אביב, אני מבינה מה שאתה אומר אבל קח בחשבון "שלנו " החילונים הרבה יותר קל וכיף להתחבר לחגים ולהואיל בטובינו להתחבר גם למסורת - ולמה ???? (כמו שגם מיסטר ציין כאן ונתן דוגמה של החינוך החילוני ) לנו אין שום מחוייבות !זה קליל ונחמד ולא עול בכלל כמה פעמים בשנה להיפגש כל המשפחה לארוחה טובה , לקשקש קצת בהגדה ,מי יותר ומי פחות . ואחר כך ? לצאת לבלות, לנסוע לטייל , ובאופן כללי לעשות מה שמתחשק . במיוחד כשמצורף לזה בתור בונוס כמה ימי חופש מלימודים ועבודה. אז למה לא להנות .? מדוע לא להתחבר למסורת ולהרגיש חלק מהעם היהודי. אנחנו ברובינו לא מקיימים את כל הטקסים והחומרות והאיסורים שמתלווים לכל חג דתי -אז הרבה יותר נחמד וקל לחגוג ולקרוא לזה "התחברות למסורת " . ואני בטוחה שככה מרגישים חבריך החילוניים שציינת בדוגמה שלך. אותו דבר השבת . אז עושים קידוש בשביל ההרגשה ואחר כך יוצאים לבלות או רואים טלוויזה ומרגישים "מסורתיים נורא ".
בחינוך החילוני יוצרים בערות הפוכה. מעלימים חלקים חשובים באמת בסיפורים, ומעוותים ומייפים אותם לילדים. אח"כ שהם גדלים לרובם אין מושג על הסיפור האמיתי, ואלו שמגלים את הסיפור המלא, חשים ג"כ מרומים ושעבדו עליהם, ובעצם מכרו להם לוקשים. קשה לצאת מזה בסדר, איך שלא יהיה. אלא אם כן, הופכים את זה לחגיגה בלי הרבה תוכן.
אם לא סיפרו לו שטבחו יהודים בזמן כזה או אחר או שטבחו תינוקות במצריים , יש הבנה מאוד גדולה אצל ילדים בוגרים ומבוגרים יחד שיש דברים שלא מספרים לפעוטות, לעומת זאת הפוריטניות החרדית בכל מה שקשור למין והצנזורה החריפה מעלה כעס רב הרבה יותר, לא יעלה על הדעת שנערה ערב חופתה תיחשף לאינפורמציה של איך באים ילדים לעולם ...
כאילו אצל היהודים הכל היה ורוד, והם היו תמיד הצד הטוב והמושלם. אצל החרדים עושים את זה ע"י כך שהכל מותר ליהודים. ואצל החילונים ע"י צנזורה של הדברים הרעים. נ.ב. עניין החינוך המיני זה דיון בפני עצמו.
אגדות חז"ל לא שונות במאומה מכל אגדות העמים. כמו שאף אחד לא יתלונן על כך שהשמיטו איזה חלק אכזרי מסיפור סינדרלה או בת הים הקטנה, כך זה לא אמור להפריע לאף אחד אם שיפצו קצת את אגדות חז"ל.
אם מספרים את זה כסיפור היסטורי זה אכן בעיה. אם מספרים את זה כאגדה פולקלורית, אז אין בעיה. נדמה לי (ואולי אני טועה), ששתי הגישות קיימות גם בחינוך הלא דתי.
הם חוגגים את ליל הסדר כרצונם החופשי, ברצותם הם אומרים את האגדה (לא התבלבלתי), וברצצותם הם אוכלים. להבדיל ממך שגם איך יראה ליל הסדר אצלך זה בכפייה. בכל אופן המלצתי היא שתיראה להנות מהחלקים הטובים של החג, כגון חופש מהעבודה, אוכל יותר טוב, ואולי גם קצת להנות עם הילדים, אין סיבה שלא, גם אם אתה אנוס.
למה שאוכלים כל השנה, כמובן חוץ מהחרא שמאכילים אותנו שלשה פעמים ביום, וחוץ מזה אתה מזכיר רק מצות ותפוחי אדמה, מה עם הבשר והדגים, מה גם זה אסור לכם בפסח?