נו....גם לי יש מה לומר ../images/Emo6.gif
היה לי העונג לבלות אחה"צ עם niya ועוד כמה חברות טובות, בלוגרים ומנהלי/ות פורומים ב"בר גיורא" (דיזינגוף פינת בר גיורא) שם פיטמו אותנו קלות, בהשקת קולקצית הקיץ של קרוקס... גילוי נאות: אני *שונאת* קרוקס. במשך שנים טענתי שאם הייתי רוצה שכפות הרגליים שלי תראינה כמו דונלד דאק, הייתי רוכשת לעצמי תחפושת הולמת ולא מסתובבת בפרהסיה עם כפכפי גומי ענקיים
הפעם הראשונה שהיו לי קרוקס, היתה לאחר אירוע מנהלים של תפוז שבו קיבלתי שובר לרכישת קרוקס. לקחתי לי זוג כפכפים שהיו הכי רחוקים מלהזכיר את "קרוקס" שרק יכול להיות
אני לא אלאה אתכן בפרטים טכניים ואינפורמטיביים, ולכן אני פשוט מעתיקה מילה במילה מהפוסט הנפלא של niya:
כל הנעליים של קרוקס מכילות את הפטנט של קרוסלייט:הרכבו של החומר הוא סוד מסחרי הידוע למספר מצומצם של אנשים בעולם (בדומה לקוקה קולה) והוא מה שמייחד ומבדיל את קרוקס מכל שאר החיקויים השונים. לחומר יתרונות רבים, אשר הופכים את נעלי קרוקס לנעלי נוחות מהמובילות בעולם החל מהעובדה הפשוטה שהחומר עשוי מתאים סגורים - דבר אשר לא מאפשר לבקטריות להתפתח ולייצר ריח רע גם לאחר עמידה או הליכה ממושכת בתנאי מזג אוויר שונים ולאורך זמן, אך מאפשר ניקוי פשוט וקל בעזרת סבון ומים (ואפילו אקונומיקה למחמירים). החומר מתייבש במהירות, מבודד מחום / קור וקל משקל במיוחד. בכל פעם שאנו הולכים, עומדים או אפילו רק יושבים, אנו מפעילים לחצים גדולים על השרירים שלנו. הקרוסלייט מוריד לחץ מכפות הרגליים, הברכיים, המותנים ואזור הגב התחתון ומוכח ע"י U.S.-Ergonomics כמפחית את עייפות השרירים בלמעלה מ-60% ביחס לעמידה יחפה. חומר הקרוסלייט הוא קל משקל בצורה בלתי רגילה, ומאפשר לייצר זוג נעליים בפחות מ-150 גרם (דגם Beach). מגוון דגמי נעלי נוחות של קרוקס שהתחיל עם דגם הביץ' בשנת 2002 מגיע היום למעל 100 דגמים שונים שלכולם דבר אחד במשותף – קרוסלייט.) טוב, נו, זה לקח יותר מחצי מילה
במהלך האירוע, ניהלתי שיחה מעניינת עם מנכ"ל קרוקס (עמוס? בועז? הסניליות שלי פורצת גבולות...), שאמר שמבחינתו , ההצלחה של קרוקס מעידה על "נצחון הנוחות על היופי" ואילו אני טענתי שמבחינתי, כל הקונספט הזה שגוי: יופי לא צריך לבוא על חשבון הנוחות ולהפך ולכן, ללכת עם כפכפים מחרידים ומגושמים בגלל תירוץ הנוחות, זה ביג נו נו... הוא הבטיח לי שעוד נכונה לי הפתעה, וצדק. בכל מקרה, לאחר ההסבר המפורט, נדדנו לעבר חנות קרוקס בדיזינגוף סנטר, שם איפשרו לכל אחד ואחת מאיתנו לבחור זוג נעליים לבחירתו. פייר? הופתעתי. היה שם מבחר עצום, צבעוני ומדליק. דגמים שלא חשבתי שקיימים ונעליים שרחוקות להיות רגלי הדונלד-דאק הידועות (דגם ה beach). מסתבר שקרוקס יודעים לייצר גם נעליים שלא נראות גוש גומי צעקני
אני בחרתי נעליים חביבות לזוגי, עשויות מעור כשהסוליה עשוי מקרוסלייט (שמרוצה מהן מ-א-ו-ד!!!! לדבריו הן "כל כך נוחות! כאילו שמישהו עשה תמורתן עיסקה עם השטן!" וזה לא טריוויאלי עם כפות רגליים במידה 47!!!
)--------> תודו שהן לא מזכירות קרוקס!
אחרי תהליך בחירה ארון ומתיש (למי מחאו כפיים כשבחרה סוף סוף???? לי!!!
) לעצמי לקחתי זוג כפכפים חמוד, שהוכיח ואת עצמן בטיול ארוך לצפון כנוחות מאוד. לצערי, רוב הדגמים נראו יותר טוב על המדף מאשר על כפות הרגליים שלי, אבל אין ספר שבקרוקס התפתחו מאוד וייצרו כמה דגמים מתוקים להחריד
יש סיכוי קלוש שאקנה לעצמי זוג נוסף :=]