר. היא באה במקום הרכנת ראש לדקת דומיה על אלו שחסרים לנו בפורום ביותר. אם אתם רוצים אני אתחיל.

Iris G

New member
לי הכי חסרה אילנמ.

שכול מתכוניה היו מוצלחים ומנוסים. מעולם לא נתנה מתכון שלא ניסתה קודם בעצמה. היא אולי לא הייתה מ"עמודי התווך" של הפורום, אבל בהחלט תרמה, ותרמה הרבה.

r66

New member
איריס יקרה

א. גם את מאוד חסרה. ב. אילנהמ. - משום מה חשבתי שהיא כן היתה בפורום אחרי הסערה, אז הלכתי לחפש את הודעותיה האחרונות ואכן הודעתה האחרונה היתה בפרידה מווין תו ושם אילנה כותבת במפורש - ציטוט "...אני כבר מזמן מחוץ לפורום, וגם זאת תודות לשתי חברות פורום שבחשו ובשלו לי "דיסה מיוחדת עבורי"...." תוכלי לראות בעצמך כאן. לא הייתי לוקחת את הטרמפ הזה

אילנהמ.

New member
רנה, שלחתי לך מסר, אבל אכתוב גם

כאן: למה התכוונת בדיוק במשפט האחרון??

r66

New member
או... אני בדיוק הגבתי לך

אילנה יקרה, הרגישות כאן מעבר לכל פרופורציה. הבנתי מה"שוקולדה" שהוא רוצה לדון בעזיבת החברים בעקבות מה שקרה עם ההנהלה (לפני שבוע +-) וכשאיריס דיברה עלייך, ראיתי שאת עזבת הרבה קודם. התכוונתי שלא תתפוס טרמפ על הסיפור שלך, כי הוא לא קשור לאירוע האחרון. לעומת זאת ראיתי שצצו סיפורים נוספים גם מהעבר היותר רחוק מהאירוע האחרון (של החלפת ההנהלה) אז עכשיו אני מבינה שהדיון הוא לגבי כל חיי הפורום. כמובן שלא היתה לי כוונה להרגיז אותך. אני אדביק את הודעתי זאת ליד התגובה שלי לאיריס. אגב, אני גם חושבת שחבל שעזבת, אבל את דעתי את מכירה - כל אחד בוחר את הבחירות שלו. שיהיה לך סופ"ש נפלא רנה

יש לי קצת מה לומר בנושא

רנוש, שאלת שאלה רצינית שראויה לתשובה רצינית ואמיתית ללא ספקולציות שרק יכולות ללבות יותר את האש. אני הפסקתי לכתוב בפורום לפני כמה חודשים מכמה סיבות שונות, חלקן אישיות שלא היו קשורות בכלל לפורום, וחלקן קשורות לארועים וחוויות שלי בפורום. 1. גם אותי, ממרחק 12 שעות טיסה ומעבר לאוקיינוס הצליחו לגרור לחלק מהרפש שקרה כאן בקיץ האחרון. לתדהמתי גיליתי שהפורום, למרות שלא פגשתי איש מחבריו אז, יודע עליי דברים אישיים ואינטימיים מאוד שמעולם לא פירסמתי בציבור, ושידעו אותם אולי 2 אנשים שאיתם היה ליקשר הדוק יותר. מיותר לציין שמרגע שהדבר נודע לי, בהיותי אדם פרטי וקנאי לפרטיותו, ניתקתי מייד את הקשר עם הגורמים שהיו מעורבים בסיפור. יחד עם זאת - החוויה של ההשתתפות בפורום הפכה למשהו פחות נעים בשבילי, כי חששתי שדברים דומים יקרו שוב. 2. במקביל לכתיבה בפורום מתכונים כתבתי בפורום גורמה, שנסגר כבר מאז. אופן ההתייחסות של כמה מחברי פורום מתכונים, אותם הכרתי היטב וחיבבתי, לפורום גורמה פגעה בי. אני לא אזכיר התבטאויות ספציפיות, אבל היתה תחושת יריבות מוזרה שגרמה לאנשים שכתבו בשני הפורומים להרגיש שהם צריכים לבחור. 3. אני חושבת, (וזו דעתי האישית בלבד, אף אחד לא צריך להסכים איתה, אבל אני מחזיקה בזכותי לחשוב ככה), שיש בפורום מתכונים נטייה ל"עדריות", ואני אסביר את כוונתי. בעייני בישול ואפיה הם תענוג גדול, שיש מאחוריו תורה וידע ודרכים נכונות ולא נכונות לעשות דברים. אני השקעתי ומשקיעה עדיין זמן רב בקריאת חומר מקצועי בבישול ואפיה, עריכת נסיונות עם חומרים וטכניקות, ולימוד של התחום. כשעלתה בפורום שאלה שידעתי את התשובה עלייה, עניתי כמיטב יכולתי, וכמיטב הידע המקצועי שרכשתי. יותר מפעם הלכתי ופתחתי ספרים כדי לענות על שאלות בנושאים עקרוניים, ועשיתי את זה מתוך רצון לשתף בידע. אבל, לא פעם ולא פעמיים זכו תגובותי אלה ליחס שלילי, כאילו היתה בהן כוונת התנשאות, ודווקא לא משואלי השאלה אלה מחברים אחרים. אני קיבלתי תחושה שאם לא משמיעים את מה שמצפים לשמוע, אולי עדיף לשתוק. (ברור שיש כאן הכללה, חלק מחברי הפורום הם ההיפך הגמור ממה שתארתי כאן). אחרי שבחרתי כמה פעמים לשתוק לטובת השקט שלי ושל הפורום, הבנתי שאולי אין לי מקום כאן. אני חושבת שזו הפעם הראשונה ששטחתי בצורה כל כך כנה ופשוטה את מה שאני מרגישה ביחס לפורום. אני מקווה שזה יעזור למי שמתלבט להבין את לבטיו, ולמי שכאן להבין איך למנוע מצבים דומים בעתיד. במשך רוב הזמן שכתבתי כאן נהניתי מכל רגע, רכשתי מכרים חדשים, גם אם ווירטואליים, והרגשתי קרוב יותר לבית בכל פעם שנכנסתי לקרוא הודעות בפורום.

r66

New member
נסיכתי../images/Emo24.gif ומה דעתך,

יש סיכוי שתחזרי לכתוב בפורום
את חושבת שהפורום צריך לשנות משהו מאופיו
גם לי היו נקודות שבירה, לשמחתי עם מודעוּת גדולה לסיטואציות שונות חיזקתי את עצמי והחלטתי ללכת אחרי מה שאני אוהבת ולא אחרי מישהו מסויים, גם אם זה עלה לי בניתוק קשרים. בגלל מה שקרה כאן, לאחרונה, החלטתי החלטות לגבי ההתנהגות שלי ולגבי המשך ההשתתפות שלי כאן. אני שלמה עם ההחלטות שלי ולא מביטה לאחור. אין לי ספק שמבחינתי לא יהיה יותר מצב של מעורבות אישית במה שיקרה מחוץ לפורום בהקשר של הפורום. אני אוהבת להיות בפורום הזה.... כשתיגמר האהבה ((אם בכלל)), מי יודע.....אולי נתגרש......אולי נחיה בחדרים נפרדים

ranlevy

New member
אז אולי זה המקום לציין

על אפם ועל חמתם של אותן לשונות רעות שהביאו לסגירתו של פורום גורמה בתפוז, אנחנו ממשיכים את הפעילות בפורום גסטרונומיה באתר המטבחון, בפורמט שמחייב הרשמה בפרטים מלאים גם לקריאה לא רק לכתיבה. בחרנו בצורה הזאת גם כדי להשאיר את הלשונות הרעות בחוץ שלא יעכירו את האווירה, וגם כדי למנוע מאותן לשונות רעות לקרוא וליהנות מהתכנים ומהידע שאנשים תורמים לפורום. וכמובן שאם יש אנשים שמעוניינים ללמוד על אותן דרכים נכונות ולא נכונות שציינת, לשאול שאלות (לא רק מתקדמות או מתוחכמות אלא גם ובעיקר שאלות בסיסיות כי בסיס טוב הוא מפתח להצלחה), וכל זה בלי להתבייש ובלי לספוג הפרעות והעלבות - נשמח אם תצטרפו גם אלינו. וחוץ מזה פרינססה, למה לא רואים אותך יותר אצלנו? -- רן.

לא רואים? כל מה שרואים זה בטן! ../images/Emo6.gif

אתה יודע איפה אני, מה לעשות - מתעייפים מהר.

r66

New member
../images/Emo140.gif בהצלחה, אני מקווה שהוא יזרום

ויעניק לך סיפוק והנאה

r66

New member
בעצמך כתבת...

[URL='http://']בחרו ללכת[/URL]... כמו שכבר הצעתי לך, תן להם את הקרדיט על הבחירה שלהם. אלה אנשים מבוגרים.... ואולי בכלל "יצאו להתאווררות"... תראה, הפורום עבר זעזוע, נא לא לזלזל בזעזוע כמו שהיה, אמממממההההה.... ה
גמיש ויציב, עומד על תילו.... אני חושבת שהגיע הזמן להרפות ולא להתגרות יותר בחברי הפורום שבחרו להמשיך ולהיות כאן. אני מברכת את כולם ב"דרך צלחה" בכל דרך שלא תהיה. ה
הזה פתוח ומי שרוצה רשאי, ללא נקישה בדלת, להכנס ולצאת מפתחו בכל זמן ובכל מצב-רוח ובכל ניק.... העיקר שהנושא יהיה הנושא שלשמו הוקם פורום "מתכונים" ואכן רק ל"בישולים במטבח" NEXT

לא חשבתי שאת כזאת תמימה

לפעמים בחירה היא בחירת מחדל. לפעמים בוחרים ברע במיעוטו. לפעמים מרגישים שמספר חברים בחרו להפיל את ההנהלה, והם לא בוחרים להיות כמוהם, רצו להשאר, אבל לא הייתה להם ברירה אלא ללכת

r66

New member
כולם בני חורין - מי שרצה - היתה לו

ברירה...ועדיין יש לו. הפורום לא של אמא שלי ואותי ממש, אבל ממש לא מעניין מי עומד בראש הפורום... כל זמן שהוא מתנהל ומתקדם אין לי בעיה. גם עם ההנהלה הקודמת לא היתה לי רבע בעיה... חברים (ובאמת טובים) הלכו מכאן רק משום ש"הנהלת הפורומים" לא נתנה גיבוי להנהלת מתכונים וכל "חששם" היה שההנהלה החדשה לא תוכל לתפקד בצורה כזאת, חברים אלה יכולים להודות בטעותם (מצידי בבטן שלהם, לא חייבים בקול רם ולא בפומבי) ולחזור. כי אם הבית נאה בעיניהם, שיבואו. אין קשר לתמימות!!!!

האם באמת בשביל זה נועד הפורום

רק לבישולים במטבח. להשתמש בפורום כי יותר קל להריץ חיפוש במחשב על פני חיפוש בספרי בישול. בשבילי הפורום היה יותר מזה, אנשים שניסו את המתכונים עליהם המליצו, אנשים שהכניסו את נפשם בכול קמצוץ תבלין. ועדין חבל לי שהאנשים האלו הרגישו צורך לקום וללכת מבית שהם עזרו לבנות.

r66

New member
נכון חבל מאוד.... אז מה ????????

ללכת לקרוע ברך ולהתחנן???? תן לי עצה!!!!

ענתבר

New member
גם אני מרגישה שמשהו התרוקן פה

לא הייתי ממש בעניינים. הכל קרה בתקופת האריזה והטיסה שלי. אבל מרחוק חשתי שהעסק מתמוטט ועדין לא מבינה למה. מה קרה. גם עבורי היה הפורום הרבה יותר מספר מתכונים ולכן חבל לי שחלק עזבו. ואני עדיין מקווה שיחזרו לאחר שהגל יישכח והכל יסלח ויעבור הלאה....

למעלה